• 9.374.183 stemmen

The French Connection (1971)

Misdaad / Thriller | 104 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Geregisseerd door: William Friedkin

Met onder meer: Gene Hackman, Roy Scheider en Fernando Rey

Gesproken taal: Engels en Frans

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot The French Connection

"Doyle is bad news—but a good cop."

Agenten Popeye Doyle en Buddy Russo komen op het spoor van een groot drugstransport naar New York. Dit spoor leidt naar de Franse onderwereld die in New York voeten aan de grond probeert te krijgen. Het besef dat de politie ze afluistert maakt de criminelen uiterst behoedzaam. Het spoor lijkt te vervagen, maar agent Popeye Doyle weigert de klopjacht op te geven.

avatar van neo

neo

Geweldige film met een spectaculaire autoachtervolging.

avatar van vic

vic

Was wel goede film maar iriteer me soms aan Gene hackman ook al speelt hij erg goed. Deel twee was beter.

avatar van Jordy

Jordy

Goed geacteerde misdaadfilm met een goed en interessant verhaal. Ik vond 'm wel wat droog en somber, maar een spectaculaire achtervolgingsscene waarin Hackman met de auto probeert een metro bij te houden maakt veel goed. 3 sterren.

avatar van Ramon K

Ramon K

Zeer goede misdaadthriller waarin twee narcotica agenten en hun jacht op een drugslading geweldig realistisch geportreteerd worden. De alledaagse dialogen, het sublieme spel van Hackman en Scheider, de spectaculaire achtervolgingsscene's, de camera die de gebeurtenissen energiek volgt en het weergeven van politiewerk in al zijn facetten maken van deze film een topper, vooral in zijn genre. 4 sterren.

avatar van FisherKing

FisherKing

Indrukwekkende film ; zeker voor de vroege jaren zeventig. Was baanbrekend en voorbeeld voor veel regisseurs..

avatar van rzasa

rzasa

Fantastsche film! Kent iemand The Seven-Ups met Roy Schneider? Ik kom hem hier nergens tegen, maar als je van The French Connection houdt, moet je deze zeker gaan zien. Hou TCM in de gaten, hij wordt daar regelmatig uitgezonden.

avatar van neo

neo

the sevens up is idd wel redelijk goed.ik heb em al een paar keer bij tcm en v8 gezien.

avatar van Goodfella

Goodfella

Uitstekende, lekker rauwe misdaadfilm met een ijzersterke Hackman en vele goede bijrollen. Het kat- en muisspel dat constant wordt gespeeld is erg boeiend om naar te kijken, maar wordt helaas op een gegeven moment een beetje teveel van het goede. Iets teveel achtervolgen, rennen en schieten. Toch een ruime voldoende hoor... 3,5 *

avatar van gotti

Ect goed kan ik deze film niet noemen. Hij was hier en daar een beetje saai en somber maar ik vond hem gewoon vermakelijk. Goeie rol van Hackman met zoals al eerder genoemd een erg coole achtervolgins scene in de auto wanneer hij een metro achtervolgd. 3*

avatar van Hobbes

Hobbes

helaas wat gedateerd. wel goed verhaal en sterke rol van gene hackman.

wel één ding wat me erg dwars zat:
ze halen wél de banden van de velg af...maar onder dat metalen klepje bij de deur wat je met een beitel zo lostikt kijken ze niet...dat was erg lam.

en waar mensen het vandaan halen dat de achtervolging beter is dan in bullitt is mij een compleet raadsel.

avatar van pjotr

pjotr

Mij hoor je niet over die achtervolging....

avatar van Jos2

Jos2

Hobbes schreef:

helaas wat gedateerd. .

Oneens. Onlangs nog gezien en vitaler dan de meeste recente films.

avatar van De Knip

De Knip

Wel een aardige maffiafilm, begin was mwah, maar film werd gaandeweg wel boeiender.

***

avatar van Padd0

Padd0

De film kon me niet echt boeien.

Hoewel de film naarmate hij eindigde spannender werdt vond ik het nog steeds niet echt een fantastische film.

Het einde vond ik wel mooi.

Meer dan 3* kan ik hier niet voor geven.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Wel een aardig vermakelijk filmpje. Het einde vond ik echter wel wat onbevredigend. 3***

avatar van Mik

Mik

Vond het einde juist wel goed, dit had ik niet aan zien komen.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Het plot is belabberd (mager met overbekende cliches), maar de uitwerking maakt veel goed, waardoor het allemaal wel vermakelijk blijft. Maar toch, meer dan 3 * kan ik voor dit diepgangloze filmpje niet geven.

avatar van EmDee

EmDee

Goede film met geweldige achtervolgingsscenes. En ook leuk dat ze t consstant over frogs hebben.

Toch een paar ergerlijke dingetjes:

Als iemand wordt neer geschoten zit meteen zijn gezicht helemaal onder het bloed.

En als Popeye op het dak van zijn flat staat, ziet hij nog net die scherpschutter weglopen. Hoe kan het als hij beneden is die man nog nauwelijks is opgeschoten?

avatar van Sjan

Sjan

Eindelijk kan ik 'm zien. Ik heb zojuist de dvd-box (deel 1, 2 en een bonus-dvd) voor 10 euro bij mn videotheek gekocht. Verder ook nog Twin Peaks seizoen 1 (pilot + 7 afl. op 4 dvd's) voor 10 euro

avatar van rzasa

rzasa

Sjan schreef:

Sjan, mag ik je hartelijk feliciteren met deze twee geweldige aankopen?

avatar van Sjan

Sjan

Standaard politie-thrillertje, dat door de zeer goede acteerprestaties en de vaardigheid waarmee hij gemaakt is toch nog erg leuk is om naar te kijken. 3.5*

mister blonde

Blijft een briljante film, met een geweldige Hackman. Opmerkelijk hoe erg Friedkin achteruit is gegaan na deze en the exorcist.

avatar van hansbreda

hansbreda

Onbegrijpelijk en schandalig dat deze klassieker zo laag staat. Daarom maar snel 4.5 * toegevoegd.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Sterke film, maar een waardeloos einde. En was die auto-achtervolging nou echt zo spectaculair?

ja!

avatar van speedy23

speedy23

Zeker!

avatar van Diesel

Diesel

Rauw, spannend, sterk geacteerd en briljant geregisseerd. 4,5*

Waardeloos eind? dacht het niet

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Wel een slecht einde, veel te abrupt! Verder aardige film met vooral Roy Scheider die ik hier eigenlijk beter vind dan Gene Hackman. Een paar spannende scenes maar het einde is echt te abrupt!