• 9.373.940 stemmen

Geregisseerd door: Jackie Chan

Met onder meer: Jackie Chan, Ken Boyle en Rosamund Kwan

Gesproken taal: Kantonees

Plot Long Hing Foo Dai

"Jackie Chan in his greatest adventure ever!"

Asian Hawk (Jackie Chan) is een avonturier, schatgraver en een geduchte vechtersbaas. Hawk krijgt het aan de stok met een orde van satanistische monniken die zijn voormalige vriendin Laura hebben gekidnapt. De monniken proberen zo Laura's nieuwe vriend Alan te dwingen één van de vijf delen van The Armour of God te overhandigen, een magisch harnas waarvan de drager onoverwinnelijk is. Alan en Hawk gaan samen op zoek naar de ontbrekende delen van het harnas, en bedenken vervolgens een plan om Laura uit de klauwen van de satanisten te bevrijden.

avatar van Lennert

Lennert

In die serie heb ik hem ook gehaald, na Police Story snakte ik naar meer. Deze film heeft in dat opzicht een stuk minder actie (hoewel dat op het einde gelukkig weer recht begint te trekken), maar door de enorme hoeveelheid cartoonesque humor is hij absoluut zeer vermakelijk. Waar ik me wel aan stoorde is het feit dat door mijn versie (Chinees/Cantonees?) alle Europeanen ineens vloeiend Chinees/Cantonees spreken, wat erg vreemd lijkt. In wat voor taal nemen ze dit soort films uberhaupt op?

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Mwa, was wel anders dan ik had verwacht. Er zaten nog wel leuke momenten in in deze Europese Indiana Jones achtige Jackie Chan Roadmovie. Was wel weer leuk om de jonge Jackie Chan weer eens te zien en zijn maat vond ik ook best wel goed acteren. Verder is alles maar slap en dun kwa verhaal en actie. Al vond ik die autoachtervolging wel erg leuk. De vechtscenes waren ook wel te doen.

Wat ik nou wel weer irritant vond is dat ze nooit precies vertellen op wat voor locatie het zich nou afspeeld. Dat vind ik meestal wel prettig bij films als ze ook vertellen waar het zich afspeeld al gaat het om een James Bond-kloon. Ook btw wel grappig dat zelfs alle Europeanen, Afrikanen en Arabiers vloeiend Chinees spraken.

Maar toch was deze film nog wel te doen.

avatar van Quentin

Quentin

Jammer dat de film wat inkakt in het midden, gelukkig maakt de spectaculaire finale veel goed. Verhaal slaat eigenlijk nergens op en de humor is te flauw voor woorden (vooral de 'Wynners' parodie 'Losers' ) maar het geheel blijft opvallend vermakelijk. 3*

avatar van mister blonde

mister blonde

Als vechtfilm, avonturenfilm of komedie op zich schiet de film te kort, maar als combinatie toch behoorlijk geslaagd. Vermakelijke onzin, hoewel sommige stukken te braaf en vooral te lanmgdradig zijn. Wanneer het lekker over the top is (het gevecht met de naaldhakdames bijvoorbeeld) is de film op zijn best. Voor de liefhebber. 3,5 sterren.

{edit} Alternatieve titels: Operation Condor 2: The Armour of Gods, Armour of God Ik ken de film als Armour of God. Dit is geen sequel toch?{/edit}

avatar van Film Pegasus

Dit komt uit de periode dat Jackie Chan begon met de actiekomedies zoals we die gewoon zijn van hem. Police Story was een mooie aanzet, deze is iets minder. De film gaat wel de goede toer op, maar mist toch nog wat de leuke humor. En ik heb liever een Chan die alles wat in de buurt ligt gebruikt om mee te vechten. Af en toe komt het wel goed, maar je blijft toch wat op je honger zitten. En visueel is dit toch wel wat verouderd natuurlijk.

Redelijk.

Wel leuk om te zien waar Woo's Once A Thief onder andere z'n mosterd gehaald heeft, ook de typische Chan kunstjes zijn wel oké. Maar daarmee heb je wel de belangrijkste pluspunten van deze film gehad.

Realiseerde me laatste dat ik tussen al het martial arts geweld nog nooit een echte film van Chan als regisseur had gezien. Dit duo aan films dan maar eens opgezocht, en hoewel het best vlot vermaak is kan het nergens tippen aan de betere HK actie films.

Een mix van Indiana Jones, de happy thieves HK films uit de jaren '80 en de typische Chan capriolen. Acteerwerk is erg beperkt, verhaaltje saaiig en ook de Europese locaties komen niet echt tot hun recht. Wordt zelfs een beetje onnozel soms, zoals de scene met de luchtballon.

Maar verder wel grappig en vlotjes. Niet bepaald hoogstaand, maar als filler voor een dood moment geen al te slechte keuze. Al hoop ik wel dat Chan z'n andere films van een iets hoger niveau zijn.

avatar van Metalfist

Metalfist

Jackie Chan als Indiana Jones

Hoewel 1985 een erg druk jaar was voor Jackie Chan, nam hij dan toch een pauze het daaropvolgende jaar. Hij kwam terug in 1987 met wederom een door hem geregisseerde film. Zijn eerste poging bijna 10 jaar daarvoor (Fearless Hyena uit 1979) was geen succes maar met Police Story en Project A bewees Chan dat hij de kunst van schrijven/regisseren/acteren onder de knie had dus de verwachting was dan ook vrij hoog gespannen voor deze Armour of God.

Die verwachtingen komen echter helemaal niet uit. Het begint nochtans vrij leuk met Chan die als een ware relic hunter artefacten over de hele wereld verzamelt en die dan verkoopt voor een mooie prijs maar de film kakt nogal snel in waardoor het hopen wordt op een deftige finale zodat de film toch nog wat punten kan krijgen. Die finale komt er gelukkig dan ook waardoor Armour of God nog vermakelijk eindigt maar in zijn geheel is dit, zeker in het midden, te slaapverwekkend. Vrij vreemd verhaal ook met priesters die nogal satanistisch gezind zijn en zoals gebruikelijk mensen willen gaan offeren en dergelijke. Qua actie valt het allemaal nog wel goed mee. Zoals gezegd is het begin erg leuk (Chan overleeft wederom eens bijna zijn film niet) en is het eindgevecht tussen Jackie Chan en 4 vrouwen wel hilarisch slecht. De vrouwen zijn gehuld in leren pakjes met stiletto hakken van zo'n 10 centimeter en ze kunnen daar blijkbaar perfect in bewegen, althans toch tot ze op een brug kruipen en met hun hakken vast geraken tussen de spleten in de brug... Goed gelachen in ieder geval, vooral ook omdat het echt keihard opvalt dat ze ondertussen wat venten in die leren pakjes gehesen hebben.

Leuk ook om Lola Forner nog eens te zien verschijnen. Met haar schoonheid gaf ze al wat extra aan Wheels on Meals en hier doet ze praktisch hetzelfde kunstje. Niets mis mee en voor mijn part mag ze wel wat meer op mijn scherm verschijnen. Alan Tam neemt de rol van (badum tss) Alan op zich maar ik had liever bijvoorbeeld een Biao Yuen aan de zijde van Chan gehad. De chemie tussen beide was niet zo geslaagd in ieder geval. Maar wat voor een heerlijk figuur blijft Jackie Chan toch om naar te kijken. Hij brak bijna al in het begin van de film ergens zijn nek en knalt met zijn kop op een steen. Even in het ziekenhuis gelegen maar niet lang daarna stond de Aziatische superster alweer terug op de set. Weliswaar terug met lang haar want hij beschouwde het korte haar als een ongeluksbrenger. En de gevechten die hij hier laat zien zijn toch weer van een hoog niveau waardoor je bijna het slechte middenstuk zou vergeten.

Het gevoel blijft hangen dat er meer in had kunnen zitten. De gevechten zijn goed, Chan is zoals altijd weer goed op dreef en de aanwezigheid van Forner zorgt nog voor wat eye candy. De actie zit hem echter compleet in het begin en op het einde waardoor het middenstuk erg saai aanvoelt. Niet slecht maar Chan heeft beter werk afgeleverd.

avatar van EW101

EW101

Goede Jackie Chan film.

Ten eerste zijn de stunts wel erg goed in dit deel. Jackie Chan heeft zeker flink wat aandacht besteedt hieraan op dat punt. Veel mag en kan kapot tijdens autoachtervolgingen en daarbij speelt Jackie Chan ook nog vaak met zijn leven n haalt hij de meest ongelofelijke dingen uit. (letterlijk ook-want hij kreeg een ongeluk waar hij nog steeds last van heeft-dit was ook te zien in de aftiteling) Echt heerlijk!
Op andere zaken kon er beter gelet worden. De muziek bijvoorbeeld zorgde ervoor dat ik weinig van de film (die sowieso al flauwe humor had) serieus nam op zelfs momenten waarbij dit wel het geval zou moeten zijn. Helaas ook een beetje sfeerloos geheel vond ik het.
De karakters waren nog wel oké. De tegenstanders zoals die vier vrouwen tegen het einde waren ook wel leuk. Alhoewel die wel een betere introductie hadden mogen krijgen.

Ik ben benieuwd naar de vervolgen. Deel drie ligt sowieso al klaar in de kast. Deel twee moet ik eens bij de CeX bijvoorbeeld kopen.

avatar van Basto

Basto

• 11938 berichten

Niet de beste Chan, maar nog wel vermakelijk met weer een paar mooie vechtscenes en stunt. Idd een Indiana Jones kloon. Meest vreemde vond ik toch dat zowel de Oostenrijkers als de Italianen vloeiend Kantonees spraken. (Zag de HK cut)

Misschien is de Engelse nasynchronisatie toch een betere keus.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Een amusante film met Jacky Chan in de hoofdrol.

Met wat op Indiana Jones en James Bond achtige geinspireerde taferelen.

Met mooie stunts.

En mooie en leuke gevechten.

Niet zijn beste film,maar zeker een entertainende film.

avatar van DVD-T

DVD-T

Aardig. Maar er zijn beter Jackie Chan films.

Het verhaal is behoorlijk rommelig. De humor werkt vaker niet dan wel en de personages zijn zo plat als een hamburger van McDonalds. Het boeit je ook helemaal niet wat er met hen gebeurt.

De vechtscenes en de choreografie is wat de film red van een totale mislukking. Vooral het eindgevecht zit geweldig in elkaar en ziet er gelikt uit. prachtige moves en een waardige tegenstander voor Chan. Dit is tevens de film waar Chan een van zijn stunts bijna niet heeft overleeft. De meesten zouden zich twee keer bedenken voor ze zoiets weer zouden doen. Gelukkig voor ons liet Jackie zich niet uit het veld slaan en trakteerde ons op fantastisch gechoreografeerde vechtscenes en halsbrekende stunts in deze en in zijn latere films.

Niet Chans beste film, vermakelijk genoeg om nog eens een keer te kijken.