• 9.377.805 stemmen

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 5 februari 2015

Plot Jupiter Ascending

"Expand your universe."

Jupiter Jones (Mila Kunis) werd geboren onder een sterrenhemel, met tekens die erop wijzen dat ze voortbestemd is voor grootse dingen. Eenmaal volwassen droomt Jupiter van de sterren, maar ze wordt wakker in de harde realiteit waar ze toiletten schoonmaakt en heel wat pech kent. Maar wanneer Caine (Channing Tatum), een genetisch gemanipuleerde ex-militaire jager, op Aarde aankomt om haar op te sporen, vangt Jupiter een glimp op van het lot dat al die tijd op haar wachtte – haar genetische handtekening zorgt ervoor dat ze de eerste in lijn is voor een buitengewone erfenis die de balans van de kosmos kan veranderen.

Jupiter Jones

Katharine Dunlevy

avatar van Zwolle84

Zwolle84

horizons schreef:

Moet toch maar de dvd gaan aanschaffen en controleren of ik echt Jupiter Ascending in de bioscoop heb gezien.

Kan toch niet waar zijn dat de beste SF opera film van de laatste jaren door menigeen zo ontzettend slecht beoordeeld wordt.

Ik geef Jupiter Ascending geen 5 sterren, maar vind hem wel goed. Er hangt hier een wat snobistisch sfeertje, vind ik. Tuurlijk valt er het een en ander aan te merken, maar zo slecht als de meningen hier doen geloven is het wat mij betreft absoluut niet. Ik heb me in ieder geval zeer goed vermaakt in de bios.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik sla deze over

avatar van John Milton

John Milton

tattoobob schreef:

Ik sla deze over

Eeuwig zonde. Goed voor je vorming

avatar van Billy-Pilgrim

Billy-Pilgrim

Zwolle84 schreef:

Dat is nu juist net het probleem. Ik wil mezelf echt geen film snob noemen. Ik kijk net zo lief een arthouse film als een goede blockbuster en kan ook genieten van een goede actiefilm. Het probleem met Jupiter Ascending is dat zelfs de actiescenes saai en voorspelbaar zijn. Bovendien zijn ze zo volgestort met CGI dat je soms letterlijk niet meer ziet wat er gebeurt. Dan verdwijnt het kijkplezier bij mij wel. Voeg daar aan toe dat het verhaal eigenlijk te uitgebreid is om in 2 uur goed te vertellen. De hele film voelt daardoor gehaast. Ook het script vond ik soms ronduit ruk. Een paar acteurs komen ook gewoon tekort in deze film. Mila Kunis is een mooie meid maar in deze film zag ik pas wat een beperkte actrice het eigenlijk is. Eddie Redmayne vond ik ook erg slecht, maar dat kan weer aan het script gelegen hebben.

Dit zijn echt geen snobistische argumenten. Dit zijn hele basale elementen waar je best kritisch over mag zijn, zelfs al is het een scifi/actieflick.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Billy-Pilgrim schreef:

Tuurlijk mag dat. Ik herken het beeld dat je schetst alleen totaal niet. 'Actiescènes saai en voorspelbaar' vooral; ik heb echt m'n ogen uitgekeken in de bios, zag er allemaal prachtig, strak en spannend uit. Zeker een van de best ogende actiespektakels van de laatste jaren. Aan Redmayne heb ik me inderdaad wel een beetje geërgerd, maar dat doe ik eigenlijk in elke film wel waarin hij speelt.

Nosje

Visueel en technisch allemaal prima in orde maar voor de rest een ongelooflijke baggerfilm.

Als je deze in de bioscoop gezien hebt dan zullen de beelden ( denk ik) extra mooi overkomen maar voor de rest blijft er werkelijk niets over. Belachelijk en oninteressant verhaal. Rommelige, onoverzichtelijke en eigelijk slappe en softe actie. En het ergste, geen ziel en geen hart, helemaal niks.

Nosje

En dan heb ik het nog niet over het acteren gehad. Pfff, maar maakt in zo'n film eigenlijk ook niet zo veel uit.

avatar van mikeholland

mikeholland

effecten af en toe mooi gemaakt, rest bagger. Verhaal is slecht te volgen. Zonde van mijn tijd.

mikeholland schreef:

Dat verhaal was zo helder als maar wat. Wat was er dan slecht te volgen?

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

''Na het zien van Jupiter Ascending heb ik 3 dagen in mijn nest gelegen.''

J. A. (2015): Chaotisch en erg luidruchtig.

Twee sterren van mijn kant, puur voor de hier en daar af en toe mooie

speciale effecten.

Meer kan ik er helaas niet van maken.

Nosje

Horizons, je mag deze film natuurlijk goed vinden. Ieder zijn smaak. Misschien is mijn punt wel wat (te) laag. Had misschiem een halfje meer gekund, maar jouw 5 slaat nergens op. Dat wil dus zeggen een 10. Een topper waar werkelijk alles aan klopt. Zeer vreemd.

Nosje

OMG, ik zit hier wat recensies te lezen en zie dat deze film $215 miljoen heeft gekost. Ik val bijna van mijn stoel. $215 miljoen! En dan kies je gewoon een paar acteurs die niet kunnen acteren. Wat een verkwisting.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

horizons schreef:

Dat verhaal was zo helder als maar wat. Wat was er dan slecht te volgen?

Al een tijdje terug dat ik 'm heb gezien, maar aantal dingen die ik erg rommelig vond.
1: Mila Kunis die ergens op een administratiekantoor een papiertje gaat halen, wat aantoont dat ze opeens 'royalty' is. 2: op het gegeven moment wordt het duo opgejaagd in een graanveld door 3 bountyhunters en dan wordt er eentje in z'n rug geschoten door z'n eigen team zonder toelichting of dialoog wat dan ook. 3: Channing Tatum die de bruiloft binnen komt vallen. Je zou dan verwachten dat hij haar moet bevrijden daar, maar 5 seconden later zitten ze alweer ergens veilig binnen. Er waren nog meer punten toen ik de bios uitkwam, maar wat ik hiermee wil zeggen, is dat de film vaak van de hak op de tak springt, de personages oppervlakkig blijven en het verhaal niet goed genoeg wordt uitgediept voor een sci-fi film van epische proporties.

Nosje schreef:

5 sterren = tussen 9,5 en 10. Kwestie van afronden.

En anders moet je bij mij vijf sterren gewoon zien als mijn favoriete films zonder verder waarde oordeel.

avatar van Kondoro

Kondoro

Jupiter Ascending

Films als Jupiter Ascending kan ik meestal erg waarderen. Ik ben persoonlijk een groot Sci-Fi fan en ik wil er nog veel kijken. Helaas, denk ik dat ik mijn hoofd te veel in de examens had of, de film kon me niet goed aangrijpen. Ik denk dat ik het wel wat moeilijk vond om te volgen. Het was nou ook niet de 'beste' sci-fi film die ik heb gezien!

Mila Kunis mooie meid, maar die kan maar beter iets anders gaan zoeken. Channing Tatum vind ik wel een leuke acteur en hij deed het hier ook wel leuk. Toch 1 van de beste acteurs in de film. Eddie Redmayne vond ik wel een eng karakter. Kon me ook aan hem niet echt binden.

Het verhaal was wel leuk maar beetje slapjes. Het concept vond ik niet echt veel aan maar kon er mee door. De specials effects vond ik er goed uit zien en daar is voor de rest ook niks aan op te merken. Leuk om een keer tussendoor mee te nemen. Maar geen super film.

avatar van Thorongil

Thorongil

Afgelopen nacht gekeken. Degelijke film, mooie kostuums, interessante wereld. Ik hou wel van dit soort Space Opera, voelde aan als een hedendaagse versie van John Carter. Jupiter Jones is duidelijk geïnspireerd op Dejah Thoris. Ben geen fan van Matrix of andere Wachowski films en de negatieve commentaar bereid je voor op het slechtste, maar dikke meevaller dit.

avatar van Justina

Justina

Net 10 min bezig, wat een super film

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Vierenhalve ster uitdelen terwijl je net 10 minuten bezig bent, vreemd

avatar van arno74

arno74

Dennissssss schreef:

Deze film mag niet in de schaduw staan van 'Guardians of the Galaxy' (waar deze film enigszins mee vergelijkbaar is)

Guardians of the Galaxy vind ik moeilijk te vergelijken met Jupiter Ascending, afgezien van het onderwerp "redden van het heelal" (cliché) dat in Guardians of the Galaxy eigenlijk vooral in de titel zit.

Guardians bevat leuke personages, humor, een goed plot, een vlot tempo, is origineel...

Jupiter bevat een slecht plot, slecht acteerwerk, saaie personages...

Een wereld van verschil!

avatar van stinissen

Bombastische SF voor tieners het lijkt wel een grote videoclip.

avatar van Theunissen

Ondanks dat het er visueel allemaal wel fraai uitzag, stelt het cliché verhaal van deze Actie / Sciencefiction film behoorlijk tegen en hetzelfde geldt voor de uitvoering ervan die ook nog eens veel te lang duurt.

De film zal inderdaad hoofdzakelijk gemaakt zijn voor tieners, want als volwassen vond ik het allemaal maar flauw, saai, kinderachtig en ook behoorlijk cliché waardoor het verloop van het verhaal zich makkelijk laat raden. Het verhaal zit overigens slecht in elkaar en is ook niet altijd goed te volgen. Zeker in het begin had ik zoiets van "waar gaat dit in hemelsnaam over". Normaal stopt men bij dit soort films de nodige humor erin, maar hier ontbrak elke soort van humor en werd er maar slecht, saai en emotieloos geacteerd door o.a. de hoofdrolspelers Mila Kunis (het is een mooie meid, maar echt goed acteren kan ze helaas niet) en Channing Tatum. Er zat ook totaal geen chemie tussen beiden. De overige bekende cast zoals Sean Bean en Oscarwinnaar Eddie Redmayne stellen ook teleur en acteren op routine. De verschillende personages worden ook niet echt uitgediept en sommigen personages die in het begin van het verhaal nog voorkwamen, verdwijnen naderhand spoorloos.

Het enige goede aan deze film is het visuele gedeelte, de kostuums en de special effecten want die mochten er zeker wezen, maar voor de rest is dit gewoon een dertien in een dozijn kinderachtige Actie / Sciencefiction film om snel te vergeten.

avatar van Strike0ut

Strike0ut

Die poster is trouwens ook echt te lelijk.

avatar van jex

jex

Wil niet echt lukken met de Wachowski's na The Matrix. Jammer. Matige film en die Mila, afschuwelijk gewoon. Shut up meg zat ik vaak te denken, elke keer als ik haar afgrijselijke stem hoorde. Tatum kan ik in geen een film serieus nemen. En Sean Bean, zijn lot in de film, dat was het allergrootste twist in zijn hele carriere. Het einde was helemaal belachelijk. Ugh.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Vreselijk.

Proberen te beschrijven waar het net is misgelopen is overbodig. Heel de film is gewoon ontzettend slecht, een miskleun in al z'n aspecten. Twee dingen die me het meest tegen de borst stoten zijn de plot en de toon. Elk twistje, verhaalelementje, .. het slaat op niks. Men probeert er volgens mij wat met te verbergen o.i.d. Het is allemaal zo’n rommeltje, met allerlei personages en wezens en bijhorende complotjes hier en daar, maar het gaat echt nergens over. Met een continu wisselende toon – soms tienerprul, soms een grap – is het allemaal nog erger.

De cast kan er ook niks mee. Eddie Redmayne is best grappig (maar heus niet indrukwekkend) met z’n idioot oudeventenstemmetje en iemand als Sean Bean zie ik altijd graag bezig – nu ja, deze rol stelt natuurlijk niks voor. Hoofdrolspelers Channing Tatum en Mila Kunis zijn echter een ramp. Die kunnen er gewoonlijk al amper iets van, maar in deze film is hun acteerwerk echt een verschrikking. Zeker Kunis – die nog een paar ‘grappige’ oneliners ter beschikking krijgt – maakt zichzelf hopeloos belachelijk.

De Wachowksi’s… Voornamelijk bekend door science fictionfilms, maar nochtans ook verantwoordelijk voor het goede Bound; van hun sci fi moet ik echter niks hebben. Jupiter Ascending is een rommeltje, maar niet alleen verhaaltechnisch. Ook audiovisueel slagen broer en zus erin om een enorme hoeveelheid lelijkheid uit hun hoed te toveren. De CGI trekt op niks. Ontzettend plastic allemaal, alsof ik naar een videospelletje aan het kijken was. Zeker tijdens de actiescènes is het niet om aan te gluren. Peter Jackson bezondigde zich hier ook al aan; CG-body doubles, het zijn net plastic popjes. Bah. Zonde van de CGI die wél waarde toevoegt, zoals hier het geval met die hagedissenkoppen.

Snel vergeten.

avatar van pandit

pandit

Ik deel de mening van de meeste hier, er zitten ook flink wat fouten in de film, Zo is in werkelijkheid de zwaartekracht op Jupiter ruim 2,5 keer zo groot als op aarde, dat is aan de bewegingen van de mensen niet te merken, die zouden nauwelijks kunnen staan. De grote rode vlek is een continue storm die al eeuwen over Jupiter raast, daar blijkt de onderliggende stad geen last van te hebben. Voor de rest goede effecten, een vermakelijke film.

avatar van VincentL

VincentL

Jupiter Ascending

In de Pathébioschopen werd je doodgegooid met de trailer van Jupiter Ascending. Dit wekte vooral afgrijzen op bij me. Vooral de onuitstaanbare stem van Eddie Redmayne weerhield mij een tijd van kijken. Uiteindelijk won toch de nieuwsgierigheid en heb ik hem maar gekeken. Laten we zeggen dat het niet veel erger kon.

Het verhaal van de film heeft werkelijk niets nieuws te bieden. De intergalactische spanningen die oplopen na het ontdekken van een reïncarnatie van moeders leiden uiteraard tot een kat en muis spel waarvan de afloop al twee uur lang te voorspellen is. Zo beland Jupiter Ascending al vrij snel in de grote maalstroom van actiefilms met dezelfde verhaallijnen, waarin een underdog met één helper de grote tegenstanders te lijf gaat. Zeer mager als je het mij vraagt. Helemaal als je nagaat dat de Wachowski's ook The Matrix gemaakt hebben valt je mond open. De interstellaire strijd die voortvloeit uit het zwakke verhaal is tot op zekere hoogte nog wel vermakelijk, al krijgt het geheel een behoorlijk Marvel-gehalte. Het einde is natuurlijk tenenkrommend, want een duidelijkere implicatie voor een vervolg op een matige film kon er niet zijn.

Mila Kunis heeft, buiten haar uiterlijk om, helemaal niets meezitten in de film. Zowel haar script als haar rol zijn bijzonder mager, uiterst cliché en behoorlijk vervelend. "I've always loved dogs" - mag ik een teiltje? Een wanprestatie als je het mij vraagt.

Channing Tatum brengt het al niet beter vanaf. Nu is hij in het voordeel dat hij minder tekst heeft. Daarnaast weten hij en Kunis totaal geen chemie met elkaar uit te stralen. Ik krijg totaal niet het idee dat die twee voor elkaar geschapen zijn, zoals de profetie pretendeert.

Sean Bean, Douglas Booth en Tuppence Middleton spelen min of meer aardig. In ieder geval weten zij meer passie in hun personages te leggen dan de hoofdrolspelers. Eddie Redmayne, die hoog klom met zijn rol van Stephen Hawking, valt hier keihard naar beneden en staat gelijk met beide benen op de grond. Slechter dan hij is het niet voor te stellen.

Visueel heeft de CGI de overhand. Wat wil je ook in een wetenschappelijk fictief verhaal? Niet dat dat erg is. Het ziet er allemaal gelikt uit. Toch komt het geheel inspiratieloos over. Bepaalde aspecten leken rechtstreeks uit Star Wars getrokken te zijn. Een goede inspiratiebron, maar het moet geen imitatiebron worden. Daarnaast komst de sfeer nooit echt goed in de film. Het is geen billenknijpen in de actiescènes, mede omdat het einde al bij de eerste seconde vaststaat.

Jupiter Ascending is, nu ik er over nadenk, een behoorlijke wanprestatie geworden van twee regisseurs die veel beter kunnen. Mocht er een vervolg komen dan zal ik die aanschouwen, iedereen verdient een herkansing.

horizons

Aangezien je het twee keer aanhaalt dat het einde al bekend is in de film: in je top 10 staan tenminste zes films waar je het einde na 10 minuten ook al weet.

Niet dat dit een negatief punt is. Maar viel me op.

Oh ja, de poster hierboven is inderdaad slecht.

avatar van Capablanca

Capablanca

Oninteressant verhaal, vermoeiende special effects, maar vooral: geen mensen van vlees en bloed. Dit is niet mijn universum!?

avatar van VincentL

VincentL

horizons schreef:

Niet dat dit een negatief punt is. Maar viel me op.

Oh ja, de poster hierboven is inderdaad slecht.

Welke doel je exact op?

avatar van jipt

jipt

Lachwekkend slecht met een belachelijk plot en een erg zwakke Milla Kunis. Heb nooit wat in haar als actrice gezien. De eye-candy verzacht de pijn een beetje. 2*