The Blob (1988)
Met onder meer: Kevin Dillon, Shawnee Smith en Donovan Leitch
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Slowaaks
Releasedatum: 6 april 1989
Plot The Blob
"Scream now, while there's still room to breathe!"
Het eerste afspraakje van Meg en Paul eindigt in mineur wanneer Paul een oude zwerver aanrijdt. De man heeft heel veel pijn aan zijn hand, waaraan een soort van groen vergif kleeft. Hij beweert dat het spul uit de hemel is komen vallen. Meg, Paul en Brian Flagg, die getuige was van het ongeval, brengen de man meteen naar het ziekenhuis. Het ding aan de hand van de man wordt alsmaar groter en vreet zijn hele lichaam op. Die nacht nog worden er zes mensen door dezelfde blubber vermoord.
Meg Penny
Deputy Bill Briggs
Mrs. Penny
Moss Woodley
BS
Een oude horrorfilm met schreeuwende vrouwen en best goede special effects (behalve op het eind)
Toch best spannend maar niet iets om te kopen.2.5 ster
petey
- 1901 berichten
En je zal het niet geloven, het origineel had ook nog een vervolg.
gimli f
Laat die remakes maar zitten, deze film was al suf genoeg.
ichi
Leuke eightieshorror. Goeie fx. Het origineel had...Steve MCQueen. 3sterren.
speedy23
Kevin Dillon (broer van de veel bekendere Matt) en Shawnee Smith spelen de hoofdrollen. Verder is dit een dertien in een dozijn horrorfilm, al kan dit niet de bedoeling geweest zijn. The Blob is een remake. In '58 werd dit verhaal reeds op pellicule vastgelegd door Irvin S. Yeaworth Jr. met de jonge Steve McQueen (toen 28) in zijn eerste hoofdrol. Een steengoede film was dat niet, toch werd hij algemeen aanvaard als een klassieker en een cultfilm voor liefhebbers van het horrorgenre. Vandaar dat een stel slimme producers dertig jaar later een remake met uiteraard veel meer indrukwekkende special effects op touw zetten, zodat de gruweldaden tot in de kleinste details getoond kunnen worden. The Blob uit '88 werd evenmin een topper, al zullen de horrorfanaten ook deze prent niet willen missen. Regisseur Chuck Russell vestigde zijn naam en was later nog verantwoordelijk voor grote publieksprojecten als The Mask (met Jim Carrey), Eraser (met Arnold Schwarzenegger) en Bless The Child (met Kim Basinger)...
salvatore
- 1937 berichten
Deze film al een tijdje geleden gezien. Was ook mn eerste horrorfilm. Ik weet nog wel dat ik vroeger steeds dat hoofd van die oude (mysterieuse) man in mn dromen (nachtmerries) kreeg. Beetje een jeugdsentiment, vandaar 3.5 *
Captain Pervert
Mja, mja. Beetje zo'n film die je in groep 8 kijkt op de verjaardag van de meester. En dan tegen de meester zeggen dat het een komedie is.
Leukste stukje is zo'n dude die voor een grote pijp staat en dat er dan aan zijn middel wordt getrokken en dat hij dan doormidden breekt. Ieeew.
dutchtuga
Heerlijke jaren 80 pulp, met op momenten fantastische sfx. Perfecte film voor zaterdagnacht.
argus
Aardige horrorfilm. Én.., tegelijk één van de wat grappigere. Goede sfeer, aardige subplots. Schijnt een remake te zijn van een vijftigerjaren film. Dus misschien niet helemaal origineel, maar goed gejat is beter dan slecht gemaakt! 3½
xenne
standaard jaren 80 horrorfilmpje ... zeker niet de slechtste, de special effects zijn wel aardig
2,5
witbruintje
Valt mee deze film. Die scene met die vrouw en die man in de auto was wel leuk, maar keer met mijn neef naar gezien en we waren meer op de psp bezig dan naar de film te zien.
micv
alhoewel de cover van deze film mij nie overtuigde, heb ik op aanvraag van jan verheyen die op halloween special deze film uitzendt toch bekeken. De film verveelde mij niet, maar mocht toch niet langer duren. Ik geeft deze toch een 2.5. Alhoewel ik dat toch teveel vind voor zo'n film.
jackie boy100
erg coole film en de scene als hij op zijn moto vlugt gewoon heeeeeel cool ik heb genoten
finaldestiny
blijft leuk om te kijken deze film. heb hem gezien als kind toen vond ik ´m hartstikke spannend. pas weer zitten kijken viel me iets tegen, maar was toch wel weer leuk om te zien.
metaledje
4 euro bij de media markt
ik ken hem nog van vroeger, hij is wel lachen
hij scoort net geen voldoende, vind ik niet op zijn plaats, gezien de effecten en het acteerwerk is het toch geen B-film ofzo, hij verdient de 3 JAHHHH
krang74
Gewoon een avondje lachen, gieren brullen. Lekker jaren-80 horror vermaak
Heerlijk !!!

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Braindead

Source Code
Sciencefiction / Actie, 2011

An American Werewolf in London
Horror / Komedie, 1981
dodenbioscoopslime disgustcometcoldquarantineplayboyremakebuitenaards wezenziekenhuissewerfreezer legerbody horrorbad boyliquefaction