Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Steven R. Monroe
Met onder meer: Jemma Dallender, Joe Absolom en Yavor Baharov
Gesproken taal: Bulgaars en Engels
Plot I Spit on Your Grave 2
"The Terror. The Bloodshed. The Revenge."
De mooie Katie is net verhuisd naar New York waar ze, net als vele andere knappe vrouwen, het probeert te maken als model. Maar wat begint als een onschuldige en simpele fotoshoot verandert al snel in een verontrustende situatie. Verkracht, gemarteld en ontvoerd naar een vreemd land, wordt Katie levend begraven en voor dood achtergelaten. Tegen alle verwachtingen in weet ze echter te ontsnappen en nu zint ze op wraak.
Katie
Valko
Kiril
Bar Patron
Askikker
Beetje afknapper na de eerste (zowel origineel als remake). Heel matig acteerwerk, en een rdelijk onmogelijk verhaaltje.
En waarom zijn in Amerikaanse films de toiletpotten altijd tot de rand gevuld?
K. V.
Deel twee eens bekeken en zoals gewoonlijk is alles meer.
Dit keer geen ellenlange verkrachtingsscène als in het eerst deel (gelukkig maar), maar toch ook ook wel minder sfeer als in deel één. 'k vond dat de nadruk veel meer lag op het martelen zelf.
Ook dit keer kon het hoofdpersonage weer overtuigen.
'k vond dit deel toch iets minder als voorgaand deel. De cast speelde wel overtuigend, maar 'k vond het qua verhaal en sfeer toch minder dan z'n voorganger.
Piratje
Een afgrijselijke, gruwelijke film die heel braaf begint.
Maar voor de rest een afslachting is die niet erger meer kan. Lijkt me.
Wie van dit schrikwekkende genre houdt zal zich verkneukelen.
Toch zijn er enkele onjuistheden in het verhaal en de uitwerking ervan die gewoon niet kunnen.
Het acteren was prima met de nodige close-ups, stiltes en geluiden.
Maar je moet echt van dit afschuwelijke houden om van te kunnen genieten.
Dus voor de echte liefhebbers 3,5* Maar niet voor mij.
Tarkus
Puike 2de film uit deze serie.
De prent heeft een gelijkaardig verhaal als de eerste, al gebeurt alles wel in een heel andere omgeving.
DE vergelijking met de Saw reeks gaat wel op, hier is de een handeling tot wraak al bloederiger en luguberder, of verfijnder zo je wil, dan de andere.
Een prent die niet geschikt is voor gevoelige zielen, maar ik heb me er wel mee vermaakt.
UmbraVitae
Aangezien ik den eerste echt vette rape & revenge film vond keek ik zeker uit naar deze 2de en ie heeft me allesbehalve teleurgesteld met de schone Jemma Dallender
Ik vond hem zelf tikkeltje beter dan den 1, vooral dat deze sneller in actie schoot en voor de rest gewoon doorging op het elan vd eerste qua rape & revenge. De scene waarbij die kerel zijn ballen geplet worden was oa toppertje en voor de rest voelde ik zo hard mee met Katie dat bij elke marteling en uitgeschakelde pervert ne ferme "YES" in mijn hoofd weerklonk, gogo Katie (zoiets)
Goh ik heb den 1 een 4.5/5 gegeven, hou ik het bij deze ook op, msschn wel 9.5/10 toch zeker half puntje minder dan mijn favo's the human centipede 2 en a serbian film die beide een 5/5 kregen
UmbraVitae
Een afgrijselijke, gruwelijke film die heel braaf begint.
Maar voor de rest een afslachting is die niet erger meer kan. Lijkt me.
Wie van dit schrikwekkende genre houdt zal zich verkneukelen.
Maar je moet echt van dit afschuwelijke houden om van te kunnen genieten.
Dus voor de echte liefhebbers 3,5* Maar niet voor mij.
Bwa ie was met momenten lekker heavy, eigenlijk het betere rape and revenge genre e
maar het ziekste dat er bestaat lijkt me sterk overdreven, wat dan met films als -> A Serbian Film, The Human Centipede 2, August Underground Mordum, Guinea pig, Gurotesuku, Tetsuo, Begotten,...Maar dat dit geen film en films zijn voor mensen die het al moeilijk hebben met scenes uit ziekenhuisseries en die houden van het steriel en bravere werk dat staat vast
Maar voor de horrorliefhebber en zelf de ruwe actiefanaat kan dit meestal wel bekoren.
Robert1970
Van dit soort films houd ik wel.
De film kwam wel wat traag op gang, maar dan heb je ook wel wat.
Je ziet de hoofdrolspeler ook veranderen. Aan het begin van de film zou je niet achter haar zoeken wat zij verderop gaat uitvreten.
Tijdens het zien van de film dacht ik ook aan 'Last house on the left'. Het verhaal komt in grote lijnen overeen. Ook 'Hostel' martel scènes zitten erin.
Kortom, een aanrader voor de echte horror liefhebber.
Underkoffer
Ik vind dit type horror altijd wel nice. Zoveel gore dat je er plaatsvervangende pijn van krijgt
Wat Robert1970 aangeeft vind ik in deze film ook wel erg sterk: hoe Katie veranderd. Deel 1 heb ik ook gezien en daar vond ik het toch wat minder als ik het vergelijk. Wat ik in deel1 wel beter vond was het type wraak. Die was meer vergelijkbaar met wat de verkrachters haar hadden aangedaan; het had meer verband. Dat vond ik bij deze film wat minder. Het refereerde minder aan de dingen die zij haar hadden aangedaan. Met uitzondering van die zwetende dikzak die ze even goed electroduceerde
. Wat ik aan deel 2 beter vond ten opzichte van deel 1 was de opbouw naar het wraak. De verkrachtingsscènes lieten iets meer aan de verbeelding over dan in deel 1 wat ik - als vrouw zijnde - wat prettiger vond kijken. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Ik vond dat in deel 2 wat beter belicht en iets meer aan de suggestie over gelaten. Zo werd de hele verkrachting door die dikke zweterd niet afgebeeld bijvoorbeeld. Op deze manier vond ik het wat beter te 'verdragen'.
Wel vond ik de film op bepaalde punten ontzettend ongeloofwaardig. Hoe nemen een stel Bulgaren in hemelsnaam een ontvoerde vrouw mee in een hutkoffer weg uit USA?! En dan ga ik me gauw ergeren aan een film. Dat verziekte wel een beetje mijn kijkplezier. Ook vond ik het gegil van de hoofdrolspeelster irritant. Dat gekrijs. Maar ook dat is persoonlijk..
Toch een 2,5 omdat ik op sommige momenten wel weke benen kreeg van het gore dat ik zag. En omdat ik 'm op veel punten toch beter vond dan deel 1. En bij dit soort films blijft het toch leuk dat je bij de afmarteling van de verkrachters/ontvoerders denkt GO KATIE GO hahaha. Al met al is het prima vermaak als je van dit type horror houdt.
Joeviemama
Inderdaad !! vond de 2de ook een beetje meer GO GO GO - Katie !!! De revenge is echt uitstekend !!!
tal1b
Aan 't gore zeker geen gebrek. Maar t simpele verhaal en t een op een wraak maakt t te onwaarschijnlijk. n beetje teveel van t 'goeie' zegmaar
Robert1970
Dit verhaal kwam nog trager op gang dan de 2010 versie.
Ik had zelfs de indruk dat er snel een eind aan de film gemaakt moest worden en dat de laatst 20 minuten een beetje afgeraffeld werden. Jammer!
Maar toch is dit een waardig vervolg.
Ik zit al op deel 3 te wachten (hoop ook dat die gemaakt wordt).
cales77
Zieke film.
Het was dat mijn collega hem mee had om de nachtdienst mee door te komen.
Zou hem zelf niet snel huren.....de scrotemklem ....brrrrr
Halcyon
Je moet wel degelijk over een ijzeren maag beschikken om de martelgang die Katie ondergaat te kunnen verteren. Ze zeggen wel eens dat dit soort films vrouwonvriendelijk zijn, maar eigenlijk is dit net een ode aan de mentale veekracht en fysieke weerbaarheid van de vrouw. Hoe uitzichtloos het genre rape&revenge ook is, er is altijd een happy ending om je aan op te trekken. De makers van dit vervolg (van de remake) doen er goed aan om de rurale setting in te ruilen voor een stedelijke, met veel grimmige, grijze beelden tot gevolg. Een groot stuk speelt zich bovendien ook nog eens ondergronds af, wat de film een vuil kantje bezorgt, bovenop de smeerlapperij die je al te zien krijgt. Een waardenvolle toevoeging aan het rape&revenge genre is dit zeker, al moet ik toegeven dat ik nooit echt vrolijk wordt van dit soort films.
Turbodevil
Het is allemaal net een beetje erger dan het deel uit 2010.
Daar bedoel ik mee de verkrachting en wraak gedeelte.
Het geschreeuw van Katie vind ik wat irritant, maar verder prima film.
windhoos2000
Ik vind dit altijd wel goede films als ze goed uitgewerkt zijn. Dat vind ik dan ook bij deze film het geval. Omdat ik mijn beoordeling ook baseer op het feit of ik de film opnieuw zou kijken krijgt deze 3 sterren, want dat is niet aan de orde. Maar verder helemaal geen negatieve aanmerkingen op deze film. Prima gore
Miszmi
Deel 1 viel mij al erg tegen, en deel 2 valt niet veel meer over te vertellen. Mede doordat ik las dat de verkrachtingsscène een stuk minder zou zijn, wilde ik dit deel toch een kans geven. Helaas was je al met al alweer meer dan een uur kwijt, de verkrachtingsscène was misschien iets minder heftig dan in deel 1, maar met alles erom heen veel uitgebreider (absoluut niet beter) dan in deel 1. Het acteerwerk, wat ik in deel 1 nog geweldig vond, vond ik hierin ook matig. De wraak had wederom meer uit gehaald kunnen worden, ook in dit deel was daar maar 30/35 minuten voor. Meer dan 2*, voor de moeite, kan ik deze film dan ook niet geven.
jippie2010
Kijk aan... eindelijk een vervolgfilm die zich kwalitatief kan meten met het eerste deel.
Toch aangenaam verrast door de film. Het drama goed uitgewerkt, veelal sterke gore-scenes. *3,5
hankdigger
hoe is ze eigenlijk ontsnapt uit die kist onder de grond???
Hahahahaha.
Wat een volstrekt belachelijke film is dit zeg. Ik kan ongeloofwaardigheden hebben, maar gedrogeerd worden in New York en een halve dag of zoiets later wakker worden in Bulgarije gaat alle inlevingsvermogen te boven.
De film was me eerder al kwijtgeraakt tijdens de abominabele proloog in NYC, omdat Dallender echt een verschrikkelijke non-actrice is. Naarmate het gezeik in het barre oosten van Europa voortduurt begint deze actrice steeds meer te irriteren met haar gejammer, gejank, geschreeuw, haar domme dialogen en uiteindelijk haar domme duivelse lach. Is het zo moeilijk om een leading lady te casten die je niet het bloed onder de nagels vandaan haalt?
Leuk dat mensen op martelporno geilen en deze film goed vinden, maar buiten wat elektrocuteer en ballenkraak momenten weet deze draak van een film op geen enkel vlak een voldoende te halen.
Slechtste horror die ik in tijden heb gezien.
Ed Kroket
Erg goede revenge film. Hier en daar wat onlogisch (in een flightcase per vliegtuig ontvoerd worden vanuit NYC naar Bulgarije...ik denk het echt niet). Ook onlogisch dat ze die moeder van dat stel boefjes wel de ergste van hun allen noemt, en haar vervolgens niets aan doet...
galaxydriver32
Vond ik wel iets minder leuk dan deel 1. Ik denk dat de grootste reden daarvoor is omdat het zich in de stad afspeelde, het bos vind ik in dit soort films veel beter werken. Maar wel nice die kills! De ergste kill (hoewel dat nog niet eens het gene was wat hem doodde) vond ik de laatste waarbij de ballen van die man helemaal plat werden gedrukt. Die gebeurtenis staat nog steeds op m'n netvliezen. Gadverdamme, werd de eerste keren dat ik er aan terug dacht er behoorlijk misselijk en slapjes van. Want, kun je je voorstellen dat zoiets met jou gebeurt, en kun je je die pijn voorstellen. Liever niet!!
bjerik76
dacht dat ik deel 1 zojuist had gekeken, maar bleek het om deel 2 te zijn gegaan.
Leuk wraakfilmpje, waar ik geen meelij had met de mannen toen zij onder handen had genomen.
Wel vreemd vond ik hoe die Katie vanuit Amerika ineens in Bulgarije terecht kwam, ik bedoel, je moet toch een zee over, dus hoe ze het vliegtuig is ingekomen, of de boot of welke teletijdmachine ze hebben gebruikt.
Ook hoe is zij in godsnaam uit die kist gekomen die toch wel diep in de grond zat, want toen werd het beeld wel erg donker.
Verder wist zo'n meid zich in mum van tijd te redden in een vreemd land, wist ze alle straatjes en steegjes, en de personen in mum van tijd te vinden terwijl ze nieteens de taal sprak.
afin, verstand op 0.
deel 1 laat ik denk ik nu ook maar passeren.
carla007
Ben het eens met bjerik76, vreemd hoe je in één tel van New York naar Bulgarije wordt verplaatst.
Voor de rest zeker niet minder dan deel 1, de marteling met van de edele delen en de bijhorende ballen deden mijn tenen krommen, maar ze had wel recht van spreken deze mooie meid. Kortom als je van wraak en horror houdt zeker kijken! Trouwens smerige toiletten daar in Sofia!!!
Daan258
Gister voor de 2e keer opgezet en weer prima mee vermaakt. Niet zo grof en smerig als het vorige deel, maar wel weer erg vermakelijk.
Mijn dikke 3,0* blijft zeker staan.
Argyle
Mooie film. Mooi verhaal. Heel de film spannend en erg vermakelijk. Geniaal hou zij ze terug pakt.
voor mij een 8.
joolstein
Na eerst deel 1 weer te hebben gekeken nu ook deel 2 herzien. Wat me opviel was dat de film eigenlijk zo`n beetje hetzelfde verhaal aanhoud als het eerste deel. De locatie is verplaatst naar een stad. Maar verder zit alles ook in deze film. Weliswaar in de overtreffende trap! Toch resulteert dit niet in een heftigere film! De verkrachtingsscène is langgerekter maar ook niet zo choquerend als eerst. En dat geldt ook voor de gore. Alhoewel ik de ballen tussen de bankschroef wel heftig vond! Ook kreeg ik het gevoel dat er allemaal meer vaart achter werd gezet! Wat misschien ook de reden was waarom de dame in kwestie zo snel van Amerika naar Bulgarije geraakte. Jemma Dallender vond ik helaas niet erg goed acteren. (soms bij close-ups irriteerde ik me aan haar!) Uiteindelijk is het toch nog een heerlijk wraak filmpje!!

I Spit on Your Grave 3: Vengeance Is Mine

The Tuskegee Airmen
Oorlog / Drama, 1995

I Spit on Your Grave
Horror / Thriller, 2010
verkrachtingexploitatiebulgaria vervolgwraakmodelamerican express rape and revenge