• 9.374.764 stemmen

Pawn Shop Chronicles (2013)

Actie / Komedie | 112 minuten

Genre: Actie / Komedie

Alternatieve titels: Hustlers / Pawn War Chronicles

Geregisseerd door: Wayne Kramer

Met onder meer: Paul Walker, Norman Reedus en Elijah Wood

Plot Pawn Shop Chronicles

"One small town pawn shop. One big time wild ride."

In Pawn Shop Chronicles volgen we een aantal junkies die een crystal meth lab willen overvallen, een Elvis imiterende mislukkeling en een pas getrouwde man op zoek naar zijn verdwenen vorige vrouw. Pandjesbaas Alton helpt ze op weg door enkele objecten in bewaring te nemen, terwijl hij zelf uit handen probeert te blijven van een agressieve automobilist.

Vanaf 29 augustus in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

avatar van schram101

schram101

Bizarre cast met ook Thomas Jane, Matt Dillon, D'Onofrio en Brendan Fraser er nog bij..

Ziet er aardig uit, al ben ik nog niet overtuigd.

avatar van Macmanus

Macmanus

Matig

Kramers Running Scared vond ik echt een hele fijne US actiefilm. Maar het lukt hem hier niet dat kunstje te herhalen. Sowieso is het qua vertelling wat achterhaald. Het doet meer dan eens denken aan de Tarantino achtige dingen die in raakte rond de jaren 90tig begin 2000. Maar mits fris en vrolijk gemaakt wellicht nog wel leuk.

Maar het wil niet echt vlotten. Hoewel het begin nog wel meeviel. Het verhaaltje met Walker is rap maar heeft uiteindelijk vrij weinig om het lijf. Daarna krijgen we een zoektocht die uiteindelijk leidt naar Frodo. Die weer eens een viezig ventje speelt. Die jongen is ook iets te hard bezig met zijn Frodo imago van zich af te poetsen. Echt overtuigen wil het nooit. Zie je hem een beetje slapjes met meiden stoeien op de achtergrond...Anywho het is niet bijster slecht maar het is ook wat los zand, dat wat irritant einigde. De film laatste deel volgt een Elvis impersonator (Ook weinig origineel) die er niks van kan. Het is een saai, slap deel dat definitief de nek van de film omdraait.

Sowieso weet je eigenlijk wanneer je meer lol hebt met de foute takes op het einde. Dat de film zelf niet erg veel indruk heeft gemaakt. De Visuele stijl van Kramer waardeer ik wel, maar hier wil het scenario, de acteurs, de setting niet meewerken.

2 sterren.

avatar van Mondragon

Mondragon

Bizarre film, weet niet goed wat ik er van moet vinden maar me toch wel goed vermaakt.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Sluit mij compleet aan bij Mondragon.

Deze film is zo wazig en bizar dat je hem of goed vind of vrij snel uit zet.

Nog maar eens herzien terwijl ik een jonkie op heb, dan zal hij waarschijnlijk beter zijn. (of misschien zelfs aan de x).

avatar van speliz

speliz

Gewoon goeie film, en idd een beetje bizar...

Eerste 20 minuten moet je gewoon effe door maar zodra de ring in het spel komt wordt de film erg euk, als we dat allemaal gehad hebben komt de king inbeeld, dat vind ik persoonlijk allemaal wat minder, maar het einde maakt veel goed....

Ik zou zeggen gewoom 1xtje kijken...

avatar van gauke

gauke

Deze verzameling van stijlen deed me meerdere malen aan 'Pulp Fiction' denken en daar was ik, als een van de zeer weinigen, niet bepaald kapot van. Een soort van donkere, extreme komedie over de Amerikaanse droom met drie vervlochten vreemde en gewelddadige verhalen. Het leek voortdurend of de regisseur de controle over zijn cast kwijtraakte.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Trailer ziet er goed uit,vanavond maar eens kijken,ik ben benieuwd.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

"Vincent D'Onofrio ".

Bij de ene film ben ik een man met veel woorden en bij de andere film eentje met weinig.

Ik zal me betreffende Pawn Shop Chronicles (2013) aan het laatste houden :

Goed.

avatar van Precies

Precies

Begon erg slecht. Af en toe kunnen lachen tijdens deze film. Veel verrassingen en leuke en mooi overgangen tussen scenes. Goede regie. Maar uiteindelijk toch niet het gevoel gekregen dat ik naar een echt goede film heb gekeken. Beetje zwak einde met onze Elvis-imitator.

avatar van james_cameron

Van de regisseur van het al even drukke Running Scared uit 2006, al was die heel wat beter. Hier pakt het idee van meerdere met elkaar verbonden verhaallijnen beduidend minder goed uit. Been there, done that in the '90's, kun je wel zeggen. Vooral het eerste gedeelte, over een drietal onbenullige lowlifes die een overval willen plegen, is op het hysterische af en doet bijzonder geforceerd aan. Het tweede gedeelte kan ermee door, vooral door de maffe rol van Matt Dillon; het derde is dan weer erg slap, ondanks het enthousiaste spel van Brendan Fraser als tweederangs Elvis-impersonator. Een erg wisselvallige film dus, amper de moeite waard.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Pawn Shop Chronicles vertelt drie verhalen die elkaar kruisen. Vele bekende acteurs kruipen in de huid van uitlopende weirde karakters. Walker als methhead, Dillon als wraakbeluste exman, Wood als gestoorde sicko en Fraser als Elvis imitator met down syndrome. Ze spelen hun rol allemaal best goed.

Het eerste deel met de methheads was erg vermakelijk, maar de film kakt enorm in naderhand. Het laatste deel met de Elvis imitator verpest de film aanzienlijk.

De discussies in de pawnshop waren ook best vermakelijk.

Al met al 3*.

avatar van Prudh

Prudh

Deze is al vrij lang geleden van de releaselijst geschrapt. Geen bioscooprelease in NL dus.

Dankjewel voor de tip. Ik heb de release bij deze verwijderd.

Beetje bizar maar heb me wel vermaakt!

avatar van erik1677

erik1677

Wat een geweldige lompe actie comedie is dit.

Bij wijlen lag ik helemaal dubbel om bepaalde personages.

Vooral die 2 rednek knakkers uit het begin.

Tja wat ik al zei, superlomp en boordevol humor!

Denk dat dit wel een persoonlijke favoriet van me word.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Film met humor en een hilarische rol van Fraser.

Aanrader

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Beetje genegeerd, deze Pawn Shop Cronicles.

Wellicht dat er wat meer aandacht voor komt, na het overlijden van Walker. Die hier toch wel een van zijn beste rollen neer zet.

avatar van jipt

jipt

Hahaha toffe bizarre maar ook verontrustende film. Dit is wel de verassing van het jaar.

Sterke rollen voor Walker, Dillon en Fraser. Maar ook alle bijrollen zijn lekker geflipt. Helaas spoort het einde een beetje van de rails. Geef hem daarom 4* maar had graag wat hoger gegeven. Zal wel een cult klassieker worden.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Berichten verplaatst naar Overigen > Algemeen > R.I.P.

avatar van XanderJ

XanderJ

Rust in vrede Paul "O Conner" Walker

Toffe, vreemde, film.

Goede rollen en goed acteerwerk

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Begint erg grappig maar wordt daarna eigenlijk steeds slapper en minder leuk. Wel een paar keer gelachen maar verder vind ik de film niet zo geslaagd. 2½ ster

avatar van schumacher

schumacher

Middelmatige film, het 1ste deel was nog te smaken maar vanaf dat lange stuk met die mislukten elvis, dat was echt slecht en saai.

avatar van weberanja

weberanja

Wat een heerlijke film, hier heb ik me echt mee vermaakt, de mislukte Elvis, de boze exman, en ja Paul Walker, wat een prachtrol zet ie hier neer, en Frodo vond ik echt leuk! Kortom een aanrader!

avatar van amanda3785

amanda3785

Verschrikkelijke film vond ik het. Maar dat komt omdat het niet mijn soort humor is. Afhankelijk van waar je zelf van houd, vind je de film top of juist helemaal niet. Wel anderhalve ster vanwege de acteerprestaties. En dan met name die van Paul Walker.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Veel leuke momenten. Maar vloog, zeker aan het einde, flink uit de bocht, en werd vooral onsamenhangend. Keek aardig weg, maar aandacht verslapte naarmate het einde naderde...

leuk geprobeerd, maar helaas niets geworden van wat het zou moeten worden..

2**

avatar van braft

braft

Eerste 2 verhalen waren echt super, waar Walker stevig in presteerde. Het derde verhaal viel hard tegen maar van mij krijgt het geheel nog een 3.5*

avatar van Steffmeister85

Steffmeister85

Wat een slechte film, heb het afgekeken maar vraag niet hoe

avatar van Theunissen

Wat een verrassend leuke film was dit, beter gezegd drie leuke filmpjes (misschien zelfs vier). Qua stijl en uitvoering had hij veel weg van de eveneens zeer leuke film "Running Scared (2006)", die niet toevallig ook van dezelfde regisseur "Wayne Kramer" is.

De filmpjes zijn stuk voor stuk zeer leuk (zeker het 2e filmpje) en de uitvoering ervan is bijzonder komisch en soms ook hard. De filmpjes hangen ook allemaal samen en begin allemaal in de Pawn Shop (dat is eigenlijk het 4e filmpje) die wordt gerund door een ietwat racistische (wel op een komische wijze) beheerder (leuk gespeeld door Vincent D'Onofrio) die continue zijn zwarte collega (leuk gespeeld door Chi McBride) afzeikt en die daarop weer geweldig reageert. In ieder filmpje speelt ook een bekende acteur de hoofdrol.

In het 1e filmpje is dat wijlen Paul Walker die een redneck speelt en samen met twee andere redneck's een bevriende drugsdealer willen overvallen. Uiteraard gaat dan van alles mis en loopt het plan niet op rolletjes. Dat verhaal vond ik persoonlijk wel het minste verhaal, maar bevat wel een aantal komische scenes zoals die van de twee redneck's (waaronder Paul Walker) die zich afvragen waarom ze Joden en Negers eigenlijk haten terwijl ze ze eigenlijk juist mogen. De discussie die daarop volgt was gewoon hilarisch en eigenlijk doen ze het gewoon voor de show omdat de buffetten bij de redneck bijeenkomsten zo lekker zijn. Ook de opmerking van Paul Walker (die stoned is) als hij op een gegeven moment verstijft staat en zijn redneck vriend aan hem vraagt "waarom hij verstijft stond" en hij dan zegt "ik dacht dat ik een heel leger blote zombie vrouwen zag" (het grappige hieraan is dat hij het werkelijk wel heeft gezien, men laat het wel niet zien, want de blote vrouwen komen aanbod in het 2e en 3e filmpje. In dat 3e filmpje komen ze ook aangemarcheerd zoals ze dat in een leger doen). Het einde is overigens best cynisch want dit was één van de laatste films van Paul Walker en hierin gaat hij ook dood.

In het 2e filmpje speelt Matt Dillon (die overigens veel weg had van "Ash" uit de "Evil Dead" films) de hoofdrol en dat deed hij schitterend. Sowieso zit dat verhaal heerlijk in elkaar en is het ook vrij grof. In dat verhaal komt Matt Dillon er namelijk achter (in de Pawn Shop), terwijl hij op huwelijksreis is, dat zijn eerste vrouw die plotseling verdween toch nog in leven is. De manier hoe hij erachter komt, zijn net getrouwde vrouw dumpt, en uiteindelijk de dader (ook geweldig gespeeld door Elijah Wood) vindt die zijn vrouw ontvoerd heeft, was hilarisch. Ook de keiharde manier waarmee hij met de dader afrekent was geweldig. Nadat hij zijn blote vrouw (die volledig naakt opgesloten zit in een kooitje in een silo) en ook de andere blote vrouwen (ook allemaal volledig naakt opgesloten in kooitjes in een andere silo en dan gestapeld als een piramide, waarvan de top ontbreekt) heeft bevrijdt, die allemaal door Elijah Wood werden misbruikt als seksslavinnen, denk je dat het verhaal goed zal eindigen. Maar het tegendeel is waar, want zijn gebrainwashte vrouw was juist nummer één (de top) in de piramide en had bepaalde privileges waar ze hard voor heeft gewerkt (geneukt). Ze is juist teleurgesteld dat ze bevrijdt (ze wilt nu namelijk eindelijk genieten van de privileges) is en verwond daardoor de rijdende Matt Dillon dodelijk met een mes die crasht met de auto (is o.a. van toepassing in het 1e filmpje), waardoor ze uiteindelijk beiden omkomen.

In het 3e filmpje speelt Brendan Fraser (hij speelde overigens ook geweldig) de hoofdrol als een Elvis imitator (iedereen noemt hem overigens Liberace ) zonder succes (hij komt ook even voor in het 2e filmpje waarbij zijn fraaie vriendin, gespeeld door Ashlee Simpson, hem verlaat). Dat filmpje was heel komisch en had veel weg van een aflevering uit "The Twilight Zone" (geweldige jaren 80 sciencefiction serie). Sowieso was het gedoe met de twee kappers (beter gezegd de keuze welke kapper) zeer komisch en ook het gedoe op de kermis (hij verkoopt daar zijn ziel aan de duivel, beter gezegd een predikant, voor succes) waarbij ook nog eens de fraaie bevrijde blote vrouwen uit het 2e filmpje langskomen. Op het einde van dat filmpje komt ook nog even Elijah Wood (die schijnbaar toch nog leeft) langs en neemt de ex-vriendin van Brendan Fraser (die wordt onwetend zijn nieuwe nummer één seksslavin in de piramide) en de andere bevrijde blote vrouwen mee terug naar zijn huis annex sekspaleis.

Na het 3e filmpje gaat het verhaal nog even leuk verder in de Pawn Shop en dan is de film teneinde. Gezien het lage gemiddelde van deze film hier hebben velen schijnbaar een andere mening over deze film, maar ik kan alleen maar zeggen dat ik ervan genoten heb en dat ik dit een verrassend leuke film vond. Zowel van de filmpjes, uitvoering (o.a. hoe de filmpjes qua details samenhangen, ze lijken in eerste instantie onbenullig maar zijn juist elementteer) en de cast (die er zichtbaar ook veel plezier in hadden, was o.a. ook te zien bij de aftiteling) heb ik genoten.

Ik kan eerlijk gezegd (net zoals "weberanja") deze film juist ook alleen maar aanraden

avatar van Noodless

Noodless

Apart filmpje , al wist het me niet helemaal te overtuigen. De reden ligt vooral dat het tweede verhaal interessant en veel beter is uitgewerkt dan de twee andere verhalen. Het eerste is wel leuk, maar redelijk oppervlakkig en het laatste wist me niet te boeien. Het geheel ( de drie verhalen ) wordt wel prima aan elkaar verbonden. 6/10