Running Scared (2006)

Actie / Thriller
122 minuten
geregisseerd door
Wayne Kramermet Paul Walker, Vera Farmiga en Cameron Bright
Nadat een drugsdeal verkeerd loopt en sommige corrupte agenten vermoord worden, moet de maffioso Joey (Paul Walker) de wapens, gebruikt tijdens het vuurgevecht, kwijt zien te raken. Dit wordt echter ingewikkeld wanneer de jonge zoon van zijn buurman het wapen van hem afpakt en het gebruikt om zijn vader neer te schieten. Zodra dit gebeurt moet Joey de hele nacht druk in de weer om de jongen te vinden, het vuurgevecht te verdoezelen en het wapen terug zien te krijgen, terwijl zijn eigen maten en de politie achter hem aanzitten.
3,5
[permalink] geplaatst op 19 november 2009, 19:00 uurSuper actiefilm !
Tijdens de grimmige zoektocht naar de jonge schutter worden alle registers van het actiegenre opengetrokken.
Hij speelt zich volledig af gedurende de nacht en is prachtig in beeld gebracht met schitterende camerastandpunten.
Er vallen geen stille momenten, de actie raast verder en neemt je mee op een wilde rit doorheen de stad, op zoek naar de revolver, waar intussen nog andere misdaadbendes naar op zoek zijn...
7,5/10
Een aanrader voor geharde actiefans
Filmsite :
p.s. Hier in Vlaanderen ligt die overal voor 2,5 Euro of minder in de DVD-bakken, spijtig dat de mensen daardoor de indruk kunnen krijgen dat dit een slechte tot middelmatige film zou zijn.
[permalink] geplaatst op 28 november 2009, 23:42 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenAlleraardige film. Acteerprestaties vallen mij op bepaalde momenten wel tegen, en de actiescènes zijn eigenlijk te weinig aanwezig. Het draait imo teveel om Oleg, die onbegrijpelijke dingen doet waardoor het allemaal erg ongeloofwaardig is.
Ook smaakt het sprookjesachtige einde een beetje vreemd; het past totaal niet bij deze donkere, harde film.
Maar goed, verder is de cinematografie bij vlagen erg goed. Helaas niet altijd. Dan vind ik Crank toch net iets beter geslaagd, als we deze twee mogen vergelijken.
[permalink] geplaatst op 3 januari 2010, 23:31 uurpowerman schreef:
De twee agenten (Billy Cristal en Gregory Hines) vormen een lekker duo en de film bevat veel humor. Verhaal stelt niet veel voor en de afloop voel je al vanaf het begin aankomen maar dat is geen probleem: dit is gewoon hapklaar vermaak.
Je hebt het waarschijnlijk over een andere film met dezelfde naam:
Running Scared (1986)
Deze film is namelijk niet met Christal en Hines en bevat ook niet zoveel humor...
[permalink] geplaatst op 3 januari 2010, 23:34 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenTharoy schreef:
Als je denkt dat het alleen over het zoeken van het wapen gaat en dat hij in steeds meer problemen komt, ongeveer zoals Crank, dan heb je het niet helemaal begrepen.
Zoals je ook in de eindcredits ziet gaat het juist om het kind en hoe die overal bang van wordt en hoe hij al dit geweld meemaakt.
4,5
[permalink] geplaatst op 22 januari 2010, 16:11 uurÉén van me favoriete films, zo hoort een thriller/actie-film te zijn.
5,0
[permalink] geplaatst op 28 januari 2010, 3:42 uurbeste actiefilm ever , echt zooo vet dit
4,0
[permalink] geplaatst op 8 februari 2010, 11:57 uurErg genoten van deze film. Maar waar kwam dat einde ineens vandaan? Snapte er geen bal van.
4,5
[permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 1:45 uurZieke film !
Zo'n film verdiend het om hoger te staan heb er erg van genoten..
Staat bij mij zeker hoog in het lijste vanaf nu.
*4,5