The Blob (1988)
Met onder meer: Kevin Dillon, Shawnee Smith en Donovan Leitch
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Slowaaks
Releasedatum: 6 april 1989
Plot The Blob
"Scream now, while there's still room to breathe!"
Het eerste afspraakje van Meg en Paul eindigt in mineur wanneer Paul een oude zwerver aanrijdt. De man heeft heel veel pijn aan zijn hand, waaraan een soort van groen vergif kleeft. Hij beweert dat het spul uit de hemel is komen vallen. Meg, Paul en Brian Flagg, die getuige was van het ongeval, brengen de man meteen naar het ziekenhuis. Het ding aan de hand van de man wordt alsmaar groter en vreet zijn hele lichaam op. Die nacht nog worden er zes mensen door dezelfde blubber vermoord.
Meg Penny
Reverend Meeker
Deputy Bill Briggs
Mrs. Penny
Moss Woodley
Sterke B film die hele goede effecten heeft.
Acteerwerk was ook niet slecht.
Verhaal was leuk en boeiend.
3,5 ster
megaman
Eén van mijn favoriete horrorfilms van de jaren '80. Minder sterk dan bijvoorbeeld The Thing, Day of the Dead, The Shining en Evil Dead maar toch zeker erg memorabel.
Tonypulp
Briljant!
Geweldig sfeertje, geniale effecten, gaaf verhaaltje en de jaren '80 saus is er rijkelijk overheen gegoten. Wat een genot om te aanschouwen. Natuurlijk ogen de special effects ''verouderd'', maar wat past het hier goed zeg! Een aantal meesterlijke gore momenten afgewisseld met standaard verhaal elementen die allemaal in een vlot en vermakelijk tempo verlopen.
Leuke cast, fijne foute muziek, het is vrijwel alles wat je wilt van een horrowerkje uit deze periode. Verder neemt het zichzelf niet serieus, weet het effectief om te gaan met de kills (zelfs een klein jongetje dat genadeloos word gepakt, ontzettend vet dat ze dat gewoon doen!) en is het eindresultaat memorabel.
boozebelly
- 1908 stemmen
Niet eens zo'n verkeerde, typische 80's horror
Dit zijn van die films die door hun slechtheid nog leuk zijn om eens te kijken. In het begin vond ik de special effect's ook nog best aardig, maar naar het einde toe houd dat helaas geen stand. Maar goed, dat heeft juist ook wel weer wat moois.
Het tempo is ook goed voor zo'n film, de gebeurtenissen volgen elkaar in redelijk rap tempo op.
Ondanks dat ik hier "maar" een 2,5* voor geef, moet ik zeggen dat ik mij best wel vermaakt heb. Dat lage cijfer is voor de slechte special effect's en het belabberde acteerwerk zo nu & dan. Ook het verhaal stelt natuurlijk geen ene drol voor.
Dit soort films wil ik toch in mijn collectie hebben als heimelijke genoegens
Soms heb ik gewoon zin in zo'n typische 80's horror prent. Deze komt mooi naast films als: Evil Dead, Warlock, Ghoulies 2, Return of the Living Dead 3, Nightmare on Elm Street 4 e.d. in mijn dvd-kast. Lekkere 80's rotzooi voor in de foute uurtjes
Er spelen trouwens nog best wat bekenden mee. Diverse acteurs ken ik wel uit andere films uit die tijd, waaronder natuurlijk Platoon's "Bunny". Geinig...
Edit: Vooruit...stiekem 3*
Vandaag herzien, toch wel geinig filmpje met leuke special effects, Sterretje erbij.
FunkStar
Heerlijke 80's horror classic! Dit was vroeger 1 van de eerste horror films die ik heb gezien. Vond en vind hem nog steeds nergens heel eng ofzo maar wel erg vermakelijk en goed gedaan al vind ik sommige effecten nu wel heel erg lelijk en goedkoop zoals die scene van de jongen die in de auto vermoord word door het slijmerige spul...
Ik houd van dit soort oude horror movies!
Boeikens
Meevaller.
Naar mening eens een remake die beter is dan zijn voorganger.
Onderhoudend, sfeervol en humoristisch met redelijke fx.
Leuke film voor een Retro avondje
dimi303
Ondanks zijn leeftijd blijf ik dit toch een cult classic vinden en dit enkel door de special effects die zeker niet gedateerd aanvoelen op enkele uitzonderingen na.
PROPAYNE
Leuke popcornhorror uit de 80er jaren. Ik heb 'm nu denk ik al 12x gezien, hij blijft leuk.
De effects zijn ook goed en lekker goor. toppertje!!
dominion
Gorige retro horror.
Dit was echt een vermakelijke gore filmpje.
Hij had toch hele mooie effecten zeker voor die tijd.
Gore ontbreekt dus ook niet in deze film er zitten genoeg stukjes in waar mensen gewoon lekker wegsmelten en verminkt raken.
Het was dus echt een leuke horror filmpje om naar te kijken.
Dus dit is ook echt een film waar je je verstand op nul moet zetten en drankje en popcorn erbij en dan gewoon genieten
Maar je moet ook niet te veel van verwachten want het is gewoon een simpele B- Horror met best goede FX.
3,5
Dit is geen hoesje, maar de originele filmposter.
BS
shit wat raar. 9,5 jaar terug de eerste post gemaakt op de film en nu nog een keer gekeken.
Mijn reactie toen:
Een oude horrorfilm met schreeuwende vrouwen en best goede special effects (behalve op het eind)
Toch best spannend maar niet iets om te kopen.2.5 ster
Herziende verzie:
Een nu nog oudere horrorfilm met schreeuwende vrouwen en nog steeds gewoon goede special effects ( zeker voor die tijd ) en ja, nog steeds de "over-de-top" einde wat net te ongeloofwaardig is ( als je het zo even mag zeggen )
Na een pauze van 9,5 jaar is de film nog steeds best spannend, maar nu ga ik toch zeggen dat je hem eigenlijk wel eens gezien moet hebben. Grabbel in de eurobak en zet deze ( toch wel ) klassieker in je kast.
Gezien dit alles en als je na meer dan 20 jaar nog steeds goede spanning en goede effecten met leuke gore neer weet de zetten, zeg ik dan doen we d'r een half puntje bij.
van 2,5 naar 3*
Naomi Watts
Fout, fouter, foutst.
En deze valt ongetwijfeld onder de overtreffende trap. Erg fijn 'fout' filmpje die zichzelf niet al te serieus neemt maar die ook zeer zelfbewust is. Het wordt al gauw duidelijk dat we het hier met een erg cheesy filmpje te maken hebben. Erg veel foute eighties stereotypes en nog foutere humor. De apotheker grap is hier een uitstekend voorbeeld van, een klassieker en die vervelen nagenoeg nooit en komen toch altijd weer verrassend. Erg fijne sfeer ook.
The Blob ziet er ook prima uit, en tuurlijk doen die corny effects ook hun taak. Versterkt het campy niveau alleen maar. Russell pakt gelijk goed uit door de stud en dat joch als slachtoffer te laten dienen terwijl die in een conventionele horrorfilm last man standing of zelfs survivor zouden zijn. Fijne kills en een aantal heerlijke scenes. De auto scene springt eruit, sterke kill (beautiful way to go) en erg leuke geinigheden. Zijn monoloog met zijn bewusteloze metgezel (Casanova
) en dan die mini-bar in zijn kofferbak
. Leuk. Helaas halen die mannen in scientist suits wel het leuke eruit. De eerste helft is geweldig totdat hun roet in het eten gooien en het allemaal een pak minder wordt. Al met al toch weer een erg sterke 80's horror.
Rickmans
Wat een heerlijke film is dit toch... Vroeger stiekem je oudere broer naar de videotheek sturen, omdat je zelf nog geen 16 was. Ik heb hem wel 20x gezien, maar hij blijft leuk.
Lefgozer
Gekeken omdat Johnny Drama (Kevin Dillon) hierin speelt. Geinig om hem te zien in zijn jonge jaren. Dit is gewoon een foute 80's horror film die vanwege zijn foutheid nog leuk is om te kijken ook. Aantal leuke humorstukjes, maar wordt nooit echt eng of spannend. Nog best mooie effects voor die tijd.
erik1677
Persoonlijk vind ik het een stukje cultcinema.
superhenkie
Totaal onzinnige film, maar erg vermakelijk. Ik heb het origineel niet gezien maar wat een belachelijk concept. Hoe bedenken ze het.
Op de een of andere manier werkt het prima.
De blob rules! Komt dat zien.
Actarus
Onbegrijpelijk dat er tot nu toe niemand een vervolg (remake of prequel) op gemaakt heeft...Zo'n simpel maar geniaal concept!
Deze versie is een typische reflexie van de 80's horror...nostalgie ten top!...
...of beter gezegd, The Blob is top!
Jawaddedadde
Kan ik me alleen maar bij aansluiten!
Fijn dat er af en toe nog van die haast vergeten filmpjes zijn die je volledig kunnen verrassen. The Blob is al bij al een vrij standaard horrorfilm met traditionele karakters (the jock, the cheerleader, the outcast) overgoten met een romantisch sausje, maar o wat een geweldige make-up en special effecten zeg!
Verwachtte me eerder aan een crappy B-filmpje maar de uitvoering is top. Geen moment verveeld en de vaak gore special effects zijn allesbehalve gedateerd te noemen (enkel naar het einde toe, wanneer Blob reusachtig is).
Top!
ibendb
Aardig.
The Blob is een foute, maar toch vermakelijke '80-film. Het acteerwerk is slecht tot redelijk en de special effects zien er niet altijd even goed uit. Maar toch is de film erg spannend. DIt komt vooral omdat het verhaal nog meevalt. Er komt verrassend veel gore in de film. Ik vond het best goed. 3*
PEN15
Och, ik wil hier al tijden wat over zeggen..
Ik zag deze film voor het eerst in 1990 en alleen al de filmhoes, zoals zoveel horrorposters uit de tachtiger jaren, is zo geniaal goed ontworpen. Dat bijschrift vond ik net zo'n stevige doordenker als die wereldberoemde tagline van Alien.
Voor mij ook een topper. Ik geniet elke keer weer alsof ik hem voor het eerst zie. Hij overtreft het origineel van 1958 met kilometers, en die andere uit 72 is helemaal geen vermelding waard, behalve dan dat Mort Garson een geweldige soundtrack voor die film verzorgde.
Ik ben in al die jaren nooit vergeten dat de ondertiteling voor de vhs erg merkwaardig was Het woord predator werd vertaald als..predator!!
Ik vind hem gewoon nog erg sterk, bijvoorbeeld die ene jongen in de bioscoop waarvan dat meisje dacht dat hij in orde was, maar bij het omdraaien bleek dat zijn halve gezicht weg was. Die white suit scientist van wie Kevin Dillon zijn wapen afpakte en zijn halve lichaam was weggebrand en er nog een #help mee# kraakte, vanuit zijn helm. Het was een grote verrassing om te zien dat de verwachte hoofdrolspelers al in het begin van de film zouden omkomen!
Al die jaren later heb ik wel bijgehouden wat voor cijfers men deze film gaf en het valt me echt tegen dat het zo laag gewaardeerd wordt. Erika Eleniak heeft hier trouwens ook nog een cameo, maar je moet echt twee keer goed kijken om haar te herkennen.
Drs. DAJA
Erg vermakelijke '80s werkje met lekkere lading aan creatieve gore. Wat The Blob uit '58 is voor de fifties is deze voor de eighties. Er is in deze film helaas (vooral in het begin) wat meer geouwehoer rondom de enorme lading personages waardoor ie minder recht-toe-recht-aan is dan haar voorganger (en bij dit type film is dat wel lekker) maar de prettige sfeer en geweldige gore maken heel veel goed. Best een aanrader deze The Blob en hij zou het lekker doen in een eighties double feature met een werkje als Alligator.
Richard_Voorhees
Het origineel vond ik eigenlijk niet zo geweldig en gisteren is het er eindelijk van gekomen om deze te bekijken. Wat een heerlijke film is dit zeg! De jaren '80 sfeer druipt er zomaar vanaf!
Daarnaast zijn de special effects geweldig, erg genoten van de gore effecten en de "Blob" effecten.
Ook het acteerwerk is niet verkeerd. Een puik jaren '80 filmpje.
Pelagatti
De jaren 80... een tijd zonder overdreven visuals en special effects. The Blob maakt op mij meer indruk dan een doorsnee film uit deze tijd met animaties all over the place. Het knullige (of noem het juist creatieve) uit dit soort films zorgt bij mij juist voor meer spanning. Het komt allemaal wat rauwer over en daar houd ik van!
tattoobob
Een van mijn eerste horror film,voor die tijd echt een top horrortje!
Nu laat het natuurlijk wat te wensen over,maar jaaaa dit is toch jeugt sentiment
FillumGek
Erg vermakelijke film die dankzij de goede special effects me wist te verrassen. Geinig verhaaltje over een kwaadaardige, vleesetende bal slijm. De film neemt zichzelf niet echt serieus, want de slechte dialogen, foute humor en grote explosies vliegen je om de oren.
Hoofdrolspelers Dillon en Smith vond ik beide leuk acteren, maar de Blob steelt uiteraard de show. Erg mooi vormgegeven en weet puur kwaad uit te stralen. De moorden zijn stuk voor stuk goor, maar wel erg over the top. Goeie make-up ook. Helaas is de film niet altijd even sterk. Zo zijn de mannen in witte pakken strontvervelend.
En ik moet het altijd even apart vermelden in een horrorfilm wanneer het gebeurt: Er gaat weer een kind dood! Die momenten zijn schaars, maar als het gebeurd is het dubbel genieten. Climax is nogal standaard en het open einde had ook niet gehoeven, maar past wel allemaal bij de heerlijke foute jaren '80 horrorflicks waarvan The Blob er zeker één van is.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Source Code
Sciencefiction / Actie, 2011

An American Werewolf in London
Horror / Komedie, 1981
dodenbioscoopslime disgustcometcoldquarantineplayboyremakebuitenaards wezenziekenhuissewerfreezer legerbody horrorbad boyliquefaction