• 9.373.692 stemmen

Met onder meer: Kevin Dillon, Shawnee Smith en Donovan Leitch

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Slowaaks

Releasedatum: 6 april 1989

Plot The Blob

"Scream now, while there's still room to breathe!"

Het eerste afspraakje van Meg en Paul eindigt in mineur wanneer Paul een oude zwerver aanrijdt. De man heeft heel veel pijn aan zijn hand, waaraan een soort van groen vergif kleeft. Hij beweert dat het spul uit de hemel is komen vallen. Meg, Paul en Brian Flagg, die getuige was van het ongeval, brengen de man meteen naar het ziekenhuis. Het ding aan de hand van de man wordt alsmaar groter en vreet zijn hele lichaam op. Die nacht nog worden er zes mensen door dezelfde blubber vermoord.

Brian Flagg

Sheriff Herb Geller

Fran Hewitt

Dr. Meddows

Reverend Meeker

Deputy Bill Briggs

avatar van BS

BS

Een oude horrorfilm met schreeuwende vrouwen en best goede special effects (behalve op het eind)

Toch best spannend maar niet iets om te kopen.2.5 ster

avatar van dttom

dttom

Vond het wel grappig.

narva77 (crew films)

Was wel aardig; hoe verzinnen ze het

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

door een oude film te remaken.

narva77 (crew films)

hahaha natuurlijk; dom van mij

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

En je zal het niet geloven, het origineel had ook nog een vervolg.

Argh; Blopperdeblob!

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

En er staat weer een remake aan te komen!

avatar van gimli f

gimli f

Laat die remakes maar zitten, deze film was al suf genoeg.

avatar van ichi

ichi

Leuke eightieshorror. Goeie fx. Het origineel had...Steve MCQueen. 3sterren.

avatar van speedy23

speedy23

Kevin Dillon (broer van de veel bekendere Matt) en Shawnee Smith spelen de hoofdrollen. Verder is dit een dertien in een dozijn horrorfilm, al kan dit niet de bedoeling geweest zijn. The Blob is een remake. In '58 werd dit verhaal reeds op pellicule vastgelegd door Irvin S. Yeaworth Jr. met de jonge Steve McQueen (toen 28) in zijn eerste hoofdrol. Een steengoede film was dat niet, toch werd hij algemeen aanvaard als een klassieker en een cultfilm voor liefhebbers van het horrorgenre. Vandaar dat een stel slimme producers dertig jaar later een remake met uiteraard veel meer indrukwekkende special effects op touw zetten, zodat de gruweldaden tot in de kleinste details getoond kunnen worden. The Blob uit '88 werd evenmin een topper, al zullen de horrorfanaten ook deze prent niet willen missen. Regisseur Chuck Russell vestigde zijn naam en was later nog verantwoordelijk voor grote publieksprojecten als The Mask (met Jim Carrey), Eraser (met Arnold Schwarzenegger) en Bless The Child (met Kim Basinger)...

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Deze film al een tijdje geleden gezien. Was ook mn eerste horrorfilm. Ik weet nog wel dat ik vroeger steeds dat hoofd van die oude (mysterieuse) man in mn dromen (nachtmerries) kreeg. Beetje een jeugdsentiment, vandaar 3.5 *

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Mja, mja. Beetje zo'n film die je in groep 8 kijkt op de verjaardag van de meester. En dan tegen de meester zeggen dat het een komedie is.

Leukste stukje is zo'n dude die voor een grote pijp staat en dat er dan aan zijn middel wordt getrokken en dat hij dan doormidden breekt. Ieeew.

avatar van moviemike

moviemike

Nostalgie.

Blijft leuk.

avatar van mikey

mikey

nostalgie? naw, deze vond ik erg saai en niet eng.

avatar van De GeuS

De GeuS

Het had wel zo'n leuk open einde....

avatar van mikey

mikey

Een film voor slijmballen..

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Heerlijke jaren 80 pulp, met op momenten fantastische sfx. Perfecte film voor zaterdagnacht.

avatar van nathan_666

nathan_666

narva77 schreef:

Argh; Blopperdeblob!

lol :d

avatar van argus

argus

Aardige horrorfilm. Én.., tegelijk één van de wat grappigere. Goede sfeer, aardige subplots. Schijnt een remake te zijn van een vijftigerjaren film. Dus misschien niet helemaal origineel, maar goed gejat is beter dan slecht gemaakt! 3½

avatar van xenne

xenne

standaard jaren 80 horrorfilmpje ... zeker niet de slechtste, de special effects zijn wel aardig

2,5

avatar van witbruintje

witbruintje

Valt mee deze film. Die scene met die vrouw en die man in de auto was wel leuk, maar keer met mijn neef naar gezien en we waren meer op de psp bezig dan naar de film te zien.

avatar van U-96

Phoenix

PlayStation Portable?

avatar van micv

micv

alhoewel de cover van deze film mij nie overtuigde, heb ik op aanvraag van jan verheyen die op halloween special deze film uitzendt toch bekeken. De film verveelde mij niet, maar mocht toch niet langer duren. Ik geeft deze toch een 2.5. Alhoewel ik dat toch teveel vind voor zo'n film.

avatar van jackie boy100

jackie boy100

erg coole film en de scene als hij op zijn moto vlugt gewoon heeeeeel cool ik heb genoten

avatar van BruceWillems

BruceWillems

zeker goede effects voor 1988!!

avatar van finaldestiny

finaldestiny

blijft leuk om te kijken deze film. heb hem gezien als kind toen vond ik ´m hartstikke spannend. pas weer zitten kijken viel me iets tegen, maar was toch wel weer leuk om te zien.

avatar van metaledje

metaledje

4 euro bij de media markt ik ken hem nog van vroeger, hij is wel lachen hij scoort net geen voldoende, vind ik niet op zijn plaats, gezien de effecten en het acteerwerk is het toch geen B-film ofzo, hij verdient de 3 JAHHHH

avatar van krang74

krang74