Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Steven R. Monroe
Met onder meer: Jemma Dallender, Joe Absolom en Yavor Baharov
Gesproken taal: Bulgaars en Engels
Plot I Spit on Your Grave 2
"The Terror. The Bloodshed. The Revenge."
De mooie Katie is net verhuisd naar New York waar ze, net als vele andere knappe vrouwen, het probeert te maken als model. Maar wat begint als een onschuldige en simpele fotoshoot verandert al snel in een verontrustende situatie. Verkracht, gemarteld en ontvoerd naar een vreemd land, wordt Katie levend begraven en voor dood achtergelaten. Tegen alle verwachtingen in weet ze echter te ontsnappen en nu zint ze op wraak.
Katie
Valko
Kiril
Bar Patron
Placide
Harde, heftige film, over de top allemaal, maar wat een geloofwaardige rol zet de hoofdrolspeelster neer.
Daar is heel wat voor nodig, maar haar lukt het en hoe en dat maakt de film zeker de moeite waard om te kijken, hoe ziek en walgelijk die ook is.
Voor mensen die van dit soort films houden komen volop aan hun trekken en is het een absolute aanrader.
movie freak84
deel 1 is beter, maar ik moet zeggen dat hij opnieuw vermakelijk was, met wel een paar hele grote missers in het verhaal, die irriteren.helaas....
Als je hem zo vermakelijk vind waarom geef je deze film dan maar 2 sterren dat is dus een 4.
Ik ken deel 1 nog niet maar vond dit wel een van de ziekste films die ik heb gezien, en mischien is het niet echt een heel uitgebreid verhaal desalniettemin vind ik het toch een erg goede film
Dit vervolg gaat nog verder dan z'n voorganger, maar mist de impact van de wraak die deel 1 had. Ik zal eerst beginnen met het goeie nieuws. Regisseur Monroe neemt weer de draad op en leert uit z'n vorige film. Visueel is het dan ook niet slecht en de gore scènes zijn echt wel hard. Qua stijl is dit in de buurt van Martyrs (zonder de gekende sfeer) en Hostel. Maar het is nergens origineel en als je door de luchtbel van het gore kijkt, schiet er niet veel over. Tijd voor wat spanning is er al zeker niet. Jemma Dallender doet het goed en dankzij de regie van Monroe wordt het toch nog de moeite. Maar het blijft een teleurstelling na het vorige deel en het origineel uit de jaren '70.
Gruwelijk genre.
Waar de remake van de beruchte rape & revenge-flick uit 1978 al de nodige onderbuikgevoelens opriep, doet dit vervolg dat nog eens meer dan dunnetjes over. Na een rustige intro wordt de 'heldin' onderworpen aan de meest gruwelijke ellende en smerigheid als ze tijdens een foto-shoot een stel psychopaten ontmoet. De uiteindelijke wraak had best wat zoeter gemogen, maar de liefhebbers van dit gruwelijke (sub)genre worden veelal op hun wenken bediend.
Redelijk.
Zieke shit, net als het eerste deel, dat een technisch sterke maar nogal ranzige remake was van het reeds onfrisse origineel uit 1978. Dit keer gaat men meer de Hostel-kant op, met wisselend succes. De opbouw is best spannend en intens, maar zoals wel vaker het geval is bij dit soort wraak-films weten de makers van gekkigheid niet meer wat ze moeten bedenken om genregenoten te overtroeven. De gebruikelijke parade van nare figuren en bloederige toestanden trekt aan de kijker voorbij, zonder echt indruk achter te laten.
diaan11
Feel good movie, dit soort wraakfilms roepen altijd iets op, logisch zulke zieke gasten.
Ik geloof niet dat de term 'feelgood movie' hier van toepassing is. Wanneer je van deze film echt een goed gevoel krijgt raad ik aan om psychologische hulp te zoeken
AmazingPP
Het zijn hele wrede films, deze twee en deze tweede doet er nog eens een schepje bovenop. Soms vraag ik mezelf wel eens af hoe ziek het allemaal kan worden, maar je hebt pas alles gezien als je "Martyrs" hebt gezien. Daarbij is deze nog niet eens zo ziek. Ik vond de opbouw van de film goed en je kan eigenlijk niet wachten totdat ze wraak gaat nemen. En dan doet ze!!! Wat zet die hoofdrolspeelster trouwens een ontzettende goede rol neer, ongelooflijk. Je gelooft haar iedere minuut. Mocht ze nooit meer in een film spelen: hiermee heeft ze zichzelf al onsterfelijk gemaakt. Zeker niet voor mensen met een zwakke maag bedoelt, maar ik vond de film geweldig! Gruwelijk, maar geweldig!! 4 *
AmazingPP

Noviomagum
Voor de liefhebbers van dit genre een topfilm, het zoekt inderdaad de grens op maar persoonlijk hou ik daar wel van, de opbouw van het verhaal is redelijk maar het draait toch vooral om de scenes met gore, de hoofdrolspeelster is overtuigend sterk
dutchtuga
Niet zo gruwelijk zoals ik van mensen had gehoord. Op papier is alles wat met de arme Katie gebeurt stuitend, maar Steven Monroe maakt de cruciale fout de film minder geloofwaardig te maken door de Bulgaren Engels met Bulgaars accent tegen elkaar te laten spreken. Schandalig eigenlijk dat zoiets gebeurt met de Amerikaanse markt in gedachten. Dit had zoveel beter geweest als de Bulgaren gewoon Bulgaars hadden gesproken. Ook het feit dat Katie op onverklaarbare wijze in Bulgarije terechtkomt is niet zo'n slimme zet geweest.
Verder is de film best onderhoudend en zijn sommige wraakacties bevredigend. Maar dit had alles dus veel beter geweest als het script wat slimmer in elkaar had gestoken.
Barry83
Wat een heerlijke zieke wraak film!
Zelfs ik moest af en toe een paar keer slikken bij sommige scenes
Wel jammer dat de film en het verhaal verder niet zo goed uitgewerkt zijn. Zitten namelijk flinke missers in. Had anders een topper kunnen worden.
Noodless
Kan me ook wel vinden in het commentaar van Barry83.
Een paar ziekelijke scènes, maar het verhaal laat een paar steekjes vallen.
Zo vind ik heel de opzet met de priester zwak en had gemakkelijk weggelaten kunnen worden.
De wraak is vaak lekker bloederig uitgevoerd, maar het lokken van de schuldigen kwam te simpel over. Voor de rest een leuk wraakfilmpje ! 6,5/10
TimF
Heftige film die doet denken aan Franse hororfilms. Verrasend dat dit in de VS gemaakt is. Iemand zegt hier dat de gore geen indruk maakt, nou een bepaalde scene zal toch zeker voor koude rillingen zorgen bij de meeste mannen. En bij de vrouwelijke kijkers, nog meer dan bij de mannelijke denk ik, zal het eerste deel van de film toch ook niet onopgemerkt voorbij gaan, dus die opmerking is een beetje onzin.
Wel zijn sommige stukken gewoon niet leuk meer om te kijken, zo ziek en is het verhaaltje wel erg simpel gehouden.
Ondanks dat, wel de moeite waard voor de meeste horrorfans. Van mij 3*
FillumGek
Beter dan het origineel, niet beter als de remake. Dat het geheel in een vreemd land afspeelt en je de mensen sowieso de helft van de tijd niet kan verstaan zorgt altijd voor een beknellende sfeer. Ook hier waar een groepje Bulgaren op een afgelegen, duistere locatie een fotoshoot wilt houden met de mooie Katie.
Het blijft niet alleen bij foto's schieten, maar ze wordt gruwelijk toegetakeld en meerdere malen verkracht. Goed geacteerd van Dallender die een emmer met tranen vult en het meerdere malen uitschreeuwt van de pijn. Soms ging het een beetje te ver; wanneer je een normaal stukje door het riool loopt en opeens weer keihard begint te piepen vond ik wat ongeloofwaardig. Maar het merendeel zit je vol afschuw mee te leven.
Natuurlijk wil je dat de Bulgaren op een onmenselijke manier worden gestraft en dat gebeurd dan gelukkkig ook. Niet alles was even gruwelijk, maar een aantal scenes waren wel bijzonder pijnlijk. Wraak smaakt zoet. Jammer is dat de boel soms wel erg vlot gemonteerd was. In het ene shot loopt ze op straat, een seconde later zit ze weer in het riool. En hoe komt ze aan sommige spullen, zoals dat bedframe? Verder zijn er nog wat wendingen en beslissingen waar ik m'n vraagtekens bij zet. Maar al met al heb ik me niet verveeld.
playah26
Heerlijk vervolg op deel 1 mede dankzij jemma dallender die fantastisch acteerd.
Alles is best over de top maar het word nergens echt vervelend,
Wraak was nog nooit zo zoet en heb echt genoten van jemma dallender die haar rol superieur invulde.
Beter dan deel 1, t kijken zeker waard!
sandero16
goede film, met ontzettende gruwelijke scenes. Soms had het van mij allemaal wat minder gemogen qua martelingen. Ik had liever wat meer verhaal gezien en minder langdradige stukjes die niks toevoegen.
Vond dit deel minder goed dan deel 1, maar alles bij mekaar 3,5 sterren.
Dit is een fucking zieke film!!!! Echt hardcore bitch is dat!!!!!!!!!!!!!!
Elineloves
Ik vond hem wel tof. Goed bevallen, mede dankzij de locatie en de setting. Werkt goed. Het verhaal zelf had iets strakker gekund, de overgang van de fotoshoot naar de gruwelijke situatie waarin ze terecht komt ging wat snel en niet altijd even logisch.
Toch is het luguber, erg zieke momenten krijg je voorgeschoteld. Ze is gelukkig wel aardig geloofwaardig, al is de tijd tussen de daadwerkelijke marteling en de wraak wel weer erg kort en niet ophelderend. Had graag iets meer uitdieping gezien op dat gebied, iets wat ik in deel een ook gemist heb.
Desondanks toch een goede film. Hoeft niet onder te doen voor het eerste deel.
dirk-dv
Soms wat voorspelbaar je weet van te voren het begint ziekelijk en echt hard maar daarna genieten met die wraak scenes trouwens die moeder op t laatst had ze in die kuil moeten donderen wat een gewetenloos bitch is dat zeg.
Prima film voor tussendoor 3,0
mixmaster
zeer wrede en brute film dit 2e deel.
de 1e was al vrij heftig , maar deze is nog erger.
hetzelfde recept maar dan nog bruter , ik vraag me af of er een 3e deel komt , en of die dan nog erger word.
na Martyrs en irreversible vind ik deze film toch wel 1 v/d ergste in dit genre.
jadolino
Inderdaad.. burn the M.F. down Wat een heerlijke wraak film is dit... Erg hard , ruw en meedogenloos. Maar meer dan terecht na omstandigheden... .
Boeikens
Veruit de beste onder de rape-revenge films!
Sfeervol, brutaal, realistisch en een zeer sterk spelende Jemma Dallender.
Pazmaster
Jemma Dallender speelt inderdaad goed, vooral in het eerste gedeelte van de film is ze erg overtuigend. Wel is het een beetje van hetzelfde laken een pak als je het vergelijkt met deel 1. Het einde vind ik niet zo sterk en er zitten ook een paar dingen in die niet echt kloppen. Verder wel een leuk filmpje. Maar ik zou m niet met je vriendin kijken
the flash
de versie die just bridge uitbrengt is die de verlengde versie? op doos staat 95 min maar imdb zegt langer
sinterklaas
I Spit on Your Grave was een prima remake (waarvan ik het origineel niet heb gezien), die echter hier meteen onder de Just Bridge logo in de videotheekschappen vloog, wat best vreemd was, want ik vond het toch wel een van de betere wraakfilms. En ik zou wel niet de enige geweest zijn, want het origineel had geen deel 2, de remake wel.
En deel 2 lijkt er nog wel even een schepje bovenop te gooien en is ook gewoon weer uiterst gruwelijk en misselijkmakend. We maken kennis met een zeer stoere knappe Katie die maar steeds verlies maakt met haar model-talenten, maar met de neus in de boter valt als ze toch ergens terecht kan voor een shoot. De 3 mannen waar ze het bij doet beginnen echter vervelend en pervers te worden dus Katie bedankt vriendelijk. Waarbij Katie ook begint te beseffen dat ze bij een hele verkeerde groep fotografen is gekomen. Het begint met irritant en stalkerig gedrag van een van de minst slimste, maar uiteindelijk krijgen we wat we konden verwachten en je bent gewaarschuwd: De hele misbruik/martelscene duurt bijna een uur (!) en ik dacht dat het begin al erg genoeg was. En ook hier gaat de regisseur weer tot het uiterste van het uiterste, waarbij een radeloze vrouw oog in oog komt te staan met een groepje genadeloze monsters. Dit is toch weer echt een van de gruwelijkste misbruik-scene's die ik in een film gezien heb, wat zich echt wel kan meten aan de genadeloosheid uit Irreversible. Tussendoor word Katie ontvoerd naar Bulgarije, waar de hel verder gaat. Vooral die forse pooier/baas was walgelijk. En zo word Katie uiteindelijk geloosd en voor dood verklaard. Tenminste, dat dachten ze.
De manier hoe Katie ervan af is gekomen is schrijnend om te zien. Maar maak je geen zorgen. De handlangers die krijgen hun portie, en dat is weer uiterst genieten. Ook hier worden, net als in deel 1, de martelmethodes per dader geassocieerd met de daad wat Katie is aangedaan, wat ook gewoon erg goed werkt en ook hier weer lekker op zijn pijnlijkst wordt neergezet. Het blijft gewoon heerlijk om te zien dat dit soort monsters hunzelf op die manier tegen komen en zelf ook eens weten wat lijden is. Vooral die bankschroef-castratie en die hele marteling van Georgy (vooral met dat peuteren in die etterende wond) waren lekker pijnlijk.
Ook de bijrollen van die pastoor en die detective waren erg goed.
Gewoonweg een erg goed vervolg (nouja vervolg), waar het brute geweld er weer zeker niet om liegt. Ook de settings waren niet om vrolijk van te worden. Sofia moet toch haast wel een van de goorste steden van Europa zijn, maarja, het filmt ook goedkoop. Vandaar dat de film zich ook waarschijnlijk prompt van locatie verwisselde. Dit was in ieder geval weer een erg sterk deeltje, wat ook zeker niet geschikt is voor gevoelige kijkers. Volgend jaar deel 3?
otherfool
Goedkoop opvolgertje van de toch prima remake van de eveneens sterke klassieker in het vuige rape / revenge genre. Helaas is deel 2 niet echt te pruimen, het meisje is maar vervelend en de drie gestoorde broers zijn niet memorabel genoeg. De onzalige keus het meisje naar Bulgarije te verplaatsen, waar de lokale priester en de lokale politie-agent Engelse dialogen houden, is te dom voor woorden en bovenal onnodig (daar hebben we Hostel al voor). De wraakacties zijn aardig (zeker de ballenpletter) maar als geheel kon het me niet zo bekoren.
Zeer nipte 2*.
Svenniboyke
Wow sterk!Vind hem zelf nog net dat beetje beter dan de eerste!Heb echt vol spanning en afschuw naar deze film gekeken!En wat een sterke acteerprestaties van jemma dallender!Hoedje af!
Meltje8
ik had niet mee moeten kijken met mn man.. Ben de hele week chagerijnig geweest en heb er niet van kunnen slapen.. Ik was letterlijk vergeten dat het een film was! Zoiets wil ik nooit meer zien! Ben zelfs dagen boos geweest op mijn man..

I Spit on Your Grave 3: Vengeance Is Mine

The Tuskegee Airmen
Drama / Oorlog, 1995

I Spit on Your Grave
Horror / Thriller, 2010
verkrachtingexploitatiebulgaria vervolgwraakmodelamerican express rape and revenge