Sharknado (2013)
Met onder meer: Tara Reid, Ian Ziering en John Heard
Bekijk via Videoland
Plot Sharknado
"Enough said!"
Wanneer een enorme orkaan Los Angeles teistert beginnen duizenden haaien de bewoners te terroriseren. Als vervolgens de harde wind er voor zorgt dat er tornado's ontstaan boven zee, regeert het meest dodelijke dier zowel in het water als op het land en in de lucht.
Fin Shepard
Candice
Deanna
Agnes
otherfool
It must be that time of the month again
Haaien-mashups, altijd leuk voor bedrijfjes als Asylum. Ditmaal komen ze uit de lucht vallen tijdens een tornado die heel LA overspoeld. Tenminste, zoveel wordt enkele malen gesuggereerd, terwijl op andere momenten het zonnetje rustig schijnt, er geen spatje in de straten valt te zien en het verkeer rustig voortkabbelt. Helemaal bont maakt Ferrante het in het beginkwartier als het weer per shot (een keer of 20 per minuut) omslaat, van stralende zon tot zware bewolking en van een gladde zee tot metershoge golven.
Mede daardoor veel ergernissen. Het verhaaltje loopt daarbij niet lekker en er zitten toch wel wat saaie stukken in. Heel soms valt er gelukkig nog wel wat te lachen, zeker als de haaien soms en masse neerstorten (dat ziet er ook nog wel redelijk uit) en er zit 1 geweldige scene in met een kettingzaag. Uiteindelijk voelt deze Sharknado echter aan als gemiste kans, het leuke pulpgegeven wordt echt te veel verpest door slechte editing en (vooral) waardeloze regie. Oh en de fans van het oude uur moet ik teleurstellen: Tara Reid is tegenwoordig een pafferig saai moeke.
1*.
Shinobi
"I really hate sharks."
Films van The Asylum heb ik tot nu toe altijd vermeden, tot ik een week terug een Facebook post van IMDB zag met de epische poster van Sharknado. Stiekem keek ik dan ook enigszins uit naar deze film. Wetende dat ik een lekker fout B-filmpje zou zien, die zo slecht is dat het weer goed wordt.
En wat dat betreft zit je wel goed bij Sharknado (wat een naam ook). Het verhaaltje om te beginnen is al lekker onzinnig, over haaien in tornado's. Ik vraag me echt af wie zulke dingen verzint.
De ongein in deze film maakt een hoop goed, de film neemt zichzelf gelukkig dan ook niet serieus. De film is doorspekt met de nodige foute quotes, slechte special effects en washed up acteurs. Het is duidelijk te merken dat je carrière rock bottom heeft bereikt Tara Reid, ze zag er ook nog eens erg slecht uit. Cassie 'I'm not a stripper' Scerbo deed het wat dat betreft stukken beter en ik was dan ook erg gecharmeerd van haar.
Ondanks de slechte special effects zitten er toch wel wat epische scènes tussen, leuk om te zien dat er zo goed gebruik wordt gemaakt van de good old chainsaw. Echt geweldig hoe Fin in een haai springt om Nova te redden en zichzelf eruit zaagt.
Al met al een erg geslaagd B-filmpje, ik ben nu zelfs van plan om nog meer van dit soort Asylum filmpjes te gaan kijken.
Dikke 2,5 sterren, enough said.
Macmanus
Zonde van de tijd. Langdurig slecht filmpje waarvoor ik waarschijnlijk toch wat drank had moet nuttigen. Was wel eens benieuwd naar de Asylum films. Maar het is echt puur gemaakt om mensen te foppen of te draaien op fratparty's. Het mist daardoor nogal de oprechtheid die sommige "zo slecht dat goed word" films wel hebben. Eigenlijk best vervelend allemaal.
De eerste 75 minuten zijn een ware aanfluiting, zoals Otherfool ook al aangeeft heb ik nog nooit zoveel verschillende weersomstandigheden gezien in één film. Het sloeg per seconde om en vanuit de ene hoek schijnt de zon en vanuit de andere hoek is het een ware storm. Een schande hoe hier stock footage wordt aangemengd met werkelijk geschoten beelden. Het verschil in beeldkwaliteit fluctueerde hierdoor ook continu. Waardelozer heb ik het nog nooit gezien.
Dan heb je ook nog typetjes als Tara Reid en die vader Mc Allister uit Home Alone, die blijkbaar zo diep gezonken zijn dat ze in dit soort producties op komen draven. Vooral Tara Reid schrok ik van, die heeft het dieptepunt echt bereikt, vooral ook nog qua uiterlijk
Daarbij moet gezegd worden dat een hele hoop bullshit aan het einde het plezier nog licht heeft vergroot. Ze gingen daar meerdere malen over de schreef met de logica. Zo erg dat het stiekem hier nog voor een hoop gelach heeft gezorgd. En zo moet Asylum productie helemaal zijn, niet alleen het laatste stukje..
Donkerwoud
Misschien een beetje naïef, maar zelfs voor een slechte film van The Asylum viel hij tegen. Het cult-gehalte is echt alleen maar een goede reclamecampagne geweest, want de film zelf doet weinig bijzonders met zijn compleet absurde uitgangspunt.
Justinvdk
Ik vind zulke films soms nog wel leuk, als die films zichzelf niet te serieus nemen, maar dat doet deze dus wel. Weet niet eens waar ik moet beginnen. Naja, ik zal het eens proberen. Allereerst is de CGI echt tenenkrommend slecht. Ik heb nog nooit zulke lelijke haaien gezien. Die zagen er echt niet uit. Witte haai, hamerhaai, het was allemaal lelijk. En dan die tornado's. Dat zag er ook echt niet uit he. Maarja, dat weet je van zulke films dus het visuele is het ergste nog niet eens.
Wat dat wel is, tja. Het acteerwerk kan ik beter ook niet over beginnen. Vraag me wel af wat Tara Reid in deze film doet, die had zeker heel dringend geld nodig voor de nodige drugs aan d'r kop te zien, kan me niet voorstellen waarom ze zich anders zo erg verlaagd. De rest van de 'cast' hebben ze zeker van straat geplukt, want dat kan echt niet hoor. Iemand vliegt uit een helicopter en wordt opgegeten door een haai en dan doe je iets wat op schreeuwen of huilen moet lijken, maar dan met een behoorlijke grijns op je gezicht. Nee, volgens mij is elke willekeurige passant die de studio in is gelopen aangenomen.
Het script neem je natuurlijk op voor hand al niet serieus, maar dit is wel heel erg. Vliegende haaien in tornado's. En zelfs in zo'n script kan het verhaal nog rommelen blijkbaar. Het weer bijvoorbeeld, dat was nog wel het toppunt. Het sloeg per seconde om en op het ene moment schijnt de zon en vijf secondes later raast er een ware storm en vliegen de haaien je om de oren. Dan nog het afwisselen tussen gefilmde beleden en echte live footage, nog zo iets. Op het ene moment zit je bij de hoofdpersonen in de auto, daarna zie je live beelden van een brandweer die ze ergens uit een nieuwsbericht van CNN hebben geplukt ofzo. Ook erg grappig dat ze elk moment bij toeval een goede winkel tegen kwamen. "Hé, de auto is kapot, laten we een andere zoeken. Oh he, er is een autoverhuurbedrijf aan de overkant van de straat. Wat een geluk!". En toen zaten ze zich klaar te maken voor een of ander eind gevecht ofzo en zochten ze wapens. Zegt die knul ineens, "Ja, die winkel aan de overkant heeft alle wapens die we nodig hebben!". Yippie-ya-yee, time to kill some sharks. Blijkbaar is dat nog niet dramatisch genoeg want er worden ook nog wat gezinsdrama's tussendoor gegooid. Tot zover een poging om jezelf te redden en de film niet te serieus te nemen.
Ondertussen is het gros van de personages wel dood volgens mij, als we ons gaan wagen aan een gevaarlijke operatie om de inwoners van LA te redden. We vliegen een orkaan in met een helicopter en gooien bommen in de tornado! Gek genoeg werkt het ook nog, maar niet voordat we de scharrel van de hoofdpersoon opgegeten te zien worden door een voorbij vliegende haai, nadat ze op dramatische wijze uit de heli viel (lees; voor je het weet zit onze piloot in z'n eentje in de heli zonder dat je het goed zag) Nou, eind goed al goed denk je, maar uiteraard worden onze hoofdpersonen nog lastig gevallen door naar beneden vallende haaien. Onze hoofdpersoon besluit dan maar met kettingzaag en al een haai in te duiken (zie foto) om er een eind aan te maken. In een normale film ben je natuurlijk al in tienduizend stukken gescheurd voordat je überhaupt in z'n maag zit, maar nee, onze held zaagt zich een weg naar buiten. En raad eens, de scharrel van onze held bleek toevallig in die haai te zitten en ze is nog in leven ook! Totaal niet open gereten door de tanden van de haai ofzo, maar gewoon intact! De zoon van onze held vind blijkbaar dat hij inmiddels recht heeft op een gezellige avond en bekommerd zich maar over haar, terwijl de vader maar weer naar z'n ex Tara Reid toegaat. Waar de regisseur het lef vandaan haalt om zijn naam zo duidelijk in de openings credits te zetten is mij een raadsel. Of hij heeft een andere film gezien dan zijn eigen werk, of hij heeft zoutzuur in z'n gezicht gegoten voordat hij het eindresultaat zag.
Een welverdiende 1* van mij. De enige reden dat ik geen 0,5* geef is vanwege de toch wel; aanwezige knappe dames en omdat ik toch wel heb gelachen om hoe slecht het is.
namingway24
Niets, maar dan ook niets geeft me aanleiding om Sharknado ook maar één halfje meer te geven.
Ik had me er best wel op verheugd hoor, maar de uitwerking is zo frustrerend beroerd dat ik me op een gegeven moment niet meer kon concentreren en constant binnen-en buitensmonds zat te vloeken. De film, die nota bene SHARKnado heet, geeft je nauwelijks een duidelijke blik op de beesten, en de "actie" is zo onduidelijk en chaotisch dat het extreem frustrerend werd om naar te kijken. Dit is lui filmmaken. Een shot van Los Angeles maken, er goedkope CG overheen gooien, en hoppa, monteren maar.
Vreselijke personages ook, gespeeld door vervelende acteurs. Ik wilde ze stuk voor stuk aan stukken gereten zien worden, maar helaas is de bodycount ook bedroevend laag. Ik vraag me ook af of SyFy niet de afgezwakte versie heeft uitgezonden, want afgezien van een paar bloederige stompjes was het ook alles behalve goor, iets wat deze wan-vertoning nog een beetje dragelijk had kunnen maken.
Ik kan elk minuscuul detail dat me niet aanstond wel bespreken, maar dan ben ik uren bezig. Ik wil echt anderhalf uur van mijn leven terug. Ik kan goed tegen troep, maar frustrerende ongeïnspireerde troep, daar trek ik de grens.
Deze film is schijnbaar populair geworden en ik kan me eigenlijk ook wel voorstellen waarom.
Hoewel het verhaal gewoon te belachelijk is voor woorden en hetzelfde geldt voor de uitvoering (nep, onlogische beeldmontages en goedkoop) is deze film qua vermaak gewoon geweldig (met name voor een man). De vaart is enorm hoog, er gebeurt eigenlijk vanaf de eerste seconde tot de laatste seconde van alles en je ligt ook nog eens regelmatig in een deuk van het lachen om de onnozelheid (ook trouwens om de cynische en sarcastische opmerkingen). En ja de combinatie van haaien, tornado's, overstromingen en dood en verderf pakt nu eenmaal leuk uit in deze film. Helemaal geweldig waren de scenes met Ian Ziering die een tweetal aankomende vliegende haaien dood met een kettingzaag. Vooral de laatste is gewoon hilarisch omdat in die haai ook nog de zonet ingeslikte Cassie Scerbo zat die er ook gewoon levend uitkwam
De cast is niet geweldig maar ik vond ze het nog best leuk doen m.u.v. Tara Reid die totaal niets toevoegde en er ook niet uitzag.
Al met al heb ik me gewoon prima vermaakt met deze film, terwijl ik dit soort goedkope troep normaal gesproken waardeloos vindt.
hasjee
Sharknado, Dit is toch wel de film der films. Alle slechte commentaren daargelaten. Deze film heeft haaien, tornados, explosies, oneliners, kettingzagen en gigantisch faute b film camerawerk wat precies bij de titel en de film past. Wat wil je nog meer in een film, Ik heb me geweldig vermaakt bij deze film.
Bij dit soort films moet je niet gaan hopen op A+ aktie, camera werk, geluid etc. Popcorn op schoot biertje erbij en dan is sharknado prima te verteren.
filmfan1967
De titel zegt eigenlijk al alles: heerlijke B-film, je moet het allemaal niet te serieus nemen, maar juist lol beleven aan de onzin die je wordt voorgeschoteld. Zo zouden alle Syfy-films moeten zijn.
VincentL
Sharknado
De haaiensnaaier van het jaar!!! Och alleen het concept is al een giller. Daar zou de film al volle punten voor moeten krijgen. Zij het dat we op een serieuze filmsite zitten en dus ook redelijk moeten beoordeling. We pakken het beoordelingsformulier voor de B-film er bij en kunnen gaan invullen. Wat blijkt? Sharknado scoort nog niet eens zo super laag...
Wat het meest opzienbarende aan deze film is dat hij nog vermakelijk is! Alles ziet er verschrikkelijk uit, het kan niet anno 2013, een debiel concept, trieste acteerprestaties, maar ondanks dat vermaakt het ontzettend! Er zit een gigantisch tempo in de film en verveeld gewoon niet. Bij de meeste B-films zie ik mijn levensklok terug tikken, maar hier niet eens. Situatie na situatie stapelt zicht op en houd je bezig. In de anderhalf uur raast alles dus letterlijk en figuurlijk voorbij.
Op een paar schoonheidsfoutjes na (99% van de film...) had Sharknado dus wel degelijk potentie. Een hele foute film, maar erg vermakelijk.
De acteerprestaties liggen natuurlijk zwaar onder maat hier. De emotionele stukken zijn nogal lachwekkend. Een slappe poging om de film niveau te geven? Ze hadden het beter niet kunnen doen. Vooral Cassie Scerbo en haar levensverhaal waren ontroerend
Ian Ziering is als hoofdrolspeler natuurlijk de ster van het geheel. De reddende engel. Heel serieus nemen kan je hem niet, maar op B-niveau is hij zeker niet verkeerd. De Achilles van het geheel weet kinderen uit een bus te trekken, zijn familie te redden en uit een haai te kruipen. Hij doet het grappig allemaal.
Waarom Tara Reid in deze productie mee deed wist ik eigenlijk niet. Dit niveau vond ik een beetje laag voor haar liggen. Toch is ze schoonheid om naar te kijken. Ze weet dat helaas niet helemaal te compenseren met haar niveau van spelen. Van haar had ik toch wel iets meer verwacht.
Normaal zou ik nu bij de visuele aspecten van de film aankomen. Het ziet er allemaal zeer belabberd uit. Zelfs voor een Asylum film vond ik hem erg matig er uit zien. Het reuzenrad en de tornado's waren lachwekkend slecht. Ik vraag me af waar die $1.000.000 heen is gegaan... In de effecten zit het in ieder geval niet ben ik bang. Ook de haaien hadden beter gekund. Jaws wist ze destijds al beter weer te geven.
Hier op MM staat het genre SF, op IMDB kwam ik echter Horror tegen. Om deze film tot een Horror te rekenen zou ik een belediging voor het genre vinden. In SF past hij nog wel een beetje. Het heeft toch iets apocalyptisch/futuristisch.
Sharknado kan natuurlijk niet op een voldoende uitkomen. Toch scoort hij bij mij gigantisch op het feit dat ik me gewoon erg goed vermaakt heb tijdens de film. Humoristisch, dramatisch, het had alles wel een beetje
Geweldige titel en een heerlijk fout concept, maar in de praktijk pakt dit toch vrij desastreus uit. De makers maken de film expres extra slecht en strooien flauwe Jaws-referenties in het rond, waardoor dit uiteindelijk een vervelend en uiterst cynisch filmpje is geworden. Enkele geïnspireerde momenten zorgen sporadisch voor een glimlach, maar dit soort post-moderne, ultra low-budget niemendalletjes uit de stal van The Asylum sla ik voortaan over.
Sharknado is een filmparodie die in elk geval beter uitdraait dan de zoveelste Scary Movie of Disaster Movie. De film ligt wat in de lijn van Piranha, maar gaat er nog een stuk over. Je kan dit genre ook niet serieus nemen, dan heb je er niet veel van begrepen. Maakt het dat dan een goeie film? Dat ook weer niet, maar er zijn wel enkele leuke momenten. Het is soms wel jammer van de foute effecten, want dat maakte de film wel wat lelijk. En houterige acteerprestaties (of plastic als je Tara Reid ziet) doen de film ook geen goed. Gelukkig is er nog de flauwe humor die samen met het bizarre idee van de film, een semi-cult van deze prent maakt.
Ik hou wel van films die zo slecht zijn, dat ze leuk worden. Nu Sharknado 2 enige media-aandacht kreeg, leek het me wel leuk beide delen eens te proberen. Je verwacht er niks van, dan valt het uiteindelijk meestal best mee. En zo gold het ook voor deze film. Zeker, op alle vlakken is dit extreem slecht (acteerwerk, effecten, verhaal etc), maar het is tegelijk kon ik me er goed mee vermaken. Een held die zijn gezin weet te redden en ook nog eens levend uit een haai komt door 'm met een kettingzaag van binnenuit open te scheuren is gewoon humor in deze context. De makers wisten ook wel dat mensen hard om deze rommel gaan lachen.
Wel opvallend dat ze dan Tara Reid hebben weten te strikken. Voor mij is ze nog altijd de schattige en mooie Vicky uit American Pie, maar haar carrière moet wel heel kut verlopen, aangezien ze in dit soort C niveau films speelt. Overigens kan ze echt niet acteren en kijkt ze altijd bloedserieus, haha. Ze is trouwens ook veel van haar aantrekkelijkheid kwijt
En dat terwijl ze pas 38 jaar is...zonde. Ook met Ian Ziering treffen we een acteur aan waar de hoogtijdagen allang voorbij zijn. Nouja, op deze wijze blijven ze nog een beetje in beeld.
Kortom, dit is gewoon rommel, maar wel vermakelijke rommel. En af en toe nog best lekker bloederig en lomp vermaak. Ben nog wel benieuwd naar Sharknado 2.
FillumGek
Met al die media-aandacht voor de sequel moest ik deze natuurlijk alsnog even zien. Stiekem hoop je dan nog op iets leuks, zo slecht dat ie goed wordt. Maar deze is zo slecht dat het irritant wordt. Het scenario klinkt reuzeleuk; haaien die middels tornado's de mensen vanuit de lucht aanvallen. Ferrante zou er wel even iets van maken, de ouwe lijmsnuiver.
Het heeft een reden dat ik veel films van The Asylum niet heb gezien maar in feite kan je overal hetzelfde tekstje bij schrijven. Laten we maar met de special effects beginnen. Smijt een liter diarree in de blender. Mix het met wat snot, moederkoek en de make-up van Tara Reid en flikker het over een bevallige haai en je hebt een beter effect dan deze lachwekkende rommel. En slechte sfx zijn niet per definitie slecht, maar het is zo jammer dat het wordt gecombineerd met belachelijke gebeurtenissen die wél voorkomen hadden kunnen worden, ook met een laag budget. De veel aangehaalde wisselende weersomstandigheden bijvoorbeeld. Zon, regen, onweer, vloed, eb, overstroming en dat allemaal in vijf minuten. Een straat die overstroomt is in een volgend shot weer kurkdroog. Het water binnenin het huis kon trouwens niet verwarmd worden waardoor de acteurs het freezing cold hadden. Je zou het laatste beetje realisme er even uit halen door heerlijk warm hot spring water tussen de beentjes van Cassie te laten lopen, zo direct uit die warme oceaan.
And there's more. Tornado's kun je namelijk verslaan door er een granaat in te keilen. Je zou denken dat dit voor tientallen doden zorgt, maar hier blies de storm zijn laatste adem uit. Fuck Mother Nature! Naast dit alles wordt de film ook kapot ge-edit. Direct na een zin worden scenes afgekapt, en soms ontbreken complete stukken. Als iemand in een gevecht met een haai zit wil ik weten hoe het afloopt en niet dat ie in een volgende scene opduikt, rennend aan de andere kant van de straat. What the fuck happened? En dan heb je ook nog die cliffhanger-cuts, die op tv de reclame inluiden zodat je nieuwe drank en popcorn kunt scoren, of je vrienden opbellen wat voor een kansloze film je nu weer aan het kijken bent en je vervolgens wordt uitgelachen en niet meer wordt uitgenodigd op hun verjaardagsfeestjes.
Dat die afgedankte haaienhapjes slecht acteren hoef ik niet uit te leggen, en ergens snap ik het wel. Immers, zij kijken 90% van de tijd naar helemaal niks, een green screen. Alles komt uit die vervloekte Windows 95-machines van Asylum waardoor enig inlevingsvermogen me een hele klus lijkt. De cast acteert in mijn ogen ook te ernstig, waardoor de uitstraling van de film te serieus wordt. Ook knap dat de film een enorm tempo heeft, maar nog steeds bij vlagen saai is. Na een half uur heb je het gevoel dat het einde nadert, maar dan moet je nog een uur...
Ik wil nog even benadrukken dat de kettingzaagscene op het allerlaatst, waarvoor ik de film eigenlijk heb aangezet, werkelijk goud is. Enorm vermakelijk en het bewijs dat low budget gewoon leuk kan zijn. De enige ster die ik geef is voor die specifieke scene en Cassie. En nu ik zie dat Kurt Angle een rolletje in The Second One heeft vrees ik dat ik die toch ook even moet zien. Zucht.
xxERWINxx
Ik had slechter verwacht, maar deze film viel me echt heel hard mee! Niet slechter dan Piranha3d ofzo, lijkt wel een beetje op elkaar.
Alleen het laatste stukje (het eind) vond ik wel een beetje nep met de kettingzaag en ook toeval...
Voor de rest heb ik me vermaakt, ben benieuwd naar deel 2 !
Richard_Voorhees
Misschien komt het omdat ik al de nodige troep achter mijn kiezen heb door de jaren heen, maar ik vond deze hier en daar toch best amusant. Aan de dialogen en de personages is te merken dat men de film ook niet al te serieus nam en dat is toch een beetje de grootste troef van de film. Dit zorgt namelijk hier en daar voor wat vermakelijke dialogen.
Verder zien de CGI effects er belabberd uit, maar dat was van te voren te verwachten. Wel hebben de makers duidelijk hun best gedaan om het "goedkope" zoveel mogelijk proberen te verbloemen of uit beeld te laten.
De cast is niet bepaald bijzonder. Alleen vond ik het wel geinig om Tara Reid hierin te zien. Zij heeft zich de afgelopen jaren toch een beetje als een 21ste eeuw "scream queen" ontpopt door haar medewerking aan dit soort goedkope horrorfilms. Een hedendaagse Linnea Quigley zullen we maar zeggen.
Het verhaal slaat natuurlijk helemaal nergens op, maar dat bevalt me aan de andere kant ook weer wel. Het draagt wel wat bij aan het licht satirische karakter dat de makers probeerden te creëren.
Viel me al met al niet heel erg tegen. Ik kreeg eigenlijk voorgeschoteld wat ik van te voren al wel had verwacht. Misschien dat ik deel 2 ook nog wel een keer een kans geef.
Thijvij
Deze film is toch op geen enkele manier goed te praten.
Slecht acteerwerk, slechte special effects, slecht verhaal. Ik heb niks goeds kunnen ontdekken. Maar op de een of andere manier ben ik wel benieuwd naar het vervolg.
Vinokourov
Wow, wat moet je nou zeggen over zo'n film als deze... Laten we maar beginnen bij de CGI. Dat is natuurlijk niet geweldig, al vind ik 2 miljoen dollar als budget ook niet bepaald low-budget. Met wat slimme truken had het er wel wat sjieker uit kunnen zien denk ik? Die filters bij schitterend zonnig weer om het toch erg stormachtig uit te laten zien, slaan ook nergens op. Wacht dan op echt slecht weer
De 'so bad, it's good'-factor is er wel her en der, maar een lange aaneenschakeling van lollige momenten is het ook weer niet. Er zit ook wel veel stompzinnig gedoe erin met daarbij onnodig veel familiedrama. Dat laatste verpest de film ook behoorlijk, ook al is het duidelijk dat je niet alles serieus moet opvatten. Afijn, ben nog niet helemaal overtuigd van de lolligheid, maar door het maffe slot ik geef deze serie heus wel een tweede kans. Op naar Sharknado 2!
jippie2010
Wat weer een heerlijk Asylum-gedrocht. Puur voor de liefhebbers, dat wel,
maar er het is weer een pareltje hoor! De slotscène was briljant! Erg vermakelijk!
*3.0
Flitskikker
Gisteren op Netflix gezien, en eigenlijk alles was bagger.
Het verhaal was bagger, de acteerprestaties waren bagger, de ondertiteling was bagger (was te verwachten op Netflix), de VFX kan ik niet eens onder woorden brengen.
Ik wist dat dit een slechte film was, en meestal kan ik de humor van pulp-/cultfilms wel inzien (oude Seagal-films scoren bijvoorbeeld hoog), maar dit was gewoon niet leuk meer. Op een gegeven moment maar gaan seeken.
Zijn de vervolgdelen beter of kan ik deze serie maar beter vergeten?
0/10
IH88
“We can't just wait here for sharks to rain down on us.”
De term ‘zo slecht dat het leuk wordt’ is wel van toepassing op Sharknado. Goedkope beeldkwaliteit, lachwekkende special effects, barslechte dialogen en dito acteerwerk, Sharknado heeft het allemaal. Het verhaal gaat over haaien die door een tornado over land worden geblazen en wel een stukje mensenvlees lusten…. Met zo’n film heb je te maken. Met een biertje (of tien) erbij en de juiste kijkinstelling is het allemaal best vermakelijk. Alleen al om Ziering, Reid en Scerbo te zien acteren.
Shadowed
Zo slecht dat hij leuk is.
Erg lollige film, redelijk origineel. De CGI is natuurlijk barslecht maar ik heb zo een idee dat ze het expres zo doen. Tenslotte blijft het een SyFy film.
Ikzelf vond et vermakelijk maar zeker niet goed. Eigenlijk ga ik wel op naar deel 2
Aapje81
Sharknado is in de wereld van The Asylum een klein meesterwerkje. De meeste films zijn goedkope aftreksels van blockbusters maar Sharknado is zowaar best origineel te noemen.
Het scenario is natuurlijk onzinnig maar wel ontzettend onderhoudend en leuk gedaan. Het tempo zit er gelijk goed in en de acteurs zijn van een klassieke B garnituur. Het leukste is nog om Steve uit Beverly Hills 90210 als een soort Bruce Cambell uit Evil Dead aan de slag te zien gaan. Daarnaast loopt Tara Reid nog af en toe door het beeld en heeft John Heard nog een leuke bijrol. Ook Cassie Scerbo die ik kende van het vergelijkbare Bering Sea Beast (2013) deed het aardig.
Heb af en toe hard gelachen en kijk al uit naar de vier en vast nog veel meer vervolgen. Als je met de juiste pet op hier naar kijkt is dit prima pulp.
Voor The Asylum een prima film.
Roger Thornhill
Natuurlijk, je kunt alles rechtvaardigen met "so bad it's good", maar er is een grens, en bewust-ironisch acteren maakt deze film nog niet beter of zelfs maar acceptabel. Niemand hier nog de scène genoemd waarin de dochter van Fin opeens gaat klagen dat haar vader haar zo weinig aandacht geeft? Brak m'n hart. Nee, dit is echt te veel onkunde en te weinig vermaak om voor het geheel meer dan een halve ster te geven, maar gelukkig scoort dat inventieve slot met Fin en Nova warempel nog een extra halfje. Wel teleurstellend dat déze film dan in de flop-100 staat en Swamp Zombies!!! (2005) vanwege te weinig stemmen helaas niet. Pulpliefhebber, laat dát je volgende film zijn! (Tenzij je natuurlijk liever gaat voor Sharktopus, Dinoshark of 3-headed shark attack – allemaal ècht bestaande titels.)
Antinous
Wat een ongelofelijke domme stomme film! deze maar snel doorgespoeld want er gebeurde werkelijk nergens niks en het was ook nergens lachen zoals anderen hier beweren. RTL7 had ook de hele film geen ondertiteling die ze van begin aan beloofde zo spoedig mogelijk te repareren. toen de film afgelopen was nog geen ondertiteling. op zich maakte mij dat niks uit maar vond het wel een blunder voor RTL7,
maar dat ze zulke films maken is gewoon verspilling van tijd en geld. ik geef een halve ster omdat ik minder niet kan kiezen maar vind het eigenlijk nog geen halve ster waard.
mjk87 (moderator films)
Deze film is camp en dat is ook het enige leuke. Ik had ergens nog gehoopt op een enigszins vermakelijke film, hoe slecht die verder ook zijn wezen mocht, maar helaas. De film is saai door een te simpel script en matige acteurs. Matig tempo en dan gaat wel meespelen dat de computereffecten slecht zijn. Ik zie wel vaker slechte films, maar als er dan nog wat overtuigende vernietiging in zit, kan ik daar nog wel mee leven. Bij deze niet. 1,0*.
coumi
Kwalitatief ongetwijfeld één van de slechtste films die ik gezien heb. Wel gemaakt volgens het motto zo slecht dat het weer leuk wordt, als je zulke waanzinnig slechte effecten in elkaar flanst is het duidelijk dat de makers het allemaal bewust niet serieus nemen. Dat motto werkt maar gedeeltelijk, slechtst tegen het einde had dit filmpje het hilarische effect dat men eigenlijk voor de volle anderhalf uur meende te kunnen bewerkstelligen. Een film maken kost anno 2013 blijkbaar niet al te veel geld meer, anders is het niet te verklaren dat dit geprutst ook nog zo veel vervolgen kreeg. Cult film blijkbaar, had het vervolg al opgenomen om een keer te kijken, maar weet nu al dat ik de rest van dit stel met liefde oversla.
Kondoro
Haha, geweldig! Ik heb me helemaal kapot gelachen om de film, want wat kan een film zo ontzettend slecht zijn dat het van zelf wel leuk word. De film valt natuurlijk niet in smaak bij het publiek, en als je er wat serieus in gaat valt hij inderdaad ontzettend vies tegen. Ik kijk nu al een tijdje tegen de reeks van alweer zes delen aan, heb zelfs hier een mini-figure van deze film staan thuis in mijn film collectables die ik ooit heb gekregen. De films staan, hoe verzin je het ook, al een langere tijd boven aan mijn lijstje en wil ik al een hele tijd graag zien. Vandaag is de laatste dag dat ze op Netflix staan, dus wou ik in ieder geval het eerste deel sowieso even mee snoepen.
Maar goed, deze film een voldoende geven is natuurlijk erg onrealistisch. De film is op alle vlakken ontzettend slecht, het gebied van CGI is rondweg amateuristisch en de acteurs acteren stuk voor stuk slechter. Bijvoorbeeld de ex-vrouw van Fin, en zijn dochter is nog belachelijker. Ik kijk daar niet héél storent tegen aan want dat kun je gewoon weg verwachten met een film als dit! Ik vond alleen wel dat het na een tijdje wat begon te vervelen, en dan was de leukigheid van al het amateuristische werken toch weg.
Verhaal is er niet. Ja, ze moeten L.A. redden van tornado’s die vol zitten met haaien, logisch. Nee ik vond het begin echt ontzettend leuk, dat we voor het eerst kennismaken met de haaien. Daar voelde de film nog helemaal niet zo saai aan, dat werd toch wel op het einde. Het was iets te veel toen Fin’s zoon en dochter richting een helikopter lopen nadat er een tornado over het vliegveld heen was gegaan. Alles was verwoest maar juist die helikopter stond nog onbeschadigd daar te wachten, en dan ook zo dichtbij de tornado vliegen zonder ook maar iets te zien in de cockpit dat hij het moeilijk heeft en met moeite de helikopter recht kan houden. Dit soort praktijken zie je de hele film door.
Zeker op het begin onwijs hard moeten lachen, want alles was gewoon weg slecht. Neemt niet weg dat dit smaakt naar meer, en ik nu nog meer zin heb gekregen de rest van deze waardeloze reeks te gaan zien. Onverwachts erg vermaakt tot op het bot, heerlijk!
Fisico
Uit pure nieuwsgierigheid bekeken. Tja, wat me nog het meest verbaast is dat er hiervan een hele reeks van zijn gemaakt. Soms gaat de theorie op van “hoe slechter, hoe beter”, maar zelfs dat kon ik hier niet vinden. Zo goed als alles loopt fout. Zelfs als je supportert voor de haaien is er weinig fun aan.
Haaien? Als je het haaien kunt noemen natuurlijk met zo’n erbarmelijke CGI. Om nog maar te zwijgen hoe makkelijk die beesten weg te kloppen, te slaan of te versnijden zijn. Laten we het gewicht van een slordige ton dan even vergeten...
Wat een idee ook om haaien via tornado’s letterlijk in het vasteland te doen waaien. Hoe kom je erop...
mrklm
SyFy en Asylum zijn verantwoordelijk voor deze stupide, lawaaiige horrorfilm waarin haaien in grote getale in een tornado belanden en neerstorten in Los Angeles. Ian Ziering, de blonde krullenbol uit Beverly Hills 90210, speelt de surfer die naast zijn familie o.a. kinderen en bejaarden redt. Lijkt zichzelf aanvankelijk veel te serieus te nemen en de speciale effects zijn benedenmaats. Heeft een paar aardige momenten, waaronder het lot van een complotdenker en de finale waarin Fin [Ziering] een haai te lijf gaat met een kettingzaag. Kreeg maar liefst 5 sequels en een stortvloed (!) aan melige monsterfilms te beginnen met Sharknado 2: The Second One.
Levivdm01
Ik ben het gedeeltelijk eens met de rest. Sharknado is een slechte film dat is de waarheid maar het idee erachter is oké.
Het slaat nergens op maar het is een film met leuke acteurs en met humor.
De film mag dan wel slecht zijn maar alsnog wordt tie leuk!

The Last Sharknado: It's about Time

Sharknado 3: Oh Hell No!
2015

Sharknado 2: The Second One
2014

De slechtst beoordeelde films op de Nederlandse streamingdiensten

Orfeu Negro
Drama / Muziek, 1959