Genre: Avontuur / Komedie
Gesproken taal: Engels, IJslands en Spaans
Releasedatum: 2 januari 2014
Bekijk via Disney+
Plot The Secret Life of Walter Mitty
"Stop dreaming. Start living."
Het verhaal volgt Walter Mitty (Ben Stiller), een foto editor die werkt voor LIFE Magazine. Dagelijks wordt hij getreiterd door zijn collega’s omdat hij constant zit te dagdromen achter zijn bureau. Dit weerhoudt hem er ook van om de vrouw van zijn dromen aan te spreken, die toevallig ook werkzaam is bij LIFE Magazine (gespeeld door Kristen Wiig). Walter krijgt een kans om zichzelf te bewijzen als het negatief van een belangrijke foto verloren gaat en hij deze terug moet zien te vinden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Secret Life of Walter Mitty (MusicMeter)
- The Secret Life of Walter Mitty (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Hernando
Helicopter Pilot
Hotel Keeper
Stiller.
Als regisseur begin ik hem steeds beter te vinden. Ook als acteur laat hij hier wat meer van zichzelf zien. Het resultaat is een frisse, moderne film die een mooie balans brengt van humor, drama en feel-good.
Moet wel zeggen dat ik het begin van de film het beste vond. De dagdromen zijn leuk, maar daar kan je ook niet echt twee uur mee vullen zonder dat het een complete sketch-film wordt. Toffe rol van Adam Scott trouwens, de ideale klootzak en perfecte tegenstander voor Stiller.
Wanneer Stiller eindelijk op reis vertrekt daalt het niveau een klein beetje, al moet de film niet erg veel inboeten. Er blijven leuke ideeën inzitten, het blijft verrassen en hoewel het uiteindelijk allemaal in z'n plooitjes valt is het toch meer dan een simpel A->B verhaaltje.
De film maakt niet echt misstappen, maar mist af en toe wel het potentieel om meer te zijn. Zo werkt het einde wel, is het ook een leuke laatste scene, maar had het wat mij betreft beter geweest als Stiller de foto voor zich had gehouden en wij hem als publiek nooit te zien hadden gekregen. Al was dat natuurlijk een veel minder commeriële keuze geweest. Zo zijn er nog wel een paar momentjes waar Stiller iets meer uit had kunnen halen, al vond ik z'n eigen oplossingen nooit vervelend of goedkoop.
De twee uur vliegen voorbij, de humor is niet echt overdreven maar werkt en blijft de hele film lang aanwezig. Het dagdromen verdwijnt (cfr het verhaal is het logisch) maar had toch nog net iets prominenter aanwezig mogen zijn, verder niks te klagen.
Hoop dat Stiller wat meer regisseerwerk aanneemt (al lijkt me dat het verkeerde woord, niet bepaald een director for hire) want het zit zeker in z'n vingers. Leuke film, raar dat hij hier op MM (en bijv. ook tijdens de Oscars) wat gepasseerd wordt. Stukken toffer dan al die zogenaamd serieuze en zware Hollywood "dramas".
Dikke 3.5*
Elineloves
De trailer, waar je mee dood werd gegooid in de Pathé, wist mijn aandacht te trekken. Het leek me een lieve, grappige film en Ben Stiller zijn personage was aandoenlijk.
Walter is een personage die vanaf de eerste seconde leuk is. Een beetje vreemd, awkward, maar ook onschuldig en boeiend. Een zachtaardig persoon, een goedzak. Iemand die zichzelf wegcijfert om anderen te plezieren.
Gelukkig bevat de film genoeg komische momenten. Niet alleen de vele "zoned out" momenten, maar bijvoorbeeld ook de Benjamin Button scène en de karaoke scène zijn leuk.
Het verhaal valt te raden, maar ach, wat zou het. Naar aanleiding van de trailer, die al heel veel weggeeft, weet je toch in grote lijnen wat er te gebeuren staat. Geeft niet, want het kijkt goed weg. Redelijk vlot en toffe actie momenten. Ook het romance gebeuren ligt er gelukkig niet te kwelerig bovenop. Lief, maar niet te geforceerd.
De beelden zijn erg mooi, met name de landschappen. Groenland, Ijsland, Afghanistan, erg indrukwekkend.
Ja, leuk. Fijne personages, vermakelijk verhaal en goed geschoten.
Niet teleurgesteld.
DragQueen
Prima Film, waarin Ben Stiller de dagdromende Walter Mitty overtuigend weet neer te zetten. Visueel ziet de film er ook goed uit. De prachtige landschappen worden mooi in beeld gebracht. Het verhaal is verder niet heel bijzonder, maar heeft wel een oprechte uitvoering genoten hier. 3,5 Ster.
Indrukwekkende film van Ben Stiller, zijn vijfde als regisseur, waarin hij precies de juiste balans weet te vinden tussen humor en dromerig melodrama. Hij heeft zichzelf tevens perfect gecast in de ingetogen hoofdrol. Visueel ziet de film er werkelijk fantastisch uit, met prachtig camerawerk, mooie locaties en een ingenieus gebruik van teksten in beeld. En o ja, het verhaaltje is ook nog eens erg leuk.
Piratje
Erg eigenaardige film waarbij je dagdromen of werkelijkheid door mekaar slaat.
Past helemaal bij Ben Stiller die daarmee een prachtige rol neerzet.
gauke
Een wisselvallige, vluchtige "feelgood" komedie met een niet al te realistisch verhaal van een beeldredacteur die niets beleeft, maar wel allerlei avonturen in zijn fantasie. Het basisgegeven is weinig origineel, eerder uitwisselbaar, sentimenteel, cartonesk en banaal. De film, ook nog eens door de hoofdrolspeler geregisseerd en geproduceerd, heeft weinig werkelijke inhoud, barst uit de voegen van de clichés en heeft over de top humor (maar ik vind Ben Stiller vaak eerder vermoeiend dan leuk). Naar geheimen (conform de titel) zoek je tevergeefs.
queenie
Aparte film met soms leuke fragmenten erin, maar soms ook langdradig en saai. 2*
Laseth
Zeker een mooie film en echt een aanrader.
Niet alleen een goed verhaal maar hele mooie beelden en plekken.
Vond hem totaal niet langdradig.
Ook heeft de film mooi muziek die goed bij de beelden en het verhaal past.
Djarune
Mooie prent dit van Stiller. De poster en trailer zitten goed in elkaar en de film zelf heeft genoeg om armen. De muziek is prachtig met oa David Bowie en Arcade Fire (elkaars fans), de natuurbeelden prachtig, de humor niet te flauw behalve dan de benjamin button grap. The Matrix referentie was wel heel leuk Stiller timmert aardig aan de weg met deze film. Een wat serieuze komedie maken als komisch acteur is namelijk niet vanzelfsprekend. David Schwimmer en Josh Radnor hebben het de afgelopen jaren geprobeerd, maar alleen die van Stiller pakt goed uit.
Al DeNiro
Mooie boodschap en dagdromen/reizen. Echt een film waardoor je je happy voelt.
arno74
Na een tijdje begon ik me af te vragen wanneer ik eindelijk interessante scenes zou kunnen zien die niet in de trailer verwerkt waren. Het meest aantrekkelijke zit erin verwerkt, waardoor ik het gevoel had dat deze film verder weinig te bieden had. De trailer is een prima samenvatting van bijna de helft van de film.
Het flinterdun verhaal is vrij saai en eentonig, de meeste humor vond ik aan de flauwe kant, ook ontbreken de romcomclichés niet.
Het (mislukt) sausje met levenslessen doet de film ook niet beter smaken. Tenzij je denkt dat het leven inhoud krijgt door ten koste van jezelf ver over het uiterste te gaan voor een bedrijf die je gaat ontslaan, of de emotie opzoekt door het nemen van vluchten met stomdronken piloten.
Dat de film enkele mooie beelden heeft die je ook in documentaires kunt vinden, en één leuk nummer bevat, redt de film niet.
Een romcom waarmee je de tijd doorkomt, maar verder erg matig.
Twee dunne sterretjes.
YAH87
Ground control to major Tom
Take your protein pills and put your helmet on
Regisseur Ben Stiller stapt met The Secret Life of Walter Mitty enigszins uit zijn comfortzone door niet met een komediefilm te komen maar met een meer serieuze film die allerlei smaakjes zoals drama, avontuur en, uiteraard, komedie bevat. Een moedig besluit die deels goed uitpakt.
Ben Stiller speelt de gelijknamige titelpersonage en levert een prima rol af. Het is eenvoudig sympathie te krijgen voor deze goedaardige dagdromer waarbij je als kijker hoopt dat Walter zijn doel bereikt. Kirtsten Wigg is tevens aangenaam als de collega waar Walter een oogje op heeft en onbereikbaar lijkt. Verder zijn Sean Pean, Patton Oswalt en Adam Scott (Are we having fun yet?) te bewonderen en doen het aardig in de minuten die zij in de film krijgen. Ondanks al het komisch talent in de film, is de film op het gebied van humor hit or miss, zoals bij een bepaalde scene rondom een film met Brad Pitt. Op visueel gebied zit het wel goed. Door de sterke visuele effecten en trucjes, mag dit een fraai ogende film worden genoemd die mooi is gefilmd en ook nog eens prachtige landschappen bevat van Walters reizen. Met een soundtrack waarin David Bowie en Of Monsters and Men te horen zijn, is ook weinig mis mee en hebben toegevoegde waarde voor de film. Ondanks enkele merkwaardige punten, zoals de continue bellende klantendienstmedewerker en de uitstekende telefoonontvangst , is het makkelijk om deze punten te vergeven aangezien de film fijn wegkijkt en een mooie boodschap bevat.
Macmanus
Opvallend leuk.
Stiller is inderdaad geen slecht regisseur. Vond ik in zijn komedies al meer visuele flair zitten dan gebruikelijk in US komedies. En in deze romantische komedie komt hij op dat vlak nog wat beter uit de voeten. Snap de kritiek dat het misschien wat punch mist, maar toch weet Stiller er een fijn sfeer in te krijgen waardoor de tijd echt belachelijk snel voorbij vliegt. Mooie plekken waar hij terecht komt, en IJsland deed me hart toch weer wat harder kloppen omdat ik er onlangs ben geweest. Prachtig land. Maar het reizen dat de film uitstraalt beviel me wel. Misschien had Stiller nog wat meer kleinere grapjes erin kunnen doen zoals de eerste scene. Maar die Stiller mag zeker nog wel verder gaan, fijne regisseur voor het luchtigere werk.
4 sterren.
Ik ben heel aardig verrast door deze komedie, ben absoluut geen fan van komedie films maar deze was echt heel goed. Prachtige natuurbeelden, en vooral de skateboard scene was zo gaaf. Het verhaal rondom de film was zeker goed bedacht en de opbouw ervan prima. Ben levert hier een zeer goede film af zo mag hij er meer maken.
4,5 ster
Fortune
Een geweldige (levensveranderende) ervaring!
De film is geregisseerd door de creatieve, intelligentie, artistieke, geniale duizendpoot Ben Stiller en speelt ook nog eens de hoofdrol. Ik ben een ontzettende fan en had dan ook liever gezien dat Ben Stiller iedere rol had vertolkt want elke keer als hij uit beeld ging had ik zoiets van 'hey, waar is Ben Stiller?'
Deze film vloog gewoon voorbij en van mij had deze film zelfs wel 24 uur mogen duren en dat Ben Stiller elk land in de wereld afging vol ludieke personages en grappige momenten waar de film bijna uit zijn voegen barst!
Toch wil ik een applaus geven aan Hollywood en Ben Stiller en iedereen achter zijn computer mag ook even applaudisseren want hoe verzinnen ze het elke keer weer! Met elke komedie en romcom uit Hollywood sta ik somersaults te maken in de woonkamer want de anticipatie is zo hoog mensen!
Hoe gaan ze ons nu weer verassen en uit onze stoel trekken en onze blik op de wereld veranderen en ons even laten ontsnappen uit de realiteit. En Hollywood doet het keer op keer op keer.
Ik wil deze film echt aan iedereen aanbevelen! Iedereen vindt deze leuk! Deze film kan je met je kinderen kijken maar ook met je vriendin, oma, opa, hond en kat. Iedereen vind deze film leuk gewoon. Bij de Benjamin Button scene moest ik zo hard lachen om die kop van Ben Stiller dat ik bijna stikte in de popcorn. Dat was toch een geniale referentie! Door dit soort grappen vind ik dat Hollywood gewoon meer geld moet verdienen want hé verzin het maar eens. Wat doen ze daar in het drinkwater van Hollywood dat er telkens zo'n geniale films uitkomen.
Behalve dat dit een van de grappiste film van het jaar, millennium, of decennium is zit er ook een ontzettend diepe boodschap in die ik even in een zin wil samenvatten. Want het is niet alleen maar grappig mensen het heeft ook een hart, een ontzettende warme boodschap die iedereen aanspreekt en waar iedereen zich in kan herkennen.
Stop dreaming, start living!
Na het einde van deze film (die veel te kort was) gooide ik al mijn spullen in een reiskoffer en ging ik eindelijk die reis maken naar Australië. Eerst schreef ik een 14 pagina lange brief aan Ben Stiller om hem te bedanken dat hij mijn leven zo heeft veranderd en dat hij mij doet inzien dat ik écht moet gaan leven. Bon Voyage mensen! Ik ga eindelijk mijn dromen volgen en jullie zouden hetzelfde moeten doen. Luister naar Ben Stiller! Kijk de film tien keer als het moet want ik weet dat ik dat ga doen. Tien sterren, 7 Oscars en 9 Emmy's verdient deze film! Ben Stiller mag van mij ook de Lifetime Achievement Arward binnenslepen voor al die geweldige herinneringen.
ricone
helaas niet mijn soort film, de trailer pakte me wel, maar vanaf het moment dat stiller op reis gaat ben ik hem helemaal kwijt......
paulo31
tsjonge, ik snap al die hoge waarderingen van andere mensen niet zo.
de film bevat weinig grappen. is ook niet spannend.
het verhaal is vrij bizar waardoor ik tot het punt kwam: Dit slaat helemaal nergens op.
Hij moet de maker van een bepaalde negatief vinden en daarvoor gaat hij naar groenland?
Konden ze niet een iets beter verhaal bedenken
dit is geen aanrader, laat je niet misleiden door de hoge waarderingen hier op moviemeter
The Secret Life of Walter Mitty is een aparte, dromerige ervaring. Aan de hand van de trailers verwacht je toch een redelijk uitbundige film en dat is vooral in het begin ook het geval met de dagdromen van Walter Mitty. Ben Stiller wist van tevoren waarschijnlijk ook dat hij deze gimmick niet teveel kon herhalen, dus aan de hand van het verhaal worden de dagdromen logischerwijs ook steeds minder en jaagt Walter Mitty als het ware zijn dromen na. In dit geval gaat het dan ook niet per se om het missende frame 25, maar om de zoektocht naar zichzelf.
Dit levert in het vervolg eigenlijk een verrassend "kleine" film op zonder veel uitbundige uitspattingen, maar wel met ontzettend veel audiovisuele flair en subtiele humor.
Ben Stiller is gegroeid als acteur en als regisseur.
Naomi Watts
Nou ja, Fortune legt hiermee wel de achilleshiel bloot (de quasi dieptesophistication die heel leeg en vlak is), iets waar al de top critics het mee eens zijn.
danuz
Ik heb The Secret Life als een opbeurende feelgoodfilm gezien, nothing fancy verder. Mij inspireerde het in ieder geval wel! Speelse film ook, en een mooie cross-over tussen indie/arthouse en een grote Hollywoodfilm, wat een kijkbeurt in een filmhuis extra leuk maakte.
Naomi Watts
Ik heb de film zelf (nog) niet gezien, maar vooral de vergelijking met Thurber's toon schijnt nogal een kritiekpunt te zijn. Het is dan ook een verhaal dat op literaal vlak erg gewaardeerd wordt. Ik denk dat de lichte aanpak van Stiller botst met de reputatie van Thurber's beroemde kortverhaal.
danuz
Dat het op een boek/short story gebasseerd is wist ik niet. Vond het zelf meer voelen als een goed gelukte (financiele) samenwerking tussen Stiller en Life/Time, waaruit een verhaal is ontstaan. Itt The Internship bijvoorbeeld (over Google).
Naomi Watts
Ik ga 'm binnenkort kijken, ik kan ook niet over de kwaliteit oordelen maar kan me het cynisme van Fortune wel begrijpen als ik de reviews van Indiewire, Variety, AV Club e.d. zo lees.
Macmanus
Fortune zijn stukje is vooral hoe een kijk op een film zo kan verschillen. Vond De boodschap totaal niet opdringerig. Dit karakter vond zijn baan helemaal niet vreselijk. Maar hij droomde van meer toen de kans zich voordeed om een avontuur te beleven nam hij die. Vond niet dat de film de normale man die lekker naar zijn werk gaat te kakken zet. Na zijn reis is Stiller volgend mij nog steeds van plan om gewoon weer werk te vinden. Vond het ook vooral een niets aan de hand filmpje.
Mjah, op het einde doet Stiller er toch weer een paar onnodige schepjes bovenop, maar verder inderdaad net een erg a-typisch Hollywood filmpje. Al kan ik me wel indenken dat als je Stiller niet kan uitstaan de film serieus op je zenuwen kan werken.
Fortune
Ik heb geen hekel aan Stiller, wel aan deze film. Mijn ironische en sarcastische recensie zou genoeg moeten zeggen. Dit is een wollige Hallmark kaart van een film vanuit de ogen van een man die dagdromen heeft van een 6-jarige die teveel suiker bij zijn ontbijt heeft gehad. Het script is ontzettend cliché en gekunsteld maar wel ontzettend mooi gefilmd maar een drol blijft een drol. Het enige karakter wat in de buurt komt van grappig is Adam Scott maar echt grappig wordt het niet. Een sullige voorspelbare film voor het hele gezin die wil zeggen dat je je dromen moet volgen en geen 'dick,' moet zijn, niks mis mee, maar wel op deze oppervlakkige manier. Wat mij betreft is dat helemaal mislukt net zoals de pogingen tot humor en drama waardoor er helemaal niks overblijft. Ik had wel meer verwacht van Stiller. Net zoveel diepgang als een reclame voor een levensverzekering.
De intro die ook in trailer te zien is, is het grappigste van de film.
Een film slecht vinden mag natuurlijk. Maar die hele recensie slaat gewoon nergens op. Geen enkele reden voor nodig om zo sarcastisch te doen. Zeg gewoon wat je vindt

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Secrets & Lies
Drama, 1996

Dallas Buyers Club
Drama / Biografie, 2013
himalaya mountain rangefotograafmagazineijslanddaydream photographhaaifired from the jobskateboard dreameronline datingdaydreamingfranticenchantexcitedjoyful