• 9.376.783 stemmen

Geregisseerd door: Spike Lee

Met onder meer: Josh Brolin, Samuel L. Jackson en Elizabeth Olsen

Releasedatum: 28 november 2013

Plot Oldboy

"Ask not why you were imprisoned. Ask why you were set free."

Een man wordt ontvoerd en gegijzeld en vervolgens 20 jaar lang eenzaam opgesloten. Wanneer hij op onverklaarbare wijze weer wordt losgelaten, begint zijn missie om te ontdekken wie hem al die tijd heeft opgesloten. Langzamerhand raakt hij verstrikt in een web van samenzwering en kwelling.

avatar van jazzzz

jazzzz

Kan haast niet slechter worden..

Colin Firth is gevraagd voor de rol van slechterik in de Amerikaanse remake van Oldboy.

Colin Firth als slechterik in Oldboy | nu.nl/film

avatar van RuudC

RuudC

Bah, sinds het nieuws van de remake fatsoenlijk de wereld in is geholpen, zie ik nergens meer de dvd van Oldboy liggen

avatar van Joostdizzy

Joostdizzy

Prima toch, laat iedereen maar lekker het origineel kijken. Dan beseffen de meeste wel dat ze de re-make toch niet gaan hoeven kijken. Ik blijf het een flut-idee vinden deze re-make maargoed my 2 cents

avatar van SaintOfKillers

SaintOfKillers

Elizabeth Olsen heeft een aanbieding voor één van de hoofdrollen.

avatar van Glacius

Glacius

Spike Lee en Josh Brollin. Voelt nu al een stuk beter dan Spielberg en Smith. Dacht werkelijk dat het laatstgenoemde een grap was.

Interessante interview met Josh Brolin. Een aantal highlights;

I love 'Oldboy' and I’m close with Chan-wook Park and I emailed him a couple months ago, just asking for his blessing to do this movie because if he had said ‘No,’ I wouldn't have done it.

But I really respect his movie and we’ll make a little different movie and this whole idea of a more Hollywood version of it? Whatever. We’re just going to make a different version but have respect to the initial story and premise. I’m looking forward to it, man. I’m talking about it nervously right now because it makes me nervous.

Yes. And it’s a hammer and knife and all that stuff. And then will we keep the octopus, will we keep the other stuff? There’s some changes but I think it’s really good. It still makes me throw down the script half way through. Whoa.

Elizabeth Olsen en Sharlto Copley zijn inmiddels ook bevestigd, Olsen als vrouwelijke hoofdrol en Copley als de schurk, en met Spike Lee in de regiestoel is dit inmiddels té interessant geworden om zomaar af te schrijven als de tigste remake.

Erg goede trailer!

jacobine_rodijk

Weet 't zo niet; voelt nog steeds zó overbodig aan...

avatar van Macmanus

Macmanus

Mwa ik weet het niet...maar wel benieuwd omdat het Spike Lee is.

jarno1975 (moderator series)

Ik kan het niet vergelijken met het origineel (niet gezien) maar soms moet je dat ook niet doen

Edit: Nu ook op Youtube in HD

jarno1975 schreef:

Ik kan het niet vergelijken met het origineel (niet gezien)

Prioriteiten zitten wel verkeerd met 2526 toevoegingen onderhand maar Oldeuboi (2003) nog niet te hebben gezien

jacobine_rodijk schreef:

Haha, I know...ik ga me even diep zitten schamen

Het zijn er trouwens 2626

avatar van schram101

schram101

Ook ik moet het origineel nog zien maar dit ziet er toch wel erg sterk uit moet ik zeggen hoor..!

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Het is lang geleden dat ik het origineel heb gezien, maar ik vind de trailer van deze remake er niet bijzonder sterk uitzien. Sommige locaties en zelfs het kleurenpalet lijken letterlijk over te zijn genomen uit het origineel. Beetje jammer. Ook over Josh Brolin - verder een uitstekend acteur trouwens - in de hoofdrol heb ik zo mijn twijfels, het ziet er gewoon raar uit. Maar toch, ik ben benieuwd.

avatar van The Oceanic Six

Apart, gister net de originele versie gezien. En nu zie ik dat er een remake komt? Zonde.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Nog niet eens zo slecht, deze trailer.

avatar van megaman

megaman

Ik ken de manga niet maar wat ik in de trailer zag was gewoon domweg overgenomen van de Koreaanse klassieker maar dan zonder enige stijl. Zelfde scenes en camerahoeken. Heel origineel, Spike Lee! Kon je niet met iets unieks komen? Liever had ik Taratino gezien als regisseur.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Vind de film er verrassend verzorgd uitzien. Tarantino is alle inspiratie kwijt op het moment. Hij kan beter even wat jaren niets doen en reflecteren.

avatar van Fortune

Fortune

megaman schreef:

Inderdaad, gewoon inspiratieloos overgenomen en zie ook geen enkele toegevoegde waarde in deze remake. Remake vind ik helemaal geen verkeerd idee maar dit is gewoon dezelfde scenes met minder charme en gevoel overnemen zoals die vecht scene in de gang. Ook qua soundtrack kunnen ze het origineel nooit overtreffen. Gewoon overslaan als je het origineel hebt gezien.

remake

n [ˈriːˌmeɪk]

something that is made again, esp a new version of an old film.

avatar van groente12

groente12

jarno1975 schreef:

remake

n [ˈriːˌmeɪk]

something that is made again, esp a new version of an old film.

Dit.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ziet eruit als een exacte kopie van het origineel. Kansloos.

avatar van yeyo

yeyo

Ik was er (als 'die hard' Spike Lee fan) aanvankelijk van overtuigd dat deze remake even goed of misschien zelfs beter dan het origineel zou worden. En toen zag ik de trailer..