• 9.184.194 stemmen

Geregisseerd door: Masahiro Shinoda

Met onder meer: Ryō Ikebe, Mariko Kaga en Seiji Miyaguchi

Gesproken taal: Japans

Plot Kawaita Hana

Als Muraki vrijkomt uit de gevangenis, hoort hij dat zijn oude gang een verbond heeft gesloten met de belangrijkste rivaliserende gang, om samen weerstand te bieden tegen de opkomende gangs uit Osaka. Dan wordt hij verliefd op de jonge Saeko, die hij in een gokgelegenheid ontmoet, ook al wil zijn oude liefde hem niet verlaten. Beide vrouwen schrikken echter als hij besluit om een riskante huurmoord uit te voeren, die hem waarschijnlijk weer in de gevangenis zal doen belanden.

avatar van stephan73

stephan73

Wordt 17 Mei uitgebracht via Criterion (op zowel DVD als op BR)!

avatar van badfans69

badfans69

Criterion link

Ik zit nog te twijfelen of ik 'm ga kijken niet echt mijn genre

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Erg sfeervol, maar afstandelijk en soms te eentonig om boeiend te blijven

avatar van LimeLou

LimeLou

• 2048 berichten

Waar heb je deze kunnen kopen, jordy?

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Wow, filmpje hoor, dit. Ongelooflijk.

Masahiro de estheet Shinoda maakt z'n naam meer dan waar.

Een uiterst sfeervolle noir-yakuza film. Dat dit geen stijloefening is moge duidelijk zijn, het lijkt Shinoda allemaal heel gemakkelijk af te gaan. Alsof hij het allemaal al veel vaker gedaan heeft en hier (ongeveer) perfectioneert. Echt een hele mooie film - voelde nergens ook maar enigszins eentonig en/of afstandelijk aan, integendeel.

avatar van Spetie

Dit is zeker een zeer stijlvolle film, die een beetje een mix is van een mooie zwart-witte noir gemengd met een arthouse sausje en een verhaal over de Japanse yakuza.

Het verhaal staat nog niet eens zozeer centraal. Het is meer de sfeer en de stijl, die het bij vlagen boeiend maken. Vooral de openingsscène is erg mooi. Daarna wordt er een aardig portret geschetst van een man, die duidelijk moeite heeft om weerstand te bieden tegen de verleiding om wederom de fout in te gaan. Het acteerwerk is naar behoren en de karakteristieke koppen van de diverse personages passen goed bij hun rol.

Ik moet zeggen dat ik het middenstuk soms iets minder boeiend vond, maar richting het einde wordt het allemaal weer beter, waarna er afgesloten wordt met een geweldig laatste eindshot. Het is bij vlagen erg genietbaar en zeker bovengemiddeld goed te noemen.

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Perfecte mix tussen klassieke noir en Japanse nouvelle vague.

Deze film oogt geweldig. Fotografie, belichting, kadrering...... FANTASTISCH ! Ontknoping met klassieke muziek is om duimen en vingers af te likken....

avatar van ghostman

ghostman

Onrealistische film . De relatie tussen Muraki en de mysterieuze vrouw komt op mij heel erg ongeloofwaardig over . Ook hoe de Yakuza ( het systeem ) in beeld wordt gebracht , is op zijn minst halfslachtig en primitief te noemen .

Ik heb deze film enkele maanden geleden de eerste en meteen ook de laatste keer gezien ; desalniettemin blijft de film in mijn hoofd wel een beetje groeien omdat de conceptuele , filosofische gedachte van de makers mij wel boeit .

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Een Japanse film noir. Ik heb vaak nogal moeite met een misdaadfilm, maar als het plot ook nog eens ondergeschikt is, dan vind ik het helemaal moeilijk om te volgen. Het plot was sowieso weinig boeiend en al gauw verlegde ik mijn focus naar andere elementen.

De stijl en fotografie bijvoorbeeld, daar kan je je wel aan optrekken. Bijzonder sfeervol geschoten film zoals in de openingsscene met het gokken. Verder is de hoofdprotagonist wel een interessant mysterieus personage.