- Home
Geregisseerd door: Steven R. Monroe
Met onder meer: Jemma Dallender, Joe Absolom en Yavor Baharov
Gesproken taal: Bulgaars en Engels
Plot I Spit on Your Grave 2
"The Terror. The Bloodshed. The Revenge."
De mooie Katie is net verhuisd naar New York waar ze, net als vele andere knappe vrouwen, het probeert te maken als model. Maar wat begint als een onschuldige en simpele fotoshoot verandert al snel in een verontrustende situatie. Verkracht, gemarteld en ontvoerd naar een vreemd land, wordt Katie levend begraven en voor dood achtergelaten. Tegen alle verwachtingen in weet ze echter te ontsnappen en nu zint ze op wraak.
Katie
Valko
Kiril
Bar Patron
Tonypulp
Een vervolg kan het alleen maar erger maken..
tattoobob
Ik vond hem wel aardig....de film had van mij prima een andere naam kunnen hebben,tis wel het zelfde onderwerp als het eerste deel....maar daar is alles ook mee gezegd.
Zeer brute scenesde verkrachtings scenes.De andere martel scenes bij de heren waren geinig!
Vooral de laatste die had ik nog niet eerder gezien...
De hoofdrolspeelster deed het prima voor zo,n soort film....ook een mooie dame...alleen ik vond haar geschreeuw wel een beetje aan de irritante toon...
Verder prima film in deze catogorie...verwacht er niet te veel van dan kan het alleen maar mee vallen
Dat werkte bij mij!!
Lekkere brute en grove wraakfilm welke ik persoonlijk beter vond dan het vorige matige cliché deel. Het verhaal van deze film is vrij simpel maar het was wel boeiend en dan met name in het eerste uur. De wraak die daarna volgt vond ik persoonlijk wat minder en te gemakkelijk maar is wel lekker bruut en grof, zeker bij de laatste (dat laat je als man zijnde niet ongeroerd
). Hoofdrolspeelster Jemma Dallender speelde overigens aardig (ze had wel wat minder kunnen schreeuwen maar wat men haar aandeed in het eerste uur kan ik het wel goed begrijpen) en ze zag er ook fraai uit. Al met al toch wel een positieve verrassing dit tweede deel die ook nergens verveelde.
Macmanus
Niet mijn subgenre.
Had echt veel slechter verwacht. Straight to blu-ray horror films fluctueren nogal eens. Hier was de cast niet eens een man of vrouw die uit een Baywatch aflevering leek te zijn ontsnapt. En is het visueel nog zeer aardig. Begrijp ook weinig van de kritiek dat het de naam niet mag dragen. Lijkt me in essentie nog best met de reeks te maken te hebben. Vrouw krijgt het het eerste uur flink te verduren om daarna wraak te nemen. Visueel en qua acteerwerk tig keer beter dan zijn 70tis broertje.
Dat gezegd, mist het wel de vernieuwing dat het toen waarschijnlijk had en is dit subgenre binnen horror niet mijn favoriet. Doordat het nogal zwart wit is, wat hoort binnen dit soort films, mist het voor mij de impact. Uiteraard is het vreselijk wat ze op haar bordje krijgt, maar je weet dat ze wraak mag nemen op het einde. Dus trekt het voor mij meer dan eens. Vooral het martelen van haar duurde me te lang.
Al met al voor de liefhebbers denk ik geen verkeerde film. Maar voor mij was het niet altijd boeiend genoeg.
2.5 sterren.
Leuk.
Goed vervolg, dat duidelijk baat heeft bij eenzelfde regisseur. Qua stijl is er niet veel veranderd, qua impact is het nog steeds wat het moet zijn.
Visueel best te genieten. De bleke, grimmige look past erg goed bij een film als deze. Ook de setting hielp goed mee, maakt het geheel alleen maar druiliger en uitzichtlozer. Acteerwerk was zoals te verwachten niet echt hoogstaand, maar kon er voor een film als deze best mee door.
Het beginstuk duurt iets te lang, de revenge iets te kort. Maar goor is het wel en de wraak mag er absoluut zijn. Vooral die kerel in het riool die helemaal staat te verrotten is een schot in de roos. Stukje met de politie en de priester is wat overbodig en had geknipt mogen worden, had de speelduur ook iets gepaster gemaakt.
Genieten van de gore en de wraak, een naar eerste uur en best mooi aangekleed. Waardig vervolg dat best nog een derde deel mag verwelkomen wat mij betreft. Wellicht is deze zelfs de beste van de 3.
Ik hou altijd wel van dit soort wraakfilms, dus ik kan wel door clichématige zaken heen prikken, mits het binnen de perken blijft. Maar zaken als dat de film te lang duurt, de hoofdrolspeelster (overigens wel een mooie meid) teveel zit te krijsen en een te korte wraak heeft vind ik wel storend. We volgen het bekende concept dat de hoofdrolspeelster het een uur lang zwaar te verduren krijgt, waarna ze keihard wraak neemt.
Maar de hele aanloop duurt me te lang en alles na haar ellende idem. Waarna er, ondanks dat de film met bijna 110 minuten al erg lang duurt, wel vrij veel saaie momenten in zitten. Gelukkig is de wraak nog wel de moeite, al wordt er niks origineels gedaan wat ik in andere wraakfilms al niet heb gezien. Het laten rotten van die ene kerel aan de muur met open wonden vond ik wel oké en die dikzak krijg er met een geplet scrotum ook flink van langs, maar het had allemaal beter gekund.
Kleine 3* dan maar.
Keane1983
Een vrij heftige film die van mij zeker wel de naam mag dragen. Een film die zeer zeker niet ten onder doet aan zijn voorganger.
Tja, het verhaal is simpel...een meisje wordt ontvoerd, verkracht en neemt wraak.
Voor mijn gevoel ging dit deel zelf nog iets verder dan deel 1. Met name het martel en verkracht gedeelde duurde voor mijn gevoel allemaal net iets te lang en was best wel heftig om te zien.
Dat gedeelde leek ook erg lang te duren. Ik was er na verloop van tijd ook wel een beetje klaar mee.
Het eerste gedeelte kwam voor mijn gevoel vrij realistisch over. hoewel ik me na de tweede opsluiting toch echt ging afvragen hoe ze er nu weer uit zou komen.
Vanaf dat punt vond ik het een klein beetje "overdreven" of misschien iets te ver gezocht.
Hierin was deel 1 toch wel iets beter. Ook het feit dat ze in Bulgarije zit vond ik erg vreemd...hoe komt ze ongezien in dat land terecht...van Ney york tot........misschien maar beter om hier niet al te lang bij stil te staan.
Het wraak gedeelte duurde voor mij net iets te kort, hoewel ik me door de vrij heftige scenes die Katie moet doormaken extra meeleefde met haar.
Jemma zet een goede rol neer als Katie. Ze weet het erg overtuigend te brengen...en ook het tweede deel weet ze goed van wanten te geven.
De film doet wat hij moet doen, hij weet je te choqueren door gruwelijke beelden voor te schotelen. In mijn geval vrij effectief. Dus een horror it is.
Gore passeert ook ruimschoots de revue. Met name de nut-crush scene deed me zeker een paar keer weg laten kijken.
De manier van filmen past erg goed bij de film. Gebruik makend van grimmige gebouwen, duistere kleuren en alles ondersteund met een creepy soundtrack.
Zeker een film die mij nog een paar dagen in mijn geheugen zal staan en inderdaad...als je deze film gaat kijken met je vriendin/vrouw.....weet ik zeker dat er die nacht niks zal gaan gebeuren.
Al met al, een goed horror die je flink laat gruwelen door een vrij realistisch eerste stuk *lees, vrij expliciete verkrachting en martel scenes* en een redelijk onrealistisch maar des al niet te min vermakelijk wraak gedeelte waarvan ik zeker weet dat sommige onder ons wel eens heftiger hebben gezien in andere films.
Van mij een 3,5*
Shinobi
"You move or I shock you."
Waar ik het eerste deel nog wel vermakelijk vond, vond ik niks aan deze film.
Qua verhaal volgt het weer hetzelfde stramien van verkrachting en wraak nemen. Met in dit deel als leuke twist dat de setting zich van New York naar Bulgarije verplaatst. Alleen duurde de saaie aanloop naar het wraak gedeelte mij te lang, waarbij ik zelfs de verkrachting weinig opzienbarends vond. Daarnaast had het zijplotje met de agent en priester weggelaten kunnen worden om het ietwat beter behapbaar te maken wat betreft de speelduur.
Gelukkig zet Jemma Dallender een prima rol neer als de protagonist Katie. Ik denk een nieuwe scream queen in the making, ik had haar laatst nog in Community (2012) gezien en daar deed ze het ook niet onaardig.
De film moet het naar mijn mening meer hebben van het laatste halfuur waarin Katie eindelijk haar wraak neemt en dat gaat er best hard aan toe gepaard met een hoop smerigheid. Met name Georgy die half staat te verrotten en Valko wiens ballen even geplet worden waren erg pijnlijk om naar te kijken.
Al met al een matige horror die weinig vernieuwend is en alleen de moeite waard is voor het slotstuk.
Kleine 2,0 sterren.
filmkul
Zoveelste wraakfilm met als doel origineler en extremer te zijn dan de voorgangers. In dat op zicht is de film redelijk geslaagd. Niet dat de film origineel is, dat zeker niet. De martelingen en moorden daarentegen zijn dat wel, zeker de laatste. De film houdt wel je aandacht vast en scoort daarmee in zijn genre een goeie voldoende.
Buiten het genre over het algemeen een matige film. 2.0
Richard_Voorhees
Iets minder dan zijn voorganger als je het mij vraagt. De verkrachting komt niet zo hard over als die van de voorganger. Daarnaast duurt de film net iets te lang en lijkt het erop dat Monroe net iets teveel wilde. De scenes van het meisje die probeert te overleven duren wat mij betreft te lang. Ook het subplot met de priester en politieagent (ik waardeer trouwens wel Monroe's poging) had best wat ingekort mogen worden. Nu laat het wraakgedeelte best lang op zich wachten. Het wraakgedeelte is zeer onrealistisch, maar erg "vermakelijk" (misschien een beetje rare woordkeuze) en ook nog best hard. Het acteerwerk van de cast kan ermee door, de plotgaten ontstaan meer door het script en het knipwerk dan door hun werk. Al met al nog een best redelijk vervolg.
Insignificance
Niet iets dat je bij de lurven pakt. Normaliter een goed teken wanneer een horror het beste voor het laatst bewaart, maar met dit concept had het al eerder moeten prikken. Monroe laat bij de verkrachtingsscènes te veel aan de verbeelding over en weet er niet zoveel impact uit te persen. Dat zet zo'n film dan meteen op achterstand, temeer omdat er weer eens iemand veel te driftig aan het scenario heeft gesleuteld.
De overgang naar de stad is geen verkeerde keuze, maar bij de volgende stap krab je je al achter de oren, het gestoorde gezelschap is ronduit flauw en er lopen twee personages rond waar de film niets aan heeft. Zo'n rape and revenge flick heeft veel meer baat bij een meer kale benadering. De verhuizing maakt het grauw en kansloos, maar geeft het ook een goedkope vibe. Daarbij duurt het eerste deel ook te lang.
Net als de film. Dit moet je kunnen afklokken op 80, maximaal 90 minuten. Hoe bozer de kleine muis kijkt, hoe moeilijker het is om het serieus te nemen, maar desondanks pakt het wraak segment beter uit. Vieze toiletten is iets te gemakkelijk, maar voor iemand bewust aan een muur laten wegrotten, gaan de duimen omhoog en de notenkraker laat zien wat het eerder naliet. Daar had Monroe meer mee moeten doen.
StevenMighty
Deel 1 vond ik beter omdat ISOYG2 teveel de nadruk legt op het nog brutaler en geweldadiger zijn dan zijn voorganger. Shockeren om te kunnen shockeren zeg maar, daar hou ik niet zo van.
Positief vond ik wel weer de plotwending die ik niet zag aankomen zoals in deeltje 1.
Ik was bij deze ook weer blij zodra de wraak acties begonnen, want daarvoor zit ik altijd met een wrang gevoel te kijken. Toekijken hoe een vrouw verkracht en gemarteld wordt kan ik niet echt vermakelijk noemen met een beker popcorn erbij..
Waar ik bij deel 1 nog erg onder de indruk was en 5 sterren gaf, zal deze het moeten doen met:
2,5 sterren
Dit vervolg gaat nog verder dan z'n voorganger, maar mist de impact van de wraak die deel 1 had. Ik zal eerst beginnen met het goeie nieuws. Regisseur Monroe neemt weer de draad op en leert uit z'n vorige film. Visueel is het dan ook niet slecht en de gore scènes zijn echt wel hard. Qua stijl is dit in de buurt van Martyrs (zonder de gekende sfeer) en Hostel. Maar het is nergens origineel en als je door de luchtbel van het gore kijkt, schiet er niet veel over. Tijd voor wat spanning is er al zeker niet. Jemma Dallender doet het goed en dankzij de regie van Monroe wordt het toch nog de moeite. Maar het blijft een teleurstelling na het vorige deel en het origineel uit de jaren '70.
Gruwelijk genre.
Waar de remake van de beruchte rape & revenge-flick uit 1978 al de nodige onderbuikgevoelens opriep, doet dit vervolg dat nog eens meer dan dunnetjes over. Na een rustige intro wordt de 'heldin' onderworpen aan de meest gruwelijke ellende en smerigheid als ze tijdens een foto-shoot een stel psychopaten ontmoet. De uiteindelijke wraak had best wat zoeter gemogen, maar de liefhebbers van dit gruwelijke (sub)genre worden veelal op hun wenken bediend.
Redelijk.
Zieke shit, net als het eerste deel, dat een technisch sterke maar nogal ranzige remake was van het reeds onfrisse origineel uit 1978. Dit keer gaat men meer de Hostel-kant op, met wisselend succes. De opbouw is best spannend en intens, maar zoals wel vaker het geval is bij dit soort wraak-films weten de makers van gekkigheid niet meer wat ze moeten bedenken om genregenoten te overtroeven. De gebruikelijke parade van nare figuren en bloederige toestanden trekt aan de kijker voorbij, zonder echt indruk achter te laten.
dutchtuga
Niet zo gruwelijk zoals ik van mensen had gehoord. Op papier is alles wat met de arme Katie gebeurt stuitend, maar Steven Monroe maakt de cruciale fout de film minder geloofwaardig te maken door de Bulgaren Engels met Bulgaars accent tegen elkaar te laten spreken. Schandalig eigenlijk dat zoiets gebeurt met de Amerikaanse markt in gedachten. Dit had zoveel beter geweest als de Bulgaren gewoon Bulgaars hadden gesproken. Ook het feit dat Katie op onverklaarbare wijze in Bulgarije terechtkomt is niet zo'n slimme zet geweest.
Verder is de film best onderhoudend en zijn sommige wraakacties bevredigend. Maar dit had alles dus veel beter geweest als het script wat slimmer in elkaar had gestoken.
TimF
Heftige film die doet denken aan Franse hororfilms. Verrasend dat dit in de VS gemaakt is. Iemand zegt hier dat de gore geen indruk maakt, nou een bepaalde scene zal toch zeker voor koude rillingen zorgen bij de meeste mannen. En bij de vrouwelijke kijkers, nog meer dan bij de mannelijke denk ik, zal het eerste deel van de film toch ook niet onopgemerkt voorbij gaan, dus die opmerking is een beetje onzin.
Wel zijn sommige stukken gewoon niet leuk meer om te kijken, zo ziek en is het verhaaltje wel erg simpel gehouden.
Ondanks dat, wel de moeite waard voor de meeste horrorfans. Van mij 3*
FillumGek
Beter dan het origineel, niet beter als de remake. Dat het geheel in een vreemd land afspeelt en je de mensen sowieso de helft van de tijd niet kan verstaan zorgt altijd voor een beknellende sfeer. Ook hier waar een groepje Bulgaren op een afgelegen, duistere locatie een fotoshoot wilt houden met de mooie Katie.
Het blijft niet alleen bij foto's schieten, maar ze wordt gruwelijk toegetakeld en meerdere malen verkracht. Goed geacteerd van Dallender die een emmer met tranen vult en het meerdere malen uitschreeuwt van de pijn. Soms ging het een beetje te ver; wanneer je een normaal stukje door het riool loopt en opeens weer keihard begint te piepen vond ik wat ongeloofwaardig. Maar het merendeel zit je vol afschuw mee te leven.
Natuurlijk wil je dat de Bulgaren op een onmenselijke manier worden gestraft en dat gebeurd dan gelukkkig ook. Niet alles was even gruwelijk, maar een aantal scenes waren wel bijzonder pijnlijk. Wraak smaakt zoet. Jammer is dat de boel soms wel erg vlot gemonteerd was. In het ene shot loopt ze op straat, een seconde later zit ze weer in het riool. En hoe komt ze aan sommige spullen, zoals dat bedframe? Verder zijn er nog wat wendingen en beslissingen waar ik m'n vraagtekens bij zet. Maar al met al heb ik me niet verveeld.
Elineloves
Ik vond hem wel tof. Goed bevallen, mede dankzij de locatie en de setting. Werkt goed. Het verhaal zelf had iets strakker gekund, de overgang van de fotoshoot naar de gruwelijke situatie waarin ze terecht komt ging wat snel en niet altijd even logisch.
Toch is het luguber, erg zieke momenten krijg je voorgeschoteld. Ze is gelukkig wel aardig geloofwaardig, al is de tijd tussen de daadwerkelijke marteling en de wraak wel weer erg kort en niet ophelderend. Had graag iets meer uitdieping gezien op dat gebied, iets wat ik in deel een ook gemist heb.
Desondanks toch een goede film. Hoeft niet onder te doen voor het eerste deel.
dirk-dv
Soms wat voorspelbaar je weet van te voren het begint ziekelijk en echt hard maar daarna genieten met die wraak scenes trouwens die moeder op t laatst had ze in die kuil moeten donderen wat een gewetenloos bitch is dat zeg.
Prima film voor tussendoor 3,0
jadolino
Inderdaad.. burn the M.F. down Wat een heerlijke wraak film is dit... Erg hard , ruw en meedogenloos. Maar meer dan terecht na omstandigheden... .
sinterklaas
I Spit on Your Grave was een prima remake (waarvan ik het origineel niet heb gezien), die echter hier meteen onder de Just Bridge logo in de videotheekschappen vloog, wat best vreemd was, want ik vond het toch wel een van de betere wraakfilms. En ik zou wel niet de enige geweest zijn, want het origineel had geen deel 2, de remake wel.
En deel 2 lijkt er nog wel even een schepje bovenop te gooien en is ook gewoon weer uiterst gruwelijk en misselijkmakend. We maken kennis met een zeer stoere knappe Katie die maar steeds verlies maakt met haar model-talenten, maar met de neus in de boter valt als ze toch ergens terecht kan voor een shoot. De 3 mannen waar ze het bij doet beginnen echter vervelend en pervers te worden dus Katie bedankt vriendelijk. Waarbij Katie ook begint te beseffen dat ze bij een hele verkeerde groep fotografen is gekomen. Het begint met irritant en stalkerig gedrag van een van de minst slimste, maar uiteindelijk krijgen we wat we konden verwachten en je bent gewaarschuwd: De hele misbruik/martelscene duurt bijna een uur (!) en ik dacht dat het begin al erg genoeg was. En ook hier gaat de regisseur weer tot het uiterste van het uiterste, waarbij een radeloze vrouw oog in oog komt te staan met een groepje genadeloze monsters. Dit is toch weer echt een van de gruwelijkste misbruik-scene's die ik in een film gezien heb, wat zich echt wel kan meten aan de genadeloosheid uit Irreversible. Tussendoor word Katie ontvoerd naar Bulgarije, waar de hel verder gaat. Vooral die forse pooier/baas was walgelijk. En zo word Katie uiteindelijk geloosd en voor dood verklaard. Tenminste, dat dachten ze.
De manier hoe Katie ervan af is gekomen is schrijnend om te zien. Maar maak je geen zorgen. De handlangers die krijgen hun portie, en dat is weer uiterst genieten. Ook hier worden, net als in deel 1, de martelmethodes per dader geassocieerd met de daad wat Katie is aangedaan, wat ook gewoon erg goed werkt en ook hier weer lekker op zijn pijnlijkst wordt neergezet. Het blijft gewoon heerlijk om te zien dat dit soort monsters hunzelf op die manier tegen komen en zelf ook eens weten wat lijden is. Vooral die bankschroef-castratie en die hele marteling van Georgy (vooral met dat peuteren in die etterende wond) waren lekker pijnlijk.
Ook de bijrollen van die pastoor en die detective waren erg goed.
Gewoonweg een erg goed vervolg (nouja vervolg), waar het brute geweld er weer zeker niet om liegt. Ook de settings waren niet om vrolijk van te worden. Sofia moet toch haast wel een van de goorste steden van Europa zijn, maarja, het filmt ook goedkoop. Vandaar dat de film zich ook waarschijnlijk prompt van locatie verwisselde. Dit was in ieder geval weer een erg sterk deeltje, wat ook zeker niet geschikt is voor gevoelige kijkers. Volgend jaar deel 3?
otherfool
Goedkoop opvolgertje van de toch prima remake van de eveneens sterke klassieker in het vuige rape / revenge genre. Helaas is deel 2 niet echt te pruimen, het meisje is maar vervelend en de drie gestoorde broers zijn niet memorabel genoeg. De onzalige keus het meisje naar Bulgarije te verplaatsen, waar de lokale priester en de lokale politie-agent Engelse dialogen houden, is te dom voor woorden en bovenal onnodig (daar hebben we Hostel al voor). De wraakacties zijn aardig (zeker de ballenpletter) maar als geheel kon het me niet zo bekoren.
Zeer nipte 2*.
K. V.
Deel twee eens bekeken en zoals gewoonlijk is alles meer.
Dit keer geen ellenlange verkrachtingsscène als in het eerst deel (gelukkig maar), maar toch ook ook wel minder sfeer als in deel één. 'k vond dat de nadruk veel meer lag op het martelen zelf.
Ook dit keer kon het hoofdpersonage weer overtuigen.
'k vond dit deel toch iets minder als voorgaand deel. De cast speelde wel overtuigend, maar 'k vond het qua verhaal en sfeer toch minder dan z'n voorganger.
Piratje
Een afgrijselijke, gruwelijke film die heel braaf begint.
Maar voor de rest een afslachting is die niet erger meer kan. Lijkt me.
Wie van dit schrikwekkende genre houdt zal zich verkneukelen.
Toch zijn er enkele onjuistheden in het verhaal en de uitwerking ervan die gewoon niet kunnen.
Het acteren was prima met de nodige close-ups, stiltes en geluiden.
Maar je moet echt van dit afschuwelijke houden om van te kunnen genieten.
Dus voor de echte liefhebbers 3,5* Maar niet voor mij.
Underkoffer
Ik vind dit type horror altijd wel nice. Zoveel gore dat je er plaatsvervangende pijn van krijgt
Wat Robert1970 aangeeft vind ik in deze film ook wel erg sterk: hoe Katie veranderd. Deel 1 heb ik ook gezien en daar vond ik het toch wat minder als ik het vergelijk. Wat ik in deel1 wel beter vond was het type wraak. Die was meer vergelijkbaar met wat de verkrachters haar hadden aangedaan; het had meer verband. Dat vond ik bij deze film wat minder. Het refereerde minder aan de dingen die zij haar hadden aangedaan. Met uitzondering van die zwetende dikzak die ze even goed electroduceerde
. Wat ik aan deel 2 beter vond ten opzichte van deel 1 was de opbouw naar het wraak. De verkrachtingsscènes lieten iets meer aan de verbeelding over dan in deel 1 wat ik - als vrouw zijnde - wat prettiger vond kijken. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Ik vond dat in deel 2 wat beter belicht en iets meer aan de suggestie over gelaten. Zo werd de hele verkrachting door die dikke zweterd niet afgebeeld bijvoorbeeld. Op deze manier vond ik het wat beter te 'verdragen'.
Wel vond ik de film op bepaalde punten ontzettend ongeloofwaardig. Hoe nemen een stel Bulgaren in hemelsnaam een ontvoerde vrouw mee in een hutkoffer weg uit USA?! En dan ga ik me gauw ergeren aan een film. Dat verziekte wel een beetje mijn kijkplezier. Ook vond ik het gegil van de hoofdrolspeelster irritant. Dat gekrijs. Maar ook dat is persoonlijk..
Toch een 2,5 omdat ik op sommige momenten wel weke benen kreeg van het gore dat ik zag. En omdat ik 'm op veel punten toch beter vond dan deel 1. En bij dit soort films blijft het toch leuk dat je bij de afmarteling van de verkrachters/ontvoerders denkt GO KATIE GO hahaha. Al met al is het prima vermaak als je van dit type horror houdt.
Robert1970
Dit verhaal kwam nog trager op gang dan de 2010 versie.
Ik had zelfs de indruk dat er snel een eind aan de film gemaakt moest worden en dat de laatst 20 minuten een beetje afgeraffeld werden. Jammer!
Maar toch is dit een waardig vervolg.
Ik zit al op deel 3 te wachten (hoop ook dat die gemaakt wordt).
Halcyon
Je moet wel degelijk over een ijzeren maag beschikken om de martelgang die Katie ondergaat te kunnen verteren. Ze zeggen wel eens dat dit soort films vrouwonvriendelijk zijn, maar eigenlijk is dit net een ode aan de mentale veekracht en fysieke weerbaarheid van de vrouw. Hoe uitzichtloos het genre rape&revenge ook is, er is altijd een happy ending om je aan op te trekken. De makers van dit vervolg (van de remake) doen er goed aan om de rurale setting in te ruilen voor een stedelijke, met veel grimmige, grijze beelden tot gevolg. Een groot stuk speelt zich bovendien ook nog eens ondergronds af, wat de film een vuil kantje bezorgt, bovenop de smeerlapperij die je al te zien krijgt. Een waardenvolle toevoeging aan het rape&revenge genre is dit zeker, al moet ik toegeven dat ik nooit echt vrolijk wordt van dit soort films.
windhoos2000
Ik vind dit altijd wel goede films als ze goed uitgewerkt zijn. Dat vind ik dan ook bij deze film het geval. Omdat ik mijn beoordeling ook baseer op het feit of ik de film opnieuw zou kijken krijgt deze 3 sterren, want dat is niet aan de orde. Maar verder helemaal geen negatieve aanmerkingen op deze film. Prima gore
Miszmi
Deel 1 viel mij al erg tegen, en deel 2 valt niet veel meer over te vertellen. Mede doordat ik las dat de verkrachtingsscène een stuk minder zou zijn, wilde ik dit deel toch een kans geven. Helaas was je al met al alweer meer dan een uur kwijt, de verkrachtingsscène was misschien iets minder heftig dan in deel 1, maar met alles erom heen veel uitgebreider (absoluut niet beter) dan in deel 1. Het acteerwerk, wat ik in deel 1 nog geweldig vond, vond ik hierin ook matig. De wraak had wederom meer uit gehaald kunnen worden, ook in dit deel was daar maar 30/35 minuten voor. Meer dan 2*, voor de moeite, kan ik deze film dan ook niet geven.

I Spit on Your Grave 3: Vengeance Is Mine

The Tuskegee Airmen
Drama / Oorlog, 1995

I Spit on Your Grave
Horror / Thriller, 2010
verkrachtingexploitatiebulgaria vervolgwraakmodelamerican express rape and revenge