• 9.474.515 stemmen

Geregisseerd door: Jackie Chan

Met onder meer: Jackie Chan, Ken Boyle en Rosamund Kwan

Gesproken taal: Kantonees

Plot Long Hing Foo Dai

"Jackie Chan in his greatest adventure ever!"

Asian Hawk (Jackie Chan) is een avonturier, schatgraver en een geduchte vechtersbaas. Hawk krijgt het aan de stok met een orde van satanistische monniken die zijn voormalige vriendin Laura hebben gekidnapt. De monniken proberen zo Laura's nieuwe vriend Alan te dwingen één van de vijf delen van The Armour of God te overhandigen, een magisch harnas waarvan de drager onoverwinnelijk is. Alan en Hawk gaan samen op zoek naar de ontbrekende delen van het harnas, en bedenken vervolgens een plan om Laura uit de klauwen van de satanisten te bevrijden.

avatar van Lennert

Lennert

In die serie heb ik hem ook gehaald, na Police Story snakte ik naar meer. Deze film heeft in dat opzicht een stuk minder actie (hoewel dat op het einde gelukkig weer recht begint te trekken), maar door de enorme hoeveelheid cartoonesque humor is hij absoluut zeer vermakelijk. Waar ik me wel aan stoorde is het feit dat door mijn versie (Chinees/Cantonees?) alle Europeanen ineens vloeiend Chinees/Cantonees spreken, wat erg vreemd lijkt. In wat voor taal nemen ze dit soort films uberhaupt op?

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Mwa, was wel anders dan ik had verwacht. Er zaten nog wel leuke momenten in in deze Europese Indiana Jones achtige Jackie Chan Roadmovie. Was wel weer leuk om de jonge Jackie Chan weer eens te zien en zijn maat vond ik ook best wel goed acteren. Verder is alles maar slap en dun kwa verhaal en actie. Al vond ik die autoachtervolging wel erg leuk. De vechtscenes waren ook wel te doen.

Wat ik nou wel weer irritant vond is dat ze nooit precies vertellen op wat voor locatie het zich nou afspeeld. Dat vind ik meestal wel prettig bij films als ze ook vertellen waar het zich afspeeld al gaat het om een James Bond-kloon. Ook btw wel grappig dat zelfs alle Europeanen, Afrikanen en Arabiers vloeiend Chinees spraken.

Maar toch was deze film nog wel te doen.

avatar van Quentin

Quentin

Jammer dat de film wat inkakt in het midden, gelukkig maakt de spectaculaire finale veel goed. Verhaal slaat eigenlijk nergens op en de humor is te flauw voor woorden (vooral de 'Wynners' parodie 'Losers' ) maar het geheel blijft opvallend vermakelijk. 3*

avatar van mister blonde

mister blonde

Als vechtfilm, avonturenfilm of komedie op zich schiet de film te kort, maar als combinatie toch behoorlijk geslaagd. Vermakelijke onzin, hoewel sommige stukken te braaf en vooral te lanmgdradig zijn. Wanneer het lekker over the top is (het gevecht met de naaldhakdames bijvoorbeeld) is de film op zijn best. Voor de liefhebber. 3,5 sterren.

{edit} Alternatieve titels: Operation Condor 2: The Armour of Gods, Armour of God Ik ken de film als Armour of God. Dit is geen sequel toch?{/edit}

avatar van Film Pegasus

Dit komt uit de periode dat Jackie Chan begon met de actiekomedies zoals we die gewoon zijn van hem. Police Story was een mooie aanzet, deze is iets minder. De film gaat wel de goede toer op, maar mist toch nog wat de leuke humor. En ik heb liever een Chan die alles wat in de buurt ligt gebruikt om mee te vechten. Af en toe komt het wel goed, maar je blijft toch wat op je honger zitten. En visueel is dit toch wel wat verouderd natuurlijk.

Redelijk.

Wel leuk om te zien waar Woo's Once A Thief onder andere z'n mosterd gehaald heeft, ook de typische Chan kunstjes zijn wel oké. Maar daarmee heb je wel de belangrijkste pluspunten van deze film gehad.

Realiseerde me laatste dat ik tussen al het martial arts geweld nog nooit een echte film van Chan als regisseur had gezien. Dit duo aan films dan maar eens opgezocht, en hoewel het best vlot vermaak is kan het nergens tippen aan de betere HK actie films.

Een mix van Indiana Jones, de happy thieves HK films uit de jaren '80 en de typische Chan capriolen. Acteerwerk is erg beperkt, verhaaltje saaiig en ook de Europese locaties komen niet echt tot hun recht. Wordt zelfs een beetje onnozel soms, zoals de scene met de luchtballon.

Maar verder wel grappig en vlotjes. Niet bepaald hoogstaand, maar als filler voor een dood moment geen al te slechte keuze. Al hoop ik wel dat Chan z'n andere films van een iets hoger niveau zijn.