Sharknado (2013)
Met onder meer: Tara Reid, Ian Ziering en John Heard
Bekijk via Videoland
Plot Sharknado
"Enough said!"
Wanneer een enorme orkaan Los Angeles teistert beginnen duizenden haaien de bewoners te terroriseren. Als vervolgens de harde wind er voor zorgt dat er tornado's ontstaan boven zee, regeert het meest dodelijke dier zowel in het water als op het land en in de lucht.
Fin Shepard
Carl Hubert
Candice
Deanna
Agnes
Mmmm... Nu al beschikbaar. Dat wordt morgenavond veel bier en popcorn.
UmbraVitae
mmm, 'k heb mij echt nog wel vermaakt met deze film. Had hem eigenlijk grappiger verwacht
Hilarisch was het zeker met momenten, maar misschien net iets te vaak dode momenten en liep niet allemaal vlotjes in elkaar. Wat typisch is voor deze films, explosies en dergelijken zien er indd fake uit, verwacht je ook van dergelijke werkjes
die zwerm haaien die dan met de tornado vliegen en vallend vernieling aanrichten. En dan die scene op het einde dat ie met zn chainsaw in die haai terechtkomt, ie zn eigen eruit zaagt en da wijf er nog levend uit krijgt, jaja
awel ik geef deze toch een voldoende, 2,5* p.s. en die dochter mocht er ook wel wezen, wat niet meer kan gezegd worden van de blonde stoot uit oa. american pie en urban legend
iDirk geeft hiervoor 5*
dacht dat ik met mn 2.5* wel op de limiet zou zitten haha
UmbraVitae
It must be that time of the month again
Helemaal bont maakt Ferrante het in het beginkwartier als het weer per shot (een keer of 20 per minuut) omslaat, van stralende zon tot zware bewolking en van een gladde zee tot metershoge golven.
Mede daardoor veel ergernissen. Het verhaaltje loopt daarbij niet lekker en er zitten toch wel wat saaie stukken in.
1*.
Inderdaad, volledig mee eens, 't is wat met hakken en stoten en loopt allesbehalve tot een iet of wat aanvaardbaar geheel, maarja van de logica en verhaallijnen staan mijn verwachtingen toch sowieso op een laag niveau bij dit soort films
Shinobi
"I really hate sharks."
Films van The Asylum heb ik tot nu toe altijd vermeden, tot ik een week terug een Facebook post van IMDB zag met de epische poster van Sharknado. Stiekem keek ik dan ook enigszins uit naar deze film. Wetende dat ik een lekker fout B-filmpje zou zien, die zo slecht is dat het weer goed wordt.
En wat dat betreft zit je wel goed bij Sharknado (wat een naam ook). Het verhaaltje om te beginnen is al lekker onzinnig, over haaien in tornado's. Ik vraag me echt af wie zulke dingen verzint.
De ongein in deze film maakt een hoop goed, de film neemt zichzelf gelukkig dan ook niet serieus. De film is doorspekt met de nodige foute quotes, slechte special effects en washed up acteurs. Het is duidelijk te merken dat je carrière rock bottom heeft bereikt Tara Reid, ze zag er ook nog eens erg slecht uit. Cassie 'I'm not a stripper' Scerbo deed het wat dat betreft stukken beter en ik was dan ook erg gecharmeerd van haar.
Ondanks de slechte special effects zitten er toch wel wat epische scènes tussen, leuk om te zien dat er zo goed gebruik wordt gemaakt van de good old chainsaw. Echt geweldig hoe Fin in een haai springt om Nova te redden en zichzelf eruit zaagt.
Al met al een erg geslaagd B-filmpje, ik ben nu zelfs van plan om nog meer van dit soort Asylum filmpjes te gaan kijken.
Dikke 2,5 sterren, enough said.
Hahahahaha! Dat eind is echt briljant. Verder helaas niet helemaal wat ik ervan gehoopt had en dat komt met name door de krize voor de ontkleurde look van de film, waar juist een uitbundig kleurenpalet veel beter had gepast. En de beschikbare tv rip vol logo's en reclameboodschappen helpt ook niet mee. Verder lekker onzinnig verhaaltje. Slecht geacteerd en vol onbenullige plotwendingen, maar ook genoeg leuke ideeen, meer dan in de gemiddelde Emmerich film.
Ach, mede door de transer schiet het net te kort voor een voldoende. Mocht je geduld hebben, dan raad ik je aan op de blu ray te wachten. Nu een 2,5.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Mocht je geduld hebben, dan raad ik je aan op de blu ray te wachten.
Inderdaad mijn plan!
linxde1
Die titel verdient de originaliteitprijs! Hahahaha!
Dus Reinbo, hij is nog kijkbaar ook?
Als je open staat voor slechte pulp wel. Maar zoals geschreven vond ik de kopie van de tv uitzending storend vanwege alle teksten en logo's in het beeld.
Macmanus
Zonde van de tijd. Langdurig slecht filmpje waarvoor ik waarschijnlijk toch wat drank had moet nuttigen. Was wel eens benieuwd naar de Asylum films. Maar het is echt puur gemaakt om mensen te foppen of te draaien op fratparty's. Het mist daardoor nogal de oprechtheid die sommige "zo slecht dat goed word" films wel hebben. Eigenlijk best vervelend allemaal.
dutchtuga
Dat wordt dus gewoon een verhoging.
Ik zit meer aan verlaging te denken. Er is weinigs memorabels om aan terug te denken.
jarno1975 (moderator series)
De eerste 75 minuten zijn een ware aanfluiting, zoals Otherfool ook al aangeeft heb ik nog nooit zoveel verschillende weersomstandigheden gezien in één film. Het sloeg per seconde om en vanuit de ene hoek schijnt de zon en vanuit de andere hoek is het een ware storm. Een schande hoe hier stock footage wordt aangemengd met werkelijk geschoten beelden. Het verschil in beeldkwaliteit fluctueerde hierdoor ook continu. Waardelozer heb ik het nog nooit gezien.
Dan heb je ook nog typetjes als Tara Reid en die vader Mc Allister uit Home Alone, die blijkbaar zo diep gezonken zijn dat ze in dit soort producties op komen draven. Vooral Tara Reid schrok ik van, die heeft het dieptepunt echt bereikt, vooral ook nog qua uiterlijk
Daarbij moet gezegd worden dat een hele hoop bullshit aan het einde het plezier nog licht heeft vergroot. Ze gingen daar meerdere malen over de schreef met de logica. Zo erg dat het stiekem hier nog voor een hoop gelach heeft gezorgd. En zo moet Asylum productie helemaal zijn, niet alleen het laatste stukje..
Sjoerdow
Als je op dezelfde avond ook nog Alien Showdown gezien hebt lijkt dit opeens mee te vallen. Dat is ook wel enigszins zo, ware het niet dat ik luiheid en fouten bij een wat ervarener productiehuis meer kwalijk neem. Bovendien was het budget toereikend genoeg om hier wat minder slordig te werk te gaan.
De film bevat wat overbodige dialogen, Ian Ziering staat geen moment "echt" op een surfplank en het gebruik van stock footage zoals hierboven gezegd is, getuigt van enorme arbeidsschuwheid. Veel beeldmateriaal is overdag geschoten maar in de montagekamer (bar)slecht bewerkt waardoor de makers hopeloos falen in het simuleren van een nachtelijke setting.
Ik vond het verder allemaal ook niet grappig. Voor mij was het meer een drama te zien dat mensen met (redelijk) wat ervaring op het witte doek, zover aan het afglijden zijn. Ik zie mijzelf later niet als trotse opa vertellen dat ik een prominente rol had in het huzarenstukje "Sharknado".
Anyway, Asylum-liefhebbers (als ze bestaan) kunnen hun hart ophalen. Ik vond het gewoon slecht.
Donkerwoud
Misschien een beetje naïef, maar zelfs voor een slechte film van The Asylum viel hij tegen. Het cult-gehalte is echt alleen maar een goede reclamecampagne geweest, want de film zelf doet weinig bijzonders met zijn compleet absurde uitgangspunt.
Justinvdk
Ik vind zulke films soms nog wel leuk, als die films zichzelf niet te serieus nemen, maar dat doet deze dus wel. Weet niet eens waar ik moet beginnen. Naja, ik zal het eens proberen. Allereerst is de CGI echt tenenkrommend slecht. Ik heb nog nooit zulke lelijke haaien gezien. Die zagen er echt niet uit. Witte haai, hamerhaai, het was allemaal lelijk. En dan die tornado's. Dat zag er ook echt niet uit he. Maarja, dat weet je van zulke films dus het visuele is het ergste nog niet eens.
Wat dat wel is, tja. Het acteerwerk kan ik beter ook niet over beginnen. Vraag me wel af wat Tara Reid in deze film doet, die had zeker heel dringend geld nodig voor de nodige drugs aan d'r kop te zien, kan me niet voorstellen waarom ze zich anders zo erg verlaagd. De rest van de 'cast' hebben ze zeker van straat geplukt, want dat kan echt niet hoor. Iemand vliegt uit een helicopter en wordt opgegeten door een haai en dan doe je iets wat op schreeuwen of huilen moet lijken, maar dan met een behoorlijke grijns op je gezicht. Nee, volgens mij is elke willekeurige passant die de studio in is gelopen aangenomen.
Het script neem je natuurlijk op voor hand al niet serieus, maar dit is wel heel erg. Vliegende haaien in tornado's. En zelfs in zo'n script kan het verhaal nog rommelen blijkbaar. Het weer bijvoorbeeld, dat was nog wel het toppunt. Het sloeg per seconde om en op het ene moment schijnt de zon en vijf secondes later raast er een ware storm en vliegen de haaien je om de oren. Dan nog het afwisselen tussen gefilmde beleden en echte live footage, nog zo iets. Op het ene moment zit je bij de hoofdpersonen in de auto, daarna zie je live beelden van een brandweer die ze ergens uit een nieuwsbericht van CNN hebben geplukt ofzo. Ook erg grappig dat ze elk moment bij toeval een goede winkel tegen kwamen. "Hé, de auto is kapot, laten we een andere zoeken. Oh he, er is een autoverhuurbedrijf aan de overkant van de straat. Wat een geluk!". En toen zaten ze zich klaar te maken voor een of ander eind gevecht ofzo en zochten ze wapens. Zegt die knul ineens, "Ja, die winkel aan de overkant heeft alle wapens die we nodig hebben!". Yippie-ya-yee, time to kill some sharks. Blijkbaar is dat nog niet dramatisch genoeg want er worden ook nog wat gezinsdrama's tussendoor gegooid. Tot zover een poging om jezelf te redden en de film niet te serieus te nemen.
Ondertussen is het gros van de personages wel dood volgens mij, als we ons gaan wagen aan een gevaarlijke operatie om de inwoners van LA te redden. We vliegen een orkaan in met een helicopter en gooien bommen in de tornado! Gek genoeg werkt het ook nog, maar niet voordat we de scharrel van de hoofdpersoon opgegeten te zien worden door een voorbij vliegende haai, nadat ze op dramatische wijze uit de heli viel (lees; voor je het weet zit onze piloot in z'n eentje in de heli zonder dat je het goed zag) Nou, eind goed al goed denk je, maar uiteraard worden onze hoofdpersonen nog lastig gevallen door naar beneden vallende haaien. Onze hoofdpersoon besluit dan maar met kettingzaag en al een haai in te duiken (zie foto) om er een eind aan te maken. In een normale film ben je natuurlijk al in tienduizend stukken gescheurd voordat je überhaupt in z'n maag zit, maar nee, onze held zaagt zich een weg naar buiten. En raad eens, de scharrel van onze held bleek toevallig in die haai te zitten en ze is nog in leven ook! Totaal niet open gereten door de tanden van de haai ofzo, maar gewoon intact! De zoon van onze held vind blijkbaar dat hij inmiddels recht heeft op een gezellige avond en bekommerd zich maar over haar, terwijl de vader maar weer naar z'n ex Tara Reid toegaat. Waar de regisseur het lef vandaan haalt om zijn naam zo duidelijk in de openings credits te zetten is mij een raadsel. Of hij heeft een andere film gezien dan zijn eigen werk, of hij heeft zoutzuur in z'n gezicht gegoten voordat hij het eindresultaat zag.
Een welverdiende 1* van mij. De enige reden dat ik geen 0,5* geef is vanwege de toch wel; aanwezige knappe dames en omdat ik toch wel heb gelachen om hoe slecht het is.
bjerik76
Moet dit geen genre komedie zijn ?
Echt alles is zo ongeloofwaardig.
De witte haai staat op de lijst beschermde dieren omdat de populatie niet groot is.
Dat er zoveel witte haaien nog in de zee zwemmen die uitgerekend in die tornado terecht komen.
Alsof ze dan ook nog eens willen eten terwijl ze door de lucht vliegen, dat beest maakt zich wel ergens anders over lijkt me.
Goto
Dat was ook wat ik dacht, want de rest is hartstikke geloofwaardig.
bjerik76
Moet dit geen genre komedie zijn ?
Echt alles is zo ongeloofwaardig.
En ze leven niet in groepen bij elkaar.
hihihi

Sharknado 3: Oh Hell No!
2015

Sharknado 2: The Second One
2014

De slechtst beoordeelde films op de Nederlandse streamingdiensten

Orfeu Negro
Drama / Muziek, 1959