• 9.377.519 stemmen

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Geena Davis, Susan Sarandon en Harvey Keitel

Releasedatum: 25 oktober 1991

Plot Thelma & Louise

"Somebody said get a life...so they did."

Thelma is getrouwd met Darryl die zijn vrouw het liefst achter het aanrecht ziet, zodat hij ongestoord naar de televisie kan kijken. De tien jaar oudere Louise werkt als serveerster in een eethuis; haar musicerende vriend is zelden thuis. Om de sleur te doorbreken trekken de twee vriendinnen er een paar dagen op uit in de oude, open Ford Thunderbird 1966 cabriolet van Louise. De ontwikkelingen raken in een stroomversnelling als Louise bij een bar een man neerschiet.

avatar van hinie

hinie

Stephan schreef:

Oeps.. het variëert nogal ja. Ik ben ook zo onberekenbaar..

Ach...wie niet...

avatar van hinie

hinie

Theatertje schreef:

Nee, da's ook wel waar. Toch is er een groot verschil in feminisme merkbaar vanaf THELMA & LOUISE.

Je denkt dat deze film invloed heeft gehad?

avatar van Theatertje

Theatertje

Volgens mij wel, ja. Het verruimde de grenzen van het feminisme een beetje meer.

Leland Palmer

Net weer herzien! Wat een prachtige film is en blijft dit toch! Geweldige acteerprestaties van Davis en Sarandon! Geweldige filmmuziek en dat einde.........Ongelovelijk!

avatar van grovonion

grovonion

Ik heb 'm gisteren nog eens gezien. De eerste keer dat ik 'm zag was Brad Pitt nog niet bekend. Susan en Geena kunnen idd wel een stukje acteren.

avatar van Couch Potato

Couch Potato

Leland Palmer schreef:

Zjuust en juist gezegd. Ik vind dit het prototype van de roadmovie; Raar wat er met een paar tegenslagen met een mensenleven kan gebeuren...

Héél goede acteerprestaties van de dames en ook van de bijrolletjes.

Hilarisch en iedereen moet die gezien hebben.

Staat in mijn toptien voorlopig. Héél leuke film !

Big_bazznizz schreef:

Na een uur en een kwartier gestopt met kijken uit verveling...

Nou, Sjaak puur Vermaak wil ook wat zeggen hoor! Slaat toch helemaal nergens op dit.......Blijft voor mij een van de betere films ooit!

zenboy1969

Goed gedaan, meiden! Niet met je laten sollen! Prachtige roadmovie met een tragisch einde voor 2 goede vriendinnen. Beetje overdreven om te zeggen dat hier een feministisch trekje achter schuilt... ze zijn gewoon zichzelf en op zoek naar vrijheid en dat kan ook best zonder mannen. Als feminisme betekent naäpen van mannen (moorden, overvallen, mishandeling)... nou ja goed bezig, zeg ik dan.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Dus moorden, overvallen en mishandelingen zijn allemaal alledaagse karaktertrekjes van het mannelijk geslacht?

avatar van dave

dave

Goodfella_90 schreef:

Ik zie nergens het woord 'alledaags' staan in de uitleg van zenboy.

zenboy1969

Bedankt Dave... moorden, overvallen en mishandelingen zijn trouwens geen karaktertrekken en ja - spijtig voor alle mannen op deze aardbol - worden wij mannen wel het meest gelinkt aan deze misdrijven. (Zie ook statistieken van het Gevangeniswezen)

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Gister gezien met de 4de en 5de klassen in de filmmuseum tijdens een cultuureel dagje Amsterdam. En ik vond de film best wel leuk. Dit keer bekijk je het van de andere kant. Meestal zijn de vrouwen de lustobjecten in films maar dit keer zijn de mannen het. Het is ook een echte vrouwenfilm. Geena Davis en die andere von ik erg leuk spelen en Harvey Keitel zet ook nog een mooie rol neer. De film is niet altijd serieus en er zitten ook nog grappige dingen in: die wietrokende jamaicaanse wielrenner bv en ook die vent in die truck die van Thelma en Louise een koekje van eigen deeg krijgen.

Verder is dit een leuke roadmovie. Maar helaas niet echt een van de beste. Die overtollige flauwe drama mocht er van mij part uit. Dat einde was ook onverwachts.

sinterklaas schreef:

Het is ook een echte vrouwenfilm

Tuurlijk niet. Alleen omdat de twee hoofdrolspelers vrouwen zijn? Ik vind het een van de meest vermakelijke films ooit met werkelijk een kippenvel einde, daar hoef je geen vrouw voor te zijn denk ik. Sterker nog: er zijn meer mannen die deze film hebben gezien dan vrouwen denk ik

avatar van sinterklaas

sinterklaas

HarmJanStegenga schreef:

Tuurlijk niet. Alleen omdat de twee hoofdrolspelers vrouwen zijn?

Zo bedoelde ik het.

avatar van Wes18

Wes18

Geweldige roadmovie. Erg goed geacteerd en leuk verhaal. Heb hem al aardig wat keren gezien, maar verveeld nog steeds niet.

Erg sterke karakters neergezet door Davis en Sarandan.

avatar van Big Yin

Big Yin

Goed verhaal, meesterlijk geacteerd door Geena Davis en Susan Sarandon (toen ze nog naturel was) en dit allemaal in een prachtig decor.....

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Big Yin schreef:

De mannen worden hier in hun blootje gezet, heel grappige film met die 2 vrouwen.

avatar van missl

missl

goede. misschien wel een beetje tragische film.

avatar van Koerok

Koerok

Vrouwen die mannen even een poepie laten ruiken. Kom op zeg, zo onwaarschijnlijk. Helden horen door MANNEN gespeeld te worden, ECHTE mannen, dus MET een piemel.

Het enige positieve aan deze film was de bijrol van de toen nog vrij onbekende Brat Pitt.

[serious-mode]Tsjonge, lucht dat even op... [/serious-mode]

Koerok schreef:

Erg trieste reactie. Dat je de film niet goed vind oké, maar dit is natuurlijk een belachelijk argument. Vrouwen kunnen ook cool, stoer en meedogenloos zijn net als mannen en dat zien we prachtig in deze film wat mij betreft.

avatar van mister blonde

mister blonde

Koerok schreef:

Hehe. Dit is ofwel zeer naief, ofwel heel geestig (of misschien wel allebei).

avatar van The Last

The Last

@Koeroek: Sexist!

zenboy1969

Rare opmerking van diene Koerok of ik heb hem niet goed begrepen. In ieder geval goed gedaan van die 2 meiden! Niet met je laten sollen! Prachtige roadmovie met een tragisch einde voor 2 goede vriendinnen. Beetje overdreven om te zeggen dat hier een feministisch trekje achter schuilt... ze zijn gewoon zichzelf en op zoek naar vrijheid en dat kan ook best zonder mannen. Als feminisme betekent naäpen van mannen (moorden, overvallen, mishandeling)... nou ja goed bezig, zeg ik dan. Bedankt Dave... moorden, overvallen en mishandelingen zijn trouwens geen karaktertrekken en ja - spijtig voor alle mannen op deze aardbol - worden wij mannen wel het meest gelinkt aan deze misdrijven. (Zie ook Statistieken van het Gevangeniswezen)

avatar van abberline

abberline

Vette film hoor, die meiden waren echt cool en gevaarlijk, de film was prima, het verhaal was goed en de meiden WOW IK HEB ECHT VAN HEN GENOTEN.

P.S. rare opmerking van koerkok hoor.

en jij vind Brap pitt lekker, geen echte man hoor

avatar van kanjertje

kanjertje

Toffe coole film.

Goed verhaal, knap utgewerkt en vrij origineel

avatar van Adrenal

Adrenal

Leuke en nogal feministische film, de mannen zijn immers overvallers, perversen, lafaards, verkrachters of gewoon vervelend.

Ridley Scott vind ik een goed regisseur, vooral door Blade Runner, maar hier zet hij het visuele even aan de kant om een mooi verhaal te vertellen. Dat verhaal is best vermakelijk maar wordt af en toe wat saaiig, de acteerprestaties zijn prima, Harvey Keitel zie ik altijd graag. De muziek daarentegen is echt heel vervelend. De hele tijd heb ik me daaraan zitten ergeren. 3*.