• 9.374.044 stemmen

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 5 februari 2015

Plot Jupiter Ascending

"Expand your universe."

Jupiter Jones (Mila Kunis) werd geboren onder een sterrenhemel, met tekens die erop wijzen dat ze voortbestemd is voor grootse dingen. Eenmaal volwassen droomt Jupiter van de sterren, maar ze wordt wakker in de harde realiteit waar ze toiletten schoonmaakt en heel wat pech kent. Maar wanneer Caine (Channing Tatum), een genetisch gemanipuleerde ex-militaire jager, op Aarde aankomt om haar op te sporen, vangt Jupiter een glimp op van het lot dat al die tijd op haar wachtte – haar genetische handtekening zorgt ervoor dat ze de eerste in lijn is voor een buitengewone erfenis die de balans van de kosmos kan veranderen.

Jupiter Jones

Diomika Tsing

Katharine Dunlevy

avatar van John Milton

John Milton

Oei. Ik vond Cloud Atlas nog ondergewaardeerd, maar dit was echt niet zo best. Meest clunky dialogen die ik in jaren gehoord heb. Overacting van Redmayne, en bovenal vond ik het gewoon erg dom. Ik hoopte op een stuk meer, maar dit was eens en nooit weer.

avatar van geezoes

geezoes

De tering van slecht!

Was de doelgroep tussen de 12 en 14 jaar? Special effect zijn ook af en toe bedroevend. Je ziet ze gewoon voor dat groene scherm staan.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

horizons schreef:

Lol. Nu al meest ondergewaardeerde en onbegrepen film ooit.

Leg alle onwetenden eens uit dan wat deze film zo geweldig maakt, dat het 5 sterren verdiend?

avatar van horizons

horizons

Iron Maiden schreef:

Mijn mening staat hier boven ergens.

Jupiter is gewoon een heerlijke space opera, een visueel feest. Gewoon genieten.

Zal wel subjectief iets zijn.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Een mooie verpakking en lege inhoud.

Visueel was het fantastisch, maar dat maakt het nog geen goede film.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Grafisch gezien ziet het er allemaal prima uit, en de plot vond ik ook niet eens zo slecht. Helaas is het allemaal iets te veel van het goede, binnen 5 minuten zit je al in een wilde achtervolging en zo raast de hele film aan je voorbij. Een ander minpunt vond ik Mila Kunis, ze overtuigd niet echt en op één of andere manier zat ik me alleen maar te ergeren aan haar. Channing Tatum doet het ook niet veel beter. De humor die er af en toe in zit is ook niet grappig en het einde is standaard en cliché. Verstand op nul zetten, dan valt het nog mee. Net aan ☆☆☆

avatar van makefun

makefun

zoals het altijd gaat. een raar verhaal en lichtsnelheden of tijdreizen, eeuwig leven.

ik geniet van die dingen. en dat is ook in deze film aanwezig.

ieder zijn mening ik vind deze film mooi.

een 5 dus

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Het idee van het oogsten van planeten vond ik wel leuk gevonden. Verder vond ik de film op elk vlak zwaar tegenvallen, zelfs met lage verwachtingen. Visueel niet veel aan, ontzettend matig geregisseerde actie scènes met achterhaalde en niets toevoegende slomo's. In vergelijking met films als Star Trek into Darkness, interstellar en Guardians of the Galaxy ziet de cgi er niet geweldig uit, de actie scène in downtown Chicago als dieptepunt. Het acteerwerk was echt beneden peil, de dialogen en verder scenario vergelijkbaar met iets uit een kinderserie. De film lijkt vanaf de eerste minuut een parodie op een niet bestaande normale versie.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Ik vond het concept prima, ook meteen het mysterie van de graancirkels opgelost en ons bestaan. en dat in 2 uur.

avatar van hanlochem

hanlochem

Beetje jammer deze film, ben een echte SF fan, en het kan me ook niet fantasievol genoeg.

Audiovisueel goed. Regie en acteerwerk erg rommelig ,een hoop crap in een snel tempo...acteurs "pakten"me niet....niet veel woorden aan vuil maken...

avatar van Poebie

Poebie

hanlochem schreef:

Jij zegt het... ik "oogst" gewoon jouw tekst even

avatar van james_cameron

Met Cloud Atlas leken de Wachowski's weer op de goede weg te zijn, na het belabberde Speed Racer, maar met dit SF-rommeltje doen ze helaas een enorme stap terug. Visueel ziet alles er piekfijn uit, decors en special effects zijn eersteklas, maar het script is bijzonder flauw en onsamenhangend. Daarnaast is de cast beneden peil en wordt iedere aktiescene verpest door een gebrek aan timing en opbouw. Uiteindelijk doet het geheel wel wat denken aan Star Wars Episodes 1-3: flikker een boel over-de-top digitale effecten op het scherm en kijk wat er blijft plakken. Helaas niet veel. Het enige leuke moment is wanneer regisseur Terry Gilliam voor een cameo komt opdraven, in een scene die zo weggelopen lijkt uit Brazil.

avatar van blurp194

blurp194

Het eerste halfuurtje of zo had ik echt moeite om in de film te komen. Daarna ging het wel wat beter, maar toch nog steeds het gevoel dat het een wat rommelige doelloze bedoening was. Grafisch op zich grotendeels wel ok, hoewel de overdadige vormgeving niet echt mijn ding is. Het kan ook teveel zijn. De acteurs gaven me eigenlijk allemaal ietwat het gevoel dat ze er niet echt bij waren, of aan de pillen zaten of zo.

Misschien later nog eens een kansje geven. Voorlopig ben ik er niet zo kapot van.

avatar van jerry r

jerry r

erg rommelig.

Mila Kunis speelt als of ze er geen zin in had en De humor die er in zit is ook niet grappig .

de overbodige aktie mij kon de film echt niet boeie

ik had wel wat beters verwacht.

avatar van luukdk11

luukdk11

Zo af en toe erg goedkoop gefilmd. Het verhaal houd je redelijk bij de film, maar er had naar mijn mening veel meer in gezeten.

avatar van TommyG

TommyG

Ik heb er naar uitgekeken maar o - o - o, wat viel deze film tegen! Rommelig, kinderlijk met een hoog Assepoester gehalte en gewoon te simpel. Erg jammer.

avatar van francion

francion

Veel woorden wil ik er niet aan vuilmaken, ik vond hem gewoon tegenvallen.

alles overkill, 2 sterren dus

avatar van DragQueen

DragQueen

Ben het niet helemaal eens met de lage score hier. Want het was toch wel een vermakelijke film om te zien. Visueel zag het er goed uit, het verhaal steekt prima in elkaar, en er wordt naar behoren geacteerd door de aanwezige sterrencast. 3,5 Ster.

avatar van opa-ben

opa-ben

Gewoon een leuke film met mooie special effects, wel een hele zit, ze hadden die film ook makkelijk in 1 1/2 uur kunnen persen i.p.v. 2 uur.

avatar van Mitch!!!

Mitch!!!

Als Sci-Fi liefhebber ben ik extreem teleurgesteld in deze film. De basis van het verhaal biedt voldoende mogelijkheden om het goed uit te werken en er iets moois mee te doen maar helaas is dit totaal mislukt omdat er een quasi Disney verhaal van gemaakt moest worden.

De actie scenes zijn matig uitgewerkt, de dialogen missen diepgang en humor en de casting past ook niet. Het lijkt erop dat het behapbaar moet blijven voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud.

Had veel verwacht van deze film omdat hij van de gebroeders Wachowski komt en ze met de Matrix en Cloud Atlas goede films hebben neergezet, helaas slaan ze hier de plank compleet mis...

Jammer maar helaas

avatar van Gerlof1378

Gerlof1378

Na het zien van deze film kan ik hem niet een mooi cijfer geven, vond hem rommelig, idd kinderlijk met dus een sprookjes verhaal. Mila Kunis heeft totaal geen charisma en Eddie Redmayne speelt vreselijk over de top. Vond Cloud Atlas veel beter en de 1ste Matrix film maar deze moet je heel snel vergeten. Geef alleen een halve punt voor Sean Bean die doet wel zn best vind ik.

avatar van nadrin

nadrin

Kunis draagt de film overtuigend. Het verhaal is boeiend in de trend van Dune. De decors en visueel was alles groots. Het sf gehalte geloofwaardig. Maar sommige actiescenes zijn vrij simplistisch met een held die de kruising is van de Silver Surfer en Captain America en dat brengt de film naar een lager niveau

avatar van jgbteg

jgbteg

begint leuk maar daarna wordt heel verhaal steeds zwakker

avatar van IH88

IH88

SF-film, geregisseerd door de makers van The Matrix, Mila Kunis, Eddie Redmayne, Sean Bean, niets kan verkeerd gaan toch? Wel, Jupiter Ascending is een rommeltje geworden door een ongelooflijk slecht script, matige CGI en slechte acteerprestaties. Nee, deze film zo snel mogelijk vergeten..

avatar van mulliemovie

mulliemovie

Na 20 minuten al afgezet, ik kan best naar sf-films kijken maar dit slaat nergens op.

avatar van John Milton

John Milton

mulliemovie schreef:

Eens. Maar stemmen na slechts twintig minuten is wel erg karig.

avatar van XanderJ

XanderJ

Ik zet niet snel een film af, maar Chaning als half wolf...........

Na 55 min afgezet, wat een drama!

avatar van Anamorph

Anamorph

Toch gewoon een leuke film...? Heb de indruk dat er er veel mensen met een te grote verwachting zijn gaan kijken. Is gewoon een mooie scifi zonder diepzinnig verhaal. Beetje fifth element, beetje Dune, beetje matrix. Beter dan Cloud Atlas (in ieder geval niet zo lang )

avatar van horizons

horizons

Moet toch maar de dvd gaan aanschaffen en controleren of ik echt Jupiter Ascending in de bioscoop heb gezien.

Kan toch niet waar zijn dat de beste SF opera film van de laatste jaren door menigeen zo ontzettend slecht beoordeeld wordt.

avatar van Waackx

Waackx

Ik zet niet snel een film af maar wat dit moest voorstellen.

Al vanaf het begin ben je de draad kwijt want er is nauwelijks een inleiding viordat je het weet ben je op een andere planeet, heb je tientallen soorten aliens gezien en wat slecht gemaakte cgi-effecten gezien die net zo beroerd uitzagen als de tweede Star Wars uit 2002.

En nog een hoofdrolspeelster die je na 30 minuten spuugzat bent.

The Matrix blijft 1van mijn favoriete films allertijden maar dit werkje kan je vergelijken alsof je bij je favoriete snackbar een lekker patatje haalt en de volgende dag dat je komt, flikkert hij wat patat van de grond in een bakje en hij probeert het voor dezelfde prijs te verkopen aan je.