• 9.378.049 stemmen

Spider-Man 2 (2004)

Actie / Fantasy | 127 minuten / 135 minuten (dvd extended cut)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 127 minuten / 135 minuten (dvd extended cut)

Alternatieve titel: Spider-Man 2.1

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Tobey Maguire, Kirsten Dunst en Alfred Molina

Gesproken taal: Engels, Russisch en Mandarijn

Releasedatum: 14 juli 2004

Plot Spider-Man 2

"There's a hero in all of us."

Nieuwe avonturen van Peter Parker, sympathieke student, parttime fotograaf en superheld. Nadat hij in de vorige film geslaagd is voor zijn high-school diploma besluit Peter colleges te volgen aan de New Yorkse Empire State Universiteit. Terwijl hij met diverse persoonlijke problemen zit wordt hij geconfronteerd met de briljante Dr. Otto Octavius, die door een wetenschappelijk ongeluk met enkele mechanische tentakels in de slechte Doctor Octopus is veranderd.

Spider-Man / Peter Parker

Dr. Curt Connors

Joseph 'Robbie' Robertson

avatar van MWX

MWX

Zo net ff gekekken stuk better dan het voetbal van vanavond hoorde ik. goed verhaal vond m persoonlijk zelfs ietsje beter dan deel 1 het is net of Tobey Maguire zich ook een stuk verzekeerde voelde in dit deel. zekers de moeite waard. het was ook allemaal een stuk spectaculeerder. heel cool.

MWX schreef:

Hoe kun jij deze film gezien hebben.Naar Amerika gevlogen of wat en dat kan ook al niet want hij is pas uitgekomen in Amerika vandaag dus ...

Bloompje

zeker van een amerikaanse recensie overgenomen.

avatar van MWX

MWX

kevke1990 schreef:

waar internet al niet goed voor is zeg ik dan maar!

Bloompje

het is al ver gekomen, films verschijnen al op internet voor ze in de amerikaanse bioscoop komen. schande!

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Ik snap ook niet dat mensen niet die paar daagjes kunnen wachten. In de bios is zo'n film toch gewoon veel leuker?

bioscoopzaal schreef:

ja idd. en deze film lijkt me super om op een groot scherm te zien.

avatar van Jordy

Jordy

97% (!) positief op rottentomatoes

Jordy schreef:

97% (!) positief op rottentomatoes

klinkt goed. nog twee weken wachten

jassonn

8,5 op IMDB na 1504 stemmen!

Klinkt heel goed.

avatar van Phoenix

Phoenix

Spider-Man 2 heeft de grootste opening ooit. Damn, ik ga deze zo zien op de premieredag!

jassonn

Wat versta je onder grootste opening?,meeste bioscopen?

avatar van Diesel

Diesel

Met een monster budget van $200,000,000 was dat wel te verwachten.

Bloompje

harry van aint it cool loooves the film

avatar van titia

titia

jassonn schreef:

Wat versta je onder grootste opening?,messte bioscopen?

hoogste opbrengst op de premieredag

Opening Day record:

nr.1=Spider- Man 2 $40,442,604.

nr.2=Spider- Man $39,406,872.

nr.3=Harry Potter and the prisoner.. $38,268,295

Single Day record:

nr.1=Shrek 2 $44,793,044

nr.2=Spider-Man $43,622,264

nr.3=Spider-Man 2 $40,442,604

Dan even een vraagje;waarom is het Spider-Man en niet Spiderman?

goeie vraag. ik ben ook wel benieuwd naar het antwoord.

jassonn

Klopt het dat de bedragen in 1 rechte lijn staan als je mijn berichtje quote?

Ik heb hem bewerkt maar het komt niet door

kevke1990

Waarom heeft Peter het nie aangemaakt me M.J. in de eerste film???Hopelijk doet hij het in deze.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

omdat hij haar wou behoeden van al het gevaar dat "spider-man zijn" met zich meebrengt.

avatar van dttom

dttom

Ik kan heel kort zijn. Beste superheld film ooit. Perfect. 5*

avatar van morpheus

morpheus

dttom schreef:

Ik kan heel kort zijn. Beste superheld film ooit. Perfect. 5*

Iets specifieker alsjeblieft, ben nu toch wel heel benieuwd. Vond Spider-Man een leuke film.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Nou nou, het was me een avondje wel. Normaal gesproken post ik niet van die lange reviews maar deze film was gewoon echt zó fantastisch, ik moet het gewoon kwijt. Ik weet niet precies waar ik moet beginnen, dus begin gewoon met het verhaal. Het verhaal is in 3 gedeeltes gedeeld, 1. Het dagelijkse leven van Parker. 2. Normaal proberen te zijn. 3. Onthulling en redding. We zijn ongeveer een jaar verder sinds de vorige film en Parker's vloek is een dagelijkse gewoonte geworden dat het zijn sociale leven beinvloed. Hij begint zich meer te vervreemden van zijn omgeving en raakt daardoor iedereen kwijt. In het 2de gedeelte van de film heeft hij zijn krachten niet meer en leid daardoor steeds meer een normaal leven. Lang blijft het niet zo sinds de gewoontes om mensen te helpen als hij sirenes hoort nog steeds bij hem is. Hij probeert zijn krachten weer terug te krijgen in een scene die ons nogal erg bekend voor komt van het 1ste deel. Het 3de gedeelte is echt gewoon prachtig! Er gebeurt zo veel gewoon, dat een vervolg onvermijdelijk is. Spider-Man is niet langer meer een vreemde en indentiteiten zijn niet meer belangrijk. Hij zet alles op alles om iedereen en alles om zich heen te redden van de ondergang. De acteerprestaties zijn gewoon weg prachtig, Tobey draagt de film met beide armen (letterlijk) en laat verschillende kanten van zich zien in de film. Kirsten Dunst is altijd leuk om naar te kijken en voor haar is ook een rol weggelegd in het vervolg. Alfred Molina speelt ook fantastich al had die wel wat meer in beeld mogen zijn sinds hij in het 2de gedeelte van het verhaal niet echt meer opduikt. De rest van de cast doet het ook prima en de special effects zijn ook zeer goed. Het webslinging is verbeterd al zou je dat niet zeggen uitgaande van de trailer maar is duidelijk te zien en de tentakels niet te vergeten zijn ook zeer mooi. De soundtrack word weer gedaan door Elfman en gebruikt wat uit de vorige film met de exact zelfde intro muziek maar is passend en ik stoorde er me niet aan. Er zitten ook een paar zeer mooie scenes in die me echt grepen wat niet vaak gebeurd in fictionele films zoals deze, bijvoorbeeld de onthulling van Spider-Man wie hij is en hoe de mensen hem respecteren en 2 kinderen zijn masker met alle begrip teruggeven. Ook het einde was mooi met de grote spinnenweb en Parker zijn liefde onhuld aan MJ. Kortom, dit moet je zelf gaan zien om te begrijpen en ik zal hem in ieder geval wel snel weer gaan zien. 5 sterren *****

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Dan even een vraagje;waarom is het Spider-Man en niet Spiderman?

Ik heb het een keer gezien in een documentaire, maar helemaal precies weet ik het niet meer. Het had iig te maken met de maker van de strip. Hij had Superman eerst bedacht en toen hij Spiderman bedacht vond hij dat die naam te veel op Superman leek. Een streepje tussen spider en man werd geboren en ging hij voortaan door het leven als Spider-Man.

Thnx Yekezzez.

avatar van De GeuS

De GeuS

Dit is normaal niet het type film waarvoor ik naar de bioscoop ga maar, deel 1 heeft me al positief verrast en wat ik nu hier voor reacties hoor....

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Een tiener is woensdag gearresteerd, toen hij met zijn camcorder een illegale opname van 'Spider-Man 2' wilde maken. De 16-jarige jongeman werd door een operateur van een bioscoop in Los Angeles uit het publiek gehaald, door middel van het zoeken met een nachtkijker. 'Spider-Man 2' is een van de grootste films die deze zomer in Amerika draait.

De bioscoopmedewerker krijgt als blijk van dank voor zijn goede diensten een beloning van 500 dollar (420 euro). Door deze beloning uit te loven, denkt de filmindustrie mensen aan te kunnen sporen illegale filmpraktijken op te sporen.

De gearresteerde tiener kan op dit moment worden beschuldigd op basis van een nieuwe wet, waarin staat dat geen opnameapparatuur mee mag worden genomen in een bioscoop. De jongen, wiens naam de politie nog niet wil vrijgeven, is overgedragen aan zijn ouders. Als hij schuldig wordt bevonden, kan hij voor een jaar de gevangenis in, of een boete krijgen van 2500 dollar (2000 euro).

Ondertussen staan er sinds woensdag al wel twee illegale kopieën van 'Spider-Man 2' op het internet.

Bron: Nu.nl 3-7-2004

avatar van Jordy

Jordy

Deel één vond ik vooral zo leuk dankzij de eerste driekwartier, waarin Peter op een heel geloofwaardige en leuke manier in een superheld veranderde. De daadwerkelijke strijd tussen Spidey en Green Lizard vond ik gewoon erg vermakelijk, maar niet meer dan dat. Ergerde me ook een heel klein beetje aan het MJ-verhaaltje, dat wat geforceerd overkwam. Had dus geen gigantisch hoge verwachtingen van dit vervolg, omdat deze het (onvermijdelijk) zonder de superhero-ontdekt-zijn-krachten-scenes zou moeten doen, en omdat deze zich meer op deze persoonlijke problemen met MJ zou richten.

Maar oh wat een feest is deze film. Echt alles klopt. Special Effects zijn een stuk beter, vertolkingen zijn geweldig (met als hoogtepunt de tante van Peter). Bad Guy die geloofwaardig handelt. Heerlijke, spannende actiescenes. Maar wat me vooral verbaasde was hoeveel van deze film helemaal niet om de acties en de superhelden draait. Als je hier alle actiescenes uithaalt hou je nog steeds een fantastische film over een jongen die niet weet wat hij met z'n leven aanmoet, over mensen die verlies moeten zien te verwerken, enz. Ik verbaasde mezelf dat ik geregeld totaal vergat dat het een superhero-film was, en dat ik met een brok in m'n keel naar fantastische dramatische en/of hartverwarmende scenes zat te kijken. Om zulke mooie thema's, scenes en vertolkingen op een perfecte manier in zo'n toegankelijk sausje te gieten is iets waar ik meer bewondering voor heb dan voor veel van de bekende arthouse klassiekers.

Klein minpuntje was Dunst, die soms een beetje vervelend speelde. Ziet er helaas tegenwoordig ook met de film minder uit. Verder een hele dikke vier en een half. Kan niet wachten om de makers door middel van bioscoopkaartjes en dvd's geld te doneren.

avatar van dttom

dttom