Genre: Drama / Mystery
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Vrijdag om 23:35 uur op Film 1 Premiere
Plot Oldboy
"Ask not why you were imprisoned. Ask why you were set free."
Een man wordt ontvoerd en gegijzeld en vervolgens 20 jaar lang eenzaam opgesloten. Wanneer hij op onverklaarbare wijze weer wordt losgelaten, begint zijn missie om te ontdekken wie hem al die tijd heeft opgesloten. Langzamerhand raakt hij verstrikt in een web van samenzwering en kwelling.
Joe Doucett
James Prestley
Edwina Burke
Cortez
Naomi Watts
Maar dragon tattoo zijn shot voor shot remakes. (maar die inderdaad niet eens zo slecht waren)
Flauw verwijt omdat beiden boekverfilmingen zijn. Ook niet helemaal waar omdat een essentiële scene alleen in Fincher's film zit.
Naomi Watts
Ik denk dat ik het origineel nog wel even opzet. Hij staat al klaar, samen met I Saw The Devil trouwens, die me ook wel erg lekker lijkt! Al die verhalen doen me wel erg verlangen naar het origineel hoor, krijg er wel zin in..
Pik Mr Vengeance en Lady Vengeance uit dezelfde revenge trilogie ook maar even mee.
McSavah
Die grote Koreaanse producties zijn juist zo Hollywood als maar zijn kan. Nog net wat gladder vaak.
synec
Inderdaad kun je het minder kwalijk nemen aangezien het van een boek komt.. maar was toch ook weer een nutteloze remake voor mij omdat de verschillen voor mij part helemaal niet groot waren met de Zweedse versie. Fincher zijn film vond ik persoonlijk nu net wel ietsje beter (Fincher is uiteraard wel een regisseur om enthousiast van te worden) maar ik had er echt weinig meer mee buiten dat het er strakker uitzag.
Ben wel benieuwd welke scène je daar bedoelt. Ik vermoed dat je het over de allerlaatste hebt. Maar moet je daarvoor een hele film herdoen..
Naomi Watts
Ik snap wat je bedoeld, je doelt meer op de toegevoegde waarde.
De desbetreffende scene PM ik je wel. Ik ben het met je eens dat verhalend er weinig verschillen zijn maar dat heb je als je hetzelfde bronmateriaal behandeld maar vind de film vooral veel bestaansrecht verdienen op cinematografisch vlak en de uitmuntende rol van Rooney Mara.
horizons
Uit die lijst van remakes kan ik Oldboy alleen maar echt vergelijken met Let Me In, die ook een apart verhaal en sfeertje heeft en uiteraard buitenlands is wat mij betreft alleen maar gemaakt is met de reden omdat het een sterke film is en dus brengt het geld in het laatje maar vooral omdat Amerikanen in het algemeen geen buitenlandse films willen zien. Het origineel van die film is dan ook stukken beter!
Let me in, is wat mij betreft beste vampierfilm die er is. En het is een nieuwe verfilming van het boek en geen remake van Let the Right one in.
De schrijver van het boek is heel erg blij dat zijn verhaal twee keer sterk verfilmd is.
laundromat
Let me in, is wat mij betreft beste vampierfilm die er is.
En deze Oldboy ook. Origineel is zo goed! Al tijd geleden gezien, kan film nog helemaal dromen.
Vind het origineel te gek. Maar deze trailer bevalt me op zich best
Koen87
Ik ben trouwens wel benieuwd naar reviews van de stemmers die hem gezien hebben.
Number23
Tja mixed feelings hierover. Het origineel was heerlijk en als deze er veel op gaat lijken zal dit ook weer genieten worden. Ben wel bang dat de 'sickness'-factor stukken lager zal zijn, want preuts land heh. Ben iig zeeeeer benieuwd.
DwarreI
De trailer belooft weinig goeds, tenzij Spike Lee de octopus scène gaat overtreffen door Josh Brolin een levende zee-egel op te laten eten..
Opvallend:
Recensie Oldboy - Review op Filmtotaal.nl
FT geeft 2/5
Oldboy - Spike Lee | nu.nl/filmrecensies | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl
NU geeft 4/5
Benieuwd wie er gelijk heeft.
Als ik beide verhalen zo lees, dan hecht nu.nl weinig waarde aan het origineel. Ik denk dat ik de eerste recensie gelijk ga geven, maar het zal nog wel effe duren voordat ik deze zie.
Naomi Watts
De reviewer der reviewers, Eric Kohn, is uitermate positief. Alles wat ik moet weten. Zin in nu.
Jason28
Ach waarom moeten ze toch altijd alles na-apen, die nep amerikanen. is toch zonde van de tijd!? Spike Lee kan heel veel betere films maken, als je oldboy wilt kijken, zet je toch gewoon de originele versie op?
Captain Pervert
Het verhaal is dermate origineel dat er nog wel wat geld uit te knijpen is.
Goh, IMDB zou IMDB niet zijn als 80% van de stemmers een 1 geeft.
Ze zouden eigenlijk alleen mensen die meer dan x zinvolle posts hebben gedaan, stemrecht moeten geven. Dit is echt om moedeloos van te worden.
Glacius
Zal best vermakelijk zijn, maar bijzonder ten opzichte van het origineel zal het vast niet zijn.
Zwolle84
Spike Lee: ik weet genoeg. Laat maar.
Shinobi
"Whoever you are, I will find you."
Vanochtend met enige scepsis toch maar meegepakt in de bios. Ik ben een groot fan van Oldeuboi (2003) en probeerde enigszins objectief de film in te gaan.
Qua narratief doet deze remake niet veel bijzonders. Als je bekend bent met het origineel weet je vanaf het begin eigenlijk al waar Oldboy naartoe gaat. Hier en daar zitten er minieme veranderingen in wat betreft het plot. Zo is één van de veranderingen dat de zus van Adrian het met haar vader doet i.p.v. haar broer. Een niet zo schokkende wending als je het mij vraagt.
Daarnaast kwam het geheel vrij spanningsloos op mij over, ondanks dat het eerste halfuur wel aardig is. Maar zodra Joe vrijgelaten wordt, zakt het ietwat in. De spanning is weg en wat volgt is redelijk vermoeiend te noemen. De film lijkt een beetje een karikatuur van zichzelf te zijn geworden met o.a. matige gevechten: de vechtscène in de hal is weinig imponerend.
De (mis)cast heeft hier voor een deel mee te maken. Josh Brolin doet het op zich wel oké, maar echt veel indruk maakt hij niet. Samuel L. Jackson voelt misplaatst aan; zijn - grappige - voorkomen en veelvuldig gescheld doet afbreuk aan het kleine beetje grimmigheid wat nog over was. Om Sharlto Copley vooral niet te vergeten, wat een lachwekkende schurk is hij me toch zeg. Alleen Elizabeth Olsen past prima in haar rol.
Het uiteindelijke slot breekt dan ook geen potten en voelt eerder aan als een anticlimax. Debet hieraan is de nogal tamme confrontatie tussen Joe en Adrian. Ik miste de nodige gruwelijkheid van het origineel. Joe gaat nog geen eens echt diep door het stof, laat staan dat hij zijn tong afsnijdt. Kom op zeg... Tevens doet de zwakke manier waarop Joe en Marie afscheid van elkaar nemen de film geen goed.
Al met al een kansloze remake, hou het maar gewoon bij het origineel.
2,0 Sterren.
Ik ken het origineel van naam, maar ik heb de film nooit gezien. Misschien maar goed ook, want ik heb me meer dan prima vermaakt met deze film.
De eerste drie kwartier van de film is erg sterk en weet je als kijker continu te boeien. De film kakt weliswaar ietwat in nadat Brolin een tijdje rondloopt en achter de waarheid probeert te komen.
Ondertussen maakt hij wel op een gewelddadige wijze gehakt van zijn tegenstanders, expliciete beelden worden niet geschuwd en zorgen dus voor een paar oeh's en ah's.
Vooral omdat dit een westerse film is. Waar Brolin zijn vechtkunsten vandaan haalt blijft verder een raadsel en is eigenlijk totaal niet logisch, maar je zit daar verder geen moment mee. Daarbij helpt het ook wel dat je continu tegen Elizabeth Olsen aan mag kijken. Leuke dame!
Je krijgt gaandeweg het idee dat de film te rechtlijnig is en alle fut er langzaam uit verdwijnt, maar dan komt het sterke laatste gedeelte. Deze verraste mij enigszins en zorgde voor een sterke, emotionele climax. Wellicht minder verrassend als je het origineel kent, maar ik kijk er op een frisse manier tegenaan en zie dan gewoon een sterke film die verrassend uit de hoek komt.
Het origineel krijgt binnenkort ook een kijkbeurt, want ik kan me niet vinden in de negatieve berichtgeving rondom deze film
jarno1975 (moderator series)
Het origineel krijgt binnenkort ook een kijkbeurt, dan kan ik definitief zien wat er overeind blijft in deze film.
Wil je hier mee zeggen dat je na het zien van het origineel je mening over deze film aanpast? Want dat zou ik erg vreemd vinden.
Sowieso ben ik persoonlijk geen voorstander van het beoordelen van een remake of vervolg op basis van het origineel/eerder deel. Ik ben van mening dat je een film altijd op zichzelf staand moet beoordelen. Maar merk wel dat velen daar anders over denken.
Je zal met deze film ook wel zien dat het gros van de mensen die het origineel gezien hebben deze film slecht zullen beoordelen en de hogere cijfers komen van mensen die het origineel niet gezien hebben. Als je logisch nadenkt slaat dat natuurlijk nergens op.
Waarschijnlijk niet, misschien ietwat ongelukkig geformuleerd van mij. Ik heb het even aangepast.
Maar ik kan me verder wel vinden in jouw mening betreft het beoordelen van remakes. Al vind ik wel dat je stil moet staan bij een eventuele status van het origineel. Maar daar hebben we dan ook een 5 sterren beoordelingssysteem van MovieMeter. Dus als die beter is dan krijgt die gewoon een hogere beoordeling. Maar vaak kan ik met dit soort remakes iets minder met het Aziatische origineel.
Vooral omdat deze film bij mij op het gebied van emotie erg goed scoort en ik over het algemeen weinig kan met de manier waarop Aziatische filmmakers gevoelens/emoties weten over te brengen in films.
Askikker
Huh??????
Ik gaf t origineel maar 3,5 sterren. Ik dacht dat ik die veel meer gegeven had.
Vind ik dan zomaar een remake beter? Dat komt zelden voor.
Die vechtpartij in de gang zag dr evenwel écht niet uit, maar ik kan me herinneren dat al eens eerder gezien te hebben, realiseerde me alleen niet dat dat in Oldeuboi zat.
Gang? Je bedoelt in dat pakhuis? Ik vond dat juist wel erg tof. Lekker grof, expliciet en volgens mij werden die lange rushes ook in 1 keer opgenomen
jacobine_rodijk
De eerste remake uit mijn persoonlijke top 10, en hopelijk ook de laatste. Erg dappere poging van scenarist Protosevich om 't Zuid-Koreaanse meesterwerk proberen te adapteren voor 't Westerse publiek maar uiteindelijk is 't gewoon verspilde energie. De verrassingen zijn er vanaf en enige verdediging dat deze meer trouw zou zijn aan de oorspronkelijke Japanse manga ... Tja; heb 'm niet gelezen maar als dat 't geval is voldeed Park's interpretatie op 't materiaal prima gezien ze allebei haast identiek zijn.
Wel leuk om iconische (voor mij, dan) scènes te zien in een ander jasje en 't acteerwerk voldoet prima, met uitzondering van Copley als schurk; die blijkbaar dacht dat ie in een Bond film zat uit de Connery dagen. Lee's vingerafdrukken zijn jammer genoeg haast nergens te bekennen, alhoewel ik niet precies weet of dat goed of slecht is. Wel zijn meest bloederige film, tot dusver. Bobbitt's cinematografie was degelijk (alhoewel McQueen véél meer uit hem weet te halen) en Baños' score is alweer vergeten. 2,5*
laundromat
Dat kun je nog niet weten, want je hebt het origineel nog niet gezien ja. Negatieve berichtgeving gaat natuurlijk over de remake/vergelijking. Ik kijk een remake anders als ik het origineel al ken.Je gaat er veel minder blanco in. Desalniettemin kan je je prima vermaken. Wat jij dus hebt gedaan.
Naomi Watts
Probleem blijft dat de negatieve berichten al vast stonden voordat deze zijn wereldpremiere kende.
Oldboy was goed hoor, maar Park zelf wordt als filmmaker wel heel erg overschat. Ik snap de negatieve houding jegens deze remake dan niet zo, het is niet zo dat er een film van Ki-Duk wordt geremaked ofzo.
laundromat
Over remakes valt altijd genoeg (negatiefs) te zeggen. Ik sta er niet erg open voor. Ik spreek ook uit mijn perceptie. Ik vind origineel een superfilm.
Ki-Duk remaken is bij voorbaat al stom.
yeyo
Ik snap de negatieve houding jegens deze remake dan niet zo
Zal ook voor een deel wel met de figuur Spike Lee te maken hebben.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen