• 9.378.558 stemmen

Geregisseerd door: Phil Lord en Christopher Miller

Met onder meer: Chris Pratt, Will Ferrell en Elizabeth Banks

Releasedatum: 12 februari 2014

Plot The Lego Movie

"The story of a nobody who saved everybody."

Emmet, een doodnormaal Lego-figuurtje, wordt ten onrechte aangezien als de meest bijzondere persoon, en degene die de sleutel is tot het redden van de wereld. Hij wordt meegezogen in een gemeenschap van vreemdelingen op een epische zoektocht naar een kwaadaardige tiran. Een reis waar Emmet totaal niet tegen opgewassen is.

Emmet Brickowski (stemrol)

Wyldstyle / Lucy (stemrol)

Lord Business / President Business / The Man Upstairs

Vitruvius (stemrol)

Batman / Bruce Wayne (stemrol)

Bad Cop / Good Cop / Pa Cop (stemrol)

Unikitty (stemrol)

Metal Beard (stemrol)

Benny (stemrol)

horizons

vond zelf de Nederlandse stemmen het goed doen. En bijvoorbeeld bij Frozen vond ik de Nederlandse stem en zang van Elsa beter dan de originele versie.

avatar van Prudh

Prudh

Wat een flauwe bende zeg. Voorspelbare en makkelijke humor.

avatar van John Milton

John Milton

Malick schreef:

Door de jaren heen heb ik toch al behoorlijk wat geslaagde nagesynchroniseerde 'animatiefilms' gezien. Van Surf's Up (Ash Brannon en Chris Buck) tot en met het Kuky Se Vrací / Kooky (Jan Sverák). Vooral die laatste moet je een kans geven. Zojuist de originele versie van The Lego Movie gezien. En hoewel de film met veel lawaai, geschreeuw en bombarie wordt geïntroduceerd raakte ik na de eerste akte toch wel in de creatieve wereld van onze doodgewone bouwvakker. Niet iedere grap is origineel en gevat maar er valt uiteindelijk genoeg te lachen. Enig minpunt is dat de film te zelfbewust (parodiërend) is. Teveel met zichzelf bezig is, zeg maar. Maar met zo'n nummer in de film vergeef ik alles. Leuk!

Oh dat geloof ik hoor! Doordat ik enigszins bevooroordeeld ben, kom ik er niet zo vaak meer mee in aanraking. Surf's up wilde ik echter in het Engels al niet zien Die Kooky lijkt me nou wel weer leuk!

avatar van dimi303

dimi303

Jammer genoeg is het bij ons enkel maar de Nederlandstalige versie die in de bioscoop wordt vertoond.

avatar van The One Ring

The One Ring

The Lego Movie had op zoveel manieren fout kunnen gaan dat ik het hem waarschijnlijk vergeven zou hebben als het slechts een degelijke film was (al trekt Lego me niet genoeg om zo'n film te kijken als ik maar een klein beetje vermoed dat het degelijk is). Het werd hier al eerder gezegd, maar op papier klonk dit meer iets als The Smurfs of wellicht Garfield, snel cashen op een bekende naam met een standaardproduct. Een grote commercial voor Lego.

Dat laatste is het nog steeds wel, maar wat maakt het uit als het zo ontzettend veel plezier levert. The Lego Movie is de vermakelijkste blockbuster sinds jaren en het is ook nog eens een klein wonder dat zo snel na The Wolf of Wall Street weer een film uitkomt die bijna de volle speelduur grappig is. Het grootste mirakel is echter dat The Lego Movie zelfs een Star Wars parodie weer fris laat aanvoelen. Na Up zei ik (al dan niet op MovieMeter, dat weet ik niet meer zeker) dat ik nooit meer een grappig bedoelde verwijzing naar Star Wars wilde zien omdat er simpelweg te veel van zijn gemaakt, zeker in animatie. En toch is die ene scène met de Millennium Falcon hier hilarisch, vooral ook door net niet de verwachte verwijzingen te maken. En een verrassende nadruk te leggen op Lando Calrissian. Batmans opmerking over Chewbacca sprong er ook echt uit.

Sowieso knap dat The Lego Movie wegkomt met dit soort humor, want die referentiële humor naar duizend-en-een popfenomenen zijn de laatste jaren zo ontzettend veel gedaan (met name door Dreamworks, die daarin inmiddels een stap heeft terug gezet) dat het bijna onmogelijk is om daarin fris te blijven. Op een bepaalde manier weet The Lego Movie vaak echter precies de juiste grappen te maken. Grappen die herkenbaar zijn voor het fenomeen dat voor de gek gehouden worden, maar tegelijkertijd niet de grap zoeken waar voorgangers het vonden. Die Star Wars scène is daar een goed voorbeeld van, maar de film staat er bol van.

Ik vraag me overigens af of dit de film is met de hoogste grapdichtheid ooit. Natuurlijk zijn veel grappen te flauw voor woorden, maar zelfs die worden leuk doordat ze in zo'n stortvloed aan absurdisme, surrealisme, kinderachtigheid, woordspelingen, parodieën, satires (jawel!) en ongein gegooid wordt. Het tempo is sowieso moordend. Wonderbaarlijk genoeg is er nog tijd voor een effectief serieus deel, zelfs al is dat het enige moment waarop het wat standaard en iets te braaf wordt. Het doet er niet toe, want wat me The Lego Movie doet koesteren is de snelheid en de grapdichtheid, in een combinatie die dit een uniek project maakt.

Samen met de stijl natuurlijk. Ik dacht dat het een mix was tussen stop-motion en CGI, maar las net dat het compleet uit de computer komt. Je ziet het er niet aan af. De blokkerige animatie is perfect gedaan en heeft een enorme charme. Dat alles van lego is, inclusief dingen als water en laserstralen, is even wennen, maar voelt uiteindelijk compleet natuurlijk aan. Het live-action stuk vond ik wat minder. Het concept daar is sterk, maar de switch van The Man Upstairs van kwaad naar goed is te plots en het segment haalt het tempo uit de film. De sfeer is te anders met wat er voorkomt. De enige echte zwakte van de film.

Verder is het gewoon nagenieten van al het leuks hier. Dit is inderdaad de beste Batman en als bonus krijgt Morgan Freeman in zijn rol als Vitruvius waarschijnlijk de meest bizarre teksten uit zijn carrière uit te spreken. Gek eigenlijk dat dit zijn eerste animatierol is. En dat hij meteen het meest idiote personage krijgt. Favoriet is echter Benny, de jaren '80 astronaut, die vrij willekeurig ineens in het team van hoofdfiguren beland (wat gek genoeg past bij het thema van de film waarin iedereen een held is). Ik kwam niet meer bij toen hij "spaceship" bleef schreeuwen, een grap die alleen maar leuker wordt hoe langer hij doorgaat. Daar heeft The Lego Movie sowieso geen gebrek aan, aan lang uitgerekte grappen die voordeel halen bij hun herhaling. Een kunst. Zeker in een film die het moet hebben van een manisch tempo.

The Lego Movie is een van de meest onverwachte, knappe films van de laatste tijd. Meer van dit soort verrassingen graag.

avatar van Glacius

Glacius

dimi303 schreef:

De Engelse trailer doet blijken dat dit best een leuke film is. De Nederlandse trailer gaf mij echter een gevoel van plaatsvervangende schaamte. Grappen verliezen volledig hun kracht in het Nederlands.

Glacius schreef:

Echt niet. De nederlandse vertaling was behoorlijk en de woordgrapjes geslaagd.

avatar van baspls

baspls

horizons schreef:

Echt niet. De nederlandse vertaling was behoorlijk en de woordgrapjes geslaagd.

Echt? Ik vond die nederlandse trailer echt om te janken. Is de nasynchronisatie in de film beter?

horizons

Ik vond van wel. Deze film kan trouwens nu al op de lijst meest ondergewaardeerde films op deze site.

avatar van Edu

Edu

Erg leuke film. In het begin moest ik wennen aan de flitsende beelden (vrij druk), maar op een gegeven moment went het. Vooral de humor en druk om weer met lego te spelen is vrij groot.

avatar van m1701

m1701

Goeie en grappige film.
Verhaal zelf vond ik wat saai... zelf eventjes in slaap gevallen
maar visueel is het echt een plaatje!!! Heel erg leuk gedaan.
Ook de grappen zijn erg leuk.

Klein minpuntje vond ik het einde met de echte mensen... dit verpeste het wel voor me helaas. En dan ook nog dat sentimentele gedoe... jammer

Maar al met al toch 3,5*

avatar van baspls

baspls

Redelijke film, opzich wel leuk maar erg chaotisch en met een mager verhaal.

De lego-animatie zag er leuk uit, soms erg goed dan weer wat minder.

Best droge humor en soms een beetje kinderachtig. De scenes in de "echte" wereld waren best goed. Al met al een goede film, wel vermakelijk.

baspls schreef:

Redelijke film, opzich wel leuk maar erg chaotisch en met een mager verhaal.

De lego-animatie zag er leuk uit, soms erg goed dan weer wat minder.

vreemd, dit is het meest doordachte verhaal in een animatie sinds lange tijd.

avatar van MrLee

MrLee

Met twee kleine kinderen zit ik (weer) in de Lego, dus ik kan me wel relateren met de film. Ik heb me UITSTEKEND vermaakt, goede humor, mooie shots, goede animatie en geen flinterdun verhaal. Redelijk wat 'wow' momenten gehad. Aanrader.

avatar van wwelover

wwelover

Sinds Mary and Max niet meer zo genoten van een animatiefilm. Had eerst mijn twijfels, ben zelf nooit een grote Lego-fanaat geweest en ik vind de Lego spelletjes op de X-Box zoals die van Batman behoorlijk gaar. Maar ik had ondertussen al goede verhalen gehoord over de film en het klopt allemaal. Het is een leuk verhaal in een geweldige wereld vol hilarische karakters. Ook een hele dikke pluim voor de casting mensen, want ze hebben steeds de perfecte match weten te vinden. Vooral Jonah Hill als Green Lantern, Will Arnett als Batman (sowieso een geniaal karakter in deze film met wat leuke verwijzingen naar The Dark Knight trilogie) en Alison Brie als Unikitty. Visueel is het ook geweldig en heel grappig gedaan met al die blokjes. Ik heb echt van begin tot het eind met een big smile gezeten.

Toch wel een teleurstelling.

Ben al een tijdje door de Lego versie van Marvel aan het spelen. Los van wat technische hick-ups een fijne game met humor die best goed werkt. Had dus wel enige verwachting bij deze film. Jammer genoeg blijft er weinig van over.

Misschien omdat het bij de games wat gematigder is. Vanaf seconde 1 probeert deze film erg grappig te zijn. En soms is de film dat ook wel, maar die momenten zijn veel te spaarzaam en alles wat daartussen hangt is te flauw, hysterisch en/of beproefd. De grappendichtheid werkt zo vooral tegen de film.

Verder ook veel verwijzingen die véél te makkelijk zijn. Los van het feit dat ik me afvroeg of men binnen 20 jaar nog maar de helft van de verwijzingen zou snappen, is het allemaal veel te braaf en valt het teveel binnen de verwachtingen. Ik krijg bij dit soort films meer en meer de indruk dat met een soort van professionele YouTube compilatie gemaakt heeft.

Qua stijl wel leuk. Ik heb wel respect voor wat men met het hele Lego gebeuren gedaan heeft. Geblokte wolkjes en zeetjes enzo, het ziet er allemaal best origineel en leuk uit. Dat het verder geen stop-motion is ligt er wel érg dik op, raar dat mensen hieraan twijfelden.

Kon er uiteindelijk nog wel mee door, maar de humor is maar half geslaagd en buiten het stijltje (wat binnenkort ook wel weer uitgedroogd zal zijn) valt er gewoon erg weinig te beleven. Moraaltje met Ferrell op het einde is eigenlijk de doodsteek van wat een vlotte, geinige comedy had kunnen zijn.

avatar van The Oceanic Six

The Lego Movie is awesome!

Zo mag je deze film toch wel noemen, met de heerlijke soundtrack YouTube - Everything Is AWESOME!!! -- The LEGO® Movie -- Tegan and Sara feat. The Lonely Island in gedachten. Ik keek al erg uit naar deze film en heb hem eindelijk gezien met grote verwachtingen vooraf. Leuk dat de film ze bijna allemaal waar weet te maken.

Allereerst is de film natuurlijk een lust voor het oog om naar te kijken. Maar dat zijn zoveel animatiefilms, dus echt bijzonder is dat niet. Maar omdat de hele wereld in deze film gebouwd is uit Lego is het wel bijzonder. Uiteraard hebben de Lego games dit de afgelopen jaren ook gedaan, maar het ziet er in deze film heerlijk uit. Lekker kleurrijk, origineel en knap bedacht.

Daarnaast is de film gewoon erg vermakelijk. Er zit veel vaart in het verhaal en de vele extra sidekicks maken het gewoon hartstikke vermakelijk. Erg gelachen om onder andere Batman en de good cop/bad cop. De casting van de stemmen is ook een grote meerwaarde. Zo zijn Liam Neeson en Morgan Freeman erg goed en zijn ze regelmatig erg geestig met droge opmerkingen. De film zit ook vol met verwijzingen naar van alles en nogwat. Van The Dark Knight tot Star Wars, van alles komt voorbij. Ik kon er ieder geval om lachen. De humor is leuk voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen dankzij de vele referenties.

Als kind speelde ik erg graag met Lego. Ik had een piratenschip, een ziekenhuis, een politiebureau, een wild west gevangenis en zo kan ik nog tientallen dingen opnoemen. Ik draag Lego een warm hart toe en dankzij deze film kreeg ik zomaar even nostalgische herinneringen naar die mooie tijd Deze film wekt precies dat gevoel op waarom Lego zo leuk is.

Minpunten? Nouja, het plot was wel wat voorspelbaar en misschien had het einde iets beter gekund. Maar ik vind het geen echte minpunten, omdat The Lego Movie gewoon erg sterk in elkaar steekt.

Doe maar snel een vervolg!

Dikke 4*

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Wat een grappige originele (reclame)film voor dit mooie speelgoed.

De boodschap is wel duidelijk: met lego kun je je fantasiebouwwerken werkelijkheid laten worden.

Hier en daar komisch en lekker snel. Leuk.

avatar van olbo

olbo

Ik Kreeg in het begin last van adhd(erg druk), daarna kwam ik in het verhaal. Geen uniek verhaal, maar wel leuk gedaan en grappig.

Goede marketingmanager bij Lego om zo'n podium te krijgen voor je product.

avatar van gatygun

gatygun

Erg vervelende film, 2.

Korte stukjes met droge humor waar je naar verloop van tijd stront ziek van wordt jammer.

avatar van stinissen

gatygun schreef:

Erg vervelende film, 2.

Helemaal mee eens.

avatar van _Casper_

_Casper_

Leuke snelle en originele film! - de regisseur was volgens mij wel een beetje hyper (of stoned) want het tempo is echt heerlijk en de film is knotsgek!

Film is geschikt voor jong en oud.

Het gaat over een lego mannetje die een ''saai'' standaard leven leidt, totdat hij plots iets speciaals vind en hij de ''uitverkorene'' is om de wereld te redden.. En dan ontmoet hij allemaal lego personages.. van gandalf tot batman tot professors van de harry potter serie...

Film is leuk, vlot en grappig, echt een aanrader 3.5*

avatar van ilse_123

ilse_123

Ik kreeg spontaan ADHD na het kijken van deze film.

Voor kinderen leuk, want: lego, actiefiguren, grappen, grollen, kleuren, muziek, allemaal prachtig.

Voor volwassenen ook leuk, aangezien er veel grappen naar andere films worden gemaakt en er stiekem een gedachte achter zit die helemaal niet zo raar is (anti-mr business enzo).

Verhaal zit leuk in elkaar, lekker vlot zodat niemand zich hoeft te vervelen.

Ik heb me prima vermaakt, die Batman is wel echt hilarisch. Echter kan ik ook goed begrijpen dat mensen deze film als kinderachtig beschouwen. Ik denk dat je hem leuk vind, of absoluut niet.

3,5 * Everything is awesommmeeeee!

avatar van Yugnav

Yugnav

Heb echt genoten van de film. Alles is eigenlijk wel gezegd: mooie animatie, leuke humor, snel en leuk verhaal, etc. Maar wat ik het mooiste vond aan de film is dat ik me weer echt een kind voelde. Echt een super film, voor jong en oud.

avatar van starsky87

starsky87

Als legofan stond deze hoog op m'n lijstje. Heb erg genoten van de van film, mooie effecten en dat alles ook echt van lego is.

Wat ik ook erg leuk vond is dat alle legothema's door elkaar werden gebruikt. Personages waren ook goed gekozen/bedacht.

avatar van ME669

ME669

Knappe film. De eerste 10 minuten gedacht van “hoe kun je nu met de huidige technieken nog zo houterig werken, en al die blokjes en waarom moet het Lego zijn etc. etc.”

Maar daarna nam het verhaal het over en de combinatie van toch wel perfecte animatie afgewisseld met enorme klunzige en amateuristische scènes (uiteraard zo bedoeld) was perfect. En dan tegen het einde kom je erachter waarom het Lego moet zijn die dit verhaal gestalte geeft.

Ja, eigenlijk een hele lange reclamespot, een boodschap van de firma Lego, maar zo geweldig goed, humoristisch en amuserend dat ik nog wel wat van dit soort originele creatieve reclameboodschappen zou willen zien.

Heb getwijfeld of ik wel zou kijken, want ik kon mij er niets bij voorstellen, maar ben blij dat ik het gedaan heb. Dus twijfel jij ook, kijk gewoon eens een half uurtje en misschien pakt het jou ook.

avatar van Mondragon

Mondragon

Leuk gemaakt, maar wel meer een kinderfilm.

avatar van Solipsis

Solipsis

Everything is awesome, behalve dat nummer...

Ik vond het wel aardig, creatief en best geinig. Maar ik moest me soms wel een beetje afvragen of het niet wat flauw is voor volwassenen.

avatar van the new guy

the new guy

Heerlijk, ook voor volwassenen!

Het cynisme druipt ervan af, heerlijk. De grappen zijn niet altijd geslaagd maar het verhaal en de link naar de echte wereld blijven interessant genoeg om te wachten op de volgende geslaagde grap.

avatar van jan66

jan66

gatygun schreef:

Erg vervelende film, 2. Korte stukjes met droge humor waar je naar verloop van tijd stront ziek van wordt, jammer.

ilse_123 schreef:

Ik kreeg spontaan ADHD na het kijken van deze film.

Helemaal mee eens, wat een vervelende ADHD film.

De humor haalt het nog iets op, maar visueel een drama...