• 9.372.317 stemmen

Showgirls (1995)

Drama / Erotiek | 131 minuten (NC-17 rated) / 128 minuten (R-rated)

Genre: Drama / Erotiek

Speelduur: 131 minuten (NC-17 rated) / 128 minuten (R-rated)

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Paul Verhoeven

Met onder meer: Elizabeth Berkley, Gina Gershon en Kyle MacLachlan

Releasedatum: 15 februari 1996

Plot Showgirls

"Leave your inhibitions at the door. The show is about to begin."

Nomi Malone komt al liftend aan in Las Vegas. Ze maakt er kennis met Molly en gaat als danseuse aan de slag in de beruchte Cheetah Club. Na een lap-dance met Zack Carey, grote meneer van de Stardust, krijgt ze een rol aangeboden in een groteske show. Ze ontmoet ook Cristal Connors, de leading lady van de show en een biseksuele drugs snuivende schoonheid. Ondertussen schrijft ene Jim een nummer voor haar en geraakt haar vriendin in serieuze problemen. Nomi's ster rijst echter pijlsnel en als ze haar kans ziet om Cristals rol over te nemen aarzelt ze geen moment.

Cristal Connors

Molly Abrams

James Smith

Henrietta 'Mama' Bazoom

Phil Newkirk

Mr. Karlman

avatar van White Trash

White Trash

Berkley irritant slecht wel lekker lichaam.. verder doet de gehele film me helemaal niks (op paar mooie lichamen na dan haha)

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Vandaag weer ''gemist'', en dat terwijl ik me zo had voorbereid op de cinematische horror die het vermoedelijk zal brengen.

avatar van Aapje81

Aapje81

Ironisch genoeg is dit nou juist een van de weinige films van Verhoeven waar ik mij niet aan irriteer. Wat mij betreft een ondergewaardeerde film

avatar van amanda22

amanda22

Ik weet niet zo goed wat ik van deze film moet vinden.

Heb hem vanavond op tv gezien..

Hij bleef me wel boeien maar ik vond hem niet dat ik dacht een super film!!! maar goed....blijkbaar goed genoeg om me die 131 minuten te laten kijken...maar toch ik zat ook half/half achter de pc dus echt voor de buis gekluisterd zat ik niet

toch 2,5*

avatar van The Last

The Last

Donkerwoud schreef:

Wees blij. Veronica moet wel enige lef hebben om deze film half 9 uit te zenden. Ik ben benieuwd wat ze er allemaal hebben uitgeknipt.... dus cinematische horror heeft het vermoedelijk niet gebracht denk ik.

De dvd is voor 5 euro te koop bij frs.

avatar van Bxian32

Bxian32

Toch wel een vermakelijke film. Hij heeft gewoon een bepaald sfeertje dat ik altijd wel leuk heb gevonden. Het acteren gaat echter helemaal nergens over. Berkley met haar stemmingswisselingen, of ze niet weet hoe ze de rol vandaag weer zal spelen, maar wel weer met een killer body

avatar van Reinbo

Zag ineens dat twee 'kwaliteits' kranten deze erg aanprezen en zelf met 4 uit 5 * beoordeelden. Tijd voor een flinke herwaardering zo lijkt het....

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Reinbo schreef:

welke kranten??

avatar van Reinbo

Trouw en AD (ok, die laatste is geen kwaliteitskrant (wel vergeleken met de Telegraaf.) Maar het is een opvallende (nieuwe) mening.

avatar van Mike Lopez

Mike Lopez

ik vind showgirls gewoon goede film. make up,sieraden,kleding waren zo mooi gemaakt. Ze acteren idd overdreven en zo maar het hoort gewoon bij film . Preutse amerikanen hebben gewoon ervoor gezorgd dat film showgirls slechte kritiek kregen en flop werd in bioscoop waardoor bijna niemand keken. Gelukkig is verkoop bij dvd's wel succes en showgirls werd 1 van meest besprakende film van der wereld.

under/the/sea

Wat een slechte film van Paul Verhoeven. En dat na een sterke film als Basic Instinct. Je zou bijna niet geloven dat hij de regisseur van deze troep film is, maar van een tweederangs B-regisseur. Zelfs de cast bestaat uit b acteurs.

Na deze film is het niet meer goed gekomen met de carriere van Verhoeven in Amerika, dus ging hij maar terug naar Nederland.

Het valt wel op dat alleen de Nederlanders deze film goed durven te noemen, maar jah.....hoort er bij he.

cornelis

Vergeet niet dat het één van de favoriete films van Kate Hudson is.

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

cornelis schreef:

Vergeet niet dat het één van de favoriete films van Kate Hudson is.

wat maakt dat uit??

under/the/sea schreef:

Laat ik de vraag eens omdraaien. Wat is er dan zo slecht aan?

Barrie vd Laan schreef:

wat maakt dat uit??

Ik heb geen flauw idee.

Reinbo schreef:

Laat ik de vraag eens omdraaien. Wat is er dan zo slecht aan?

Te veel om op te noemen eigenlijk, maar goed;

- acteerwerk is slecht (tjah, b acteurs he)

- dialogen zijn beroerd

- verhaal is kinderachtig en ongeloofwaardig

- film lijkt meer op comedy dan op drama

...en ga zo maar door...

Alleen Gina Gershon heeft geprobeerd om er wat van te maken.

cornelis schreef:

Ik heb geen flauw idee.

was wel informatief

Te veel om op te noemen eigenlijk, maar goed;

- acteerwerk is slecht (tjah, b acteurs he)

- dialogen zijn beroerd

- verhaal is kinderachtig en ongeloofwaardig

- film lijkt meer op comedy dan op drama

...en ga zo maar door...

- Enkele de hoofdrolspeler acteerd beroerd, maar haar lichaam maakt veel goed. Bovendien past het B gehalte wel een beetje bij de wereld van de strippers, is ook een B wereld.

-Over de dialogen: Verwacht je dan Shakespeare teksten van strippers? ijn vaak niet de meest eloquente mensen.

-Wat is er mis met het comedy gehalte, dat stopt Verhoeven in al zijn films.

-Daarnaast is het verhaal niet kinderachtiger of ongeloofwaardiger dan bijvoorbeeld Scarface of die vele andere riise & fall verhaaltjes.

under/the/sea

- Was Berkley maar de enige slechte, maar helaas is dat niet zo. Ik vind wel alle spelers slecht acteren in deze film. Voor jou maakt haar lichaam wel veel goed, dan wil ik liever mijn favo actrices naakt zien.

- Van strippers verwacht ik eigenlijk niet zo veel dan alleen beetje schudden. Maar strippers/danseressen/goedkope wijven zijn ook mensen, dus verwacht ik in ieder geval wat menselijks in de dialogen. Nu wordt alleen maar onzin gepraat in de film.

- Verhoeven voegt wel comedy elementen in zijn films, maar deze film was zeker niet als comedy bedoeld. Nu lachen we er om omdat het gewoon heel slecht is.

avatar van Reinbo

Op die eerste twee punten hebben we gewoon een ander verwachtings/wenspatroon. Maar Ik weet zeker dat Verhoeven veel comedy elementen bewust erin heeft gestopt.

under/the/sea

Dan zijn die comedy elementen hem wel fataal geworden wat betreft zijn carriere in Amerika.

Maar eigenlijk niet, zelfs zonder de comedy elementen blijft het een slechte film naar mijn mening

avatar van De Mees

De Mees

Hij heeft daarna nog Starship Troopers (1997) en Hollow Man (2000) gemaakt

under/the/sea

Met einde carriere bedoel ik dat hij na Showgirls geen succes meer gehad heeft in Amerika.

cornelis

Daarmee kun je dus niet zonder meer stellen dat de comedy-elementen in Showgirls hem "wat betreft zijn carriere in Amerika fataal geworden zijn". Immers, ingeval van een fataliteit had de man niet nog twee films van meer dan 90 mln mogen maken. Het feit dat ook die twee films niet zo heel succesvol waren (en zeker niet zo succesvol als zijn drie eerste Amerikaanse films) was natuurlijk veel ernstiger. Overigens had zijn laatste Nederlandse film juist weer vrij veel succes in de VS.

avatar van Wouter

under/the/sea schreef:

Het was de aard van de film, gekoppeld aan het feit dat de film flopte, waardoor hij schade opliep.

avatar van Mescaline

Mescaline

Wat een.. zeer ondergewaardeerde film is dit!.. Waarom vinden mensen dit eigenlijk zo slecht..? praat iedereen elkaar na ofzo..
Vond het een prima film! zeer mooie actrices.. mooie shows.. goede acteurs! en een verhaal wat 2 uur boeiend blijft! en natuurlijk die geweldige zoen op het einde
Geef deze film zonder enige twijfel 4 wel verdiende sterren! een tijd links laten liggen door de slechte critiek.. maar deze film verdiend het om gezien te worden
En raad ik mensen ook zeker aan!

avatar van Hanna01

Hanna01

Ik vond dit een zeer leuke film! Leuk verhaal, leuke acteurs.

Zeker de moeite waard!

avatar van Ejerika

Ejerika

Super Verhoeven film. Erg ondergewaardeerd. Super geil.

avatar van deitje

deitje

In 1 woord GEWELDIG!!!!

Zo heerlijk "slecht" Pure cult!

Over de top acteren, mooie dansscenes, slechte dialogen etc etc

Gewoon zitten, een hapje en drankje naast je en genieten van dit kitscherige dans spektakel

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Niet slecht. Het verhaal was niet zo geweldig maar de topless dansscènes waren uitmuntend goed. De film vond ik veel beter dan bv.Step Up.

Ik heb mij niet verveeld met deze film.