• 9.373.593 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Robert Kurtzman

Met onder meer: Andrew Divoff, Tammy Lauren en Chris Lemmon

Plot Wishmaster

"Be careful what you wish for."

De film vertelt het verhaal van een boosaardige geest, een Djinn, die na eeuwen uit zijn slaap wordt gewekt. De Djinn kan alle wensen in vervulling brengen, maar op de één of andere manier zal deze wens zich altijd tegen de wenser keren. Dus kijk uit met wat je wenst.

Narrator (stemrol)

Ed Finney

Customs Official

avatar van Pilcrepus

Pilcrepus

Andrew Divoff is ook echt een engerd als de slechte Djinn.

3 sterren.

avatar van 606

spannend en goed geacteerd ook.

veel leuke momenten erin

avatar van killerfreak

killerfreak

Eergisteren gezien en ie viel best wel mee (ondanks de vrij lage quotering). Van mij kreeg ie ietsje meer, namelijk 3*

avatar van Reinbo

Leek me altijd een vreselijke B film em de openingsscne beloofde ook niet veel goeds. Maae gelukkig bleek het allemaal erug mee te vallen Typische cheesy 80's horror (al komt die uit 1997) coole moorden, lekkere effecten en een cheey 80's sfeertje. Dikke 3,5*

avatar van ewalk

ewalk

Vermakelijk horrorfilm die eigenlijk best suf is.

• 2023 stemmen

ik vond er totaal niks aan, ze ongeloofwaardig (wat wel in meerdere film is, maar hier stoorde het) en belachelijk

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

M'n allereerste horrorfilm!!!

avatar van euroburger

euroburger

over het algemeen waardeer ik horror vrij hoog, maar deze troep is tijdverspilling

avatar van N811

N811

Wel lekker orgineel

avatar van chandor

chandor

Goede orginele film met een goed verhaal. Niet super eng maar wel super verfilmd

avatar van ramon12121

ramon12121

ik ga 'm zo maar even kijken denk dan hooren julie het wel van me

avatar van Carlos Olivera

Carlos Olivera

Goede vermakelijke Horror met een creepy performance van Andrew Divoff. Kan zich makkelijk meten met de betere horrorfilms.

super fijne film zeer vermakelijk en fijn voor te volgen voor mij een 4

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Valt best tegen deze film. Concept is misschien wel leuk, uitwerking niet. Te standaard om bij te nlijven.

avatar van The Oceanic Six

Geweldige horrorfilm met veel gitzwarte humor. Een wens lijkt nog zo doordacht, maar uiteindeijk eindigde het toch met veel bloed en leed. Erg tof concept en leuk uitgewerkt.

Best grappig.

Begon wel leuk, best geinige gore stukjes, hoop "bekende" gezichten, lekkere dosis humor en dat stemeffectje is catchy.

Weet alleen niet de gehele speelduur te boeien, naar het einde toe ook net iets te langdradig.

Aardig filmpje om een keertje gezien te hebben, al had het uiteindelijk allemaal net iets meer mogen zijn.

avatar van ethrellik

ethrellik

wat een afkrakers allemaal, echt orgineel vind ik het.

ik kon er eigenlijk ook om lachen (vooral in het begin, met dat feestje) prima wegkijkfilmpje

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Zie dat Robert Englund er ook in meespeelt.

Nu wordt ik toch wel nieuwsgierig..

avatar van notorious_kim

notorious_kim

was nog een leuke film, is wel lang geleden dat ik hem gezien heb.

Heb deze vandaag op dvd gekocht

er was een goede actie 5 topfilms voor 10 euro echt prachtige films zitten erbij !!!!

Zelfs de nummer 1 van moviemeter.

Oooh kga deze vandenavond nog is zien !!!

martinovitch schreef:

Heb deze vandaag op dvd gekocht

Zelfs de nummer 1 van moviemeter.

Oooh kga deze vandenavond nog is zien !!!

Waar was die actie? Free record shop?

avatar van Materny

Materny

Yeah, dat was Frs.

Wat deze film betreft : een behoorlijke telleurstelling.

Slecht geacteerd, metname door Tammy Lauren die werkelijk zichzelf voor schut zet met haar gelimiteerde acteerwerk.

De stem van Djinn had wel iets bijzonders, uniek op een bepaalde manier wat net dat ene beetje extra angst met zich zou mee kunnen brengen. Iets wat nogal ontbreekt, bij de gemiddelde evil guy in horrorfilms. Behalve z'n stem beviel Divoff me sowieso wel, de gladjanus die hij is met z'n duivelse glimlachje.

Maar toch, verder dan 2.0 / 2.5 kom ik niet.

2.0* , voor Divoff.

Friday the 13 th schreef:

Waar was die actie? Free record shop?

Free Record shop !

In weert heb ik ze gehaald maar wss zal dat in alle Nederlandse free records shops zijn.

martinovitch schreef:

Free Record shop !

Thanks. Ja in België is momenteel ook zo een actie bezig in de FRS, maar helaas alleen the grudge 2 en saw bij de horrorfilms.

Friday the 13 th schreef:

In Nederland zitten er super veel films bij.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Redelijke film: 3,5*

avatar van Duikboot

Duikboot

Gisteravond gekeken. Hier was men er behoorlijk positief over dus heb deze bij de FRS gehaald voor 3 euro. Zonde geld vond ik het achteraf...

Het begon al bij de openingsscène. Ik werd echt bang dat het helemaal de verkeerde kant op zou gaan met de film. Zeker toen het skelet van een kerel ineens een eigen leven kreeg en besloot het lichaam te verlaten en zelf wat mensen af te maken. Man, ik was even bang dat de hele film bij scène 1 al om zeep was geholpen. Gelukkig hielp de originele manier van moorden het zaakje weer een beetje op de goede weg. Maar verder zag het er allemaal een beetje matigjes uit en het acteerwerk maakte ook al niks goed.

avatar van N811

N811

Bij een film als deze zal je moeten weten wat je kan verwachten.

Een film met een monster dat zo nu en dan moorden pleegt.

Bij Wishmaster worden slachtoffer eerst verleid om een wens te doen die in hun nadeel uitkomen.

Nadenken is niet nodig. Persoonlijk vind ik zulke films op zijn tijd erg goed te doen.

3.0

avatar van FillumGek

FillumGek

Weer een keertje herzien. Denk dat ik hem ondertussen door de jaren heen al wel een keer of zeven heb gezien dus maar even een recensie neer tikken.

Ik was een jaar of tien toen ik deze voor het eerst zag. De film kende toen erg spannende stukken. En de film heeft de tand des tijds best doorstaan. Het verhaal is origineel, de Djinn nog steeds overtuigend en de special effects zijn helemaal niet onaardig.

Divoff steelt duidelijk de show als de kwaadaardige Djinn. De Djinn in demonvorm ziet er tof uit, met een enorm lage stem wat de sfeer absoluut ten goede komt. In menselijke vorm, oftewel Divoff, is de Djinn ook goed te pruimen. Divoff ziet er heerlijk evil uit met zijn vieze glimlachje.

De sfeer - met name in de Djinn wereld en op het eindfeestje - is erg goed. Overal totale chaos, erg originele moorden en de Djinn die alles aanstuurt. Een genot om naar te kijken. Helaas kent de film ook wat minpunten. Zo zitten er soms vrij saaie stukken in, acteert Lauren beroert en is het allemaal niet al te intelligent.

avatar van Zandadder

Zandadder