• 9.377.104 stemmen

The Fault in Our Stars (2014)

Drama / Romantiek | 126 minuten / 133 minuten (extended edition)

Genre: Drama / Romantiek

Speelduur: 126 minuten / 133 minuten (extended edition)

Geregisseerd door: Josh Boone

Met onder meer: Shailene Woodley, Ansel Elgort en Laura Dern

Releasedatum: 10 juli 2014

Plot The Fault in Our Stars

Hazel en Gus zijn twee tieners die een wrange humor, een minachting voor het conventionele en de liefde delen. Hun relatie is des te wonderbaarlijker gezien het feit dat Hazels andere constante metgezel een zuurstoftank is, Gus grappen maakt over zijn beenprothese en ze verliefd op elkaar werden bij een steungroep voor kankerpatiënten.

Hazel Grace Lancaster

Lidewij Vliegenthart

Dr. Simmons

avatar van Broner

Broner

Die vent lijkt een beetje op Sven Kramer.

Ik zie dat de meningen zijn verdeeld. Sommige moeten huilen als ze de film zien. En anderen vinden het te klef. Ik zelf vond het een mooie film, met een zielige/romantische verhaallijn.

avatar van stevebravo

stevebravo

Heb hem nog niet gezien, maar is dit zo'n slopende romance waar je kussen nat van wordt?

tbouwh

Diep onder de indruk. Als 18-jarige hoor ik wellicht nog net bij de doelgroep, maar deze film over een tienerromance gaat toch behoorlijk diep en maakt een zeer volwassen indruk.

Een totaal andere rol van Woodley dan in Divergent, maar hier toont ze wat goed acteerwerk van een tiener in moet houden. De hier overwegend negatieve reacties over Gus zeggen mij ook vrij weinig; ik vond hem tevens sterk, geloofwaardig, juist niet te cool/populair, en de chemie tussen de twee was erg overtuigend. Ondersteund door enige fijne bijrollen ( muv die van Dafoe ) en een prima soundtrack en enkele mooie scenes ( leuk dat er in Amsterdam is gefilmd ) is dit voor mij misschien wel de beste film uit 2014 die ik tot nu toe gezien heb. De laatste drie kwartier zijn behoorlijk heftig. Ik kon het zelf ook niet droog houden, moet ik eerlijk bekennen, en dat kwam met name door het feit dat er zodanig werd geacteerd dat het ontzettend reëel overkwam.

Een paar missers zijn er helaas wel: De scene met Dafoe in Amsterdam vond ik wat misplaatst, met een vreemde rol van Dafoe, en de laatste scene met Dafoe maakt wat goed, maar het leidt eigenlijk alleen maar af, en dan op een verkeerde manier. Ook de trip naar het Anne Frank-huis met de 'lieve' secretaresse ( waarom vertrekt ze niet bij die verschrikkelijke vent ) kwam wat vreemd over, zo ook dat geforceerde applaus op de zolderkamer.

De overige scenes tussen Augustus en Hazel waren niet geforceerd mijns inziens, om de al eerder genoemde reden dat ik het acteerwerk en de chemie erg geloofwaardig vond.

Erg indrukwekkend, 4,5*

stevebravo schreef:

slopend wel, letterlijk, maar of je kussen er nat van wordt hangt er natuurlijk vanaf hoe sentimenteel je bent ingesteld

tbouwh schreef:
...( waarom vertrekt ze niet bij die verschrikkelijke vent )...

In het boek neemt ze ook ontslag door zijn gedrag. Komt in de film niet duidelijk naar voren, he?

Nicole_1989 schreef:

Zeg maar gerust helemaal niet:)
Ik ben van plan het boek nog eens te lezen, heb het idee dat de rol van van Houten gewoon ingebakken zit in het boek. Terwijl het in het boek erbij hoort, is het in de film een wat vreemd aspect dat niet echt strookt met de rest.

tbouwh schreef:

Zeg maar gerust helemaal niet:)

Moet je zeker doen! Ook al vond ik het een erg getrouwe boekverfilming, het boek is toch altijd net wat uitgebreider. Inderdaad, de rol van Van Houten komt meer aan bod. En ook wordt er een verklaring gegeven voor de titel van het boek/de film, zoals ik al eerder aanhaalde. Dus ja, aanrader

avatar van sean-penn

sean-penn

' I'm a grenate , and one day I'm going to explode'

Die zin is als het ware de muur van Hazel Grace om zo min mogelijk contact te hebben met andere mensen. Zij, een jonge vrouw met een cynische kijk op het leven maar stiekem hunkert naar liefde. Hij, de eeuwige optimist ( voor zolang het duurt ) komen elkaar tegen en dan ontvouwd zich een lovestory ala Romeo and Julliett.

Mooi ingetogen spel van alle acteurs / actrices maakt het een waar kijkgenot. Ach hier en daar wat amerikaans sentiment tussendoor maar dat neem ik voor lief. Een klein meesterwerk !

avatar van sean-penn

sean-penn

Nicole_1989 schreef:

"Shakesperiaanse complexiteit van uw tragedie. Iedereen in dit verhaal kent zijn eigen meedogenloze hamartia: zij, omdat ze zo ziek is; u, omdat het u zo goed gaat. Zou het haar beter gaan, of u slechter, dan zouden jullie niet zo misleid zijn door lot en sterren, maar dat ligt nu eenmaal in de aard van het lot en de sterren, en nooit had Shakespeare het meer bij het verkeerde eind dan toen hij Cassius liet opmerken: 'Niet door een weeffout in onze sterren, Brutus, neen, door onszelve zijn wij klein en nietig'. Dat is makkelijk gezegd wanneer je een Romeinse edelman bent (of Shakespeare!), maar er zijn meer dan genoeg fouten te vinden in ons gesternte."

Omdat ik het boek niet heb gelezen had ik een andere verklaring voor de titel na het zien van deze film. 'The stars' staat symbool voor oneindigheid ( liefde ) ' The fault ' staat symbool voor onze sterfelijkheid. Scene in de kerk waar Hazel haar overlijdingspeech houd voor Gus zegt ze: van 0 tot 1 zijn er oneindig veel getallen maar van 0 tot 2 of van 0 tot miljoen zijn dat er oneindig veel meer, kennelijk zijn er toch verschillen in het woord oneindig. The fault in there stars is dat hun oneindigheid (liefde) korter duurt t.o.v de meeste anderen.

Grappig is dat ik refereer naar Romeo en Julliet voordat ik jou bericht had gelezen en dat de titel v/d film van shakespeare's Julius Ceasar afkomstig is.

Dank je wel voor jou uitleg!

sean-penn schreef:

Dank je wel voor jou uitleg!

Graag gedaan

Jouw interpretatie en uitleg vind ik ook erg passend en kloppend! Voordat ik het boek had gelezen interpreteerde ik de titel ook als zodanig: de fout in hun sterren/hun liefde zit hem erin dat die liefde wordt beperkt of zelfs verwoest door een vreselijke ziekte.

martijnk

Ik heb het de kans gegeven maar ik heb hem afgezet na 45 minuten ofzo. Ik vind die Gus echt een supergoed voorbeeld van bad casting, ik vond hem echt totaal niet serieus, ik vond hem helemaal niks. Ook de manier waarop ze elkaar ontmoeten echt totaal onrealistisch.

Hij heeft het echt verpest, hij zat totaal niet in zijn rol en kan gewoon niet acteren, helaas gemiste kans want het verhaal was op zich wel ok maar nee sorry dit kan ik niet serieus nemen.

mjk87 schreef:

Film die me redelijk koud liet, al zal het niet aan Woodley hebben gelegen. Maar waaraan wel? Allicht de mannelijke hoofdrol, die vanaf scène in dat hij in beeld loopt met een groot bord boven zijn hoofd loopt waarop staat 'supercoole dude' en dat acteert hij de hele film door. Dat wordt tegen het einde wel minder maar dan ben je mij al kwijt. Irritante vent, kortom.

Ik ben zo blij met jou reactie, ik dacht heel de tijd hetzelfde. Hij heeft echt de film verpest. Het lag zeker niet aan Woodley haar rol was echt super.

Nicole_1989

Prima dat je je mening geeft, daar heb je uiteraard alle recht toe. Maar je kunt moeilijk een betrouwbare stem uitbrengen als je nog niet eens de helft van de film hebt gezien.

Nicole_1989 schreef:

Mwah weet niet, als je je niet verbonden voelt met de hoofdrolspelers houdt het snel op denk ik. Ze hadden zijn rol evengoed aan Justin Bieber kunnen geven.

Nicole_1989

Het mag duidelijk zijn dat ik het hier persoonlijk niet mee eens ben haha Maar buiten dat heb jij nu alleen zijn acteerwerk kunnen beoordelen van toen het allemaal nog koek en ei was en de film nog een vrolijke toon had. Het acteerwerk aan het einde van de film heb je nu niet gezien en niet kunnen beoordelen. En dat is toch wel behoorlijk anders dan in het eerste uur.

martijnk schreef:

gelukkig hebben ze dat niet gedaan, dan was ik er niets eens aan begonnen.

Nu vond ik het een schitterende film

Nicole_1989 schreef:

Ja ok maar ik ga mezelf niet eerst een uur zitten ergeren in de hoop dat het beter wordt. Als ik me al een uur erger aan Gus dan ga ik hem in de tweede helft van de film echt niet ineens mogen ofzo

avatar van revadebe

revadebe

In dit genre valt best wel een goeie film te maken naar mijn mening, maar deze film slaat de plank toch wel erg vaak mis. Het karakter Gus vond ik tenenkrommend, namelijk veels te misplaatst popiejopie (o.a. door die rebelse sigaret, die moeder overtuigen van het eieren gooien, etc.), de scenès in Amsterdam (thuis bij de schrijver en het applaus in het Anne Frankhuis) zijn verschrikkelijk en de hele film is erg oppervlakkig al wordt er wel een poging gedaan er wat diepte in te brengen.
Tweede helft van de film maakt wel wat goed, maar dan nog kan ik dit echt niet meer geven dan 3 sterren. De film wist me niet te pakken en ik stoorde me aan te veel dingetjes.

Nu moet ik er wel bij zeggen: ik ben de doelgroep niet en ik neem aan dat er in het boek wel wat meer diepgang is. Misschien was de verfilming gewoon een ongelukkige keuze. Dit is mijn oordeel en hier zult u het mee moeten doen.

avatar van AlexvanRiel

AlexvanRiel

Ik kon er verrassend goed naar kijken. Las wat positieve dingen in de NRC.Next en mijn vriendin wilde heeel graag, dus vooruit. Het begin was er ondanks naast. Ik denk dat er wereldwijd 0 tienermeisjes zijn die uit zichzelf naar Peter Gabriel zullen refereren. Daarna werd het beter. Hazel was best een beetje grappig en ook onze Gus zei dingen waarvan je als tienerjongen hoopt dat je ze toen gezegd had. Verder vond ik de rol van de blinde vriend goed uitpakken. Vanaf de trip naar Amsterdam wordt het weer wat minder, met het applaus in het Anne Frank-huis als dieptepunt. Alsof je gaat schuifelen in Auschwitz en de hele zaal de wave inzet.

Al met al een film met het hart op de juiste plek. En als dankzij deze film een generatie bakvissen op lieve jongens als Gus valt in plaats van bleke vampieren of onuitstaanbare zangertjes, wordt de wereld er nog een stukje mooier van ook.

avatar van Marksman

Marksman

Laatst gekeken, vond het een redelijke film, maar ook alles mee gezegd, vond het gewoon niet zo boeiend, omdat dit waarschijnlijk niet mijn type romance film is, maar dat verschilt bij iedereen.

Acteer prestaties waren goed & het verhaal ook wel, alleen niet mijn ding, zoals ik al zei, heb dan liever een verhaal als in The Notebook of in Casablanca.

avatar van Pim1993

Pim1993

Hoogstaand. Sterke acteerprestaties en emoties worden op de juiste manier overgebracht. Sterk.

avatar van Hatseflats89

Hatseflats89

Ontzettend goede film. Blijft trouw aan het boek.

Heb me niet eens gestoord aan het feit dat ze broer en zus spelen in Divergent. Ze spelen totaal andere rollen en deze 2 hebben mij echt verstelddoen staan. Super geacteerd (had dit eerlijk gezegd niet verwacht).

Aanrader.

avatar van Lof78

Lof78

nog net niet gehuild...maar wel vochtige o gen

tbouwh schreef:

Ik ben het volledig eens met tbouwh. Zelf ben ik 16 jaar, en dit meen ik: Dit is de mooiste film die ik ooit heb gezien. Geweldig!

avatar van rox91

rox91

Mooie film, ik heb in tijden niet meer zo moeten huilen als bij deze film.
Het is hard maar realistisch en goed geacteerd. Ik vond het mooi om te zien hoe nuchter de hoofdpersoon in het leven staat en zich niet bezig houdt met liefde, wat er uiteindelijk toch van komt.
Ik vind het ook erg mooi dat Gus toch nog haar grafrede geschreven had, samen met ''van Houten''

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

sean-penn schreef:
Mooi ingetogen spel van alle acteurs / actrices maakt het een waar kijkgenot.

Kan het niet mooier formuleren. Verfilming van het gelijknamige bekende boek (dat ik niet gelezen heb, boeken lezen heb ik te weinig geduld voor ). Uitmuntende vertolking van beide hoofdacteurs met een schrijnend verschil qua ingesteldheid tussen de nuchtere Hazel en de altijd optimitische Augustus die dacht genezen te zijn maar toch eerder zal sterven dan zij. Dit is de meest aangrijpende film die ik gezien heb sinds Awakenings en in iets minder mate Lorenzo's Oil. Het doet je wel even denken aan al de mensen die veel grotere problemen hebben dan wij. Ik heb ook vaak een traantje moeten wegpinken bij al de tegenslag die Hazel in haar leven moet verwerken. Ik ben zelden zo onder de indruk geweest en ik heb eigenlijk maar 1 vraag : waar blijven de Oscars? Dik verdiende 5 sterren.

Een bijzonder ontroerende film. Ik vond de acteurs zeker wel invoelend acteren. Heb menig traan moeten laten.

avatar van ricone

ricone

dit is een dikke 5 sterren waard, meningen kunnen verschillen, maar als je de verhaallijn en de acteerprestaties naar beneden haalt is er serieus iets mis met je, de vanhouten rol vond ik wel irriterent maar aan het einde word die inglost..., topfilm!

avatar van Japie1971

Japie1971

Een film om over na te denken. Sterk drama met de typisch Amerikaanse sentimentele touch. De tranen bleven bij mij in ieder geval niet uit. Helaas een verhaal dat niet op zichzelf zal staan.

4* zeker waard.