Genre: Avontuur / Komedie
Gesproken taal: Engels, IJslands en Spaans
Releasedatum: 2 januari 2014
Bekijk via Disney+
Plot The Secret Life of Walter Mitty
"Stop dreaming. Start living."
Het verhaal volgt Walter Mitty (Ben Stiller), een foto editor die werkt voor LIFE Magazine. Dagelijks wordt hij getreiterd door zijn collega’s omdat hij constant zit te dagdromen achter zijn bureau. Dit weerhoudt hem er ook van om de vrouw van zijn dromen aan te spreken, die toevallig ook werkzaam is bij LIFE Magazine (gespeeld door Kristen Wiig). Walter krijgt een kans om zichzelf te bewijzen als het negatief van een belangrijke foto verloren gaat en hij deze terug moet zien te vinden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Secret Life of Walter Mitty (MusicMeter)
- The Secret Life of Walter Mitty (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Hernando
Helicopter Pilot
Hotel Keeper
hoffhaan
Niet bijzonder, niet mijn genre, naar mijn mening te hoog gewaardeerd. Kortom 2.5 voor de mooie natuurbeelden.
ASroma
verrassend leuke film, de mooie beelden met het wat zweverige sfeertje was heerlijk, je moet er denk ik van houden. Erg leuke film om bij weg te dromen.
sofripa
Echt een fijne film. Van dromen naar doen. By far de beste film van Ben Stiller. Schitterende beelden en prachtige ontmoetingen tussen allerlei mensen. Dikke aanrader voor deze feelgood. 4 sterren
T.S.S.A.
Prachtige drama/komedie. Echt 1 van de betere in t genre. Ik snap dat je er misschien wat moeilijk in komt, maar als t eenmaal loopt (na een minuutje of 20) laat t je niet meer los. Voorspelbaar... Misschien, maar maakt dat uit? Ik vind van niet. Niet elke film hoeft te verassen om geweldig te zijn. Ik heb genoten van de muziek, de plaatjes, de opbouw en de karakters. Dat is waar ik een film voor kijk.
milan90
Leuke van de film zat h'm in d laatste 5 minuten, waardoor ik hem toch nog kon waarderen. Aan het zwembad op mijn mobiel was meer dan genoeg, in de bioscoop was ik voortijdig vertrokken.
cales77
Heerlijke muziek op de juiste momenten in combinatie met het prachtige ijsland. Dan vooral de scene op skateb
oard
Cleanshot
Leuke feelgood movie, eigenlijk wel van genoten terwijl ik er nix van had verwacht. Mooie beelden, natuurlijk overtrokken maar al met al een leuk/goed verhaal.
Leno
Aardige film met leuke vondsten en leuke karakters. Normaal geen fan van Stiller, maar deze rol gaat hem goed af. De film wordt steeds wat absurder, dit had richting einde wel doorgetrokken mogen worden. Desondanks een vermakelijke film met een voortreffelijke setting die bovendien prachtig in beeld wordt gebracht.
Sir_John
ben stiller vind ik over het algemeen niet zon hele goeie acteur. maar toch elke keer kijk ik zijn films... ik weet niet.. er iets wat hij wel heeft... echter deze film heeft alles echt doen omgooien.
wat een mooie film is dit. ik heb hem gevonden tussen comedy... weet niet echt of hij hier nou wel tussen past.. maar een mooie film is het zeker wel! Zucht! ik wou dat mijn leven zo rozekleurig was
Roegge
Dat was nou eens echt een leuke film, je blijft gewoon kijken want je wilt toch weten hoe het afloopt.
De antiheld die toch held word.
K. V.
Deze eens geprobeerd en 'k vond het wel een puike film die me van begin tot einde boeien. Vooral de dagdromen waren wel leuk gevonden.
De film zag er ook erg goed uit. Prachtige beelden en mooi gefilmd.
De cast deed het ook niet slecht. Het was eigenlijk een serieuze rol voor Ben Stiller.
Geen typische Ben Stiller film, maar daarom niet minder waard om te bekijken, 'k vond het alvast een aanrader.
Aardige film waarin een medewerker van LIFE magazine op zoek gaat naar de laatste omslagfoto. Genoeg vermakelijke momenten en de hele film heeft ook een mooie vormgeving met een aantal mooie montages. Ben Stiller is goed op zijn plaats hier, maar het gaat allemaal net iets te lang door voor 3.5 sterren.
Decec
Een goede avontuur/komedie/drama/fantasie film...
Leuk verhaal...
Redelijk acteerwerk...
Bekende acteur Ben Stiller (en zelf regisseur)...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Gang_Star
Een redelijke combinatie van komedie met een vleugje drama. Ben Stiller speelt zijn rol naar behoren in een verhaal (wat ik niet erg sterk vind) waarbij hij een reis maakt om een laatste foto te vinden. Dat levert genoeg mooie plaatjes op en de humor die daarbij komt is bij tijd en wijle best leuk. Grootste minpunt is de (te) lange speelduur.
vanzelfsprekend
De film pakte mij niet.
Maar ik hoorde wel goede muziek voorbij komen.
Arcade Fire - Wake Up. Of Monster And Men - Dirty Paws
dvdcrusher
het enige dat mij echt bijblijft is het mooie camerawerk, de muziek, de natuurbeelden en ook wat leuke speciale effects. Flauwe komedie, eigenlijk is het een drama. Enig hoogtepunt was de manier waarop Mitty in volle vergadering de CEO (wat een irritante gast) te kakken zet aan het einde van de film. De dagdromen waren inderdaad de beste momenten van de film. Gisteren Blended gezien, daar kan deze film qua lachgehalte in de verste verte niet aan tippen. Van mij krijgt hij nipt 2, 5 sterren mee. Heb ooit de Walter Mitty gezien met Danny Kaye, die is pas grappig! Net als bij The Pink Panther is het origineel veel beter dan de remake
The One Ring
De poster hier zegt alles. Zeg erover wat je wilt, maar het complete idee wordt erdoor gevangen. Knap, al zegt het ook iets over de film: het brengt weinig onverwachts.
The Secret Life of Walter Mitty zet in ieder geval niet de lijn voort van Stillers vorige films als regisseur, die ik allemaal zeer grappig vond. Wat mij betreft heeft hij vooral oog voor totale belachelijkheid met vaak een donker randje. Dit grotendeels absent hier, want Walter Mitty is vooral een hele lieve film, met een inspirerende boodschap die dankzij de poster al geen spoiler meer is. Het motto van Life Magazine wordt regelmatig herhaald (voor de mensen die de poster gemist hebben waarschijnlijk). Dus durf te leven en ga het avontuur tegemoet.
Ik weet niet, ik had toch op iets meer gehoopt. Het ziet er mooi uit, het klinkt mooi, het is goed geacteerd, Walter Mitty is sympathiek en enkele scènes werken ook echt goed (vooral die met Sean Penn op de berg schiet zijn doel niet voorbij). Soms is het zelfs echt grappig. Ik heb denk ik gewoon te weinig met het toontje van deze film om er echt volop in mee te kunnen gaan. Iets te oppervlakkig inspirerend of zo, met te makkelijk verdient sentiment en te veel nadruk op tegeltjeswijsheden in plaats van humor of echte fantasie. Zeker voor een komedie neemt het zichzelf te serieus.
Het einde zag ik aankomen, maar wat me vooral stoorde is dat het niet echt werkt. Mitty is te laat met zijn foto, geeft toe dat hij hem kwijt is en verliest zijn baan. Vervolgens vind hij de foto en voordat hij die aan zijn voormalige baas laat zien beledigt hij hem. Is er daarna nog enige reden voor de baas om de foto, waarop Mitty zelf te zien is, te printen. Als ik die arrogante kwal was zou ik niet eens meer geloven dat een foto van Mitty zelf werkelijk de vermiste foto is. Het komt meer over als een dis.
Ach, in de hele film ging toch al alles te makkelijk. Hier had meer in gezeten.
Lurtz
Heerlijke film met een goede boodschap, namelijk durf te leven. Prachtige landschappen.
stijnpeeters1974
Ik vond het wel een bijzonder goede film.
Wel hoog life magazine reclame film....maar erg mooi in elkaar gezet met mooie beelden.
Piratje
Erg eigenaardige film waarbij je dagdromen of werkelijkheid door mekaar slaat.
Past helemaal bij Ben Stiller die daarmee een prachtige rol neerzet.
MauriceMankes
spectaculair; schitterende beelden; maar wat een matig volstrekt overdadig verhaal; het einde is redelijk maar het geheel mist elke vorm van lichtvoetigheid. Je zou de film een 9,5 geven voor bombast. Hoe het wel moet toont de eerdere versie uit 1947.
Antonev
Na half uurtje maar uitgezet en wat anders gaan kijken. Ik snap dat dit voor de liefhebbers een prima film is, maar bij mij werkte het allemaal niet en ik kwam er gewoon niet in! Ondanks dat het mij niet aansprak zag je wel dat het geheel prima neergezet is. Ik laat een stem aan mij voorbij gaan.
Vinokourov
Tot nu toe de beste film met Ben Stiller in de regisseursstoel en ook in de lead. De boodschap 'durf eens iets van je leven te maken' wordt door een sullige werknemer van het tijdschrift Life in werkelijkheid gebracht. Dat levert o.a. mooie plaatjes op van IJsland en nog een keer IJsland dat voor Afghanistan moet doorgaan
. Het kwam me wel bekend voor, maar goed moet kunnen. Die avontuurlijke episodes maken de film nog wel leuk. Toch is het helemaal erg 'veilig' hoe het verhaal verloopt en heb ik niet zoveel met die feelgood-sfeer achteraf.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Secrets & Lies
Drama, 1996

Dallas Buyers Club
Drama / Biografie, 2013
himalaya mountain rangefotograafmagazineijslanddaydream photographhaaifired from the jobskateboard dreameronline datingdaydreamingfranticenchantexcitedjoyful