• 9.377.956 stemmen

Geregisseerd door: Phil Lord en Christopher Miller

Met onder meer: Chris Pratt, Will Ferrell en Elizabeth Banks

Releasedatum: 12 februari 2014

Plot The Lego Movie

"The story of a nobody who saved everybody."

Emmet, een doodnormaal Lego-figuurtje, wordt ten onrechte aangezien als de meest bijzondere persoon, en degene die de sleutel is tot het redden van de wereld. Hij wordt meegezogen in een gemeenschap van vreemdelingen op een epische zoektocht naar een kwaadaardige tiran. Een reis waar Emmet totaal niet tegen opgewassen is.

Emmet Brickowski (stemrol)

Wyldstyle / Lucy (stemrol)

Lord Business / President Business / The Man Upstairs

Vitruvius (stemrol)

Batman / Bruce Wayne (stemrol)

Bad Cop / Good Cop / Pa Cop (stemrol)

Unikitty (stemrol)

Metal Beard (stemrol)

Benny (stemrol)

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Een rijke fantasiewereld die lijkt opgebouwd uit legoblokjes en waarbij een intrigerende badguy de wereld schijnt te beheersen vanuit een gigantische wolkenkrabber. Een bouwvakker moet de definitieve ondergang zien te voorkomen met behulp van een paar maatjes. Hier en daar best scherp met onverwachte inslagen en er zitten gerust een paar glimlachende momenten in verspreid. Uitstraling was ook prima. Over het algemeen echter net iets teveel cliché's en er had van mij wel een kwartiertje af gemogen; ik kan niet zeggen dat ik er echt met bewondering naar heb gekeken.

avatar van YAH87

YAH87

Everyting is awesome! En awesome (gaaf) is deze film over de Deense bouwblokjes zeer zeker te noemen. The Lego Movie bevat namelijk veel sterke punten die een uitstekende animatiefilm maken en vooral Lego ademt vanaf minuut één. Want dat is precies wat deze film is; speels, fantasievol en creatief. Op het gebied van animatie valt weinig op te merken. De Legopoppetjes en het wereldje zien er bij vlagen levensecht uit en brengt het kind in je weer naar boven. De humor in de film scoort ook een ruime voldoende. Veel subtiele en fysieke grappen over Lego en popcultuur vliegen voorbij en wordt er op zeer geestige wijze de spot mee gedreven met bekende personages uit de Warner Bros stal zoals de Harry Potterfilms en DC Comics. Met name de relatie tussen Superman en Green Lantern is erg leuk gevonden en laat er geen gras over groeien over de huidige positie van Green Lantern op het witte doek. Met een treffende stemmencast die onder meer bestaat uit Chris Pratt als de sympathieke bouwvakker Emmet, Will Arnett die eigenlijk Gob speelt in een Batmankostuum en Liam Neeson als de hilarische agent met een gespleten persoonlijkheid, is de casting uitstekend te noemen waarbij elke stem ook bij het personage past. The Lego Movie is een plezierige rit van 100 minuten die doet verlangen naar het opzoeken en het herbouwen van verkregen Lego van verschillende verjaardagen of minstens het bezoeken van de lokale speelgoedwinkel om Lego aan te schaffen.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Grappig idee om een film te maken van Legoblokjes .

Het is weer eens wat anders dan de gelikte Pixar of Disney animaties.

Alles is van Lego opgebouwd, de poppetjes bewegen ook echt als Lego poppetjes en de humor is ook voor volwassenen leuk.

De "actie" scenes duurden naar mijn smaak iets te lang en daarom vond ik de film ook iets te langdradig worden. Maar jongetjes zullen de Lego film vast geweldig vinden.

Naar mijn idee was de film geen 4 sterren waard zoals ik overal in recensies lees. Een 2,5 is voldoende, voor originaliteit. Trouwens de OriginalVersion gezien.

avatar van Filmhoek.nl

Filmhoek.nl

The LEGO Movie is een superleuke film voor kinderen en volwassenen die wel eens groter zou kunnen worden dan Disney’s Frozen. De hilariteit van de grappen en prachtige effecten met LEGO stukjes zijn super gedaan. Zelfs uren later had ik nog steeds een glimlach van oor tot oor. Of de woordgrappen in de Nederlandse versie net zo goed tot hun recht komen, weet ik niet. Ik raad je dan ook sterk aan om gewoon de Engelse versie (met een super cast) te kijken, maar misschien is dit puur omdat ik geen fan ben van Nederlands ingesproken films. Het vervolg staat al op de planning, welke er van mij niet snel genoeg mag komen. Met een origineel LEGO verhaal en zelfs een aftiteling waar je u tegen zegt kan ik met zekerheid zeggen: “Everything is awesome!” --- www.filmhoek.nl/?p=16868

avatar van namingway24

namingway24

The Lego Movie is visueel één groot feest.

Je komt eigenlijk ogen te kort en één kijkbeurt is zeker niet genoeg. De figuurtjes bewegen op een leuke manier zodat je nooit vergeet dat je naar blokjes zit te kijken, en de huizen en werelden zitten vol met leven. de mogelijkheden die met Lego gecreëerd worden zijn eindeloos, en er zitten zoveel leuke visuele grapjes in dat ik om de paar minuten wel moest lachen.

De stemmen (in het Engels!) dragen echt bij aan de humor, en sommige dialogen zijn echt om dubbel van te liggen. Liam Neeson als Good Cop/Bad Cop (vooral Good Cop!) is briljant, Allison Brie als Unikitty is een lieve, grappige creatie en de geest van Vitruvius is het grappigste dat ik in tijden gezien heb.

Ik had gedacht dat dit een films was die zich bij uitstek leent voor 3D. Op zich viel dat wel mee, maar toch vond ik het leuk om zoveel dingen op me af te zien komen. Het was ook mooi om al die verschillende franchises zoals DC Comics, Lord of the Rings, TMNT en Harry Potter in één film te zien.

Zo kan ik wel elk leuk grapje en personage met naam en bijnaam noemen, maar dit moet je gewoon voor jezelf gaan zien. Topvermaak voor jong en oud!

avatar van filmkul

filmkul

Een echte Lego film door de stop motion effecten, leuk gedaan. Alles is ook echt lego. Het verhaal is eenvoudig en zelf een beetje educatief. Er zit voldoende humor in en hier en daar een knipoog naar andere films. Het verhaal is goed gevuld met actie. Helaas zijn sommige actiescenes zo snel gemonteerd dat het niet te volgen is, jammer. De vaart zit er verder goed in. Leuke film voor jong en oud. 3.0

avatar van freek_93

freek_93

Deze film is schitterend gemaakt. Alles is lego. Je kijkt echt naar bewegend lego, zelfs in explosies. Echt heel mooi gedaan.

De humor is geweldig en grappen volgen elkaar in hoog tempo op.

De stemmen passen goed bij de personages en zorgen zo voor een soort extra dimensie qua humor. En och wat is de stem van Nick Offerman fijn! Geweldige stem heeft die man.

Meer van dit graag!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Het klinkt misschien als een slapaftreksel a la Smurfs en Muppets, maar The Lego Movie is een van de meest gedurfde, originele vertellingen in recente jaren. Het maakt pop-cultuur volstrekt belachelijk, trakteert fanboys continue en weet ook nog serieuze thema's te verwerken. Alle conventies worden aan de laars gelapt of gepersifleerd. Een heerlijke verfrissende, onvoorspelbare, idiote film.

avatar van The One Ring

The One Ring

The Lego Movie had op zoveel manieren fout kunnen gaan dat ik het hem waarschijnlijk vergeven zou hebben als het slechts een degelijke film was (al trekt Lego me niet genoeg om zo'n film te kijken als ik maar een klein beetje vermoed dat het degelijk is). Het werd hier al eerder gezegd, maar op papier klonk dit meer iets als The Smurfs of wellicht Garfield, snel cashen op een bekende naam met een standaardproduct. Een grote commercial voor Lego.

Dat laatste is het nog steeds wel, maar wat maakt het uit als het zo ontzettend veel plezier levert. The Lego Movie is de vermakelijkste blockbuster sinds jaren en het is ook nog eens een klein wonder dat zo snel na The Wolf of Wall Street weer een film uitkomt die bijna de volle speelduur grappig is. Het grootste mirakel is echter dat The Lego Movie zelfs een Star Wars parodie weer fris laat aanvoelen. Na Up zei ik (al dan niet op MovieMeter, dat weet ik niet meer zeker) dat ik nooit meer een grappig bedoelde verwijzing naar Star Wars wilde zien omdat er simpelweg te veel van zijn gemaakt, zeker in animatie. En toch is die ene scène met de Millennium Falcon hier hilarisch, vooral ook door net niet de verwachte verwijzingen te maken. En een verrassende nadruk te leggen op Lando Calrissian. Batmans opmerking over Chewbacca sprong er ook echt uit.

Sowieso knap dat The Lego Movie wegkomt met dit soort humor, want die referentiële humor naar duizend-en-een popfenomenen zijn de laatste jaren zo ontzettend veel gedaan (met name door Dreamworks, die daarin inmiddels een stap heeft terug gezet) dat het bijna onmogelijk is om daarin fris te blijven. Op een bepaalde manier weet The Lego Movie vaak echter precies de juiste grappen te maken. Grappen die herkenbaar zijn voor het fenomeen dat voor de gek gehouden worden, maar tegelijkertijd niet de grap zoeken waar voorgangers het vonden. Die Star Wars scène is daar een goed voorbeeld van, maar de film staat er bol van.

Ik vraag me overigens af of dit de film is met de hoogste grapdichtheid ooit. Natuurlijk zijn veel grappen te flauw voor woorden, maar zelfs die worden leuk doordat ze in zo'n stortvloed aan absurdisme, surrealisme, kinderachtigheid, woordspelingen, parodieën, satires (jawel!) en ongein gegooid wordt. Het tempo is sowieso moordend. Wonderbaarlijk genoeg is er nog tijd voor een effectief serieus deel, zelfs al is dat het enige moment waarop het wat standaard en iets te braaf wordt. Het doet er niet toe, want wat me The Lego Movie doet koesteren is de snelheid en de grapdichtheid, in een combinatie die dit een uniek project maakt.

Samen met de stijl natuurlijk. Ik dacht dat het een mix was tussen stop-motion en CGI, maar las net dat het compleet uit de computer komt. Je ziet het er niet aan af. De blokkerige animatie is perfect gedaan en heeft een enorme charme. Dat alles van lego is, inclusief dingen als water en laserstralen, is even wennen, maar voelt uiteindelijk compleet natuurlijk aan. Het live-action stuk vond ik wat minder. Het concept daar is sterk, maar de switch van The Man Upstairs van kwaad naar goed is te plots en het segment haalt het tempo uit de film. De sfeer is te anders met wat er voorkomt. De enige echte zwakte van de film.

Verder is het gewoon nagenieten van al het leuks hier. Dit is inderdaad de beste Batman en als bonus krijgt Morgan Freeman in zijn rol als Vitruvius waarschijnlijk de meest bizarre teksten uit zijn carrière uit te spreken. Gek eigenlijk dat dit zijn eerste animatierol is. En dat hij meteen het meest idiote personage krijgt. Favoriet is echter Benny, de jaren '80 astronaut, die vrij willekeurig ineens in het team van hoofdfiguren beland (wat gek genoeg past bij het thema van de film waarin iedereen een held is). Ik kwam niet meer bij toen hij "spaceship" bleef schreeuwen, een grap die alleen maar leuker wordt hoe langer hij doorgaat. Daar heeft The Lego Movie sowieso geen gebrek aan, aan lang uitgerekte grappen die voordeel halen bij hun herhaling. Een kunst. Zeker in een film die het moet hebben van een manisch tempo.

The Lego Movie is een van de meest onverwachte, knappe films van de laatste tijd. Meer van dit soort verrassingen graag.

avatar van baspls

baspls

Redelijke film, opzich wel leuk maar erg chaotisch en met een mager verhaal.

De lego-animatie zag er leuk uit, soms erg goed dan weer wat minder.

Best droge humor en soms een beetje kinderachtig. De scenes in de "echte" wereld waren best goed. Al met al een goede film, wel vermakelijk.

avatar van wwelover

wwelover

Sinds Mary and Max niet meer zo genoten van een animatiefilm. Had eerst mijn twijfels, ben zelf nooit een grote Lego-fanaat geweest en ik vind de Lego spelletjes op de X-Box zoals die van Batman behoorlijk gaar. Maar ik had ondertussen al goede verhalen gehoord over de film en het klopt allemaal. Het is een leuk verhaal in een geweldige wereld vol hilarische karakters. Ook een hele dikke pluim voor de casting mensen, want ze hebben steeds de perfecte match weten te vinden. Vooral Jonah Hill als Green Lantern, Will Arnett als Batman (sowieso een geniaal karakter in deze film met wat leuke verwijzingen naar The Dark Knight trilogie) en Alison Brie als Unikitty. Visueel is het ook geweldig en heel grappig gedaan met al die blokjes. Ik heb echt van begin tot het eind met een big smile gezeten.

Toch wel een teleurstelling.

Ben al een tijdje door de Lego versie van Marvel aan het spelen. Los van wat technische hick-ups een fijne game met humor die best goed werkt. Had dus wel enige verwachting bij deze film. Jammer genoeg blijft er weinig van over.

Misschien omdat het bij de games wat gematigder is. Vanaf seconde 1 probeert deze film erg grappig te zijn. En soms is de film dat ook wel, maar die momenten zijn veel te spaarzaam en alles wat daartussen hangt is te flauw, hysterisch en/of beproefd. De grappendichtheid werkt zo vooral tegen de film.

Verder ook veel verwijzingen die véél te makkelijk zijn. Los van het feit dat ik me afvroeg of men binnen 20 jaar nog maar de helft van de verwijzingen zou snappen, is het allemaal veel te braaf en valt het teveel binnen de verwachtingen. Ik krijg bij dit soort films meer en meer de indruk dat met een soort van professionele YouTube compilatie gemaakt heeft.

Qua stijl wel leuk. Ik heb wel respect voor wat men met het hele Lego gebeuren gedaan heeft. Geblokte wolkjes en zeetjes enzo, het ziet er allemaal best origineel en leuk uit. Dat het verder geen stop-motion is ligt er wel érg dik op, raar dat mensen hieraan twijfelden.

Kon er uiteindelijk nog wel mee door, maar de humor is maar half geslaagd en buiten het stijltje (wat binnenkort ook wel weer uitgedroogd zal zijn) valt er gewoon erg weinig te beleven. Moraaltje met Ferrell op het einde is eigenlijk de doodsteek van wat een vlotte, geinige comedy had kunnen zijn.

avatar van The Oceanic Six

The Lego Movie is awesome!

Zo mag je deze film toch wel noemen, met de heerlijke soundtrack YouTube - Everything Is AWESOME!!! -- The LEGO® Movie -- Tegan and Sara feat. The Lonely Island in gedachten. Ik keek al erg uit naar deze film en heb hem eindelijk gezien met grote verwachtingen vooraf. Leuk dat de film ze bijna allemaal waar weet te maken.

Allereerst is de film natuurlijk een lust voor het oog om naar te kijken. Maar dat zijn zoveel animatiefilms, dus echt bijzonder is dat niet. Maar omdat de hele wereld in deze film gebouwd is uit Lego is het wel bijzonder. Uiteraard hebben de Lego games dit de afgelopen jaren ook gedaan, maar het ziet er in deze film heerlijk uit. Lekker kleurrijk, origineel en knap bedacht.

Daarnaast is de film gewoon erg vermakelijk. Er zit veel vaart in het verhaal en de vele extra sidekicks maken het gewoon hartstikke vermakelijk. Erg gelachen om onder andere Batman en de good cop/bad cop. De casting van de stemmen is ook een grote meerwaarde. Zo zijn Liam Neeson en Morgan Freeman erg goed en zijn ze regelmatig erg geestig met droge opmerkingen. De film zit ook vol met verwijzingen naar van alles en nogwat. Van The Dark Knight tot Star Wars, van alles komt voorbij. Ik kon er ieder geval om lachen. De humor is leuk voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen dankzij de vele referenties.

Als kind speelde ik erg graag met Lego. Ik had een piratenschip, een ziekenhuis, een politiebureau, een wild west gevangenis en zo kan ik nog tientallen dingen opnoemen. Ik draag Lego een warm hart toe en dankzij deze film kreeg ik zomaar even nostalgische herinneringen naar die mooie tijd Deze film wekt precies dat gevoel op waarom Lego zo leuk is.

Minpunten? Nouja, het plot was wel wat voorspelbaar en misschien had het einde iets beter gekund. Maar ik vind het geen echte minpunten, omdat The Lego Movie gewoon erg sterk in elkaar steekt.

Doe maar snel een vervolg!

Dikke 4*

avatar van ME669

ME669

Knappe film. De eerste 10 minuten gedacht van “hoe kun je nu met de huidige technieken nog zo houterig werken, en al die blokjes en waarom moet het Lego zijn etc. etc.”

Maar daarna nam het verhaal het over en de combinatie van toch wel perfecte animatie afgewisseld met enorme klunzige en amateuristische scènes (uiteraard zo bedoeld) was perfect. En dan tegen het einde kom je erachter waarom het Lego moet zijn die dit verhaal gestalte geeft.

Ja, eigenlijk een hele lange reclamespot, een boodschap van de firma Lego, maar zo geweldig goed, humoristisch en amuserend dat ik nog wel wat van dit soort originele creatieve reclameboodschappen zou willen zien.

Heb getwijfeld of ik wel zou kijken, want ik kon mij er niets bij voorstellen, maar ben blij dat ik het gedaan heb. Dus twijfel jij ook, kijk gewoon eens een half uurtje en misschien pakt het jou ook.

avatar van james_cameron

Erg druk en qua tempo sporadisch iets te nerveus gemonteerd, maar verder heel erg leuk en inventief. De animatie is geweldig (en uiteraard kleurrijk), de personages grappig en de stemmencast eersteklas. Heel veel verwijzingen naar films en voor Lego-veteranen een feest der herkenning. En wat een oog voor detail. Tegen het einde bevat de film ook nog eens een fraaie boodschap, gebracht op een niet-neerbuigende manier. Kortom: kom maar op met dat vervolg!

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Lego is fantastisch. Wat mij betreft is de beste scène in de film waarin papa naar beneden komt om te zeggen dat het zijn Lego is, zo herkenbaar ergens wel.

Ach ja, de film zelf slaat verder nergens op maar weet met het concept Lego wel het een en ander te doen. Daarnaast is stemmenwerk erg sterk en zijn er best wat leuke grapjes te vinden. En vooral het hele production design is schitterend door alles in Lego te bouwen en de poppetjes ook niet meer laten bewegen dan dat ze echt kunnen. Wel sleept de film behoorlijk vanaf halverwege, mede door gebrek aan enig fatsoenlijk verhaal of script. Het is een verzameling losse scènes dat aan elkaar hangt om maar de tijd te vullen en zoveel mogelijk Lego te tonen. Geinig eens te zien als gimmick, maar die duurt wel behoorlijk lang. 2,5*.

avatar van TMP

TMP

Het gebruik van Lego geeft deze film iets extra's, verder is het niet al te bijzonder. Het tempo ligt erg hoog, zo af en toe is het zelfs iets te druk. Qua verhaal stelt het niet zo veel voor, hier en daar is het ook wat melig. De vormgeving van de Lego-wereld en de personages maken de film echter wel de moeite waard.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Deze film haalde heel wat leuke herinneringen op uit de tijd dat ikzelf met dit wereldberoemde speelgoed speelde. Het verzinnen van verhalen bij verschillende poppetjes deed ik vroeger als kleine jongen ook. Ik vond het vooral tof om veldslagen plaats te laten vinden tussen de goeie poppen en de slechte.

Maar genoeg over mij, deze film is een leuke en toffe ode aan lego. De humor kan ik wel waarderen en de animaties zien er wel leuk uit. Hier en daar wel erg druk inderdaad, maar dit word naar mijn mening nergens echt te storend. Naar mijn mening een geinige film voor jong en oud.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Op zich is deze film over het tofste speelgoed ooit wel geslaagd! Het Matrix-achtige verhaal is niet echt bijzonder, maar de lol is dat je meer voor de details kijkt en hoe de scenes met al die legoblokken verlopen. Alleen het is dan zo jammer dat alles zo druk moet verlopen, zo mis je de helft van de leuke Lego-vondsten die er in deze film gepropt zijn. Jammer hoor, want dit had nog veel beter gekund.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Vindt vooral zichzelf te grappig... Beetje het type mens dat vaak om zichzelf moet lachen; dat is Lego the Movie. Wel leuk vormgegeven allemaal, maar zo'n spervuur aan grappen zorgt 9 van de 10 keer voor meer mislukte en/of voorspelbare pogingen dan je lief is. Zal niet klagen over het ADHD-gehalte, want dat vond ik als knulletje ook altijd het tofste (alsof er überhaupt iets anders bestond) en dat neem je dan tegenwoordig maar voor lief.

avatar van Film Pegasus

Ik heb als kind lang met Lego gespeeld. Vrij lang eigenlijk omdat ik een broer heb van 5 jaar jonger. Zeer herkenbaar allemaal dus. De film komt wat over als een mix tussen Panique au Village en The Smurfs. Het is een mooie ode aan het bekende speelgoed. Geen idee of een Playmobile versie ook zou lukken. De humor werkt wel met goeie verwijzingen en enkele pittige grappen.

Helaas is het vooral voor kinderen bedoeld en dat merkt je zowel aan het hyperkinetische tempo en sommige wat voor de handliggende grapjes. Ik was op zich nooit overdonderd en ook al was het einde een eer aan het speelgoed, het voelde nogal cheesy. Ik ben blij dat ik hem gezien heb, maar meer ook niet. De film wil vooral een ode aan Lego brengen en mikt op humor. Maar het is allemaal nogal afgelijnd. Het spelen met de blokjes hoort er bij en is niet superorigineel en door de bekende figuurtjes erbij te halen wordt het hier en daar wel leuk, maar is het ook weer niet dát origineel. Ik heb me in elk geval geamuseerd.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Zo'n film die 60 grappen per minuut naar je hoofd slingert, in de hoop dat er een paar werken. Gelukkig werken veel van de grappen in The Lego Movie dan ook, alleen had het allemaal wel net iets minder hysterisch gemogen. The Lego Movie is creatief, kleurrijk en komt met de meest uiteenlopende personages en creaties op de proppen. En ook de kwaliteit van de grappen is best hoog, alleen hadden ze voor sommige personages of grappen wel net iets meer tijd mogen nemen. De film was in zijn rustige, droge momenten vaker leuker dan in die enorme hysterie.

3,5 sterren.

avatar van Spetie

Het idee hierachter is erg leuk en als je als kind vroeger vaak met Lego gespeeld hebt, zijn de herinneringen weer snel opgehaald.

Ik moet zeggen dat het er allemaal erg goed uitziet. Er is veel aandacht besteed aan de details en de manier hoed de Legopoppetjes bewegen. Een erg mooie en ook frisse stijl, die gewoonweg goed werkt. Daar is eigenlijk dus maar zeer weinig op aan te merken.

Toch vond ik de film zelf wel wat minder dan gehoopt. Het tempo is erg hoog en men probeert de boel op te vrolijken, door een enorme hoeveelheid grappen in korte tijd op de kijker af te vuren. Ik vond ze vaak nogal flauw en niet altijd even goed werken. Daarnaast is het op sommige momenten gewoon te hyper, iets dat voor mij niet zo goed werkt.

Wel zitten er nog een aantal aardige verwijzingen in en is het einde, ondanks dat het nogal braaf is, wel nostalgisch te noemen. Maar toch houd ik er gemengde gevoelens aan over. Sommige zaken zijn goed gedaan, maar andere werkten echt helemaal niet. Jammer, maar het is helaas niet anders.

avatar van horizons

horizons

Herbekeken op dvd.

De hoge score blijft staan. Daar waar menigeen de film te hyper vind heb ik daar niet zo'n last van. Tuurlijk zitten er drukke actie scenes in maar die zijn zo'n lust voor het oog dat ze een genot zijn om te kijken (en te herbekijken).

De humor is de soort humor die Lego ook in hun eigen filmpjes gebruikt, ja, die moet je liggen. Maar ik kan deze ietwat droge humor ten zeerste waarderen.

En buiten al het vrolijke vermaak zitten er af en toe toch wel subtiel serieuze punten in verwerkt zonder daar (gelukkig) te diep op in te gaan.

avatar van arno74

arno74

Matig filmpje. Typische kinderfilm, maar ook behoorlijk kinderlijk. Het begin deed me erg denken aan het begin van een van de Toy Story-films (weet even niet precies welke), waar kinderen met het speelgoed spelen, dat gevoel had ik al vanaf het begin gezien het niveau van het verhaal en de manier van praten, alsof het spelende kinderen waren, en dat bleek later ook zo te zijn. Bij Toy Story was dat enkele minuten lang prima te doen, hier is de hele film zo, en dat vond ik toch minder. Overigens vond ik het bij Toy Story beter gelukt, hier had ik steeds de indruk dat ik naar volwassenen zat te kijken die spelende kinderen imiteerden, wacht echt natuurlijk waren de dialogen zeker niet, erg geforceerd allemaal.

Het beeld is op enkele uitzonderingen na vrij standaard, waarbij het duidelijk voor 3D is gemaakt. Het 3D-effect (meer dan het verhaal) leek hetgene te zijn wat de doorslag gaf of een scène wel of niet in de film kwam. Het voelt ook erg game-achtig aan, steeds snel van het ene naar het andere scenario gaan, e.d. Qua geluid is vond ik het niet best, merkbaar ingesproken stemmen zonder achtergrondgeluiden, net alsof je naar een dub zit te luisteren, met af en toe alleen wat achtergrondmuziek.

Het verhaal is vrij plat, en weer wordt er gegrepen naar het cliché van een simpele figuur zonder al te veel vrienden die opeens de held wordt, al zo vaak (en veel beter) gezien... Ook het moralistische is flinterdun, maar wordt bij de kijker erin gehamerd, deed me aan Batman Begins denken, waar ook steeds, tot vermoeiens toe, gehamerd werd op het moraal(tje) van het verhaal.

Matige poging die me Toy Story nog meer doet waarderen, qua achtergrond zijn ze gelijk (kinderen die met speelgoed spelen dat tot leven komt) maar qua uitwerking is er een groot kwaliteitsverschil tussen die twee. 2 magere sterretjes.

Popculture reference heaven en ontegenzeggelijk knap gemaakt maar allemaal wel erg druk en vol met ideetje op ideetje.

Soms echt gortdroog grappig maar vaak ook flauw en een beetje uit de bocht vliegend.

tegenstrijdigheden dus, maar niet zonder charme. Kan me trouwens niet voorstellen dat kleine kinderen dit leuk vinden.

Everything is awesooooooome.

avatar van Black Math

Black Math

Een aantal weken geleden in het vliegtuig gezien nadat hij me was aangeraden door een collega die hem ook in een vliegtuig heeft gezien. Hij vond hem een stuk beter dan verwacht. Goed dat hij dat vermelde, want tot die tip had ik er eigenlijk ook niet veel van verwacht, ondanks dat ook ik vroeger graag mijn eigen fantasiewerelden opbouwde met lego.

Inderdaad een aardige film, en ik weet zeker dat ik als kind dit helemaal geweldig had gevonden. De animatie ziet er leuk en inventief uit, en ook het verhaaltje was best vermakelijk. Af en toe ook best droog, met name met die stapelbedbank. Het live-action gedeelte had wat mij betreft wel achterwege gelaten kunnen worden, geeft toch een moralistisch nasmaakje wat mij niet bepaald bevalt.

Maar verder kan ik het met mijn collega eens zijn: best vermakelijk. 3*.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

The Lego Movie heeft een verwaarloosbaar verhaal over een doodgewoon poppetje dat voor iemand anders wordt aangezien en zo ongewild in een avontuur belandt waarbij hij de hele LEGO wereld moet redden. Het is een beetje suf en uitgekauwd, maar ik heb zelden een film gezien waarbij een zwak verhaal zo briljant werd gecompenseerd door alle andere factoren.

Er zijn vier factoren die deze film bijna geniaal maken. Om ergens te beginnen: de humor. Die is gewoon enorm goed. Soms wat braafjes maar de film wordt gemaakt door de grapjes die je als kind mist, maar die je als volwassene des te meer weet te waarderen. Gortdroge momenten zoals het noodlot van de Star Wars figuren of hoofdpersoon Emmet die valt, landt en maar door blijft schreeuwen. Of Shaquille O'Neal die een aanval doet op de vijand, roept "are you ready for this?" en daarna teleurgesteld constateert "they were ready for that". Ook de zelfingenomenheid van Batman en zijn voorliefde voor alles wat duister is (beluister ook goed de aftiteling!) is geweldig.

Ten tweede is er een zeer sterke cast met geweldige voiceacting en talloze cameos met als hoogtepunt toch wel Tatum en Hill als het duo Superman en Green Lantern. Onlangs heb ik hen nog mogen bewonderen in "22 Jump Street" dus het was erg leuk om ze nu weer als komisch duo te zien.

De talloze referenties zijn ook erg geestig. Sommige pik je er zo uit, maar andere zijn veel dieper en verwijzen naar minder voor de hand liggen dingen uit films, muziek, popcultuur en eerder werk van de makers. Een lange (maar wellicht niet eens volledige) lijst met verwijzingen vind je hier.

Tot slot, save the best for last, is daar de animatie. Ik moest drie keer kijken of het wel een animatiefilm was omdat het zo ècht op LEGO lijkt dat ik heel even dacht dat het met stopmotion techniek gemaakt was. Niet alleen was het een feest der herkenning met alle kleine blokjes en stukjes maar ook de verschillende thema's gaven mij een heerlijk melancholisch gevoel. De cowboywereld met de paarden die niet konden bewegen. Of de LEGO-thema's die het personage Wildstyles kort aanstipt: "those we don't speak of". Daaronder het dubieuze en geflopte Fabuland en andere suffe thema's. Maar vooral de idiote aandacht voor detail, zoals zelfs het verticale naadje over het haar van Emmet, tilt deze film ver, heel ver boven het maaiveld uit.

Er is wel een goede reden om deze film geen 5 sterren te geven en dat is het zieke tempo. Het gaat sneller dan een ADHD kind met drie zakken winegums achter de kiezen. Het totale gebrek aan adempauze geeft je helaas veel te weinig tijd om te genieten van alle briljante humor, verwijzingen en de sublieme animatie.

Een veel gehoorde kritiek is dat de film in feite een hele lange commercial is. Dat vond ik eerst nogal overdreven maar na het zien van de film snap ik het wel een beetje. Dat LEGO voor jong en oud is en dat het superleuk is om niet de instructies te volgen maar juist zelf dingen te verzinnen is de boodschap die we spelenderwijs moeten onthouden. Maar dat vind ik helemaal niet erg want die boodschap is gewoon waar. LEGO is veruit het meest briljante speelgoed ooit gemaakt (even de bizarre thema's daargelaten). Over enkele weken mag ik mezelf papa noemen en zodra de kleine ook maar iets kan, krijgt hij/zij zijn eerste (of: mijn oude) DUPLO blokken in zijn/haar knuistjes geduwd.

4,5 sterren

avatar van Ajacied16

Ajacied16

Wat een briljante film was dit zeg! Lego vond ik super vroeger tof om mee te spelen en ik had toen nooit durven denken dat er een film over gemaakt zou kunnen worden. Laat staan zo'n goede film. De herkenning is enorm groot en het is vet om te zien hoe allemaal bekende figuren opeens een LEGO-poppetje zijn. Dan is er de humor die erg veel aanwezig is en gewoon erg leuk is (het einde vond ik ook erg grappig) en de typetjes. Emmet het sulletje wat de held moet worden, Bad Cop/Good Cop en natuurlijk Batman. Daarnaast is alles prachtig gemaakt al waren de beelden af en toe wel wat druk en kwam er veel tegelijkertijd op je af. Desondanks absoluut een geslaagde film wat mij betreft. 4.5*

avatar van K. V.

K. V.

Naar deze keek 'k wel uit en ben niet teleurgesteld.

Misschien met het minpunt beginnen, de film is wel erg druk, zeker in het begin.

Maar de film zelf vond 'k wel erg leuk gedaan en hoe ze het visueel allemaal hebben gedaan, was erg straf. Erg leuk dat alles uit Lego was gemaakt. 'k had zelf zin om dingen te bouwen

'k vond de film ook erg grappig, maar had ook een mooie boodschap.

Toch wel aangenaam verrast door deze film en vond het wel een aanrader.