• 9.375.523 stemmen

Geregisseerd door: Spike Lee

Met onder meer: Josh Brolin, Samuel L. Jackson en Elizabeth Olsen

Releasedatum: 28 november 2013

Plot Oldboy

"Ask not why you were imprisoned. Ask why you were set free."

Een man wordt ontvoerd en gegijzeld en vervolgens 20 jaar lang eenzaam opgesloten. Wanneer hij op onverklaarbare wijze weer wordt losgelaten, begint zijn missie om te ontdekken wie hem al die tijd heeft opgesloten. Langzamerhand raakt hij verstrikt in een web van samenzwering en kwelling.

avatar van misterwhite

misterwhite

In Film > Nieuws > Oldboy (2013):

Ze gaan een Amerinaanse remake maken van deze film.

Steven Spielberg zal de regie doen en volgens imdb zal Will Smith de hoofdrol krijgen.

Old Boy (2010) - imdb.com

Verwachtingen zijn ouderwets laag

Madecineman (moderator films)

Heb niets tegen Spielberg maar zie dit ook helemaal niet zitten. Het origineel is nog maar uit 2003 en is nagenoeg een perfecte film dus hoezo overbodig dit...

Overbodig? Centjes zijn nooit overbodig

avatar van IcU

IcU

Ben benieuwd of die Amerikaanse 'tere zieltjes' wel tegen het einde kunnen. Waarschijnlijk wordt dit einde totaal veranderd, met aliens ofzo.

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik was niet meteen een fan van het origineel, maar Spielberg is wel een heel onwaarschijnlijke keuze voor de regie hier en ook Will Smith kan ik moeilijk in de hoofdrol plaatsen.

avatar van Cosoco

Cosoco

Mijn god wat een combi.

IcU schreef:

Dat een stelletje enorme mieren de bad guy opvreten, natuurlijk

Madecineman (moderator films)

Pas op aanraden van een vriend het geweldige boek I am Legend gelezen. Ben bang dat Hollywood en Smith ook Oldboy op dezelfde manier compleet gaan verknallen.

Het verschil met het best geniale originele einde en het belachelijke einde uit de film had niet groter kunnen zijn

avatar van misterwhite

misterwhite

Ik vraag mij nog altijd af wat Hollywood probeert te beriken met het remaken van Aziatische films. Ze weten toch zelf dat de films vaak floppen. Maar nu was ik toch echt verschoten dat Steven Spielberg het gaat proberen, het is toch een erg goede regieseur. Ik hoop dat hij het niet gaat verknallen.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Madecineman schreef:

The Departed kwam ook een paar jaar na Infernal Affairs uit.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

misterwhite schreef:

Een beetje herschrijven en dan kunnen Spielberg en Smith zich weer opmaken voor Oscarnacht.

moviefreak#1 schreef:

The Departed kwam ook een paar jaar na Infernal Affairs uit.

Van The Departed zie ik nog wel de meerwaarde in. Het verplaatsen van Hong Kong naar Boston, Scorceses italiaanse roots, zijn sporen die hij verdient heeft met andere misdaadfilms, de geweldige cast met Damon, Dicaprio en Nicholson.

Van de combinatie Spielberg en Smith kan ik me echt geen voorstelling maken over hoe die een gedurfde wraakfilm in elkaar gaan zetten...

avatar van Zavo

Zavo

Tja, net als je denkt dat Hollywood z'n dieptepunt wel bereikt heeft hoor je over dit project.

Genoeg zwakke punten die een remake zouden kunnen verantwoorden. Maar Spielberg die met Smith (maar geschikt voor 1 soort rol) aan de slag trekt ... je had dit nieuws niet op 1 april moeten plaatsen.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Will Smith, wtf?

Spielberg kennende zal deze film voorzien zijn van een happy end, en je kunt er donder op tegen zeggen dat hij het controversiele gedeelte het vriendinnetje van de hoofdpersoon, waar hij lekker heeft mee zitten rampetampen, blijkt op het einde zijn dochter te zijn heeft vervangen voor iets minder pervers.

avatar van dimi303

dimi303

Weer een remake van het inspiratieloze Hollywood die niet zal aan te zien zijn, het mag dan nog Steven Spielberg zijn.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Het zou geen remake worden en het gaat ook helemaal niet door; klik .

avatar van Baard

Baard

Gelukkig!

avatar van riesma

riesma

Gadver, wat leek me dit de flop van het jaar te worden. Spielberg, de eenzijdig moraliserende fantasiejood, en Will "Overrated" Smith die een controversiële en reeds perfecte film hollywoodiaans overdoen. Zucht.

Houd het alsjeblieft gewoon bij oorloghuilen en dino's, daar was je nog goed in, Steve.

Hieperdepiep voor deze annulering!

avatar van Darker than L

Darker than L

Ag het is niet eens zo erg om een Amerikaanse versie te maken, alleen moeten ze dan eerlijk zijn en het geen remake noemen. Indien ze de film brengen als "geïnspireerd op" dan is het prima.

Los van de grove delen van de film is de opsluiting namelijk een erg interessant aspect. In de Amerikaanse versie (die niet meer gaat komen) zie ik Will Smith dan succesvol wraak nemen ofzo en achter een reden komen voor de opsluiting.

Ik ben niet voor dit soort films en ik kijk altijd liever de originele (Aziatische) versie, maar ik kan me er ook niet heel erg aan storen. In tegenstelling tot veel mensen vind ik Will Smith een prima acteur en denk ik dat hij best iets met de rol zou kunnen.

avatar van Knisper

Knisper

Darker than L schreef:

Dat zou juist oneerlijk zijn.

avatar van Darker than L

Darker than L

Knisper schreef:

Dat zou juist oneerlijk zijn.

Nee hoor, stel ze maken Old Boy US (ugh stel dat ze die titel zouden gebruiken) en nemen een x aantal elementen uit het originele verhaal over. Dan is het liegen als je het een remake noemt, want je maakt geen remake je maakt een andere film.

Als je een paar elementen neemt dan is de film losjes gebaseerd op de originele. Gezien het feit dat losjes gebaseerd een beetje stom staat in een trailer kan je wel zeggen dat de film "geïnspireerd door" of "gebaseerd op"is. Zo kan je elementen overnemen en er een eigen draai aan geven. Tegelijkertijd geef je ook toe dat mensen geen Engelstalige remake hoeven te verwachten maar een andere film.

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Ben benieuwd, maar verwacht geen overtreffende film. Het orgineel is daar iets te sterk voor denk ik, maar ik vel het oordeel pas na het zien van de 'remake'..

avatar van ghostman

ghostman

Bij Spike Lee:

Geruchten doen de ronde dat Spike Lee Oldeuboi (2003) gaat remaken . In hoeverre is dit waar ?

avatar van Wouter

Ik hoorde het ook, inderdaad.

avatar van ghostman

ghostman

Ik heb er wel vertrouwen in , maar snap niet waarom grootheden als Spike Lee en Martin Scorsese zich bezig houden met de ‘ remakes ’ van Aziatische films . Bizar !

Misschien wil Spike Lee ook een Oscar ?

Lijkt me sterk dat een Spike Lee remake van Oldboy Oscar-materiaal gaat worden.

Anderzijds snap ik ook niet echt waarom hij zich hiermee bezig houdt.

Het staat al op IMDb, Spike Lee wordt als regisseur vermeld:

Oldboy (2012) - IMDb

avatar van Harco

Harco

Oldboy in een door Spike Lee geregisseerde urban setting met Josh Brolin (rumored op IMDb) als hoofdpersoon. Spreekt me eigenlijk op papier meer aan dan het origineel. Als Lee met een toffe setting komt, in ieder geval.