• 9.373.198 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Robert Kurtzman

Met onder meer: Andrew Divoff, Tammy Lauren en Chris Lemmon

Plot Wishmaster

"Be careful what you wish for."

De film vertelt het verhaal van een boosaardige geest, een Djinn, die na eeuwen uit zijn slaap wordt gewekt. De Djinn kan alle wensen in vervulling brengen, maar op de één of andere manier zal deze wens zich altijd tegen de wenser keren. Dus kijk uit met wat je wenst.

Narrator (stemrol)

Ed Finney

Customs Official

avatar van BS

BS

is wel een aardige film.Niet echt geweldig maar best leuk om naar te kijken.

een 2.5

avatar van Goodfella

Goodfella

Amusante pulp. Leuke one-liners. 2.5 sterren

avatar van Blindfold

Blindfold

Die manier van wensen intrepeteren was erg sterk.

avatar van Wolf

Wolf

Best een amusante film ja, de volgende delen brengen niet veel nieuws. Maar best de eerste is het bekijken zeker waard.

avatar van pjotr

pjotr

leuk gegeven - maar de film is om te janken zo slecht... Vind je 'm toch leuk ,kijk dan ook Leprechaun.....net zo goed.

avatar van ichi

ichi

manos, the hands of fate is beter

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Wat een vermoeiende film zeg. Kheb m alleen nog afgekeken omdat er af en toe nog wat leuke gore-effecten in zaten. Alleen een beetje dom dat die gast van wie de kaak dr wordt afgerukt niet iets in de trant van "auw" zegt. 1,5*

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Erg amusante film, vooral de horrorfan zal zich uitstekend vermaken met deze amusante horror vol geweldige bijrollen en gastoptredens van bekende namen uit de horrorwereld. Uiteraard Robert Englund, maar ook Kane Hodder, Tony Todd, Ted Raimi, Joe Pilato, Reggie Bannister, Angus Scrimm; ze komen allemaal even voorbij. Daarnaast speelt Divoff een leuke rol als Djinn, met een toffe stem en smerige grijns. Het plot is mager, de hoofdkarakters niet best en vooral de climax stelt op sommige fronten teleur, maar verder is dit een erg fijn tussendoortje. Ook prima effecten, maar wat verwacht je met special effects koning Robert Kurtzman als regisseur.

En ach, is elke film waar George 'Buck' Flower voorbij komt waggelen niet de moeite waard?

3,5 sterren.

avatar van Hemdale

Hemdale

2,5 ster voor deze redelijke horror film er zitten wel leuke scenes in maar niet echt fantastisch deze film.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Wat smul ik toch van dit soort films!

Heerlijk! Idd. wat leuke gore dingen!

avatar van neo

neo

Geweldige film! De doodenge stem van een whismaster die iets teveel borrels op heeft, ik durfde gelijk niet meer het licht uit te doen. Eglund speelde een aardig rolletje en tja het geheel was erg humoristisch. 3 sterren

pjotr schreef:

Huh Leprechaun zuigt aan alle kanten waar deze film nog best te pruimen is, sterker nog, vond die wensen best wel origineel.

avatar van pjotr

pjotr

Nou, ikke nie'

SSeagal

onvoorstelbaar....maar ok...jij wel...wees er blij mee

avatar van bennie jolink

bennie jolink

doe mij ook maar 'manos, the hands of fate'

bennie jolink schreef:

doe mij ook maar 'manos, the hands of fate'

De kritiek van die film is ook zo goed, en wat een hoog gemiddelde....:P

En ik wil niet veel zeggen, maar je kraakt manos the hands of fate gewoon af, en dan wishmaster slechter vinden

avatar van bennie jolink

bennie jolink

ehh....ja da's waar ook

MAAR ik kraak manos slechts gedeeltelijk af, hij is best leuk om naar te kijken met het commentaar van Mystery Science Theater erbij.

Manos is juist grappig omdat het echt de sufste/slechtste/domste film aller tijden moet zijn.

Wishmaster is echt een film van dertien in een dozijn....

avatar van Leno

Leno

Leuke Horrorfilm em goede special effecten. Andrew Divoff (the wishmaster himself) speelt een erg leuke rol en geeft de film iets extra's.

avatar van Anatraxa

Anatraxa

Gewoon een fantastische Film, het vervolg ook, maar vanaf nr 3 trekt het op niets meer, sinds Andress Divoff eruit is ....

avatar van Horrorfanaat

Horrorfanaat

Wat een rampzalig verhaal! Gelukkig zitten er een paar gore scenes in en een aantal aardige bijrollen van o.a. Robert Englund.** sterren

avatar van nickvanzutphen

nickvanzutphen

ja mooie horror film , met 3 horrorsterren , Kane Hodder die Jason speelt in friday the 13th , Robert Englund die Freddy Krueger speelt in Nightmare on elm street en dan nog Tony Todd die in Candyman speelde , maar na deel 2 is het niks meer aan

avatar van dinky

dinky

Fantastische goeie film zeker het bekijken waard

avatar van Meltje

Meltje

is dit die film met de wishmaster in zown kermisding??

en dat die jongen die wat gewenst heeft later teruggaat om alles weer terug te draaien???

avatar van Nike125

Nike125

Meltje schreef:

is dit die film met de wishmaster in zown kermisding??

Ik denk toch dat jij een andere film in gedachten hebt

Heb deze film gistere gezien en vond het een heel fijne horror film. Nu maar is naar wishmaster 2 kijken.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Een van mijn favoriete horrors van de afgelopen 10 jaar. Ik vond hem erg leuk. de Djinn leek er echt plezier in te hebben om mensen zo pijnlijk en ranzig mogelijk te laten sterfen, en dat kan ik wel waarderen haha.

Deze film is zeer goed maar de vervolg delen zijn veelal zeer twijfelachtig.

4,0

avatar van Knarfje

Knarfje

Prachtige film, spannend en grappig te gelijkertijd. Het 2de deel is zeker de moeite om naar te kijken als je van deze film houdt. Maar deel 3 en 4 sla je best over

avatar van jackie boy100

jackie boy100

een goeie horror film kheb hem gekocht echt leuke film hij is heel goed een 4

avatar van Modar

Modar

Ik vind dit ook een leuke/goeie horror film. Naja van horror kan je niet echt spreken denk ik (misschien dat we erger gewend zijn). Maar de stijl van deze film vond ik wel leuk. De Djinn wil wensen vervullen en hoe, op zijn speciale manier....

4 sterren geef ik deze omdat ik deze film nu al aantal keer heb gezien en blijf hem leuk vinden!

avatar van pompoen

pompoen

Prachtige film, met robert englund(freddy), kane hodder(jason) en tony todd(candyman).

een prachtfilm!

avatar van metaledje

metaledje

ik vond dit deel echt goed..een horror film met een scherp kantje zoals horrors moete zijn,acteerprestaties zijn goed..de rest van de vervolgdelen zijn bagger en behaalt dit niveau op geen enkele manier 4*