Kramer vs. Kramer (1979)
Geregisseerd door: Robert Benton
Met onder meer: Dustin Hoffman, Meryl Streep en Justin Henry
Releasedatum: 6 maart 1980
Plot Kramer vs. Kramer
"There are three sides to this love story"
Ted Kramer is een zakenman die zijn werk belangrijker vindt dan zijn gezin. Zijn vrouw Joanna kan er niet meer tegen en besluit hem te verlaten. Ted heeft nou de taak zelf het huishouden te doen en op zichzelf en zijn zoontje Billy te passen. Wanneer Ted heeft geleerd te leven met deze verantwoordelijkheden in zijn leven, wil Joanna haar zoontje terug. Ted weigert om het op te geven en dat leidt tot een rechtszaak om de voogdij van het kind.
Ted Kramer
Gressen
Judge Atkins
Spencer
You_bastard
Ik vond het een redelijke film. Ik ben niet zo'n fan van drama films, waarom ik deze film toch gezien had ? Er was niks op TV behalve deze film dan.
geronimo
- 1955 berichten
Eeuwen geleden gezien en toen vond ik 'm wel erg aangrijpend, geloof ik.
neo
heel goed drama met goeie rollen van dustin hoffman en meryl streep.
FisherKing
Dustin Hoffman en Meryl Streep trekken deze film omhoog in een destijds gevoelig onderwerp..Ik hou het voorlopig op 3.5 ( zou hem weer moeten zien )
sydney
Amerikaanse tranentrekkerij. Typisch een succesfilm, waar ik geen **** aan vond.
Goodfella
Het is eigenlijk al gezegd, maar laat ik nog maar 's vermelden dat de acteurs het niveau van dit matige en (letterlijk) slaapverwekkende verhaal erg omhoog trekken.
Linda
Beter dan ik verwacht had. Ik houd eigenlijk niet zo van films met dit soort onderwerpen maar hij viel heel erg mee en dankzij het sterke spel toch nog net 3 sterren.
renske
In de tv-gids van mijn ouders staat elke keer weer dat het een echtscheidingsdrama is. Maar volgens mij gaat het gewoon over een drukke vader die eenmaal alleen met zijn zoontje ontdekt hoe geweldig zo'n kind eigenlijk is. Het jongetje -Jason heet hij, meen ik- is geweldig. Prachtig de scène waarin ze wentelteeftjes bakken.
hugohei
Niks echtscheiding. Dat rechtbankgedeelte gaat over de voogdij.
Het hele verhaal is samen te vatten als 'vader wordt moeder'.
En mensen die dit amerikaanse tranentrekkerij noemen, praten iemand na, en vergeten gewoon te kijken en te oordelen.
Jos2
Jamaar het IS toch Amerikaanse tranentrekkerij?
Begrijp me goed, ik vind het geen onaardige film hoor, maar wel allemaal erg correct en toch ietwat saaiig hier en daar.
Zavo
Jamaar het IS toch Amerikaanse tranentrekkerij?
Niet helemaal waar. Het is een erg dramatische film, dat wel, maar door de erg goede acteerprestaties ook erg geloofwaardig. Dat het erg correct is, daar ben ik het niet mee eens. De film is voor een deel een aanklacht tegen het feit dat bij een scheiding de moeder automatisch het kind (of de kinderen) krijgt. Zeker in die jaren in de VS was dat toch echt serieuze maatschappijkritiek.
hugohei
Jos vindt het 'eigenlijk een schijtfilm' en tranentrekkerij.
Ik vind het een uitstekende film waarin sentiment niet uit de weg wordt gegaan. Over de abrupte twist aan het eind valt te twisten.
Is het een Hollandse eigenschap dat veel mensen zich onmiddellijk walgend afwenden als er iets al te emotioneels gebeurt ?
Voelen mensen zich hier te intelligent voor emoties ? Ik ken in elk geval veel voorbeelden.
Dustyfan
Een heerlijke film. En bomvol emotie, liefde en zachtheid, tegenover de harde realiteit van carriëre en wetten.
Enige minpuntje is wat mij betreft mrs. Streep. Zij kan me nauwelijks, en ook nu weer niet, overtuigen. Zelfs als ze lacht lijkt ze elk moment te kunnen gaan huilen.
MarkFish
Een klassieker in zijn genre, inderdaad (eva). Toen ik hem voor de eerste keer zag was ik onder de indruk van de acteerprestaties. Ze kunnen allebei de emoties goed overbrengen en je krijgt eigenlijk medelijden met iedereen (hij, zij en het kind). En als die van dat klimrek valt en naar het ziekenhuis rent. Tranentrekker. 3,5 of 4*
Purmerend
Vooral op het fantastische einde kreeg ik natte ogen. Echt een ontroerende film. Ik twijfel alleen tussen een 3,5 en een 4 net als MarkFish!
93.9
Nu deze film op Belgie 1 komt ga ik 'm wel kijken.
Gewoon omdat het een 'must-see-film' is.
Het blijft voor mij een verademing een film zonder schijtreclames te kijken.
De manier hoe ze op de Belgische tv met films omgaan moet een voorbeeld zijn voor hier!
Zeker bij de commerciele omroepen wordt schandalig met films omgegaan.
Devastation HCT
Best een goeie film. Geweldig geacteerd door Hoffman en Streep was ook niet slecht. Het verhaal zelf was niet zo origineel, maar je raakt er toch door ontroerd. Anders dan bij Big Daddy.
Jassie
gisteren weer gezien. Ik blijf het een goed ontroerende film vinden. Geweldig acteerwerk van dustin. 3.5 *
Robert-Jan
Hele mooie film, wat ik vooral mooi vindt is dat het een beeld geeft waarin de man het slachtoffer is , en niet de vrouw wat normaal het beeld is.
gemaster
Ik zat nog wat te zappen en toen kwam ik deze film ineens tegen die nog maar 5 minuutjes aan de gang was. Net afgekeken en het is een alleraardigste film. Dit komt natuurlijk door het adembenemd goede acteerwerk, want het verhaal komt rechtstreeks van een ware woensdagavond film. De film is soms zó oversentimenteel dat ik er een beetje onpasselijk van dreigde te worden, maar door het zeer goede spel van de hoofdrolspelers kon ik het allemaal zeer makkelijk verdragen. Mijn 500e stem zal dan ook 3,5 ster worden.
soom
Meryl Streep is een steengoede actrice. en Dustin Hoffman is ook niet de minste. Tel daar een goed verhaal bij op, en je hebt absoluut een hit.
OnCe
Zeer mooie en aangrijpende film met inderdaad goede acteerprestaties.
Quido
Hele slechte twist op het eind en af en toe wat simpel. Voor de rest echter goed gemaakt en uitermate sterk geacteerd. Vooral door het kleine jochie.
Dennis Evahi
Goede film! Alles klopt; (verdrietig) verhaal, zeer goede acteurs. Dat jongetje is zeer aandoenlijk!
****-sterren

Netflix verwijdert onder meer deze vijf goede films voor de jaarwisseling

Dersu Uzala
Avontuur / Drama, 1975