• 9.373.985 stemmen

Showgirls (1995)

Drama / Erotiek | 131 minuten (NC-17 rated) / 128 minuten (R-rated)

Genre: Drama / Erotiek

Speelduur: 131 minuten (NC-17 rated) / 128 minuten (R-rated)

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Paul Verhoeven

Met onder meer: Elizabeth Berkley, Gina Gershon en Kyle MacLachlan

Releasedatum: 15 februari 1996

Plot Showgirls

"Leave your inhibitions at the door. The show is about to begin."

Nomi Malone komt al liftend aan in Las Vegas. Ze maakt er kennis met Molly en gaat als danseuse aan de slag in de beruchte Cheetah Club. Na een lap-dance met Zack Carey, grote meneer van de Stardust, krijgt ze een rol aangeboden in een groteske show. Ze ontmoet ook Cristal Connors, de leading lady van de show en een biseksuele drugs snuivende schoonheid. Ondertussen schrijft ene Jim een nummer voor haar en geraakt haar vriendin in serieuze problemen. Nomi's ster rijst echter pijlsnel en als ze haar kans ziet om Cristals rol over te nemen aarzelt ze geen moment.

Cristal Connors

Molly Abrams

James Smith

Henrietta 'Mama' Bazoom

Phil Newkirk

Mr. Karlman

kramersietse

Goed gesproken moviemafketel, verstand op nul en een stijve lul, nogmaals mijn hulde aan Paul Verhoeven.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

kramersietse schreef:

Goed gesproken moviemafketel, verstand op nul en een stijve lul

In Leeuwarden zijn ergens de ramen beslagen vanavond...

kramersietse

Ook in Giekerk, daar woont mijn broertje

avatar van yorickk

yorickk

Net Casino gezien, als ik nu deze kijk lijkt die mischien nog beter door het grote contrast .

Waarom heeft een van de slechtste films

ooit een gemiddelde boven de 2 ?

Barrie vd Laan schreef:

welke kranten??

lol, geeftie een 5

avatar van Reinbo

Rickazio schreef:

Waarom heeft een van de slechtste films

ooit een gemiddelde boven de 2 ?

Omdat de film erg vermakelijk is, en bovendien professioneel en vlot gemaakt. Er zijn 1000enden slechtere films.

Reinbo schreef:

Laat me niet lachen gast, dat deze film zoveel prijzen heeft gehaald voor slechtste film zegt genoeg. Vermakelijk? Als jij van blote tietjes kijken houdt op je scherm en slechte scripts misschien. Vlot gemaakt een pluspunt? haha.

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Erg vermakelijk dat het hier zo'n tien pagina's gaat over de slechte acteerprestaties. Wanneer komt het nou es aan? Jongens: dat is met opzet!

speranza

Wow! Dit is een foute film! De sfeer die deze film uitstraalt is heel apart. Elizabeth Berkley spat van het scherm af.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ik denk dat er bij heel wat mannetjes juist wat op het scherm spat.

avatar van neo

neo

Een racistische opmerking + reacties verwijderd.

avatar van Reinbo

Rickazio schreef:

Vlot gemaakt is voor mij inderdaad een pluspunt, maar als je meer van langdradig houdt is dit waarschijnlijk niet je ding. En of het wel of geen prijzen heeft gewonnen, zegt me niets. Ik vorm liever mijn eigen mening. Maar als jij je prettiger voelt bij de veilige massa-mening. Be my guest. Maar een scherpe en eigen kijk erop heb je niet echt.....Als je niet eens door hebt dat dit 90% tongue in cheek is......

avatar van 1976Ben

1976Ben

Welke fim is meer onderschat (en gelukkig ook weer geherwaardeerd) dan deze?!?

Dikke twee uur genieten.

Verseeesjjj!

avatar van Justinw

Justinw

Toch wel een klassieker, komt een paar keer per jaar voorbij.

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

LOL! Derde keer dat ik gekeken heb.

Watch your back, there's always someone younger, hungrier than you!

What the hell is this? A vegetable garden? Melons? Out!

Volgens Verhoeven zelf toch "elegant verfilmd". Als ik hede ten dage naar performers kijk als Beyonce, Rihanna, Shakira en nog een veel meer van deze deze hedendaagse lady performers, ze showen nog net niet hun blote borsten maar het zijn toch ook gewoon: Showgirls!

Toch leuk die cult-status die Verhoevens bereikt heeft? Ik vind van wel!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Gewoon een slechte film, niet veel anders dan Verhoeven verder heeft gepresteerd.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Ik durf er best een hele punt bovenop te gooien.

Natuurlijk is het geen beste film, maar al dat negatieve gulul vind ik ook zwaar overdreven hoor

In deze film wordt lang niet zo slecht geacteerd als mensen beweren. Hier en daar is het wel iets minder en langdradig, maar dat deze film zoveel negatieve prijzen heeft gewonnen snap ik eigenlijk niet, gezien de overige pulp die er op de markt is.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

orbit schreef:

Yeah right.......

kramersietse

Na nog eens beter gekeken te hebben, en alle emoties over zoveel moois op het scherm, kom ik tot de conclusie dat er toch weinig siliconen voorkomen in de film. Dat dacht ik altijd. Het is toch heel veel 'puur natuur'. Ook daarvoor weer mijn complimenten aan Paul Verhoeven.

Zelf vond die toch dat ie wel blij was dat ie het gemaakt had, deze Showgirls, maar dat het niet zo slim was om het ook daadwerkelijk uit te brengen, dat heeft hem uiteindelijk niet zoveel goeds gebracht. Daar denk ik dus anders over. Bravo!!

Lupussy Galore schreef:

LOL! Derde keer dat ik gekeken heb.

Watch your back, there's always someone younger, hungrier than you!

What the hell is this? A vegetable garden? Melons? Out!

Toch leuk die cult-status die Verhoevens bereikt heeft? Ik vind van wel!

Heel mooi gesproken!

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Dat Showgirls zou floppen in het puriteinse Amerika, mag op zich geen verrassing heten, maar zo slecht als men nog wel eens wilt beweren, is de film niet. Onze preutse medemens mag misschien schrikken van het vele naakt dat in deze film te zien is - dat lang niet altijd even elegant of stijlvol in beeld is gebracht -, maar uiteindelijk is dat niets om je echt aan te storen (erg geil vond ik het trouwens ook niet, maar dat zal wel aan mij liggen). Storender zijn de zeldzaam slechte acteerprestaties van Elizabeth Berkley: ouch! Ook het verhaal is weinig bijzonder en de omgevingen zijn uitzonderlijk lelijk (hetgeen overigens meer aan Las Vegas dan aan Paul Verhoeven te wijten is), maar toch weet de film prima te vermaken. Het camerawerk en de montage zijn uitstekend en de muziek is ook prima. Het eind is ietwat afgeraffeld, maar de film duurt toch iets te lang, dus storend is het niet; bovendien is het einde nog best bevredigend ook. De vele razzies die Showgirls in ontvangst heeft genomen, zijn in ieder geval onterecht verdiend; het is namelijk simpelweg een vermakelijk filmpje.

Karl van H. schreef:
Er zitten wel degelijk enkele geile scènes in deze film, zoals de prachtig in beeld gebrachte opwindende scènes met de donkere danser die vanwege de ongesteldheid van de hoofdrolspeelster niet tot een wip leidt en de heerlijke wip met haar manager in het zwembad.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Die vond ik eerder nogal lachwekkend, om eerlijk te zijn. Dat spastische gedoe tegen het einde was mij toch echt wat te veel van het goede. Maar ik heb ze wel eens minder geil gezien, dat moet ik toegeven

avatar van starbright boy

Een ranziger, moderne variant op het aloude All About Eve thema. Maar een die me ook regelmatig deed denken aan de onbedoelde parodie daarop uit de jaren '60, Valley Of The Dolls. Al was deze film veel zelfbewuster en zijn de actrices vervangen door strippers.

Erg goed gemaakt, vind dit misschien wel de best geschoten en best gemonteerde film die ik van Verhoeven heb gezien. Eerder op een ambachtelijke dan op een mooie manier trouwens. En met een typische Paul Verhoeven nare kijk op de wereld. Bij zijn films is meestal geen mens helemaal oprecht.

Berkley is duidelijk niet gecast op haar acteertalent (want dat laat ze in deze film niet zien), maar dat past ook wel weer in het plaatje. Vrijwel iedereen acteert niet best.

Bijlange na niet zo slecht als de reputatie van deze film in de jaren '90 was. Maar vermakelijke platte onzin, met een duidelijke Verhoeven-touch en veel beter gemaakt dan veel andere platte onzin.

Overigens zie ik nu dat deze film 131 minuten duurde, het voelde korter.

Kleine 3.0*

starbright boy schreef:

Overigens zie ik nu dat deze film 131 minuten duurde, het voelde korter.

Deze film duurt zeker geen 131 minuten. De speeltijd is zeker 10 minuten korter.

avatar van starbright boy

Elke bron waar ik tot nu toe kijk geeft dat wel aan, als het korter was dan is dat waarschijnlijk doordat films in PAL 4% sneller gaan. Dat is dus een minuut of vijf minder min de aftiteling die gisteren niet werd uitgezonden, dan kom je ongeveer uit.

kramersietse

Nou die lapdance vroeg in de film vond ik wel heel erg geil Karl van H. en die zwembadscene op die manier moet ik ook nog meemaken, zaten tig geile stukjes gelukkig in. Als ze 10 seconden in de camera kijkt baal ik alweer dat ze mij niet kent.

Perfect gecast door Paultje, by the way istie homo? Zag hem gister voor de film in een interview met die gast van de Lama's en die Verhoeven had zijn shirtje wel heel ver openstaan. Wou bijna gaan zappen, maar ja Showgirls stond op het punt van beginnen dus maar doorgekeken.

avatar van BobdH

BobdH

kramersietse schreef:

En Showgirls daarna, een film met honderden naakte vrouwen en geen enkele full frontal van een man, deed je er niet van overtuigen dat Paul bijzonder hetero is?