• 9.380.133 stemmen

Met onder meer: Dylan O'Brien, Kaya Scodelario en Thomas Brodie-Sangster

Releasedatum: 25 september 2014

Plot The Maze Runner

"Remember. Survive. Run."

Thomas ontwaakt op een dag in een lift, zonder enige kennis hoe hij daar terecht is gekomen. Hij kan zich niet meer herinneren wie hij was. Eenmaal buiten komt hij erachter dat hij in een afgesloten wereld terecht is gekomen met 60 andere jongens van zijn leeftijd, die proberen te ontsnappen uit een steeds veranderend labyrint.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik ben niet de doelgroep van dit soort films, maar vreemd genoeg vind ik dit soort films zeer vermakelijk. "The Hunger Games" was de eerste in de reeks "young adult movies" die ik zag en daardoor was ik ook zeer verrast. Ook deze film verraste mij weer. Vond het verhaal origineel, de opzet origineel, de uitvoering prima in orde, het acteerwerk prima in orde, de muziek heel erg fijn en de effecten zijn waanzinnig goed gedaan. Ik lees hier veel vergelijkingen met "The Hunger Games". Dat zie ik nu niet echt, moet ik eerlijk bekennen. Ik kan me vinden in het commentaar van Jelle hierboven me: "Cube", ja. Daar heeft het iets van weg, maar dan grootser. Zeer vermakelijke film met een hoog popcorngehalte. 4 *

avatar van Rickyman

Rickyman

Deze film heeft inderdaad veel weg van "The Hunger Games" , met een imposant labyrinth.

Leuk om een keer gezien te hebben, maar verder vond ik het langdradig, voorspelbaar, onlogisch, flauw en te kinderachtig. Een hoog Harry Potter-gehalte in ieder geval, waarbij ik de volgende delen wel links laat liggen.

Ik denk dat teveel mensen verwachten dat het beperkte genre waarin de maze runner is gemaakt onuitputtelijk is. ok voor een persoon die voor de eerste maal dit genra ziet is de film goed te verteren omdat de schrijvers voor verhalenlijnen hebben gekozen die af en toe zelfs een verrassende wending hadden. Mensen die maar blijven herhalen dat het genre waarin deze film is gemaakt al aardig is uitgeholt moet ik ook gelijkgeven maar het is dan de kunst voor de creators om iets toe te voegen wat die andere films misschien miste. En voor de van Zuurhuizens die lopen te verkondigen dat het weer zo'n opzichtig experiment is waarin mensen de hoofdpersonen zijn, moet ik gelijk geven maar dan hadden we na Jurrasic Park moeten stoppen met dit genre.

wellicht komt er binnenkort een film die verder borduurt op dit genre en die door een wending in de confrontatie van de film v oor een ontknoping kan zorgen die compleet iets nieuws levert waardoor toekomstige filmmakers een nieuw genre kunnen ontwikkelen...

avatar van AC1

AC1

AmazingPP schreef:

"The Hunger Games" was de eerste in de reeks "young adult movies"

Is dat hetzelfde als teenager?

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1955 berichten

Deze film is best aardig, maar geen hoogvlieger. De poster vind ik spannender dan de film zelf. Het is eigenlijk ook een beetje een kinderfilm. Nou is daar niks mis mee. Maar ik had een iets volwassenere film verwacht. Dan moet je even schakelen. Gelukkig niet in de bioscoop gezien. Daar is de film niet goed genoeg voor.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

AC1 schreef:

Is dat hetzelfde als teenager?

Hahahaha, weet ik eigenlijk niet. Ik ben die tijd al lang voorbij. Ik vind het persoonlijk ook een rare benaming, maar zo wordt het wel genoemd.

avatar van Goliath13

Goliath13

Leuke , verfrissende cast , kijkt ontspannen weg voor een regenachtige dag. Deel 2 kan deze in ieder geval niet overtreffen lijkt mij........ of die moet echt spannend worden!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

''Een geslaagde filmproductie''.

Van begin tot het eind heb ik mijn eigen geen moment verveeld. Leuk script, het acteerwerk is goed, acteurs / actrices zijn prima en de spanning was voor mij voortdurend aanwezig in The Maze Runner (2014).

Ik heb een leuke filmavond achter de rug.

avatar van james_cameron

De film begint intrigerend en spannend, maar al snel dienen de cliché's en onwelkome plotdetails zich aan. Er wordt ook teveel verklaard, waardoor je eigenlijk direct niet zo'n zin meer hebt in het onvermijdelijke deel twee. De film is op zijn best in die scenes waarin het doolhof centraal staat; de vormgeving daarvan is effectief en lekker dreigend. Het concept is een beetje Lost-achtig, maar uiteindelijk zal dit wel verzanden in Hunger Games- en Divergent-achtige toestanden.

Best oké.

Kijkt als een jongensboek. Een aardig opgezet avontuur, het plot put inspiratie uit films als Cube en Saw (en de honderden die daarna kwamen), maar houdt het horrorniveau op een laag pitje en richt zich meer op spanning en de uiteindelijke puzzel.

The Maze Runner weet niet boven een aantal vervelende clichés uit te stijgen, het grootste probleem is dat bij elke verklaring die gegeven wordt de film wat minder is. Het is uiteindelijk allemaal nogal vergezocht, anderzijds is de uiteindelijke verklaring ook meteen wel het eerste wat bij me opkwam toen de film begon (niet in detail, maar de grote lijnen).

Andere ding wat me wat stoorde is de integratie van Thomas. Er worden terloops wel wat halve verklaringen voor gegeven, maar voor iemand die zonder geheugen in een groep mensen én in een compleet vreemde omgeving gedropped wordt past hij zich net allemaal iets te snel aan en neemt hij vooral ook het roer iets te snel over.

Leuke toevoeging waren de Grievers, daar zijn de makers toch wel een stapje verder gegaan. Ook de maze zelf is leuk en uitdagend. Visueel is het iets te braaf, maar ziet het er toch leuk uit. De jonge cast doet het verder naar behoren, maar écht overtuigen doen ze toch ook weer niet.

Wil het tweede deel best nog een kans geven. Vond het niet slecht, bij momenten best spannend en zeker het eerste uur weet het mysterie wel te overtuigen. De afloop is wat generieker, maar ach, daar zal de doelgroep zelf niet zoveel problemen mee hebben denk ik ...

avatar van robinb

robinb

Beter dan verwacht, gewoon een prima film!

Het is zeker geen hoogvlieger, want daarvoor ontbraken mijns inziens teveel zaken, maar ik vond het in ieder geval een stuk beter dan de saaie hunger games, die hier wel wat van weg hebben.

Er spelen in deze film voornamelijk tieners een rol, maar dat mensen dit hierdoor een kinderfilm noemen, vind ik echt totaal misplaatst en onterecht. Er word prima geacteerd en het verhaal word serieus en zeker niet op een kinderlijke manier gebracht.

Wel had ik graag wat meer actie in het doolhof gezien. Wat extra gimmicks zoals boobytraps en dat soort zaken miste ik een beetje. Het was allemaal net te standaard.

Heb mezelf er uiteindelijk prima mee vermaakt. 3.5 ster

avatar van TheBigGreenday

TheBigGreenday

Uitstekende film; spannend, leuk verhaal en goeie graphics.

avatar van ricone

ricone

aardige film waar de trailer zo veelbelovend was dat de film een beetje tegenviel

avatar van xzaz

xzaz

The Maze Runner

Prima film, ligt een beetje in het verlengde van Battle Royale (en nee ik noem hier geen Hunger games want als we het over plotholes gaan hebben is de definitie daarvan Hunger games). Spanning zit er lekker in vanaf heb beginnen. Personages worden prima ontwikkeld. Gelukkig is er geen romance gezeik wat in dit soort films totaal niet thuis hoort. De spanning loopt op tot het eind en daarin worden de meeste vragen die je in de loop van de film hebt opgebouwd eigenlijk wel beantwoord. Het zelfde tracé als Battle Royal dus.

En dan de kleine dingetjes:
1) Als je je nergens kan verbergen in het doolhof moet je je zelf niet onder de eerste beste boompje kunnen verbergen. Dan heb je 3 jaar lang uit je neus lopen eten.
2) Een 'runner' heeft blijkbaar niet veel te maken met lichaamsgewicht
3) Die bolle aan het eind doet niet te zake, misschien in de toekomst? 'They took the bate'?
4) Bouw een ladder

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Fijne onderhoudende film, wist mij prima te boeien iig.

avatar van joolstein

joolstein

Prima film!! En een opmaat naar het volgende deel. Aangezien dit verhaal niet compleet is! Het was zeer spannend en zie dit eigenlijk meer als een film in drie stukken. Ik ben heel benieuwd of ze de kwaliteit die deze film bezit kunnen doorzetten naar volgende delen?

avatar van _Casper_

_Casper_

Goed en vermakelijk, maar niet meer dan dat. Gewoon leuk om te zien.

Film gaat over een jongen die wakker word in een soort lift en dan in een soort wereld terechtkomt die afgesloten is door muren (en natuurlijk, kan niet anders.. is hij ''speciaal'') de muren hebben een soort deur en die gaat afentoe open en leid naar een doolhof....

FIlm vermaakt, acteerwerk is prima, en is gewoon leuk om t ezien

avatar van Ricardos

Ricardos

Wat een geweldige film. We kijken nu al uit naar deel 2, want het verhaal gaat is nog niet ten einde.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Thomas: "We get out now or we die trying."

Minho: "You don't get it. We're already dead."

“The Maze Runner” is net zoals zijn voorgangers “Twilight”,”The Giver”,"Divergent" en “The Hunger Games” een verfilming van een jeugdboek. Dezelfde ingrediënten als de laatste twee zijn aanwezig : een postapocalyptische wereld waar jongeren een hoofdrol in spelen. Een wereld waar de maatschappij op een nieuwe democratische manier (of niet-democratische) is ingedeeld. In “The Giver” werden menselijke gevoelens onderdrukt om een vredig bestaan te kunnen verzekeren en worden de mensen opgedeeld in zogenaamde “facties”. In “The Hunger Games” zijn er districten met als overkoepelend orgaan het Capitool die elk jaar de Hongerspelen organiseert. Ook in “Snowpiercer” zien we zo’n voorbeeld van een dystopische wereld met een bepaalde maatschappelijke indeling in de voortrazende trein. Het tweede ingrediënt dat niet mag ontbreken is het in opstand komen tegen de gevestigde waardes en ingeburgerde wetten. Vanzelfsprekend is dit weeral een jeugdig iemand met een charismatische persoonlijkheid die over bepaalde talenten beschikt en zich opwerkt tot de verlosser.

Het een puberale vertoning noemen dat wil genieten van het enorme succes van “The Hunger Games” vind ik persoonlijk schromelijk overdreven. Wat is er in godsnaam puberaal aan het feit dat een groep jongeren al jarenlang gevangen zitten in een uitzichtloze situatie en na verloop van tijd een commune opgericht hebben met eigen wetten en rituelen. Is het niet een beetje zoals “Oliver Twist” in Charles Dickens zijn verhaal, die probeert te overleven in een armoedig weeshuis ? En de groep jongeren die uiteindelijk het raadsel proberen op te lossen lijken toch wel enorm op het vriendenclubje uit “The Goonies”. Wie hield er nu niet van die film ? Het sympathieke dikkertje Chuck deed me direct aan Chunk denken ! Toegegeven, het is niet bijster origineel allemaal en men probeert eenvoudigweg te profiteren van het succes dat dit type van films heeft bij de jeugdige bioscoopbezoekers. Maar gevoelsmatig was “The Maze Runner” voor mij van een heel ander niveau.

Vervolg recensie ...

avatar van Drrrrkkk

Drrrrkkk

Fijne film met een The Hunger Games achtige sfeer, zoals al eerder is geschreven. Einde is afgeraffeld en overduidelijke opening naar de poort die deel 2 heet. Laat maar komen!

ik had nier erg hooge verwachtingen bij deze film maar heb heb em gisteren gezien ik moet eerlijk toegeven dat ik deze film eigelijk wel erg goed vond maar ik ben ook van mening dat ze beter konden w88 met deze filmreeks todat de hungergames waren afgelopen dan was het mischien meer een sucses geweest maar kijk erg uit naar deel 2

avatar van Film Pegasus

We hadden al True Blood voor kids (Twilight) en Battle Royale voor kids (Hunger Games). Nu is er ook Cube voor kids: The Maze Runner. Of beter gezegd voor tieners, want in tegenstelling tot de eerder genoemde films, is The Maze Runner minder een kinderfilm en vooral een jongensfilm voor wat oudere jongeren en eigenlijk best ook voor volwassenen. De film heeft een wat donker randje en in plaats van meligheid troef, krijgen we een brok spanning en avontuur. Het viel me op dat ik al 3 kwart in de film zat en nog steeds geboeid werd door het verhaal. Overkomt me niet dikwijls in dit genre. Misschien daardoor dat ik ook wat lage verwachtingen had.

Benieuwd naar deel 2, al zal het daar stevig uit de hoek moeten komen, nu op het einde veel uit de doeken werd gedaan. Deel 1 is alvast een beter begin dan The Hunger Games. Al zal dat vooral bij kinderen een groter bereik kennen.

avatar van sportfan27

sportfan27

Matig, heel matig... Trailer was beste van hele film.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijk film die goed begint, maar daarna afgeraffeld wordt. De opbouw start goed en ook het steeds verder gaan in de doolfhof is spannend. Helaas wordt in de tweede helft alles in een razend tempo prijsgegeven. Dit gaat ten koste van de spanning en de geloofwaardigheid. De jeugdige cast doet het best aardig, zeker de hoofdrolspeler. 3.0/3.5

avatar van DragQueen

DragQueen

Best wel een geslaagde en vermakelijke film. Het verhaal steekt leuk in elkaar, en kent een goede opbouw. Verder is het acteerwerk prima, en zien de special effects er overtuigend uit. 3 Sterren.

avatar van Sammie959

Sammie959

Zeer goeie film waarin jonge acteurs een opstap krijgen, zonder dit soort films zal de aanwas van nieuwe film acteurs niet zo groot zijn denk ik..

Het genre is wellicht wat luchtig en makkelijk weg te kijken, maar dat maakt de film er niet minder om.

Ook al is het verder allemaal voor sommige clichematig, ik denk dat het voor veel mensen die gewoon lekker willen bankhangen en een filmpje willen kijken een heerlijke wegkijker is.

Het acteur werk is prima, dit zijn nog jonge mensen en dus moet je geen hoogstaand acteer werk verwachten, evengoed is het alles behalve slecht.

avatar van benni

benni

Mooi gemaakt en best vermaakt!

avatar van Dandeman

Dandeman

Social psychology experiments. Daar vallen feitelijk Hunger Games en Diversity ook onder. Niets nieuws eigenlijk en heel voorspelbaar. Het zijn net mensen. Eigenlijk een genre op zichzelf.

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Wat een teleurstellende film. De grafics zijn prima verzorgd maar voor de rest heb ik het gevoel naar een kinderfilm te kijken met kinderen in de hoofdrol. De zogenaamde eigen wereld lijkt wel erg gestructureerd te verlopen gezien de leeftijd van de bewoners. De verschijning van een meisje, voor sommige pubers de eerste die ze zien in 3 jaar, wordt aanvaard alsof er niets speciaals aan de hand is. Helaas, geen best product wat mij betreft. Gezien en vergeten.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Het zwakke einde doet hem een half punt zakken voor mij.

Verder prima sfeertje en inderdaad in de trend van Hunger Games, Divergent en The giver... maar dat is prima > dat doet het momenteel gewoon goed en niet voor niets... een nieuwe stijl en vorm doet zijn entree waar nog heel veel uit te halen is.

Heb nog wel wat vragen en punten van kritiek op de toedracht .... deel 2 ligt er nogal dik bovenop en is niet meer echt mysterieus te noemen.