• 9.370.364 stemmen

Geregisseerd door: Jackie Chan

Met onder meer: Jackie Chan, Ken Boyle en Rosamund Kwan

Gesproken taal: Kantonees

Plot Long Hing Foo Dai

"Jackie Chan in his greatest adventure ever!"

Asian Hawk (Jackie Chan) is een avonturier, schatgraver en een geduchte vechtersbaas. Hawk krijgt het aan de stok met een orde van satanistische monniken die zijn voormalige vriendin Laura hebben gekidnapt. De monniken proberen zo Laura's nieuwe vriend Alan te dwingen één van de vijf delen van The Armour of God te overhandigen, een magisch harnas waarvan de drager onoverwinnelijk is. Alan en Hawk gaan samen op zoek naar de ontbrekende delen van het harnas, en bedenken vervolgens een plan om Laura uit de klauwen van de satanisten te bevrijden.

avatar van Basto

Basto

• 11920 berichten

Niet de beste Chan, maar nog wel vermakelijk met weer een paar mooie vechtscenes en stunt. Idd een Indiana Jones kloon. Meest vreemde vond ik toch dat zowel de Oostenrijkers als de Italianen vloeiend Kantonees spraken. (Zag de HK cut)

Misschien is de Engelse nasynchronisatie toch een betere keus.

avatar van teigertje

teigertje

• 2075 stemmen

Een amusante film met Jacky Chan in de hoofdrol.

Met wat op Indiana Jones en James Bond achtige geinspireerde taferelen.

Met mooie stunts.

En mooie en leuke gevechten.

Niet zijn beste film,maar zeker een entertainende film.

avatar van DVD-T

DVD-T

Aardig. Maar er zijn beter Jackie Chan films.

Het verhaal is behoorlijk rommelig. De humor werkt vaker niet dan wel en de personages zijn zo plat als een hamburger van McDonalds. Het boeit je ook helemaal niet wat er met hen gebeurt.

De vechtscenes en de choreografie is wat de film red van een totale mislukking. Vooral het eindgevecht zit geweldig in elkaar en ziet er gelikt uit. prachtige moves en een waardige tegenstander voor Chan. Dit is tevens de film waar Chan een van zijn stunts bijna niet heeft overleeft. De meesten zouden zich twee keer bedenken voor ze zoiets weer zouden doen. Gelukkig voor ons liet Jackie zich niet uit het veld slaan en trakteerde ons op fantastisch gechoreografeerde vechtscenes en halsbrekende stunts in deze en in zijn latere films.

Niet Chans beste film, vermakelijk genoeg om nog eens een keer te kijken.

avatar van Dk2008

Dk2008

Vergeleken met vorige keer even los van de stunts en actie eigenlijk maar een ondermaatse film. De dvd is geheel Kantonees gesproken met Nederlandse ondertitels (en vermoedelijk vorige keer Engelse versie gezien) ook raar is dat Rosamund Kwan, de vriendin van Chan, Laura genoemd wordt en de dochter van de graaf (Lola Forner) May. Chaotisch doch simpel verhaal.

The Armour of God is een harnas waarvan criminele monniken twee delen hebben. Nu willen ze de andere delen ook en daarom hebben ze Laura gegijzeld. Chan gaat samen met zijn vriend Alan proberen Laura te bevrijden. Ze zijn muzikanten die omdat Alan Laura heeft afgenomen niet zo goed met elkaar kunnen opschieten maar besluiten toch samen te werken. Ze krijgen hulp van May, want de graaf, die drie delen heeft wil op zijn beurt de twee missende delen hebben. Maar de monniken laten dit niet zo gemakkelijk gebeuren.

Film begint met dat Chan zwaard van Afrikanen heeft gestolen en op de vlucht berg afglijdt, later motor/auto achtervolging (met goede stunts), richting einde lang gevecht met monniken (Chan is razendsnel) en vier zwarte dames op hoge hakken die hem te lijf gaan, vervolgens met explosieven en springt Chan tijdens vlucht op luchtballon. Waarna de film abrupt eindigt.

Hier en daar zitten ook wel wat leuke grapjes in, zoals met brood boter, de ober en May die op de verkeerde schiet, Lola Forner mag er wezen, mooie locaties (Kroatië,Slovenië,Oostenrijk,Parijs...). Dat is het zo'n beetje. Al zijn actiescènes waaronder lang laatste gedeelte behoorlijk goed maar komt de humor (grapjes tussen Jackie en Alan) wat belegen over. 3.0/4.0