• 9.374.305 stemmen

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 5 februari 2015

Plot Jupiter Ascending

"Expand your universe."

Jupiter Jones (Mila Kunis) werd geboren onder een sterrenhemel, met tekens die erop wijzen dat ze voortbestemd is voor grootse dingen. Eenmaal volwassen droomt Jupiter van de sterren, maar ze wordt wakker in de harde realiteit waar ze toiletten schoonmaakt en heel wat pech kent. Maar wanneer Caine (Channing Tatum), een genetisch gemanipuleerde ex-militaire jager, op Aarde aankomt om haar op te sporen, vangt Jupiter een glimp op van het lot dat al die tijd op haar wachtte – haar genetische handtekening zorgt ervoor dat ze de eerste in lijn is voor een buitengewone erfenis die de balans van de kosmos kan veranderen.

Jupiter Jones

Diomika Tsing

Katharine Dunlevy

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Channing Tatum en Mila Kunis, voor alsnog voor mij een hele goede reden om deze te laten liggen. Het verhaal lijkt weer op een standaardje van de laatste tijd, daarbij geteld dat het ook nog een Hollywoodproductie is. Dus dat wordt weer kwijlen in een bakkie. Voor de, met overgoten hormonen, pubers lijkt me dit uitgerekend hét product. Ik ben benieuwd naar de reacties hier wanneer meerderen deze gezien hebben.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Wow, dit ziet er echt verschrikkelijk uit.

avatar van davidz352

davidz352

Leland Palmer schreef:

Wow, dit ziet er echt verschrikkelijk uit.

Dat valt toch wel mee? Eigenlijk iedere trailer van een "Wachowski" film ziet er verschrikkelijk uit, de film zelf blijkt er uiteindelijk redelijk uit te zien.

avatar van sirecc

sirecc

Ben erg benieuwd naar deze film, dacht eigenlijk ook dat hij al in 2014 uitmoest komen. Maar ja nog 2 dagen en kan ik hem eindelijk bekijken. En de eerste stemmen verspelen veel goeds!!!! Met uitzondering van die hier boven.

avatar van sonyjh

sonyjh

Zwaar tegenvallende film. Ik ben steeds benieuwd naar de nieuwe Wachowski films. Als ze in staat waren om een film als the matrix te maken, dan zal er zeker nog wel eens iets goed uitkomen toch?

Wel, misschien ooit (hopelijk), maar deze zeker niet. Om te beginnen heeft men veel teveel in de film proberen te stoppen waardoor alles nogal plat aanvoelt. Men had het vaak over die planeet, die ras, die persoon, de namen werden naar je kop geslingerd... maar meestal wist je niet wat ze allemaal aan't uitkramen waren. En daarbij zat de film vol met dues ex machina, zeer storend. Vaak moest ik denken van: ja het zal allemaal wel... teveel dingen werden niet verantwoord. Jammer. Visueel hier en daar wel zeer mooi, maar we zijn natuurlijk al veel gewoon.

En dan nog de personages: zeer stereotiep. Met de badguy probeerde men iets anders, maar eigenlijk voelde dat zo jaren 80 en ongeloofwaardig aan.. . De dialogen waren in het begin geforceerd uitleggerig (ja, de Wachowski's wisten natuurlijk ook dat er teveel info inzat, dus probeerden men via dialoog op een geforceerde manier nog dingen duidelijk te maken... maar dat werkte ook niet)

@sirecc, ik denk dat je meer slechte stemmen dan goede zult tegenkomen

avatar van bertito

bertito

Ik had een gratis ticket gekregen, en dus dacht ik, laat ik nog eens naar een moderne sci fi film gaan. OMG! Dit was echt totale rotzooi. Kon het niet uithouden tot het einde...

Na elke scène neemt "Jupiter Ascending" een adempauze van alle CGI-actie voor een rustiger scène, waar een buitenaards wezen de verschillen tussen hun cultuur en aardbewonerscultuur verklaart, hij definieert een term die Jupiter niet begrijpt en legt dan uit waarom het is zo belangrijk in het grote geheel.

Nou, dan weet je het wel.

avatar van davidz352

davidz352

Wauw wauw wauw

Wat een ongelooflijk volle film van de Wachowski's. Ze proberen bijna iedere complot/alien theorie in de film te gooien, met een soort van romcom sausje eromheen.

Dat werkt niet echt super, sommige scenes zijn grof geknipt. Iets dat ik niet zag bij eerdere films van dit duo.

Het lijkt erop alsof het duo de algemene kennis van de gemiddelde filmkijker erg onderschat heeft. Want ja, wie weet er nou wat over Sumerische teksten op kleitabletten? Het is allemaal erg geinig verwerkt, op een star wars achtige manier, maar dan met wat minder humor.

De actie gedeeltes zijn om van te smullen, geweldige CGI, soms iets teveel van het goede, maar dat zal wel een verslaving zijn waar meer regisseurs last van hebben (George Lucas...)

Samenvattend kan ik zeggen dat deze film niet gewardeerd zal worden door de gemiddelde filmkijker, bepaalde kennis ontbreekt daar simpelweg voor. Echter, voor de (vaak populistisch genoemde aluhoedjes) zal deze film veel herkenbare en leuke elementen bevatten.

4/5 sterren.

avatar van schumacher

schumacher

Net boven de middelmaat voor mij, ik wist niet wat te verwachten, ik had nog geen voorstukjes gezien vd film. Toen ik zag het met Mila Kunis was wilde ik die wel zien . Ze was weer lekker zoals altijd, voor die alleen al heb ik deze film bekeken.

De film zelf was oke maar zeker niet de top.

avatar van New Flame

New Flame

'Cloud Atlas' vond ik fantastich, episch en innovatief. Daarom was ik benieuwd naar deze nieuwe van de Wachowski's. 'Jupiter Ascending' scoort bij mij vooral omwille van de weelde en rijkdom van de werelden die ze creëren. Je wordt totaal ondergedompeld in een 'space opera' met passende soms over the top personages en eveneens een machtige soundtrack. Ook is het verfrissend om nog eens een origineel idee op deze schaal in de filmzaal te zien in plaats van verfilmingen, striphelden en reboots. Goede slechteriken (2 broers en 1 zus ieder met hun eigen agenda) en degelijke helden, meer niet.

De film verliest een half punt vanwege de met momenten klungelige humor en nog een half punt omdat het verhaal net iets dieper mocht gaan en net iets meer emotioneel mocht resoneren, zoals in 'Cloud Atlas' bijvoorbeeld.

4/5

avatar van arno74

arno74

Duidelijk een film dat vooral gericht is op het tienerpubliek. Het ziet ernaar uit dat de regie een nieuwe saga probeert te creëren, al is dat denk ik niet echt gelukt. De film is over de hele linie ondermaats. CGI is in orde, en de actiescènes zijn redelijk gelukt, al zitten ze soms nogal los gemonteerd in het verhaal. Actie om de actie, losjes gekoppeld aan het dunne verhaal, en waarbij de hoofdrolspeelster de ene na de andere actiescène ondergaat.

De dialogen zijn fantasierijk maar tegelijk ook leeg, met allerlei bedachte termen die de kijker om de oren vliegen. Deed me denken aan de dialogen uit After Earth. De personages leggen ook steeds haarfijn uit wat ze doen en waarom ze het doen, zodat de kijker er niet bij na hoeft te denken. Het verhaal zelf heeft wat van star wars, met star trek-achtige personages en een enkele die uit x-men, LOTR en de dierentuin ontsnapt lijken te zijn. Het verhaal is dun en springt van de hak op de tak. De rol van Jupiter stelde me teleur, een hoofdrolspeelster met de houding van een bijrolfiguur, Jupiter ondergaat de film en heeft nauwelijks invloed op het verloop ervan. En uiteraard mag de liefdesrelatie type Twilight niet ontbreken. Van alles wat dus, maar zonder een hoge kwaliteit. De humor is soms kinderachtig en vaak ook niet echt gelukt, en het acteerwerk is slecht tot matig.

Erg mager. Ben geen fan van de Wachowski's, maar dit is het slechtse wat ik van ze gezien heb. Mooie titel, maar zonde van de inhoud. Popcornvermaak. Een magere 2*.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Dit was helemaal niks. Verhaal wordt met de minuut slechter, grappen zijn niet leuk en actie/effecten zijn too much. Sean Bean enige pluspunt. Zwaar teleurgesteld in de Wachowski's die een toch meesterwerk als The Matrix hebben gemaakt.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Total bullshit."

Eén jaar uitstel heeft helaas niets aan het belabberde niveau mogen veranderen.

'Jupiter Ascending' is allereerst erg ambitieus van opzet; men tracht een soort van sprookje te creëren met een Sci-Fi twist. Desondanks constateer je als kijker al gauw dat enige vorm van samenhang gewoonweg ontbreekt. Daarvoor worden er allerlei personages en plotelementen geïntroduceerd die een mager verhaal moeten verbloemen. De film heeft namelijk te weinig materie om op voort te borduren, wat het verdere verloop des te pijnlijker maakt om aan te schouwen.

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de personages volledig op niets trekken. De chemie tussen Mila Kunis en Channing Tatum ontbreekt en voelt te geforceerd aan. Het resulteert zich in beschamende humor en kansloze dialogen. Niet dat de rest van de cast het beter doet, met name Eddie Redmayne zet hier een lachwekkend slechte rol neer.

Enkel het visuele aspect redt de film nog enigszins. Het is duidelijk te zien dat het uitstel er baat bij heeft gehad om de CGI verder op te poetsen, wat regelmatig voor fraaie beelden zorgt. Daarbij is de actie zonder meer de moeite waard, vooral de eerste achtervolging levert een spectaculair gefilmde scène op. Toch zijn deze - spaarzame - lichtpuntjes niet genoeg om er een lopend geheel van te maken, aangezien de pacing alle kanten op zwalkt.

Al met al een zielloze Sci-Fi die wat mij betreft gerust op de plank had mogen blijven liggen. Eigenlijk is het teleurstellend om vast te stellen dat de Wachowski's na de The Matrix (1999) trilogie niets meer hebben gepresteerd.

Dikke 1,5 sterren.

avatar van christian

christian

Shinobi schreef:

"Total bullshit."

Eén jaar uitstel heeft helaas niets aan het belabberde niveau mogen veranderen.

Toen de film werd uitgesteld, was de film al af. Deze reactie slaat dus nergens op.

avatar van Shinobi

Shinobi

Het ligt er maar net aan wat je onder 'af' verstaat.

avatar van iskra

iskra

Alleen aan het ronduit lachwekkende acteerwerk van Eddie Redmayne heb ik plezier beleefd.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Ai, dit was toch echt niet best.

Ik ken geen andere film die zo van de hak op de tak springt, het leek wel alsof er flink mee is geknoeid tijdens de editing. Special effects zijn oké, maar een degelijk verhaal zit er bij deze film echt niet in.

avatar van Basto

Basto

• 11939 berichten

Enorm slap verhaaltje met en handvol zeer matige acteurs. Die Titan en z'n broer konden echt niet. Ook de Russische familie kwam erg obligaat over (Hollywood richt zich tegenwoordig wel erg overdreven op de BRIC landen). Kunis is nog wel het kijken waard, maar loopt er grotendeels verloren bij.

Zagen de designs er nog wel aardig uit, het kan de film niet redden. Ook de actie niet. Verhaal is ongeloofwaardig, vergezocht en wordt totaal verkeerd opgebouwd.

Nee, dit is net zo'n mislukking als de tweede Star Wars triologie. Ongeïnspireerde CGI rommel.

1,5

avatar van MartMovie

MartMovie

Heerlijke met biertje en popcorn wegkijk film. Hij springt een beetje van de hak op de tak omdat ze niet echt wisten waar het verhaal nou precies naar toe moest. Ik kreeg een beetje het idee dat ze 3 uur film ingekort hadden tot 2 uur. Maar wel met heerlijke actie en prachtige special effects CGI. En vond de rol van Eddie Redmayne wel erg leuk na The Theory of Everything laat hij zich als acteur van een compleet andere kant zien. Die komt er wel .

avatar van Billy-Pilgrim

Billy-Pilgrim

The Wachowskis heb ik altijd gezien als een uniek duo binnen de filmwereld. Filmmakers die niet bang zijn om een alternatieve wereldvisie te presenteren aan het grote publiek, en daar ook nog mee wegkomen. The Matrix trilogie is een reeks die uiteraard steeds terugkomt als wij over Andy en Lana spreken. Aan het oppervlak domineren de special effects en de actiescenes, maar daaronder ligt een enorm sterk verhaal, met eindeloze referenties naar religies, filosofen en een dikke maatschappelijke kritiek. Als je dat als Hollywood regisseur voor elkaar krijgt, ben je in mijn ogen fantastisch.

Maar los van The Matrix was ik ook enthousiast over het door hen geproduceerde V for Vendetta. Eveneens een slimme, maatschappijkritische film met grote acteurs en lekker veel spektakel. The Wachowskis zijn uiteindelijk moderne nerds, anime fans pur sang en dat gebruiken ze als inspiratie voor hun films, die zowel slim als aantrekkelijk zijn. Neem Cloud Atlas, zeker een controversiele film, maar opnieuw valt mij de typische aanpak van dit duo op. Grote acteurs in de hoofdrollen, visueel geweldig, maar zeker geen makkelijke film. Velen begrepen hem niet, anderen vonden hem juist te pseudo-filosofisch. Mij heeft Cloud Atlas vooral geraakt. Ik heb de film meerdere keren gezien en steeds weer weet het mij in vervoering te brengen. Een soort verlichting bijna.

Je kunt dus zeggen dat ik, in tegenstelling tot de teleurgestelde horde, want velen zijn al teleurgesteld in The Wachowskis sinds The Matrix Reloaded, best veel verwachtte van Jupiter Ascending. De grote acteurs in de hoofdrol deden geen alarmbellen rinkelen want dat is op zich niets nieuws (Keanu Reeves, Hugh Jackman, Tom Hanks en Halle Berry gingen hen immers voor) het schijnbaar oppervlakkige actiespektakel in de trailer zag ik ook slechts als deel van de typische Wachowski stijl dat er voor ging zorgen dat er veel een lading nietsvermoedende filmgangers een diepgaande filmervaring zou opdoen. Daar zat ik dus mooi mis.

Jupiter Ascending was een redelijk grote teleurstelling. De film probeert in een sneltreinvaart enerzijds een maatschappijkritisch sci-fi verhaal te vertellen en anderzijds een popcornflick te presenteren en faalt eigenlijk in beiden. De film voelt erg gehaast, maar valt tegelijkertijd steeds in herhaling. We kunnen er van op aan dat Kunis steeds in levensgevaar komt en dat Tatum haar steeds ternauwernood zal redden. Dit gebeurt zo vaak dat het zelfs de vele actiescenes saai maakt. Wat betreft het verhaal vind ik vooral een uitgekauwd samenraapsel van eerder behandelde thema's door Andy en Lana. Reïncarnatie hebben we al meerdere keren gezien, maar ook de mens die als vee gefokt wordt om te consumeren door machtigere mensen zagen we terug in Cloud Atlas. En hoewel je me dit soort verhalen meestal wel kunt voeren, vond ik het hier veel te mager en werd er nauwelijks in verdiept.

Daarnaast stoorde Jupiter Ascending mij ook op het filmtechnische vlak. Er gebeurt zo weinig interessants. Ja, her en der zie ik prachtige CGI landschappen, maar het resulteert zelden in mooie shots. Het camerawerk is saai, met veel teveel betekenisloze close-ups en actiescenes die zo druk worden dat je de draad kwijt raakt.. De montage, wat in Cloud Atlas van een enorm hoog niveau was en echt een extra laag aan het verhaal toevoegde, was hier niet bijzonder te noemen. De film is eigenlijk teveel CGI, waardoor je gewoon een stukje inleving vanuit de acteurs mist. Als je voortdurend voor een green-screen staat of hangt, voel je niet wat de personages moeten voelen. Dat brengt mij bij het acteerwerk. Kunis en Tatum in de hoofdrollen dus. Met name Kunis viel mij tegen. Ze speelt niet overtuigend en op het emotioneel vlak komt ze gewoon tekort. Hoewel dat ook met het script te maken kan hebben. Tatum deed op zich nog wel wat er van hem verwacht wordt. De verschillende bijrollen waar ik naar uitkeek (Redmayne, D'Arcy, Bae) waren allemaal te kort om goed te kunnen beoordelen en echt van te kunnen genieten.

Zijn er nog positieve punten te noemen? Dat wel. Jupiter Acending is in ieder geval in de special effects en CGI afdeling geslaagd te noemen. De buitenaardse landschappen zien er stuk voor stuk prachtig uit evenals de ruimteschepen. Daarnaast vielen mij de kostuums (net als in Cloud Atlas) weer in positieve zin op. De plot an sich is ook best interessant hoor. Het wordt alleen nauwelijks uitgewerkt. De film richt zich volledig op de keuzes van Jupiter en de band tussen haar en haar redder in nood. En zelfs in dat samenspel miste ik een stukje chemie.

Hoe nu verder met The Wachowskis? Ik mag dan voor het eerst teleurgesteld zijn in deze film, die voelt als een sell-out, maar voor anderen is dit al de zoveelste keer. Nu ook de critici de film de grond in boren en de verkopen in de eerste week tegenvallen ben ik bang dat zij hun stoeltjes in Hollywood kwijt zullen raken. Of dat daadwerkelijk iets negatiefs is moet ik nog zien. Cloud Atlas was ook volledig zonder hulp van Hollywood gemaakt en was voor mij een van de mooiste filmervaringen van de laatste jaren. Misschien is Jupiter Ascending wel een blessing in disguise voor alle fans van Andy en Lana Wachowski.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk om een keer gezien te hebben, al valt ie overe het geheel wel wat tegen, had een beter verhaal in kunnen zitten, pluspunten zijn de special effects, wel gezien in 3-D in de bioscoop IMAX, dat is denk ik maar beter ook, op t.v. zou deze film nog weleens tegen kunnen vallen.

Redelijk geflopt in de VS.

avatar van mister blonde

mister blonde

Tja die Wachowski's hebben dat veelbelovende begin na de eerste twee films nooit kunnen inlossen. Wel jammer. Als dit inderdaad zo tegenvallend is als de trailer en kritieken doen vermoeden, dan schrijf ik ze toch wel een beetje af.

avatar van ekkoj

ekkoj

MartMovie schreef:

Ik zou het niet beter kunnen zeggen. Deze film moet je onder de categorie onderhoudend of niet beoordelen ipv goed of slecht, of waar een "slechte" film toch leuk om kijken kan zijn

avatar van ahp2002

ahp2002

Ik weet nog dat wij de trailer in de bios zagen en alleen maar moesten lachen. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

avatar van Richardus

Richardus

Dramatisch. Het verhaal/plot/thema zijn verschrikkelijk clichématig en er is ook geen moeite gedaan er een beetje eigenzinnige draai aan te geven. Geacteerd wordt er vrijwel niet (zeker niet door uitstralingsloze Tatum en Kunis, weet ik ook 'ns wie dat zijn) en de actie is zo overtrokken hectisch en druk dat je er al kijkend vrijwel geen touw aan kunt vastknopen dus het maar emotieloos over je heen laat gaan. 3D voegt ook vrijwel niks toe. Anderhalve punt is voor het CGI werk wat af en toe wel gaaf is. Maar wat een sof dit zeg. Exit Wachowski.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ondanks de vrij matige waardering hier op MovieMeter verwacht ik toch best wel wat van deze film.

En daarbij ben ik ook wel benieuwd naar de nieuwe Wachowski. Ik wil niet beweren dat ik alles even goed vind wat ze maken maar ben heel benieuwd naar "Jupiter Ascending".

Sciencefiction is ook m'n favorieten genre, dus heb wel zin in deze film.

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

Verhaal kan ik nog best van al mee leven, maar de executie is echt slecht.

Acteren is ver ondermaats, Tatum doet het nog behoorlijk, Bean is overtuigend maar de overige cast is belachelijk slecht, de score is weinig memorabel, de actiescènes zijn niet eens opwindend. Integendeel ze zijn zelfs saai en slepen veel te lang aan. Het design en de special effects maken eveneens weinig indruk en de dialogen zijn meestal ronduit cringe-worthy belachelijk.

Mijn verwachtingen waren niet eens hoog, maar de film leent zich zelfs niet voor een ontspannen avondje uit. Jammer hoor!

avatar van filmkul

filmkul

Mooi vormgegeven, maar te fantasierijk sci fi spektakel. Het verhaal is wel erg vergezocht. Het begin is best aardig, maar zodra de hoofdpersonen de aarde verlaten wordt het een beetje een warboel van personages, ruimteschepen en culturen wat behoorlijk afbreuk doet aan de film. De actiescenes zien er best aardig uit dankzij de prima special effects, maar met name het einde is overdone. Het acteerwerk is vlak, er blinkt niemand uit. Weer niet gelukt om Star Wars te evenaren. 3.0

avatar van Zwolle84

Zwolle84

En ze flikken het wéér! Snaar- en snaarstrak. Nu eerst even bijkomen...

avatar van appearingink

appearingink

De Matrix was al slap en kinderachtig maar deze...heb er geen woorden voor. Ik pobeer de herinneringen van deze flm uit mijn hoofd te bannen.