Japón (2002)
Met onder meer: Alejandro Ferretis, Magdalena Flores en Yolanda Villa
Gesproken taal: Spaans
Releasedatum: 28 mei 2003
Plot Japón
Een man gaat op zoek naar de ideale plaats om een eind te maken aan zijn leven. Hij verlaat de stad en komt terecht in een verafgelegen majestueuze vallei. Daar trekt hij in bij een weduwe die door de rest van het dorp genegeerd wordt. Al na een paar dagen komt hij echter op zijn besluit terug. Reden daartoe is de neef van de vrouw die het huis wil afbreken. Bovendien ontstaat er een vriendschap tussen de man en de vrouw.
The Man
The Singer
Fernando
The Hunter
FisherKing
Carlos Reygadas wordt in de filmkrant afgeschilderd als de Mexicaanse Tarkovski.
Ben erg benieuwd naar deze film.
gimli f
Hee, dat was mijn stukje tekst!
Net gister die Filmkrant gehaald, en dat viel me gelijk op.
De Mexicaanse Tarkovsky..."een film die je vooral moet beleven als een gedicht of een mooi muziekstuk, en niet als een verhaal."
Deze gaat dus binnenkort in de filmhuizen draaien...als Breda daar ook bij zit zal ik op zeker eens een bezoekje brengen aan het befaamde Chasse Theater!
Muziek is o.a. van de Est Arvo Pårt, die ik slechts ken van een aantal stukken: erg mooie, verstilde donkere klanken. Zijn De Profundis moet ik nog steeds een keertje in geheel binnenhalen.
Benieuwd naar deze film!
Redlop
Arvo Part leek me bij voorbaat niet passen in een Mexicaanse film. Achteraf nog steeds niet helemaal, maar de film heeft wel Tarkovsky pretenties en in dat kader past de avant-gardistische mystieke sfeer van de muziek weer wel. Maar ik ben geen groot Tarkovsky-kenner om dat goed te kunnen beoordelen. Requim for Benjamin Britten is 1 vd allermooiste muziekstukken die ik ken en daar eindigt de film mee. Tevens 1 van de weinige echte hoogtepunten.
Want de film was behalve mysterieus bijzonder onsmakelijk en bizar. Tenzij je sex met een hoogbejaarde vrouw op prijs stelt.
Waarschijnlijk moet het metaforische gehalte van de film nog tot me doordringen. Tot die tijd geef ik 3*.
FisherKing
Ik probeer de spoiler niet te lezen Redlop (hoewel mijn handen trillen)
wil hem graag zien trouwens.
Mooie film, die het moet hebben van veel natuurschoon en prachtige mensen.
Het oude vrouwtje is min of meer het middelpunt van de film. Je kan je helemaal voorstellen dat zij daar in haar berghutje zou wonen. Ze heeft veel wijze woorden.
Al met al geen gemakkelijke film. Het trage tempo draagt daar o.a. aan bij. De taboedoorbrekende scene en de eindscene stemmen tot nadenken.
In deze film wordt niet zo heel veel gesproken.
Minpunt vind ik dat de regisseur het nodig vond om de hele film veel dode dieren te tonen. Het zal wel als symboliek bedoeld zijn, maar 't kwam mij wat te bedacht over.
De vergelijking met Tarkovsky vind ik onzinnig.
Redlop
...De vergelijking met Tarkovsky vind ik onzinnig...
In deze film wordt niet zo heel veel gesproken...
Al met al geen gemakkelijke film. Het trage tempo draagt daar o.a. aan bij. ...
Misschien dat die elementen op zich al aan Tarkovsky doen denken.
Zit wat in. Toch vind ik het wat overdreven om zo nadrukkelijk Tarkovsky te noemen. Er zijn veel meer regisseurs die zulke films maken.
diddledidoo
Deze film laat weer duidelijk zien dat in sommige landen je als vrouw maar goed bent voor drie dingen:
1: seks en niet voor je eigen lusten, maar om de man aan zijn gerief te laten komen.
2: het huishouden
3: het opvoeden van de kinderen.
Deze film had voor mij helemaal niks met liefde te maken. Het eerste uur gaf ik deze film nog alle kans: mooi gefilmd, goede muziek, goede acteerprestaties, maar na het 'indecent proposal' haakte ik af: Alsof het om een zakendeal ging.
Wat me ook deed walgen was de manier waarop er in de film met dieren om werd gegaan, maar ja, als je al niet repectvol met vrouwen om kan gaan, waarom dan wel met dieren. **, vanwege de pluspunten. Het einde was wel heel mooi opgebouwd, lanzaam en je wist wat er komen ging, maar erg mooi gefilmd, met mooie muziek op de achtergrond.
2: het huishouden
3: het opvoeden van de kinderen.
Wat is er mis met de realiteit ? aldaar
diddledidoo
Ook zo'n zielig persoon dan, die de mening is toegedaan dat het enige recht van een vrouw het aanrecht is?
De realiteit is het voor sommige mensen idd, jammer genoeg, betekent niet dat ik dat dan maar goed moet keuren. Ik walg van excuses als: "Het is een andere cultuur". Tuurlijk en dan moet alles maar meteen kunnen??
Wat is er mis met het tonen van de realiteit aldaar, bedoelt John.
diddledidoo
Wat is er mis met het tonen van de realiteit aldaar, bedoelt John.
En dit was dus mijn antwoord:
De realiteit is het voor sommige mensen idd, jammer genoeg, betekent niet dat ik dat dan maar goed moet keuren en van zo'n film moet gaan genieten. Ik walg van excuses als: "Het is een andere cultuur". Tuurlijk en dan moet alles maar meteen kunnen??
Als dit een realistisch drama poogt te zijn, over een kleine leefgemeenschap in een afgelegen gehucht in de bergen in Mexico, dan kan het zulke dingen toch niet uit de weg gaan ?
Ze leven daar vaak nog hetzelfde als 100 jaar geleden. Maar goed, ik snap wel dat je niet graag naar dit soort 'toestanden' kijkt, al is dit natuurlijk geen hoofdthema in de film.
diddledidoo
Een filmkritiek baseer je onder andere op of je iets graag wilt zien en dat haal ik dus ook aan. Ik ben ook eerlijk geweest en heb de pluspunten genoemd. Ik heb ook gezegd dat het begin met veelbelovend leek, alleen de laatste drie kwartier heb ik me rot zitten ergeren. Dat een film de werkelijkheid moet weergeven, klopt, heb je helemaal gelijk in, maar ik blijf erbij dat ik het walgelijk vond om naar te kijken. Tuurlijk moet zoiets uitgezonden worden, maar dan kan ik me er nog wel over opwinden: Geeft aan dat de film toch ook pluspunten geeft: als het niet goed was gespeeld, had ik me waarschijnlijk ook niet zo opgewonden
sydney
Onfunctioneel dierenleed, cursus masturbatie, bejaardensex, ongeluk wat nooit had kunnen plaatsvinden tenzij er een komeet was ingeslagen en niet te vergeten de ellenlange onsamenhangende saaiheid. dus 1,5* (maar wel dikverdiend)
Ramon K
Lijken me ingredienten voor een geweldige film!
FisherKing
. Misschien komt mijn felle reactie ook wel door diegene met wie ik naar de film was: die vond dat die man zo teder en lief (kots) met die vrouw omging. Ik vond het juist alles behalve respectvol.Je hebt helemaal gelijk.
Ik had me veel van de film voorgesteld maar de film slaat allemaal nergens op. Het begint vrij veelbelovend maar verzand in beelden die niets aan het verhaal (was er wel een verhaal) bijdragen.
Copulerende paarden, Onnodige sex, bijzonder vrouwonvriendelijk, een totaal onmogelijk ongeval op het eind van de film (totaal overbodig shot want je hebt al een vermoeden hoe het zit).
Wat wil de regisseur eigenlijk mededelen. Zijn frustratie op sex-gebied ? Ik kom er niet achter. 1.5 ster. (wat was Ik blij dat de film afgelopen was)
Lijkt me een typisch geval van in het verkeerde keelgat...
Man verkracht Franse bejaarden
Bron: Nu.nl
In Frankrijk heeft de politie een 54-jarige man aangehouden, die in ieder geval twee mannen van negentig jaar of ouder heeft verkracht.
De man maakte zijn slachtoffers wijs dat hij arts was en vroeg hen zich uit te kleden voor onderzoek. Een 93-jarige man die slachtoffer werd van de verkrachter en inmiddels is overleden, deed aangifte. Doordat de vrouw van de bejaarde man het kenteken van de 'arts' had genoteerd, heeft de politie de dader kunnen opsporen.
Zou die man deze film hebben gezien??:)
Beetje stemmingmakerij om dit bericht neer te zetten diddledildo.
De man die in de film seks wil met de bejaarde vrouw, vraagt dat netjes aan haar. GEEN verkrachting dus, ook al is het een groot taboe, dat snap ik ook wel.
Hoeveel oudere mannen hebben een veel jongere vrouw. Phil Collins bijvoorbeeld, en ik geloof ook Clint Eastwood. Er zijn vast meer en betere voorbeelden.
En dat wordt wel normaal gevonden, of tenminste geaccepteerd. Clint is al 70 ofzo he ?
Zijn er al protestgroeperingen die ertegen zijn dat hij seks heeft met zijn vrouw ?
diddledidoo
En dat vertelt ie aan een dochter van een vader en moeder die negentien jaar schelen:D
Wees niet zo serieus joh!!
Sorry, maar grappen over verkrachtingen daar lach ik niet om, als je het niet erg vindt.
diddledidoo
De grap zat hem niet in die verkrachting. Tenminste zo bedoel ik het niet (jammer dat je via internet elkaars gezichtsuitdrukking en intonatie niet kan zien). De man in de film was een heel stuk jonger dan de vrouw in de film. Deze verkrachter was dat ook. Als je mij zou kennen zou je weten dat ik nooit grappen zou maken over verkrachtingen. En ik had wel door dat de man in de film de vrouw nergens toe dwong, al vond ik het wel behoorlijk liefdeloos allemaal. Sorry als het anders overkwam, was helemaal niet zo bedoeld. Als grappen maken over verkrachtingen mijn motto is, dan had ik me zeker aangemeld bij http://frontpage.fok.nl/
Biosguru
Tikkie saai was deze film wel , maar veel hangt ook af van het publiek waarmee je de film gezien hebt, ik zat in een zaaltje met kunstaanbidders die duidelijk niet door hadden dat er een paar erg goeie grappen in deze film zaten!
Jammer dat er gekozen is voor een cirkel (beeldtechnisch begin en eind, dit is geen spoiler) Dat is zon cliche!
Film viel geheel tegen op de scene na waar de man aan de vrouw vraagt om sex met haar te hebben , verder is de film te lang en veel te veel nietszeggende beelden.... Een magere 4 dus 2 *
zeus
Teveel scene's waarvan ik nog steeds niet weet wat ik ervan moet denken. Verder vond ik de beelden veel te flets en te wazig. Een dik verdiende 2, dus 1*.
Axel Kouderdijk
Ik heb 'm in bestelling staan, maar hij is bij mijn weten keer op keer uitgesteld.
Ik las trouwens onlangs in de Filmkrant dat de hoofdrolspeler onlangs vermoord is....
AK

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'