• 9.372.317 stemmen

Showgirls (1995)

Drama / Erotiek | 131 minuten (NC-17 rated) / 128 minuten (R-rated)

Genre: Drama / Erotiek

Speelduur: 131 minuten (NC-17 rated) / 128 minuten (R-rated)

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Paul Verhoeven

Met onder meer: Elizabeth Berkley, Gina Gershon en Kyle MacLachlan

Releasedatum: 15 februari 1996

Plot Showgirls

"Leave your inhibitions at the door. The show is about to begin."

Nomi Malone komt al liftend aan in Las Vegas. Ze maakt er kennis met Molly en gaat als danseuse aan de slag in de beruchte Cheetah Club. Na een lap-dance met Zack Carey, grote meneer van de Stardust, krijgt ze een rol aangeboden in een groteske show. Ze ontmoet ook Cristal Connors, de leading lady van de show en een biseksuele drugs snuivende schoonheid. Ondertussen schrijft ene Jim een nummer voor haar en geraakt haar vriendin in serieuze problemen. Nomi's ster rijst echter pijlsnel en als ze haar kans ziet om Cristals rol over te nemen aarzelt ze geen moment.

Cristal Connors

Molly Abrams

James Smith

Henrietta 'Mama' Bazoom

Phil Newkirk

Mr. Karlman

avatar van film88888

film88888

Paul Verhoeven vind ik op zich een prima regiseur, en heeft toch al een paar juweeltjes klaargespeeld, en ook Showgirls was prima te pruimen.

Elizabeth Berkley in een rol dat op haar lijf was geschreven, en ze zag er ongelooflijk bloedmooi uit, en ze straalde heel de film door, en ook Gina Gershon vond ik leuk op dreef als de bitch.

Verder vond ik Kyle MacLachlan ook wel leuk spelen, maar soms iets te houterig.

Prima plot, en hele mooie montages, en ok camerawerk, en nog wel ok acteerwerk maakte de film af.

3,5 sterren.

avatar van MrsDoodekins

MrsDoodekins

Kan me enkel herrineren dat die film de grond ingeboord werd.

Heb m zitten kijken en me eigenlijk niet eens verveeld.

Soms door Berkley over de top geacteeerd maar Gershon is geweldig in haar rol en heerlijk om naar te kijken.

Niets mis mee hoor..Je kijkt me zo weg

avatar van DeviI'nABluDress

DeviI'nABluDress

Heerlijke kitsch film. Vind hem na 10 keer zien nog steeds leuk.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Veel, erg veel naakt. Maar voor de rest is dit toch een duidelijke miskleun van Paul Verhoeven . De cultfactor en zogenaamde ironie als ook maatschappelijke kritiek kan ik er niet inzien.

avatar van MoviefreakRob

MoviefreakRob

Deze film heeft de Gouden Framboos gewonnen!

Hier sluit ik me helemaal bij aan!

Paul Verhoeven inderdaad op z'n slechts, hij acteerd veel met seks, maar deze film is ''te'' saai''

Voor diegene die de gouden framboos niet kent....

Gouden Framboos - Wikipedia - nl.wikipedia.org

PS: 13X genomineerd

En de film won er 7

avatar van Querelle

Querelle

Ondergewaardeerde film. Een van de leukste cult films.

avatar van Tarkus

Tarkus

Hoewel deze film op verschillende fora zeer ondergewaardeerd wordt vind ik dit zelf een zeer goede film.

Het is uiteraard niet Verhoevens beste film, maar ik vind het scenario best goed en ook het acteren is prima.

Dat de film erotisch is dat had je al kunnen vermoeden, welke film van Verhoeven heeft nu geen erotisch tintje, maar in deze film kan het echt niet zonder.

Ik had de film al enkele keren gezien, en nu nog steeds vind ik het een zeer mooie film waarvan ik van begin tot einde plezier aan heb beleefd.

avatar van 1976Ben

1976Ben

MoviefreakRob schreef:

Deze film heeft de Gouden Framboos gewonnen!

Hier sluit ik me helemaal bij aan!

Voor diegene die de gouden framboos niet kent....

Gouden Framboos - Wikipedia - nl.wikipedia.org

PS: 13X genomineerd

En de film won er 7

En Paul Verhoeven was de eerste regiseur die 'm daadwerkelijk in ontvangst kwam nemen! Getuigt van erg veel lef, zelfspot en relativeringsvermogen.

Showgirls is gewoon een geweldig bizarre film die geen seconde verveelt.

avatar van Stephan

Stephan

Meesterwerk.

Dat die preutse Amerikanen die spiegel niet trokken en hun eigen verdorvenheid en hypocrisie niet lekker zat snap ik volkomen.

avatar van niethie

niethie

Vraag me af hoe Verhoeven zelf op deze film terugkijkt, volgens mij was het allemaal maar een grote grap: om een bioscoopfilm van ruim twee uur te vullen met zoveel overbodig bloot/seks. Een beetje provoceren om die preutse Amerikanen op hun tenen te trappen. Het grappigste van alles is dan nog wel dat hij niet eens zo heel slecht is.

2,5 sterren

avatar van decicco

decicco

Heerlijke film. Zit een goed verhaal achter en leuk acteerwerk van de twee prachtige dames. Kan hier niet meer overzeggen dan dat het een opwindende-drama film is.

avatar van miss-liss

miss-liss

Ik vond hem lang niet zo slecht als er word beweerd. Alleen tja, van een hoogstaand niveau kan ik hem ook niet vinden. Het is een ietwat goedkope film als je het mij vraagt. De verhaallijn, de seks enz. Goedkoop.

avatar van mikey

mikey

miss-liss schreef:

De verhaallijn, de seks enz. Goedkoop.

Minder goedkoop dan in Fast times at ridgemont high?

avatar van doe normaal

doe normaal

niethie schreef:

Een beetje provoceren om die preutse Amerikanen op hun tenen te trappen.

Zo preuts komen ze niet echt over.

avatar van dreamtheater19

dreamtheater19

Paul Verhoen's 2e amerikaanse flop, aangezien starship troopers ook vet slecht is. Het enige leuke aan deze film is dat je zowat de hele film door halfnaakte vrouwen ziet. Elizabeth Berkley is in deze film zeker mooi en sexy maar daar is dan ook alles mee gezegd.

avatar van Theunissen

Ik vind de poster van deze film trouwens prachtig (raak er opgewonden van )

avatar van Loefa

Loefa

Heerlijke film, leuk om een keer gezien te hebben.

Het heeft wel wat

avatar van cornelis

cornelis

dreamtheater19 schreef:

Paul Verhoen's 2e amerikaanse flop,

ZIjn eerste. De drie films daarvoor waren box office hits.

aangezien starship troopers ook vet slecht is.

Natuurlijk niet slecht. En ook niet zo geflopt als Showgirls trouwens.

• 19752 berichten

Verhaaltje erg belabberd, maar er komt wel aardig wat mooi bloot door het beeld zeg, mijn complimenten. Die auditie vond ik zelfs nog wel vermakelijk en het zwembad-wipje. Gewoon een keer kijken joh!

avatar van kramersietse

kramersietse

Door deze film is mijn ex-vriendin pot geworden. Chapeau Paul!

avatar van 1976Ben

1976Ben

kramersietse schreef:

Door deze film is mijn ex-vriendin pot geworden. Chapeau Paul!

Dat doet Paul Verhoeven dan erg goed. De macht van de media onweerlegbaar bewezen .

• 19752 berichten

Chapeau Paul voor de herbevestiging dat ik hetero ben!

avatar van jordideboer

jordideboer

Toen ik hem net opzette kwam ik erachter dat ik deze film al wel eens gezien had (zodra ik de trap zag), maar heb er toch nog best wel van genoten.

Het middenstuk van de film is misschien af en toe wel wat veel van hetzelfde, er gebeurd niet heel erg veel (behalve topless dansen), maar het eind maakt dat wat mij betreft wel goed.

Het acteren was goed in orde, het verhaal is misschien een beetje dun maar daar heb ik me niet aan gestoord verder.

Een aantal erg leuke/grappige scenes (die dikke vrouw die met 1 handbeweging haar tieten tevoorschijn haalt , de zwembadscene), en ook minder leuke (de groepsverkrachting). De danscenes zijn ook mooi gedaan, verschillende decors, cameraposities, waardoor ze nooit herhalend worden.

Van mij krijgt deze film 3,5 ster, want ik heb me er best mee vermaakt, en ik snap eigenlijk ook niet dat het gemiddelde hier zo laag ligt (wat is er zo slecht aan deze film?). Dat het geen topfilm is begrijp ik wel, al dat naakt schrikt sommige mensen misschien ook af, maar slechts 2,28 sterren?

avatar van kramersietse

kramersietse

Daar draait deze film toch om? topless dansen, daarvoor hebben de lekkere chickies in deze film ook dure tietjes laten implanteren.

Het verhaal ben ik nog steeds niet achter, was ik aant opletten gingen ze weer naakt, daar gaat het plot! Niets mis mee hoor, het is al vergeven.

Vond die lapdance van die hoofdrolspeelster waar die andere lekkere kippetje als bazin bijzat supergeil!! Paul Verhoeven is mijn held, Turks Fruit was ook al van hem toch? in de periode dat schaamhaar nog in was. Lekker veel bloot, en doen waar de meeste stelletjes aan denken als ze alleen zijn, neuken!! Hoppa!

Omdat je meestal een cijfer geeft voor het verhaal, plot, acteren etc. kom ik toch niet verder dan 2.5!!

Zat die hoofdrolspeelster vroeger niet in een kinderserie? Ik herken haar ergens van namelijk.

avatar van jordideboer

jordideboer

Daar draait het inderdaad ook om, en daar heb ik ook helemaal geen probleem mee maar op het middenstuk zat ik af en toe toch wel te 'wachten' op iets spannends ofzo. En siliconenborsten vielen wel mee toch?

En het verhaal gaat eigenlijk niet veel verder dan wat er al in de plotomschrijving staat .

Ze heeft trouwens in Saved By The Bell gespeeld.

avatar van -M-

-M-

Ze keek wel geil in het zwembad...

avatar van Zero_Sunshine

Zero_Sunshine

Er zitten verschillende mooie scenes in, maar dat maakt da acteerprestatie van de hoofdrolspeelster er niet beter op voor mij.

Ik vond haar barslecht, nog slechter zelfs!

Ik heb me voor zolang als ik de film kon volhouden om te zien, compleet aan haar geërgerd.

avatar van the new guy

the new guy

Echt niet zó belabberd naar mijn mening. Alleen het einde is om te kotsen. Heel erg zonde...

avatar van cornelis

cornelis

Zero_Sunshine schreef:
acteerprestatie van de hoofdrolspeelster
Op de commentaartrack bij de Nederlandse DVD neemt Verhoeven daar veel verantwoordelijkheid voor. Hij vertelt dat het gedrag van de hoofdpersoon een verwijzing is naar het afkicken van een verslaving uit haar verleden als drugshoer, maar dat niemand dat er ooit heeft uitgehaald, en dat de manier waarop hij haar liet spelen dus niet goed werkte.

• 19752 berichten

Toch heeft bijna iedereen deze film wel eens gezien en is het ondanks haar idioot slechte acteerprestatie gewoon een lekker ding. Gina Gershon in deze uiteraard ook niet te vergeten. Verstand op 0 en genieten van het niet functionele bloot, dat uiteindelijk wel functioneel bleek, want de film heeft een cult-status opgebouwd.