Genre: Avontuur / Komedie
Gesproken taal: Engels, IJslands en Spaans
Releasedatum: 2 januari 2014
Bekijk via Disney+
Plot The Secret Life of Walter Mitty
"Stop dreaming. Start living."
Het verhaal volgt Walter Mitty (Ben Stiller), een foto editor die werkt voor LIFE Magazine. Dagelijks wordt hij getreiterd door zijn collega’s omdat hij constant zit te dagdromen achter zijn bureau. Dit weerhoudt hem er ook van om de vrouw van zijn dromen aan te spreken, die toevallig ook werkzaam is bij LIFE Magazine (gespeeld door Kristen Wiig). Walter krijgt een kans om zichzelf te bewijzen als het negatief van een belangrijke foto verloren gaat en hij deze terug moet zien te vinden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Secret Life of Walter Mitty (MusicMeter)
- The Secret Life of Walter Mitty (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Todd Maher
Hernando
Helicopter Pilot
Hotel Keeper
Dat zegt hij toch ook? Een stijlmiddel om een recensie kracht bij te zetten is niet zo vreemd hoor.
cantforgetyou
- 1954 berichten
Dit is een leuke film. Het gaat wel allemaal wat traag. Echt lachen zit er niet bij. Echt drama zit er ook niet in. Het is allemaal wat oppervlakkig, maar daar is soms niks mis mee. Niet altijd hoef je diep geraakt te worden. De film is zeker vermakelijk!!! Knap dat Ben ook de film heeft geregisseerd.
Norma
Walter Mitty… laat ik beginnen met dat ik lichte weerstand voelde opborrelen bij de introductie van de man. Niet onsympathiek, maar net iets te traag, net iets te soft. Zo iemand die je ondanks zijn goede bedoelingen een beetje op de zenuwen kan werken. In de film wordt zijn nieuwe baas, die hem een beetje bij de les probeert te houden weggezet als onaangename hufter; een karikaturaal personage maar ik kon hem stiekem wel een beetje begrijpen.
Maar goed. Walter Mitty dus. En zijn secret lives. De film bevat een aantal heel aardige scènes (zie de trailer, zeg ik schamper) maar kent ook beduidend mindere. Die zogenaamde achtervolging met zijn baas vond ik tenenkrommend, zo onleuk als dat was, wat ook een beetje geldt voor de scene met die dronken piloot. Dit soort flauwe intermezzo’s worden gelukkig afgewisseld met wat meer ingetogen momenten, zodat er overall toch een aangenaam filmpje overblijft.
Desondanks had ik meer verwacht van die fantasie segmenten, in de hoop dat het verhaal een nog wat surrealistischer tintje zou krijgen, zoals bijvoorbeeld in This Must Be the Place (2011) het geval was. (het reizen en de diverse opmerkelijke ontmoetingen onderweg deden me aan die film terugdenken)
Stiller komt zo nu en dan in die richting, maar door de toevoeging van de love interest neigt het naar mijn smaak soms net iets te veel naar romantische komedie. Een sympathieke met wat leuke vondsten, dat dan weer wel.
VforVictor
Best een aardige film. Dat dagdromen was wel grappig gedaan. De film was ook visueel een plaatje. Alleen het was weer het zoveelste liefde verhaal 13 in 1 dozijn. Maar desalniettemin heb ik me vermaakt, soms wat saaiie momenten maar dat mocht de pret niet drukken.
popcorn en cola
Wat een verschrikkelijke onzin, afgezet na een kwartier. Daarna nog eens geprobeerd, afgezet na een half uur. Slap verhaal, oersaaie clichés gecombineerd met onzinnige fantasie.
samtari
heej stiller , je was al na een paar minuten ontslagen domme gans. wat zou je je nog ergens druk over gaan maken. Ook jammer dat het voor een komedie nergens grappig was. De twee sterren zijn puur voor de mooie beelden. verder zuigt deze film enorm.
Pim1993
'We live in a country that has only eight people in it'
- Gelijk ook het enigste komische momentje uit de film.
Zeer sympathieke acteur die Ben Stiller. Vaak erg aangenaam om hem in een film te zien. Uhm, een aantal dingetjes genoteerd.
De film begint erg traag en houdt dit tot mijn schrik bijna 2 uur lang vol. Voornamelijk het eerste kwartier is oersaai. Het tempo ligt onwaarschijnlijk laag. Verder lijkt het een beetje te gaan richting een roadmovie met werkelijk prachtige beelden en special effects, maar de tripjes zijn allemaal erg kort en onverzorgd (alsof het niks is).
Al met al is de film helaas allesbehalve geslaagd en zeer oppervlakkig en simpel uitgewerkt. Ik vind dit cijfer dan ook werkelijk onbegrijpelijk. Laat staan dat hij op IMDB zelfs een 7,6 scoort......
Hij krijgt 2 sterren van mij voor de moeite, de cast en de mooie beelden.
Fortune
Jammer ook dat de mooie beelden (een van de mooist gefilmde komedies??) de film nog extra oppervlakkig maakt omdat het verhaal zo stompzinnig en cliché is. Omdat het allemaal zo mooi gemaakt is en ontzettend veel tijd daarin gestoken is (veel meer dan een gemiddelde komedie) gaat het allemaal nog meer wrijven bij mij hoe een commercieel product wat imo niet speciaal is, boeiender gaat worden doordat het allemaal zo mooi gemaakt is waardoor het nog commerciëler en stompzinniger gaat worden dan het eigenlijk is.
arno74
De film moet het juist van die mooie beelden hebben, samen met het reizen geeft dat een lekker avontuurlijk vakantiegevoel waarmee de kijker zich kan associeren. Dun moreel laagje erover en het succes ervan is verklaard, althans voor mij. Maar als je daar eenmaal doorheen prikt blijft er weinig over.
joolstein
Jaaa heerlijk!!! Alle cliche`s zijn vertegenwoordigd, maar zo goed gefilmd dat het een heerlijke film is! Het is gewoon een lekkere popcorn -film die tenminste nergens echt dom of zoetsappig is of wordt. echt niets mis mee!!!!!
Pim1993
Juist, precies dat ja.
latrat
Heel erg vermakelijke film, die ik persoonlijk op nét de juiste moment gezien heb. Het is geen klassieke stiller-humor, maar hij is ook verre van serieus.
De absurde dagdromen vond ik slechts een keer te hard bij de haren getrokken, maar dit was zo vroeg in de film dat het snel weer vergeten was. De situaties waar de film zich verder op baseert zijn exact het soort dagdromen ik heb. Door dat de film nergens pretendeert meer te zijn dan een resem anekdotes storen plotholes en technische onwaarheden weinig. De film is visueel veel te mooi voor zijn genre, met beelden die je verwacht in een gezapige ken loach.
Ik kan hem maar aanraden. Zint het je niet, dan heb je het maar gehad.
"To see the world, things dangerous to come to, to see behind walls, draw closer, to find each other, and to feel." spijtig dat dit niet écht het motto is.
Noodless
Een film met een wel heel simplistisch gegeven en waarin de boodschap zo zoet is als het maar kan zijn.
Maar is dan dat verkeerd ? Voor mij niet, want de film is voldoende onderhoudend en leuk om naar te kijken. Zelfs de boodschap, hoe zoet ook, kan ik wel appreciëren. Toch kent de film ook zijn minpunten zoals de vele mooie beelden van bepaalde locaties die eigenlijk niet volledig benut worden. Vaak te snel afgehaspeld en te weinig inhoud. Ook op gebied van humor valt het wat tegen. Sommige droomscènes waren redelijk flauw. 6/10
david bohm
Sympathieke film met een eigen stijl. Vooral in het begin doet The Secret Life of Walter Mitty arthouse achtig aan met het haaste surrealistische personage Walter Mitty. Het dagdroomgebeuren is nauwelijks een toegevoegde waarde wat mij betreft maar gerechtvaardigd wel de fraaie titel.
De heer Stiller die ik sowieso goed kan pruimen, is sterk als Walter en maakt zelfs een ontwikkeling door. Het plot dat enigszins aan Forrest Gump doet denken is vederlicht maar aangenaam. Dit wordt versterkt door het goede gebruik van muziek, met voor mij als uitschieter Arcade Fire. Mijn favoriete scene is die met het skateboard in het park.
PopcornMonster
The Secret Life of Walter Mitty een film, waarvan ik de trailer vaak in de reclame heb gezien. Ik was van plan om het uit te stellen, maar ik verveelde me en zocht wanhopig naar een film. Ik besloot hem dus toch te kijken.
Ik beschrijf de film The Secret Life of Walter Mitty als een waardige avontuurlijke komedie. Dit is niet echt een komedie, waar je echt in een deuk ligt. Dit is eerder een zachte maar echt een avontuurlijke komedie-film. Ik moest wel lachen aan het begin, toen Walter zijn geliefde een zogeheten ''wink'' wilde sturen.
Toen ik naar de trailer keek, wist ik al dat het camerawerk van deze film goed zat.
Man, oh, man. Wat is het toch beestachtig goed. Geweldige beelden flitsen haarscherp op je TV.
Het verhaal is sympathiek en niet zo geweldig. Het viel echter tegen, maar de mooie beelden en het echte avontuur dat Mitty beleeft, maakt het een meesterwerk. Stiller toont hiermee, een prima regisseur te zijn.
Een aanrader! Het is het ook waard om deze film op BluRay te kopen
Sorry voor mijn slecht Nederlands.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
vluchtige "feelgood" komedie
Huh? Dat vluchtige begrijp ik totaal niet. Kun je dat uitleggen?
gauke
Vluchtig was hier oppervlakkig.
_Casper_
Ik snap echt de hoge cijfers voor deze film niet,
Ik vind afentoe een adem sandler (scheet grappen) of ben stiller (flauwe humor) film best leuk en vermakelijk...
Maar deze film... Ik heb niet 1x kunnen lachen, er zat geen humor in, het verhaal was voorspelbaar, en de flashbacks in de film waren gewoon NIET cool en maakten de film trager...
Opzich het acteerwerk was wel ok, maar de rest..
nee echte tegenvaller...
zyntex
Leuk begin. Zit wel goed inmekaar maar veel te mat. Andere films met hem zijn wel goed.
Fijne film. Eigenlijk een soort ouderwetse avonturenfilm.
Het is grappig om de reacties hier te lezen van met name het jonge publiek.
Die verwachten altijd platte humor en domme grapjes, maar dan kom je bij deze film bedrogen uit.
Het is een rustig opgebouwde film vol situaties en lokaties die tot de verbeelding spreken en vooral heel veel hart.
Opzicht best een leuke avonturenfilm met veel prachtige beelden (o.a. van de omgeving van Groenland en IJsland), maar wel eentje zonder een boodschap terwijl ik dat gezien het verhaal (de zoektocht) wel eigenlijk verwacht had. Hoewel de humor zeer sporadisch is (volgens mij heb ik alleen even moeten lachen over de discussie of het wel of geen haai is), vind ik de kwalificatie van Avontuur / Komedie wel gegrond omdat het geheel best luchtig is verfilmd.
Gezien het niet echt bijzondere einde is het verhaal me enigszins tegengevallen, maar tot het einde wist te film me zeker te boeien en kijkt hij ook lekker weg. Het begin van de film is overigens best flauw maar zodra de zoektocht gaat beginnen (zeg maar vanaf het vertrek naar Groenland) komt de film lekker opgang. Zoals eerder gezegd zit de film visueel prachtig in elkaar en zijn de effecten ook best fraai.
Ook de cast deed het best leuk en dan met name natuurlijk Ben Stiller (in best een serieuze rol) en Kristen Wiig die ik altijd leuk vind om te zien. De rol van Adam Scott als de baas die het ontslag bij LIFE Magazine leidt was overigens vreselijk en hij was ook totaal niet grappig terwijl dat volgens mij wel een beetje de bedoeling zou moeten zijn geweest. Het piepkleine rolletje van Sean Penn stelt niet veel voor, maar desondanks deed hij het wel goed.
Al met al is dit gewoon een leuke avonturenfilm die zich lekker wegkijkt. Als het einde ook nog eens goed zou zijn geweest zou ik deze film een ruimere voldoende hebben gegeven, maar nu blijf ik steken op een nipte voldoende.
b00ts
Vlees noch vis..... Te weinig diepgang om echt drama te zijn... Geen komedie omdat er (behalve bij aankomst bij het autoverhuurbedrijf op Groenland) niks te lachen valt. Wel mooi plaatjes, vooral in Afghanistan....
Barry83
Laat ik voorop stellen dat ik werkelijk genoten heb van de prachtige beelden en omgeving. Ook het camerawerk was uitmuntend! Waarom dan slechts 1,5 * voor toch een van mijn favoriete acteurs? Omdat ik het echte verhaal en boodschap mistte achter de film. Het verhaal krabbelt maar door zonder dat het echt boeiend wordt. Ook steeds die momenten dat hij zit te dagdromen gaat al vrij snel irriteren. Leuk voor een keer gezien te hebben maar meer ook echt niet helaas.
KKOPPI
Prima film. Had nooit gedacht dat B. Stiller zich ooit echt zou bewijzen, maar dat doet hij nu. Het blijft natuurlijk een Stiller-plot, dat wil zeggen geen briljant uitgedachte scenario's (het liefde-gedeelte vond ik nogal zwak), maar daar stoorde ik me niet aan. Regie en shots prachtig, goed acteerwerk. Wat ik heel erg jammer vind is dat ze die kerel van eHarmony uieindelijk nog laten zien. Hij vertegenwoordigde in mijn belevenis een anonieme bijrol, af en toe dat telefoontje, briljant had ik het gevonden als het daar ook bij bleef.
Koerok
Fijne feel-good-movie. Niets mis mee. Prima vermaak voor 2 uur.
Het tempo is traag, maar dat vond ik eigenlijk wel prettig.
Al met al een vrij origineel verhaal (al is het natuurlijk een remake), goed vertolkt door de hoofdrolspelers.
Fuck the haters!

Secrets & Lies
Drama, 1996

Dallas Buyers Club
Drama / Biografie, 2013
himalaya mountain rangefotograafmagazineijslanddaydream photographhaaifired from the jobskateboard dreameronline datingdaydreamingfranticenchantexcitedjoyful