• 9.373.593 stemmen

Kidnapping Mr. Heineken (2015)

Misdaad / Drama | 95 minuten

Gesproken taal: Duits, Engels, Nederlands en Italiaans

Releasedatum: 25 juni 2015

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Kidnapping Mr. Heineken

"It was the perfect crime until they got away with it."

In 1983 besluiten vier vrienden, wat later blijkt, de grootste misdaad van de eeuw te plegen. Cor van Hout (Jim Sturgess), de raadselachtige leider en strateeg van de bende van vier, leidt een gedurfd plan om Freddy Heineken (Anthony Hopkins), erfgenaam en de drijvende kracht achter het Heineken-imperium, te ontvoeren. Dit resulteert in het grootste bedrag dat ooit aan losgeld is betaald voor de ontvoering van een enkel persoon. Het grootste gedeelte van het geld is tot op de dag van vandaag nooit terug gevonden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Freddy Heineken

Martin 'Brakes' Erkamps

Sonja Holleeder

Ab Doderer

Ma Holleeder

Anthony Hopkins als Freddy Heineken.

Nou wie weet, hopelijk wordt het een goede film...

Peter R. de Vries is bij deze film betrokken, ik meen dat zijn boek als leidraad is genomen. Hij was niet bepaald te spreken over de niet geheel waarheidsgetrouwe De Heineken Ontvoering (2011)

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Opnames zijn vorige week maandag begonnen in België (er worden ook nog opnames gemaakt in Amsterdam en New Orleans). De film waar Peter R. de Vries aan verbonden is en gebaseerd op zijn boek. Anthony Hopkins speelt de rol van Freddy. Verder rollen voor Sam Worthington (Willem Holleeder), Jim Sturgess (Cor van Hout), en Ryan Kwanten. Ook nog wat kleine rolletjes voor Nederlandse acteurs (Mark van Eeuwen en Peter Post).

Setfoto van de 1e draaidag.

Nu ook opnames bezig in Amsterdam.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Ongeluk op set Kidnapping Freddy Heineken

Toen de regisseur de beelden terugkeek, bleek de scène er spectaculair uit te zien. Daarop werd besloten om het script een beetje aan te passen, zodat de crash er in kan blijven.

avatar van christian

christian

Leuk misschien voor mensen die alleen naar Engelstalige films willen kijken, maar voor mij gaat zoiets denk ik niet werken.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Pfff, pas 5 februari 2015 in de bioscoop.

sinterklaas schreef:

Pfff, pas 5 februari 2015 in de bioscoop.

Juiste datum is 8 januari, maar dat is nog een heel end inderdaad...

avatar van egelhunter

egelhunter

Kidnapping Freddy Heineken - Trailer Legendado - YouTube

Trailer. Jammer alles in het engels. Dit verneukt toch de film.

The Kidnapping of Freddy Heineken zal over twee weken worden vertoond op het filmfestival in Cannes (bron).

A-Film: filmtrailer Heineken te vroeg online - AMSTERDAM - PAROOL

Het was niet de bedoeling dat het filmpje, dat bedoeld is voor de markt op het Festival van Cannes, al online te zien was.

Hij staat nog steeds online, maar het zal niet lang meer duren voor hij verwijderd wordt neem ik aan.

'Grappig', oordeelde Martin Koolhoven. 'Anthony Hopkins lijkt vooral op Rutger Hauer.'

Goh ja, inderdaad.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

"In 1984 besluiten vier vrienden, wat later blijkt, de grootste misdaad van de eeuw te plegen"

Is dit nou weer de Nederlandse bescheidenheid?

avatar van tinus42

tinus42

Pieter Montana schreef:

Is dit nou weer de Nederlandse bescheidenheid?

Ze leenden de DeLorean tijdmachine van Marty McFly om op 9 november *1983* Alfred Heineken en Ab Doderer te ontvoeren.

En het is een Amerikaanse film, die worden vaak aangeprezen met hyperbolische slagzinnen.

avatar van MH040

MH040

De titel is inmiddels gewijzigd

avatar van Wouter

Oef

avatar van DiDa

DiDa

Gister Peter R. de Vries gezien bij RTL Late Night. Hij gaf aan dat afspraken genegeerd zijn en dat ze van het script (en dus zijn boek) zijn afgeweken. Ook is er tijdens de montage veel gesneuveld.

Dat is toch eigenlijk ook vrij gangbaar in Hollywood / de filmwereld (aanpassingen tijdens draaien / scènes gesneuveld in de montage).

Maar ik snap De Vries ook wel, hij zei dat nu eindelijk een film het echte verhaal zou vertellen. Hebben producenten het wellicht toch niet aangedurfd, om niet alsnog een claim uit de Holleeder hoek te krijgen.

Je zou zeggen het echte verhaal is al spannend genoeg, genoeg stof voor een film.

avatar van Johan24

Johan24

De Vries heeft volgens mij niet veel op met snelle actiefilms en afgaande op de berichtgeving ben ik toch geneigd met hem mee te gaan. Een film van pakweg 90 minuten lijkt mij voor de nodige verdieping van verhaal en karakters ook vrij kort.

Wat ik alleen niet goed begrijp is waarom ze een film, waarvan de opnames al zijn geweest, zo inkorten tijdens de montage? Enige logische reden lijkt me dat deze film in 90 minuten beter zou zijn...

avatar van DiDa

DiDa

De Vries wilde waarschijnlijk een fragmentarische vertelling die tot in de grootste details het verhaal vertellen. De makers wilden een vermakelijke Hollywood films die is GEBASEERD op De Vries zijn boek. Dat heeft gewoon gebotst....

avatar van linxde1

linxde1

Ach, Peter R......

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Wel grappig dat veel van zijn kritiek op deze film wel enigszins terug te vinden was in de Nederlandse versie.

Johan24 schreef:

Dat is nou juist het principe van montage en gebeurt in feite bij elke film. Uren aan opgenomen film moet men terugbrengen tot de kern. Deleted scenes als extraatje op dvd's zijn dus eigenlijk maar een fractie van wat er geschrapt is.

avatar van aspro

aspro

hollywood say I'ts a movie......not a documentary.

avatar van Johan24

Johan24

De essentie van montage begrijp ik wel. Dat er stukken uit worden geknipt ook. Maar wat ik mij afvraag is of de makers van mening zijn dat de film in 90 minuten echt beter is dan een film van 110 minuten. Wie bepaalt dit uiteindelijk?

Ik ben geneigd te zeggen dat een film met bioscooprelease 90 minuten toch ook aan de korte kant is, natuurlijk afhankelijk van type film...

avatar van sinterklaas

sinterklaas

linxde1 schreef:

Ach, Peter R......

...verzuipt in de sensatie ja.

avatar van DBTim

DBTim

Na de teleurstellende Nederlandse versie had ik mijn hoop hier op gevestigd. Na de slechte berichten van de afgelopen weken had ik mijn verwachtingen omtrent het waarheidsgetrouw van de film al naar beneden geschroeft. Waar ik nu op hoopte was een leuke en goede film... Dat vind ik het niet. Het springt van de hak op de tak en de vanaf de eerste minuut wordt het hele verhaal afgeraffeld. Ik irriteerde mij ook mateloos aan het camerawerk. Soms zag ik gewoon niet wat er zich nu afspeelde. Acteurs proberen het maar komen totaal niet uit de verf. Ik kreeg geen enkele binding en het blijft allemaal erg oppervlakkig. Misschien nog wel slechter dan de Nederlandse versie

avatar van pmaj663399

pmaj663399

Teleurstellende film, slecht camera werk, zelfs Anthony Hopkins kan deze film niet redden.