• 9.373.511 stemmen

Before I Go to Sleep (2014)

Mystery / Thriller | 92 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Zweden

Geregisseerd door: Rowan Joffe

Met onder meer: Nicole Kidman, Mark Strong en Colin Firth

Plot Before I Go to Sleep

"Who do you trust?"

Christine Lucas wordt 's morgens wakker naast een voor haar wildvreemde man. Als ze in de spiegel kijkt herkent ze zichzelf nauwelijks. Ze ziet een vrouw van veertig terwijl ze denkt dat ze twintig is. De man naast haar, die zegt dat hij haar man is, vertelt dat ze twintig jaar geleden bij een ongeluk zwaar aan haar hoofd verwond is geraakt en dat ze sindsdien aan geheugenverlies lijdt. Christine besluit hulp te zoeken bij een psychiater.

avatar van mrklm

mrklm

Christine [Nicole Kidman] wordt al 10 jaar lang iedere dag wakker zonder zich te herinneren wat er een dag eerder is gebeurd. Ze deelt het bed met Ben[Colin Firth], die zegt dat hij haar echtgenoot is en die foto’s heeft opgehangen waarop hij en Christine samen te zien zijn. Iedere ochtend belt Dr. Nasch [Mark Strong] op om haar te herinneren aan het bestaan van een videodagboek en het belang van het dagelijks bijwerken. Ben beweert dat haar geheugenverlies te wijten is aan een auto-ongeluk, Dr. Nasch zegt dat het het gevolg is van zware mishandeling en dat alleen zij de dader kan aanwijzen. Gedurende dag komen flarden van herinneringen terug, maar hoe betrouwbaar zijn die? En wie kan ze nu vertrouwen? De slim gekozen cast levert prima werk af in deze vergezochte, maar onderhoudende en goed geregisseerde psychologisch thriller.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Best een aardige film die naarmate de film vordert steeds beter en interessanter wordt.

Ruime 3*

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Twijfel beetje tussen 2.5 en 3 sterren, maar toch voor 3 gegaan omdat de film mij wel anderhalf uur lang boeide. Maar ja, er is genoeg waarvan je kan denken; huh, wat? Dat klopt niet....of waarom vertellen ze dit en dat niet.

Maar goed, best spannend filmpje wat je mee kan slepen tot eind en dan zijn er nog wat vragen onbeantwoord. Dat is de korte samenvatting haha

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Nicole Kidman marathon 37#

Spannend, onderhoudend, uniek, maar had wel wat meer in kunnen zitten.

Al heeeel lang op mijn kijklijstje, maar nooit de moeite genomen om te bekijken tot dit jaar. Het was een hele verrassende en creatieve film die ik echt tot het einde spannend bleef vinden. Het is hier en daar best ingewikkeld, dus je moet ook je hoofd erbij houden. De ontknoping had wat uitgebreider en spannender gekund, maar het was acceptabel.

Nicole Kidman speelt weer geweldig. Ze kan werkelijk alles aan. Ook leuk om Firth in een andere soort rol te zien dan we van hem gewend zijn. Ook dat beviel wel.

avatar van AngelicV

AngelicV

Interessant gegeven, had nog wat meer verdieping mogen hebben. Kidman en Firth zijn top qua acteerwerk.

avatar van Pim1993

Pim1993

Rommelig en zeer onwaarschijnlijk plot. Door de sterke acteerprestaties, puik camerawerk en een redelijke spanningsboog blijft deze magere psychologische thriller enigszins overeind. Voor een keertje wel aardig maar deze verdwijnt snel uit m'n geheugen.... ik hoop morgenvroeg al.

avatar van Peter Pan

Peter Pan

Best een goede film!

Rust, kalmte, dialoog, acteerprestaties, een verhaal dat verteld wordt, dat zie je niet zo vaak meer in de rotzooi van dit moment.

Een film uit 2014 die een uitstekende "90's thriller sfeer" neerzet!

Met iets meer speelduur, had het verhaal nog wat beter uitgewerkt kunnen worden, maar prima en ruim voldoende.

7,5