Genre: Thriller
Releasedatum: 19 september 2013
Bekijk via Videoland
Plot Prisoners
"Every moment matters."
Keller Dover (Hugh Jackman) wordt geconfronteerd met de ergste nachtmerrie van een ouder. Zijn zes jaar oude dochter Anna en haar vriendinnetje Joy worden vermist. Het enige aanknopingspunt is een vervallen camper die eerder in hun straat stond geparkeerd. Rechercheur Loki (Jake Gyllenhaal) leidt het onderzoek en arresteert de bestuurder Alex Jones (Paul Dano). Wegens gebrek aan bewijs moet hij de verdachte echter weer laten gaan. Wetende dat het leven van zijn dochter op het spel staat besluit Dover het heft in eigen hand te nemen.
- IMDb (8,2 / 919078)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Prisoners (MusicMeter)
Ralph Dover
Eliza Birch
Anna Dover
JacQie
Steengoede spannende film!! Heel goed acteerwerk door Jackman en Gyllenhaal, van het begin tot het einde blijft het spannend met verasssende wendingen. De moeite van het kijken waard.
SXZ
Hugh Jackman is echt een goede acteur, komt bruut over..maar ze hebben hem een beetje weggecijferd in deze film vind ik. Het verhaal was een beetje cliché..begin van de film kon je al een beetje raden waarover het zou gaan. En het eind vond ik echt belachelijk. Tot slot Jake Gyllenhaal kon echt niet acteren in deze film.
Vinokourov
Eindelijk weer eens een uitstekende thriller gezien met een plot wat zich zonder rariteiten ontvouwt. De ontwikkelingen blijven telkens interessant en je blijft benieuwd hoe de film telkens verder verloopt. Heb het idee trouwens dat Villeneuve deze film probeerde levensecht te maken zonder Hollywoodiaanse invallen. Sommige elementen zoals een Jackman die helemaal te overdreven wild tekeer gaat of een spannende razende autorit zorgen er voor dat dat toch nog niet helemaal gelukt is, maar enfin al met al toch een prima film
AFCALS
Wat een aangrijpende film is dit, vanaf begin tot eind zat ik gekluisterd aan het beeldscherm. Zeker op het laatst hield ik het niet meer.
Fantastisch hoe ze het voor elkaar krijgen om de kijker steeds op het verkeerde been te zetten. Moet overigens wel zeggen dat hoe meer ik erover na denk, hoe meer vragen er naar boven komen.
Ik ga ze niet stellen en wil de antwoorden ook geeneens weten, ik heb met volle teugen genoten van deze film en de nasmaak is tot dusverre ook nog prima, dus dat houden we zo.
Jake Gyllenhaal speelt echt ijzersterk, dat knipperen met zijn ogen begon ik, naarmate de film vorderde, steeds meer te waarderen, haha. Jack Hughman heb ik nog nooit zo emotioneel op het scherm gezien, ook leuk voor een keertje.
Ik moet overigens niks weten van CSI series of alles wat er ook maar een beetje op lijkt, maar deze twee en een half durende mysterische thriller (misdaad/drama beetje misplaatst?) ging erin als zoete koek!
Heb de film aan mijn moeder gegeven, dus kan het iedereen aanbevelen!
8/10
Masqada
Degelijk.
Had steeds het gevoel dat ik simpelweg naar een lange detective zat te kijken. Wel een goede, maar verder dus geen bijzondere film.
Film kwam echt sloom op gang en ook sommige plot uitwerkingen konden echt veel beter.
Al met al heb ik me wel gewoon vermaakt.
3,0
mixmaster
in 1 woord geweldig !!!
wat een schitterende film , met uitmuntend acteerwerk en een zinderende sfeer.
alles is goed in deze film , en voor mij is dit dan ook een topper.
jumpstylemovie
Geen ijzersterke film zoals het gemiddelde zou doen vermoeden, maar zeker wel goed. In het begin moest ik het even aanzien maar het laatste uur van de film is erg goed. Ik vind alleen Hugh Jackman niet zo fantastisch en het einde was doodzonde.
Maar niet beter dan Django Unchained, godverdomme!
Number23
Na er een paar nachten over geslapen te hebben, haal ik er toch een halfje af. Toegegeven, het verhaal was meeslepend en verveelde geen minuut, maar het ontroerde me niet genoeg.
Jackman kan weinig fout doen bij mij, hij zet een prachtrol neer.
Howard is prima als moreel middelpunt in het verhaal.
Davis zet een sterke rol als moeder neer, indrukwekkend als je bedenkt dat ze zelf geen kids heeft. Gyllenhaal is niet slecht, maar omdat hij een zenuwtrekje aan zijn personage geeft, zie je te goed dat hij aan het acteren is.
Bello zet een rol neer die tientallen andere actrices net zo goed hadden gedaan.
Leo doet het aardig hier, maar ik heb nog steeds een hekel aan dat mens.
Dano is de absolute topper van de film, geweldige acteur en perfect gecast voor deze rol.
flmfrk
Deze intrigerende film laat goed zien hoe verschillend ouders kunnen reageren als hun meest waardevolle bezit plots verdwenen is. Verdrink je verlamd in je verdriet of neemt je woede en frustratie de overhand? Hugh Jackman is goed gecast als de altijd bedeesde vader waar de stoppen doorslaan.
De vermeende verdachte is een labiele, door zijn moeder klein gehouden simpele ziel. Fantastisch neergezet door Paul Dano. Zijn karakteristieke, meelijwekkende kop doet de vraag rijzen of hij nu dader of slachtoffer is. Juist dit contrast zorgt ervoor dat je je gaat afvragen of de brute daden van Keller om de waarheid te achterhalen wel te rechtvaardigen zijn. Maarja, wat zou jij doen? Deze vraag – de kern van de film – houdt ook agent Gyllenhaal bezig als hij zijn vraagtekens begint te krijgen bij de motieven en het gedrag van Keller.
De ultieme climax wordt knap tot het einde van de film bewaard. Wat je ervan leert? Een ouder doet alles, maar dan ook alles voor zijn kinderen. En de hel op aarde bestaat... Kijken!
Voor
Broeierige sfeer, wat is toch het verhaal achter de dader, einde van de film.
Tegen
Gyllenhaal speelt z’n rol tamelijk matjes.
david bohm
Een wat standaard film met een aardige cast die degelijk werk aflevert. Maar geen imponerend staaltje acteren van Mr Jackman, Mr Gyllenhaal weet eerder te overtuigen. De film is zeker sfeervol en het regent voortdurend maar dat ik van het eindresultaat ondersteboven ben, nou nee. Weinig verrassends gezien. Vermoedelijk ben ik de film zo weer vergeten.
bjerik76
Had een goede film kunnen zijn.
Jake Gyllenhaal komt hier zeer ongeloofwaardig over als agent/detective.
Het eind had ik niet zo verwacht, maar door dit eind kan je beetje zelf invullen naar je eigen mening, mijn symphatie voor die vader was weg op het eind.
Ik had op een gegeven moment ook geen medeleven met Kelle Dover, na al die mishandelingen.
Als je zelf een kind van ongeveer 10 jaar heb, dan moet je toch ook wel het een en ander begrijpen als een verstandelijk gehandicapten in diezelfde sociaal/emotionele ontwikkeling zit, en na de ergste mishandelingen nog geen antwoord heeft gegeven.
Verder wel mooi ( iets wat te lang) verhaal en mooie twist.
Jawaddedadde
Aardige thriller die wel z'n momemten heeft.
Zitten genoeg plotwendingen in om het verhaal gaande en boeiend te houden, echter er zitten hier en daar zijsprongetjes in die of niet erg duidelijk zijn of overbodig zijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet meteen doorhad dat die Taylor gewoon een copycat was. Ook de dode man in de kelder van die pedo-priester zorgde aanvankelijk voor verwarring. Vond het bovendien nogal wat bij het haar getrokken. Maar goed.
Visueel lekker duister en deprimerend. Beetje a la Seven, met die constante regen. Zit ook aardig wat spanning in, dus dat is wel mooi meegenomen.
Vond vooral Gyllenhaal uitstekend acteren. Jackman ook goed, maar zijn rol is 'dankbaarder', om te acteren bedoel ik dan.
Bladspinazie
Ik kijk al een lange tijd zeer uiteenlopende films en heb besloten voortaan ook mijn bijdrage hier te leveren. Mijn eerste recensie - beoordeling over een film op Moviemeter.nl dus.
Een thriller waarin vrijwel alle facetten aanwezig zijn; goed verhaal, spanning, gedachte kronkels, tegenstrijdigheden enz.
Zeker het eerste uur van de film dacht ik dat dit een geniaal meesterwerk zou zijn. Volledige inleving in de personages en in mijn ogen fenomenaal acteerwerk van Hugh Jackman. De pure wanhoop, door de slechte communicatie van een kennelijk zeer goede agent, drijven deze man tot waanzin en lugubere daden.
Later in de film begin ik toch te twijfelen of dit wel het meesterwerk is wat het leek te zijn. Vrijwel de gehele film heb ik zitten wachten op een ontknoping waarvan ik zou denken: 'whaaat the fuck, dit is geniaal'. Een film waarvan het einde alles weg leek te gaan hebben van een typische mindfuck, helaas bleef die uit. Daarnaast blijf ik nog met vragen zitten en bevat de film diverse plotfouten.
Dit is een film die zeker een ruime voldoende verdient, maar helaas niet waarmaakte wat in het eerste uur beloofd werd. De bal is voorgelegd, helaas niet ingekopt.
Sergio Leone
Degelijk.
Het eerste uur is te gezapig. Echt spannend wil het niet worden, al is het wel leuk te gissen wie het gedaan heeft. Nadien neemt het script enerzijds rare wendingen maar anderzijds wordt het wat spannender. De kille sfeer blijft sterk aanwezig en het is dan ook spijtig dat enkele sleutelscènes naar het einde toe te flauw, te Hollywood aandoen. Vooral de finale is doodzonde.
Hugh Jackman kruipt eindelijk nog eens in een personage waarvoor hij écht moeite moet doen - toch ook alweer geleden van 2006. Het is leuk hem zo nog eens te zien, maar hij wordt weggespeeld door Jake Gyllenhaal, die hier één van zijn beste rollen ooit neerzet.
Paul Dano is ook weer goed in z'n love to hate-rol; Melissa Leo had ik weer maar eens niét herkend.
Uitblinker is Roger Deakins, die toch weer een 2,5 uur aan visuele pracht voorschotelt. De kilheid is sterk neergezet en de nietigheid van zo'n typisch rustig dorp werkt evenzeer zwaarmoedig. Af en toe werkt de soundtrack daar ook aan mee, maar kapot ben ik er wel niet van.
En dat laatste vat voor mij zowat heel de film samen.
Leno
Het acteerwerk en het interessante personage dat Gyllenhaal speelt maken deze film al de moeite waard. Het verhaal is verder niet erg origineel, maar het drama is goed is balans en krijgt gelukkig nooit de overhand. De setting is perfect en de mooie opbouw zorgt voor spanning, al stelt het einde wel iets teleur.
Gruffalo
Ben niet zo blown away zoals veel anderen waarvan ik veel positiefs heb gehoord. Hoewel er op zich niet heel veel op de film aan te merken valt, was de film voor mij gewoon te cliché. Hij miste gewoon originaliteit. Dat is eigenlijk alle kritiek die ik me zo kan bedenken . Het is moeilijk om zo'n spannende film stom te vinden. Goed filmpje, maar het vergeten waard.
Arnie
Niemand nog de meesterlijke Titanic-referentie opgevallen?
Goede thriller verder, beklemmende sfeer, af en toe zeer sterke staaltjes hallucinante cinematografie. Was tot op pakweg 1,5 uur zeer onder de indruk van de spanningsopbouw. Maar dan hapert het toch bij Villeneuve, en weet hij het door te clichématige ontwikkelingen net niet af te maken. Het blijkt langzaamaan dan toch een vrij normale thriller te zijn, zonder al teveel diepgang. De thematiek was al duidelijk; de uitspattingen die het ondraaglijke leed van het verlies van een kind met zich meebrengt bij de vader van Anna staan symbool voor meer. Het leek er ook enige tijd op dat Villeneuve werkelijk iets interessants hiermee zou gaan doen. Maar om het dan in één scene van een gek geworden oud vrouwtje zo banaal over iemands lippen te laten komen is er absoluut over, en na 2,5 uur zorgvuldig opgebouwde spanning erg teleurstellend.
K. V.
Naar deze keek 'k al een tijdje uit en me er nu eens aan gewaagd. Het was wel een redelijk lange film, die spijtig genoeg in het midden wat langdradig was, maar naar het einde toe gelukkig weer interessanter en spannender werd. Misschien hadden ze hem beter een half uurtje korter gemaakt.
De cast deed het ook prima en zaten goed in hun rol. Het kwam wel realistisch over.
'k vond hem zeker de moeite om eens gezien te hebben, alleen mocht hij iets korter geweest zijn.
Faerie
Man, wat een film! Van begin tot eind ijzersterk, spannend, rauw en realistisch. Ik voelde de woede van Keller en de machteloosheid van zijn vrouw. Daar ga ik voor in een film, dat je er echt helemaal in zit. En wow, wat een choquerend moment was het even toen Alex Jones ineens dat hondje aan de riem optilde. Jake Gyllenhaal was ook érg sterk. In het begin ergerde ik me aan hem (/zijn rol natuurlijk) omdat hij toen nogal een lambal leek te zijn die het niet zoveel interesseerde. Toen dacht ik nog, ze hadden beter een lelijke dikke, onsympathiek ogende acteur hiervoor kunnen casten om het geloofwaardiger te maken. Maar dat veranderde vervolgens helemaal.
Een dikke 5 sterren van mij voor deze film!
Insignificance
Ergens onderweg is er een afgezaagd momentje waar Loki het niet meer ziet zitten, de boel overhoop gooit en in de rommel verrassenderwijs een volgende aanwijzing vindt. Het is zo'n scène waarbij Villeneuve zich in z'n eigenlijke kaarten laat kijken. Die van een nogal ordinaire politiethriller over een vergezochte kidnap.
Het smoort de thematiek waarmee hij van start gaat tot een punt waar er niks meer over is. Incendies had last van iets soortgelijks. Die harkte meer door z'n scenario heen. Hier gaat het wel iets soepeler, al ben ik niet zo kapot van Jackmans personage. Intens, oké, maar van tijd tot tijd ook erg geforceerd in zijn reactie.
Dat neemt niet weg dat de opening zowel qua ambiance als moraal overtuigt. Grauw en grijs met het alom aanwezige snertweer (Fincher is nooit ver weg) en hetgeen zich zoal afspeelt in het leegstaande gebouw is iets waar je, net als de Birches, zo je bedenkingen bij kan hebben. Viola Davis is daar weer eens ijzersterk.
In plaats van zich daarop te concentreren, trekt Villeneuve gaandeweg meer en meer narratieve registers open die in geen enkele verhouding staan tot de worstelingen van de ouders. Wat een stemmige film was, wordt ineens een pulpromannetje dat zich in allerlei bochten wringt richting een wel erg ongerijmde clou.
Ik vond het totaal niet passen bij de sfeer die het uitademt. Alsof hij twee films in één probeert te maken, maar het bijt elkaar meer dan dat het elkaar omarmt. Als me iets van het slot bijblijft, zal het het autoritje over de fraai belichte wegen zijn. Verder verzandt het in een doolhof, waar Villeneuve blijkbaar dol op is.
Alathir
Goed verhaal, sterke cast met goede acteerprestaties. De film gaat misschien hier en daar wat langzaam, maar volgens mij versterkt dit juist het verhaal. Het zet de kijker aan om mee te denken met rechercheur Loki en de band met de personages wordt erdoor versterkt. Ik werd zelfs heel eventjes emotioneel gepakt door de film.
Een aanrader.
Roosx1990
Gister gekeken mt me vriend zat op het puntje van me stoel .
Beetje jammer alleen hoe de film eindigt!
aspers
Bijzonder spannende thriller die ons continue op het puntje van de stoel weet te houden! Zelden zo,meegezogen in een verhaal. En het feit dat mijn vrouw de hele rit wakker is gebleven zegt genoeg.
Maar... Het is er wel eentje die meer vragen oproept, dan antwoorden geeft. Als iemand de verlossing kan geven, dan hoor ik het graag!
Hoe zit het met Bob Taylor (de jongen die tijdens het verhoor zelfmoord pleegt)? Is hij er enkel op uit om zichzelf verdacht te maken? Of werkte hij samen met (zijn voormalige ontvoerder) Holly Jones? Waarom al die moeite doen om die kleren te gaan jatten? Waarom zaten die slangen in die kisten? Ja, ik weet dat die man van Jones (lijk in de kelder) ze als huisdier had, maar dan nog zie ik niet in waarom hij ze in de kisten moest doen.
Wat doet het verhaal van de vader van Keller ertoe?
Voor de rest was alles wel duidelijk, en ook het einde kon ik wel mee leven. Al had het van mij wel iets langer door mogen gaan.
Maar goed, de vragen zijn voor mij niet storend genoeg om deze film een slechte beoordeling te geven. Ik heb me gewoon ontzettend goed vermaakt. Aanrader: 4,5*
baspls
"Pray for the best, but prepare for the worst."
Zeer sterkte film. Spannend van het begin tot het eind.
Goed geacteerd. In een drama moet elk personage zijn karakter met overtuiging spelen en realistisch overkomen, hier is dat goed gelukt. Jake Gyllenhaal doet het goed als de rechercheur. Ook Hugh Jackman is goed als de bezorgde vader. De verdere cast is ook sterk, kan me niet herinneren veel gezichten eerder te hebben gezien.
Op een dag zijn de dochters van Keller Dover en Franklin Birch spoorloos verdwenen. Het enige aanknopingspunt is een camper die die zelfde dag in de straat stond. Rechercheur Loki word met de zaak belast en is vast besloten om de meisjes te vinden. Het onderzoek levert echter niet veel resultaat op en Dover besluit het heft in eigen hand te nemen.
Het verhaal heeft aparte wendingen. Een priester die niet alleen vertelt wat iemand gebiecht heeft maar ook nog iemand heeft vermoord (volledig terecht overigens). Heel apart en duister allemaal. Het einde en de conclusie was origineel, dit is niet zo'n slecht doordacht en voordehandliggend mystery-filmpje maar een echt mystery. Dat er zulke zieke mensen zijn die "een oorlog met god voeren", echt eng. Het ergste is dat het in de realiteit ook aan de gang is.
Erg sterk plot, vol drama, spanning en mysterie. Een keer wat anders dan Sherlock Holmes maar ook erg goed. Veel beter dan CSI en andere vage tv-series, Prisoners toont aan dat er tegenwoordig ook goed doordachte films gemaakt kunnen worden.
Jóhann Jóhannsson heeft een goede soundtrack gemaakt, niet erg herkenbaar maar het werkt goed bij de film en versterkt de spanning.
De film ziet er goed uit. Goede cinematografie. Geen overdosis CG zoals je tegenwoordig vaak ziet. De film heeft mij vanaf het begin tot het eind weten te boeien, het was zelfs zo spannend dat ik hem in één keer af moest zien. Een tip voor de gene die van een goede detective houdt.
Ze Germans
Wat een verdomd sterke film is dit toch. Prisoners doet je zowel nagelbijten als nadenken. Mentaal daagt deze film zeker uit om mee te denken met de situatie en met jezelf (en anderen) in discussie te gaan. De plot is sterk en ontrafelt zich tergend langzaam. De acteerprestaties zijn - zoals verwacht - ijzersterk en op de scenografie en cameravoering zijn naar mijn gevoel simpelweg niets aan te merken..
Over het einde valt te discussiëren. Wel snijdt dit - net zoals de rest van de film - nogmaals diep in de kijker.
Aanrader!!
Flavio
Eerste deel erg sterk, maar helaas wordt het naar het midden toe wat saai en naar het einde toe verloopt het precies zoals ik had verwacht- en dat terwijl hij juist geprezen wordt om het verrassende verloop. Er werden m.i. veel te veel hints gegeven, met name als Hugh Jackman dan in het huis is waar zn dochter wordt vastgehouden is de dialoog nogal belachelijk: elke zin van Melissa Leo lijkt bedoeld om wat uitleg te geven: "The first kid we took was Billy, or Barry", "I forgot about this Taylor kid" "He was scared of snakes I don´like to think about it", "We are on a mission to wage war against God" - dingen die je al lang zag aankomen maar kennelijk moest alles nog even uitgelegd worden.
Jake Gyllenhaal, de man die elke zaak oploste, lijkt verder meer op zoek naar de vermiste Paul Dano dan naar de vermiste meisjes. Beetje vreemd dat hij Dano buiten al hoort krijsen als hij terugkeert naar het oude huis van Jackman´s vader- maar goed dat soort kleine onvolkomenheden kan ik nog wel pruimen. Sowieso levert hij maar belabberd detectivewerk af, door toeval komt hij er uiteindelijk achter (al vind ik dat wel OK, weer eens wat anders dan een slimme speurder die direct alle verbanden legt). De uiteindelijk confrontatie met Melissa Leo was teleurstellend, spanning ontbrak totaal terwijl het toch een soort horrorhuis moest zijn. Eigenlijk waren alle scenes met Melissa Leo nogal zwak.
Einde was redelijk met directe cut nadat hij het fluitje hoort- redt hij Jackman of niet? Lijkt me van wel maar je zou het een open einde kunnen noemen.
Decec
Uitstekend misdaad/drama/thriller film...
Spannend verhaal...
Uitstekend acteerwerk...
Bekende acteurs Hugh Jackman,
Jake Gyllenhaal en Terrence Howard spelen zeer goed...
Ook een bekende actrices Viola Davis en Maria Bello...
Uitstekend achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital met 7!)...
Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Een moeite waard...
Wel leuk dat ik heb deze film gevonden en toegevoegd...
wendyvortex
En nu Hollywood bijna weggevaagd wordt door HBO-series doen ze hier wat ze moeten doen: goed verhaal, perfecte dosering tussen drama en thriller, goed gefilmd en geacteerd en tweeeneenhalf uur zonder dat we maar ons maar een minuut hoeven te vervelen.
Jake Gyllenhaal is eindelijk van z'n babyface af en Hugh Jackman blijkt ook hier toch ook weer een stevig talent te zijn.
Amerikaanse Hollywood-film op hoog niveau.
Uitstekende film waarin twee meisjes spoorloos verdwijnen en de politie en hun vaders een zoektocht starten. Een meeslepende en spannende mysterie/thriller die nogal donker en rauw van toon is. Goed neergezette personages allemaal ingevuld door een uitstekende cast. Ondanks de flinke lengte is de montage hier en daar wat abrupt.

Maak kennis met de nieuwe Bond-regisseur: zo beoordelen fans Denis Villeneuve’s films

Thriller 'Prisoners' met Jake Gyllenhaal en Hugh Jackman vanavond (25 januari) te zien op televisie

Geprezen thriller 'Prisoners' verdwijnt begin volgende maand van Netflix

Jake Gyllenhaal en Denis Villeneuve slaan na 'Prisoners' opnieuw handen ineen voor HBO-serie

Jagten
Drama, 2012