Genre: Animatie / Actie
Met onder meer: Chris Pratt, Will Ferrell en Elizabeth Banks
Releasedatum: 12 februari 2014
Bekijk via Prime Video
Plot The Lego Movie
"The story of a nobody who saved everybody."
Emmet, een doodnormaal Lego-figuurtje, wordt ten onrechte aangezien als de meest bijzondere persoon, en degene die de sleutel is tot het redden van de wereld. Hij wordt meegezogen in een gemeenschap van vreemdelingen op een epische zoektocht naar een kwaadaardige tiran. Een reis waar Emmet totaal niet tegen opgewassen is.
Emmet Brickowski (stemrol)
Wyldstyle / Lucy (stemrol)
Lord Business / President Business / The Man Upstairs
Vitruvius (stemrol)
Batman / Bruce Wayne (stemrol)
Bad Cop / Good Cop / Pa Cop (stemrol)
Unikitty (stemrol)
Metal Beard (stemrol)
Benny (stemrol)
Finn
In Film > Nieuws > LEGO: The Movie:
YouTube - The LEGO® Movie - Official Teaser Trailer [HD]
LEGO: The Movie
Wat denken jullie ervan? Ik vind alle references die er inzitten geweldig
Vooral Michelangelo natuurlijk
Sasja
Lijkt me wel grappig, maar ik denk niet dat dit een bioscoop film is voor mij.
tommykonijn
Dit ziet er inderdaad leuk uit. Benieuwd hoe dit gaat uitpakken.
jimcarrey gek
Ik hou in ieder geval van de humor, geweldig! Misschien gewoon dom toeval, maar vind de humor in de Lego-Games ook altijd geweldig, het leek wel een klein beetje op mekaar, werken er ook schrijvers van TT-Games mee aan de film toevallig?
Overigens had ik i.p.v het stop-motion effect wel liever animatie gezien, alweer met als voorbeeld de cut-scenes van de Lego-Games. Ik vind dat persoonlijk gewoon veel fijner om naar te kijken.
jarno1975 (moderator series)
Macmanus
Deed me wel een beetje denken aan die South Park's imaginationland...
freek_93
Die trailer is geniaal! Mooie namen ook die de stemmen inspreken! Kan zomaar geniaal filmpje worden!
D-ark
Ik heb er ook best zin in en hoop in. Cloudy with a Chance of Meatballs was een van de beter big budget animaties van de laatste jaren. Daar komt nog bij dat het verhaal heel erg meta lijkt maar dit nog eens niet zo erg is omdat Lego dat imago zichzelf al jaren aanmeet(batman games enz) en de stemcast ook geweldig is.
horizons
Ja, in tegenstelling tot de LEGO tekenfilms welke normaal worden uitgebracht door Lego (Star Wars, Chima, Ninjago, Hero Factory).
mjk87 (moderator films)
Voor zover ik kan vinden is het juist geen stop motion, maar volledig cgi die je wel het gevoel geeft van stop-motion (en daar lijkt het ook op).
Starmaster501
Ik denk een combinatie van stop-motion en CGI, het ziet er in ieder geval erg tof uit, en leuke humor ook, zelfs voor de oudere kijkers
Ik kijk hier naar uit!
TheLionKingFan
De andere LEGO film, de avonturen van Clutch Powers, was compleet gemaakt in CGI. Gelukkig zie ik nu in de trailer dat dit ook stopmotion heeft!
jarno1975 (moderator series)
Wat houdt CGI pressies in?
Computer-generated imagery. Oftewel graphics die m.b.v. een computer zijn gemaakt.
TheLionKingFan
Wat houdt CGI pressies in?
Had meer van je verwacht, Lars.
Haha , nee grapje, ken het woord zelf ook pas net.
lars-pixar
Had meer van je verwacht, Lars.
Haha , nee grapje, ken het woord zelf ook pas net.
Wat een teleurstelling hé, haha.
Voor mijn idee blijft het animatie of getekend
lars-pixar
Bedankt voor de informatie, ik snap het wel een beetje.
TheLionKingFan
Wat een teleurstelling hé, haha.
Voor mijn idee blijft het animatie of getekend
Ja, dat zei ik dus inderdaad ook! Alleen toen kreeg ik een ****load aan mensen die mij duidelijk maakte dat animatie ook getekend kan zijn..... Het gaat er hard aan toe in de Disney-fandom!
Jotil (crew bioscoopreleases)
Gaat deze ook nog ergens OV draaien? of alleen met NL stemmen?
De ov-versie gaat onder andere in grote steden draaien, maar ook in klein aantal servicebioscopen. Ik was zelf al bang dat de bioscopen de Nederlandse versie uitbrengen, maar dat is gelukkig niet zo.
Franza
Toen ik de naam las dacht ik van: dit word niks.
Mar nu ik de trailer heb gezien ben ik toch wel erg benieuwd geworden naar de film!
horizons
Sodeju...
96% op rotten tomatoes na 113 recensies en een 8,9 op IMDb na 3000 stemmen.
Dat is een uitstekende eerste ontvangst!
Volgende week met de kinderen kijken. Helaas dit weekend twee verjaardagen anders was ik er al dit weekend heen gegaan.

The Lego Movie 2: The Second Part
2019

The Lego Ninjago Movie
2017

Deze vijf goed beoordeelde films verdwijnen zeer binnenkort uit het aanbod van Netflix

Universal verkrijgt de rechten voor het maken van LEGO-films

Ernest et Célestine

When the Wind Blows
Animatie / Drama, 1986

Dear Zachary: A Letter to a Son about His Father
Documentaire / Biografie, 2008
prophecydc comicsouder-kindrelatievillainspeelgoedvriendschapsuperheldgebaseerd op strippart live actioncomputer animatiebased on toyverliefd wordenanti villain superkrachtsuperhero teamgood cop bad copconformity duringcreditsstingernon conformitydifferent worlds live action and animationlegovader-zoon-relatiespaceshiplovingmischievousplayfulirreverentlightheartedold westmarvel comicsmid credits stingerstar warsevil tyrant wittyhilariouswhimsicalcelebratoryeuphoricexhilaratedexuberantjoyfuloptimisticridiculous