• 9.378.534 stemmen

The Secret Life of Walter Mitty (2013)

Avontuur / Komedie | 114 minuten

Genre: Avontuur / Komedie

Geregisseerd door: Ben Stiller

Met onder meer: Ben Stiller, Kristen Wiig en Adam Scott

Gesproken taal: Engels, IJslands en Spaans

Releasedatum: 2 januari 2014

Plot The Secret Life of Walter Mitty

"Stop dreaming. Start living."

Het verhaal volgt Walter Mitty (Ben Stiller), een foto editor die werkt voor LIFE Magazine. Dagelijks wordt hij getreiterd door zijn collega’s omdat hij constant zit te dagdromen achter zijn bureau. Dit weerhoudt hem er ook van om de vrouw van zijn dromen aan te spreken, die toevallig ook werkzaam is bij LIFE Magazine (gespeeld door Kristen Wiig). Walter krijgt een kans om zichzelf te bewijzen als het negatief van een belangrijke foto verloren gaat en hij deze terug moet zien te vinden.

Walter Mitty

Hotel Keeper

avatar van Serpicos

Serpicos

Erg leuke film van en met Ben Stiller

Vooral de eerste 45(?) minuten waren heel erg sterk, met heel fijne dagdromen ( het 'gevecht' tussen Stiller en Scott ) en grappen die constant werkten. De film bereikt zijn hoogtepunt bij de prachtige scène met de muziek van Bowie

Hierna zakt de film wat in ; er zijn weinig scènes die nog echt indruk kunnen maken en op een moment wordt het zelfs een beetje saai en vooral te voorspelbaar.

Ondanks dat blijft zijn geheim leven (gans het avontuur is een dagdroom?) een leuk avontuur.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Put that on a plaque and hang it at your next job.

"The Secret life of Walter Mitty" is een episch avontuur met adembenemende beelden die gebruikt worden om het simplistisch en moraliserend verhaal een beetje op te smukken. De hele film heeft een groot Walt Disney gehalte waarbij een nietszeggende persoon op zoek gaat naar een verloren gegaan negatief dat gebruikt zou worden voor de laatste cover van het tijdschrift “Life”. Een komedie zou ik het niet echt noemen. Persoonlijk ben ik niet zo'n grote fan van Ben Stiller. De man heeft steeds zo'n onbewogen en apathische blik wat niet echt past in een komedie. In deze film is dit echter wel op zijn plaats. Men zou echter kunnen verwachten dat dit naarmate de film vordert enigszins zou veranderen. Maar toch blijft hij de gehele film rondlopen met een expressieloze uitdrukking ondanks het feit dat hij de halve wereld afreist op zoek naar de excentrieke en wereldvreemde fotograaf Sean O’Connell.

Eigenlijk is het een dramatisch avontuur met een romantische inslag waarbij de dagdromen van Mitty centraal staan. Voor hem zijn deze dromen een manier om te ontsnappen uit de dagelijkse beslommeringen en kan hij op dat moment heldhaftig en assertief optreden in de meest onverschrokken avonturen. Een imaginair persoon die hij nooit zal zijn. Al jarenlang is hij een trouwe medewerker van “Life” en werkt hij samen met nog een “nobody” in de kelder van het gebouw, waar ze de toegezonden negatieven digitaliseren en stockeren. Hij wordt dan ook nog eens heimelijk verliefd op zijn collega Cheryl. Natuurlijk is hij weer te verlegen om Cheryl persoonlijk aan te spreken en roept hij dus de hulp in van de datingsite “eHarmony”. Dit is trouwens de openingsscene en voor mij eigenlijk het meest grappige moment in de hele film. Spijtig genoeg is het niet op deze grappige toon verdergegaan. Hij kan geen contact leggen via deze site omdat zijn profiel niet volledig is. De rubrieken “hobby's en reizen” zijn niet volledig. Het verder verloop zorgt er dus voor dat hij zichzelf ontdekt, het leven op een andere manier bekijkt en de zoektocht naar het negatief brengt hem achtereenvolgens naar IJsland,Groenland en de Himalaya, waardoor zijn profiel er uitermate avontuurlijk begint uit te zien en hij uiteindelijk de connectie met Cheryl kan bewerkstelligen.

Stiller heeft in deze film met meer karakter gespeeld dan in al zijn voorgaande. Een rol die dus perfect bij zijn uitstraling past. De meest kleurrijke figuur werd gespeeld door Adam Scott als de onaangename bedrijfsrevisor Ted Hendricks. Een jonge yuppie die de overgang van het tijdschrift naar het digitale tijdperk moet leiden en dit op een zo’n denigrerende betweterige manier doet terwijl hij zelfs het moto van “Life” niet kent. Zijn voorkomen met de protserige baard was zo karikaturaal dat het eigenlijk lachwekkend was. Op het moment dat Mitty het negatief komt overhandigen en door het heen en weer gereis zelf een stoppelbaard heeft gekweekt, lijkt het wel alsof hij naar het niveau van Ted is gestegen. Een mooi gebruikt metafoor. Kristen Wiig speelt de adorabele en soms timide Cheryl. Shirley MacLaine speelt op een ingetogen manier de rol van Mitty's moeder. De meest charismatische rol was weggelegd voor Sean Penn als de excentrieke fotograaf die eenzaam en verdoken op een bergtop zit om de mysterieuze sneeuwluipaard te fotograferen. Een perfect gecaste Penn die een verpersoonlijking is van de hele moraal. Ongeacht wat je bijdrage is, uiteindelijk ben je toch een belangrijk onderdeel in het hele proces.

De ontknoping en de uiteindelijke foto die op de voorpagina prijkt was voor mij toch wel een beetje een verrassing en het zoetsappig romantische einde maakte het een beetje melig. Maar uiteindelijk was dit toch een mooie , qua beeld en inhoud, film. Eentje om toch een beetje bij weg te dromen.

avatar van Bacchero

Bacchero

Eén van de eerste keren dat ik Ben Stiller kan pruimen... Visueel zit het prachtig in elkaar met een aantal indrukwekkende beelden. De algemene verhaallijn is ok. Het eerste uur was ik echt aan het genieten van de film maar dan zakt hij volgens mij een beetje in elkaar (ondanks de mooie beelden). Naar het einde toe kwam de film er weer door en met een mooie afsluiter. Ik vind het zeker geen slechte film en hoop Ben Stiller in zijn volgende filmen zo verder te zien acteren. En het moet gezegd, als regisseur doet hij het zeker niet slecht.

avatar van tommiew

tommiew

Ik ben geen fan van Ben Stiller. Maar deze film heeft me positief verrast. De schitterende beelden met bijpassende muziek. Het groeien van Walter Mitty als persoon. De humor (jawel, was er wel degelijk). Gewoon een erg mooie film.

avatar van toetje1977

toetje1977

Onderhoudend, goed acteerwerk, mooie beelden, subtiele humor. Prima vermaak.

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

Lekker wegkijkertje, mooie beelden zoals hierboven gezegd subtiele humor en goede acteurs. Niks overdreven gewoon mooi.

avatar van tattoobob

tattoobob

Leuke feelgood movie....een van de betere met Stiller.

avatar van jan66

jan66

Ik vind Ben Stiller vreselijk als acteur, maar hier was ik blij verrast, goeie film, ook al speelt Ben er zelf in mee. Hij zou meer het regisseren moeten gaan uitbouwen en minder acteren. Deze film is mooi, subtiel en degelijk. Mooie plaatjes, komische dagdromen...

Als Ben een andere hoofdrolspeler had gekozen, zou ik het 4* geven...

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ben Stiller, de meester van de socially akward outcasts. Bij gebrek aan een fatsoenlijke Nederlandse term. Ben Stiller heeft een soort patent op deze rollen en ook dit keer gaat het hem heel goed af.

We maken met kennis met Walter Mitty, een slome duikelaar die op willekeurige momenten wegdroomt in zijn eigen wereldje en daar dingen doet die hij in het echt niet durft. Maar dan, door een speling van het lot, moet hij daadwerkelijk actie ondernemen en gaat zijn leven, gemerkt of ongemerkt, een beetje lijken op de dingen die hij dagdroomt.

Als je door hebt wat de gimmick is, dan valt dat een beetje tegen. De titel lijkt meer te herbergen dan wat de film daadwerkelijk biedt. Veel mysterie is er niet. Eigenlijk is er geen enkel geheim. Want de meeste mensen in de film weten wel dat Walter zo nu en dan in zijn eigen wereldje zit te dagdromen. Dat is jammer. Je verwacht een hele andere draai. Je zou, als je de synopsis niet zou hebben gelezen, verwachten dat fantasie en werkelijkheid op een gegeven moment op een magische manier door elkaar gaan lopen, maar dat gebeurt helaas niet.

De cast is leuk. Van zijn dikke collega tot de onuitstaanbare baas (met baard). De love-interest-MILF is ook zeer goed gecast. Verder valt een aardige soundtrack op, naast prachtige beelden van Groenland en IJsland. Wat verder opvalt is de complete en totale voorspelbaarheid. Het hoe en waarom van het negatief, tot en met het einde, zie je van verre aankomen. Omdat de film prettig aanvoelt en lekker wegkijkt blijf je met een fijn gevoel achter, maar als je even nadenkt dan blijkt dat de film hoge verwachtingen wekt met titel en intro en vervolgens eigenlijk een heel saai en sullig pad inslaat.

2,5 sterren

avatar van Waku

Waku

Aparte en soms zelfs absurde fantasy komedie.

De typische Ben Stiller charisma ontbreekt niet waardoor zijn personage symphatiek overkomt.

Prachtige beelden van met name Ijsland en bijzondere actie scenes.

Leuke film. Anders dan andere.

avatar van Fluvver

Fluvver

Prachtige beelden, prima verhaal en 1 van de weinige keren dat ik Ben Stiller kan pruimen. Tikkel voorspelbaar en iets te lang, maar uiteindelijk een prima film.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Geen hoogvlieger, wel anders.

The SL of WM is dromerig, feel good slow TV. Verwacht je humor kom je bekocht uit, dit is niet om te schuddebuiken.

Ik heb de film in twee delen (dagen) gekeken waardoor ik wat moeite had om na het eerste deel opnieuw in de film komen, middenstuk is wat mij betreft langgerekt.

Anders.

avatar van schumacher

schumacher

Middelmatige film. Eens goed om gezien te hebben maar meer ook niet.

avatar van ockhausen

ockhausen

Niets voor mij, afgezet 30min

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Verrassend leuke film, ik ben zelf ook wel een dagdromer met een rijke fantasie.

4 solide sterren van mijn kant voor The Secret Life of Walter Mitty (2013).

avatar van Dirtdiver

Dirtdiver

Wat een geweldige film. Heerlijk genieten op de zondagmiddag.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Een klassieke feelgood film van Ben Stiller. De film klopt gewoon. Alles ziet er prachtig uit, het verhaal is lekker simpel maar leuk en Ben Stiller zit weer in een van zijn "socialy awkward" rollen, iets waar hij goed in is. Eigenlijk is het enige echte minpunt de ontmoeten tussen Mitty en O' Connel. Wat een absoluut waardeloos moment. Totaal niet de climax waar de film naar toe werkt. Maar goed daarna komt hij weer thuis, dist hij zijn baas en krijgt hij de vrouw van zijn dromen. Ik heb me er erg mee vermaakt. Straks elk jaar 2 keer te zien op SBS 6

avatar van ssk

ssk

Naar mijn mening een geweldige inspirerende film. Een zeer mooie boodschap met prachtige camerawerk heeft me echt enorm doen genieten van deze film!

Wat mij ook zal bijblijven is de motto:

''To see the world, things dangerous to come to, to see behind walls, to draw closer, to find each other and to feel. That is the purpose of LIFE''

Enjoy your life people, make it beautiful, make it count, don't wait on the storm to pass... DANCE IN THE F*CKING RAIN!!!

avatar van MovieMind

MovieMind

Middelmatig...

Een film met welliswaar mooi beeldmateriaal, maar het verhaal in zijn geheel vond ik nogal saai.

avatar van jippie2010

jippie2010

Meer een drama/komedie dan een avontuur/komedie.

Had hier hoge verwachtingen van, en die zijn zeker uitgekomen.

Prachtige beelden, een personage waarin je meegenomen wordt, het had alleen nog een iets mooier slot verdiend *4.0

avatar van The Director

The Director

Op zichzelf een goed verhaal, kan ook niet anders met schrijver Steve Conrad. Toch zat de film naar mijn gevoel niet goed in elkaar, dus een matige productie. Het verhaal vind ik wel erg origineel, met een aantal erg grappige scenes gemonteerd, echter liep het gewoon allemaal niet soepeltjes. Ben Stillers meesterwerk is voor mij nog steeds The Gable Guy. Schoenmaker houd je bij je leest, komedie.

avatar van playah26

playah26

Redelijk filmpje, ben stiller doet zn best maar ben beter gewend.

Verhaallijn is flinterdun en zie stiller toch liever in een echte komedie.

Qua beeld en vormgeving prachtig filmpje maar mist ergens toch wat..

Film is vrij traag, omgeving maakt enigszins het een en ander goed maar pakt je nergens beet.

Niet vermoeid kijken is mijn advies.

avatar van Stevenu777

Stevenu777

Aangrijpende en uitstekende feelgood movie. Alleen al de inhoud waarover is nagedacht is de moeite van het bekijken waard. Het is alsof er een aantal (+1) kleurnegatiefen worden opgezogen in deze heerlijke film en elk hun eigen hoofdstuk hebben zonder dat het verwarrend overkomt. Alles valt op z'n plaats. Het camerawerk, de acteerprestaties, de muziek en de locaties zijn uitstekend te noemen. Kijken dus!

avatar van TomBroers

TomBroers

Heerlijke film dit! Schitterende beelden een geweldige rol van Ben Stiller, leuk verhaal en enkele geslaagde grappen. Het einde maakte de film helemaal compleet, ik heb (bijna) 2 uur genoten van deze film, zeker een aanrader.

avatar van ramonbrenda

ramonbrenda

super slechte film vond ik dit de slechtste tot nu toe van ben stiller ik heb gekeken tot minuut 80 en kon het toen niet meer een film om gauw te vergeten 1 ster

avatar van behangdelul

behangdelul

Voorspelbaar matig clichewerkje. Het plot zie je mijlenver van te voren aankomen en nergens is de film vernieuwend. Vond het echt zonde van de tijd.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

dit is een ode aan de dromer,die in het begin lastig is om in te komen,mitty is een typische dag dromer,waarin wellicht vele mensen zich in herkennen.

de fantasie dag dromer die in beeld worden gebracht houden je aandacht er wel iets bij.

maar er hadden best nog wat meer mogen zijn.

het begin verliep dus moeizaam,net als het leven zelf van mitty zelf.

de tweede helft is mooi,ook weer prachtige voornamelijk natuur beelden.

het gegeven is mooi,de intenties ook.

en de soundtrack is heerlijk.die geeft het net aan een voldoende voor mij.

maar het deed me niet zo heel veel.

avatar van tbouwh

tbouwh

´Nee, de kleine boot, niet aan deze kant´.

Met subtiele humor, moralistische kantjes en prachtige beelden en locaties is the Secret Life of Walter Mitty een sfeervolle film, die de kijker met een goed gevoel achterlaat.

De manier waarop aan het begin de opening credits worden getoond, wijst al op een grote creativiteit, die later in de film nog vaker bewezen wordt.

Aangezien Ben Stiller niet alleen de ster is van deze film, maar ´em ook regisseert, is dit wel een one man-show, maar gelukkig irriteert dat nergens.

Jammergenoeg is niet iedere minuut van deze film even geslaagd. Er wordt geswitcht van fijne humor en schitterende locaties ( Ijsland, de Himalaya, jeetje.. ) naar overbodige scenes ( de ´droommomenten´ van Stiller waren soms wat kinderachtig en verwarrend ) en wat overbodige personages ( oma en het meisje, wie ze ook was, hadden wel weg mogen blijven ).

De skateboard scene ( van de berg af ) is mijn persoonlijke favoriet.

Stiller is goed, gelukkig nergens vervelend. Hij doet nergens pogingen te grappig te zijn, en het is duidelijk dat er getracht wordt een levensmotto over te brengen, in plaats van enkel puur amusement te brengen. De soundtrack is schitterend!

Af en toe verloor ik wat mijn aandacht, maar over het geheel genomen is deze film een lust voor het oog, die een goed gevoel op een doorsnee vrijdagmiddag weet te bezorgen.

avatar van Rodger

Rodger

Prima film, mooie beelden,. En wat leuke humor..

2.5 ***

avatar van tbouwh

tbouwh

Rodger schreef:

Prima film, mooie beelden,. En wat leuke humor..

2.5 ***

2,5* is onvoldoende he.. als je zegt dat je ´t een prima film vindt is dat wat vreemd