The Wolverine (2013)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 126 minuten / 132 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: James Mangold
Met onder meer: Hugh Jackman, Tao Okamoto en Rila Fukushima
Gesproken taal: Engels en Japans
Releasedatum: 25 juli 2013
Bekijk via Disney+
Plot The Wolverine
"When he's most vulnerable, he's most dangerous."
In “The Wolverine” bevindt Logan, de eeuwige krijger en buitenstaander, zich in Japan. Daar zal het staal van een samoerai botsen met het 'adamantium' van Logans klauwen, wanneer deze laatste het moet opnemen tegen een mysterieuze figuur uit zijn verleden in een epische strijd die hem voorgoed zal veranderen.
- IMDb (6,7 / 520970)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Wolverine (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Ichiro Yashida / Silver Samurai
Harada
Young Yashida
Ravnoss
Niet bepaald een film waar je nog lang over na praat. Het begon nog prima wat mij betreft, het deel in Canada vond ik nog veelbelovend. Maar vanaf het moment dat hij in het vliegtuig stapte naar Tokyo was het gedaan met de film. Een plot zo dun en voorspelbaar dat je je bijna beledigd voelt dat ze nog hun best doen om met een onthulling te komen. Een mutant als tegenstander die geen achtergrond heeft, geen motieven heeft en verder 0 uitdieping krijgt. En tot slot nog een love-interest die totaal niet uit de verf komt.
En ondanks wat ik hierboven zeg heb ik tijdens de film geen enkele keer op mijn horloge gekeken of me verveeld. Daarom toch nog twee sterren.
Rvdz
Meest onbegrijpelijke 16+ ooit.
Eens. Vind het vooral verwonderlijk dat hij dus precies dezelfde rating als bijvoorbeeld Django Unchained en In Bruges. Terwijl die films toch vele malen erger zijn.
ken1976
Wat een tegenvaller.... Veelste veel verhaal en te weinig aktie. Ik had gehoopt op meer mutanten en meer spectulaire gevechten maar kwam heel bedrogen uit. Het was een lange zit... gelukkig na de aftiteling kwam er weer een stukje van de volgende x-men film.(die beloofd wel wat)....2,5 sterren!!! Deze film zal ik snel vergeten....
Toothbrush
Hugh Jackman doet het nog aardig maar in zijn geheel mist het orginaliteit en verrassende plotwendingen. Gemiste kans, en nutteloos in 3D. 2,5 ster voor de moeite.
Ricochan38
Ik heb me prima vermaakt met the wolverine, alleen die snake woman vond ik niet echt boeiend, de 3d was weer niets toevoegend zoals altijd, echt zonde van het geld en de extra scene viel me ook wat tegen want die was nou niet echt uitnodigend om uit te kijken naar het volgende deel..
Colombo
Ik zag meer Japanners dan Wolverine zelf. Vond Wolverine ook zeer als een pussy overkomen, zo ken ik hem niet! Jammer dat we bijna geen andere mutants te zien krijgen. 3d versie was een kleine toevoeging. Grappige was nog dat bios zaal half was leeggelopen bij de ontmoeting van Magneto en Charles Xavier. Hou het op een 3*
John Lee Hooker
Een doodsaai epos over een onsterfelijke man die uitschuifbare klauwen in zijn handen heeft bevestigd. Hoe dit mechanisme precies werkt en wat er aan vooraf is gegaan bleef me onduidelijk maar voor de badguys was het in ieder geval belangrijk om deze klerenkast in te rekenen. Logan wordt bijgestaan door twee Japanse dames en hij krijgt vele nachtmerries omtrent zijn overleden vrouw Jean. Ik vond er echt maar weinig aan. Vele clichés, weinig noemenswaardigs en dan blijkt de dame met het gif ook nog eens kaal te zijn en een slangentong te bezitten. De manier waarop Yashida dan uiteindelijk optreed met zijn metalen harnas viel ook tegen.
Prudh
Het hoe en waarom van Wolverine is inmiddels al 10x uitgelegd... Als je daar al over gaat klagen bij een film als deze had je je simpelweg beter moeten inlezen. Je gaat bij Superman 3 toch ook niet klagen over waarom die man eigenlijk zo sterk is? Eindelijk eens een film die niet wéér bij het begin van een superheld begint, maar gewoon lekker midden in het verhaal knalt. Toegegeven: nergens kun je echt uit opmaken dat dit een sequel is op X-Men Origins: Wolverine, maar als je actief genoeg bent op een filmforum als dit had je dat ook wel kunnen weten.
essepluisje
Spijtig......het karakter Wolverine is zo ontzettend gaaf en de andere x-men/wolverine films waren allemaal fantastisch maar dit deel slaat de plank flink mis.
Het verhaal is flinterdun en de 'plottwist' is direct duidelijk.
Wanneer de onthulling komt heb je als kijker echt een gevoel van Ja duh dat was toch meteen duidelijk?!
Des te frustrerender dat Wolverine het maar niet lijkt te begrijpen.
En hij is inderdaad ook niet zijn stoere, grumpy zelf maar nogal soft en dat past niet bij hem.
En dan die adamantium samoerai.....pijnlijk....
Oftewel slappe hap.
Het beste moment van de hele film is tijdens de aftiteling
John Lee Hooker
Maakt toch niet uit wat andere series en dergelijke doen? Ik zeg gewoon wat ik van deze film an sich vind.
Shinobi
Al blijft het wel handig om enige voorkennis te hebben over het personage, d.m.v. de vorige film te kijken of op z'n minst jezelf enigszins in te lezen.
EDIT: Eigenlijk hetzelfde wat Prudh al heeft gezegd.
John Lee Hooker
Dit zal zeker wel handig zijn. Ik zeg echter alleen dat ik de uitleg gemist heb, maar ik beweer niet dat ik het hierdoor ook een slechte film vind. Ik loop helemaal niet te klagen.
marvelfreak85
Logisch dat je nergens kunt zien dat het een sequel op X-men Origins is omdat het ook geen sequel op Origins is.
Deze film speelt zich af naar X-men 3 The Last stand en Origins speelt zich af 15 jaar voor X-men 1.
Dus voor de mensen die het nog niet snappen de Wolverine tijdlijn in de films is
eerst Origins dan zwerft ie 15 jaar daarna ontmoet hij Rogue komt ie bij de X-men dat is dan X-men 1 daarna X2 en daarna X-men 3 The Last Stand en daarna The Wolverine en daarna de scene naar de credits is al weer 2 jaar verder en is een inleiding voor X-men The Days of The Future wat volgend jaar uitkomt.
Nephilim
Zojuist terug uit de bios en hij heeft me blij verrast. Toffe setting en het verhaal deed me enigszins denken aan die oude samurai films. Verder vind ik het tof dat ze niet zozeer de nadruk op de actie scenes hebben gelegt. Ik kon die rustige momenten waarderen.
dikke 3.5 en ben benieuwd hoe ze die Sentinels gaan uitwerken in het volgende deel.
Nephilim
Zonde, dat vond ik namelijk echt een minpunt aan het eerste deel. Ik kan me nog goed één scène herinneren waarin hij zijn klauw in iemands buik steekt en het er vervolgens weer uithaalt zonder ook maar één druppel bloed te zien.
Meen ergens gehoord te hebben dat ze een unrated versie gaan uitbrengen op Blu-ray.
m1701
mwah
allereerst voegde de 3D helemaal niets toe.
Er kwam geen enkele toegevoegde diepte in de film voor, dus zonde van het geld.
Verhaal was langdradig en sommige momenten zelfs saai.
Typisch Amerikaans om er weer een ellelange romantische scene in te gooien.
Jackman deed het aardig.
Maar film is niet de moeite waard om in de bios te kijken
Shinobi
"Everyone you love dies."
Vanmiddag in de bios gezien en op zich is dit wel een lichte verbetering t.o.v. het eerste deel.
Alleen qua narratief stelt het helaas niet al teveel voor. Gelukkig helpt de Japanse setting veel, wat de film van enige charme voorziet. En daarnaast een paar geslaagde actiescènes.
Het begint wel goed, maar gaandeweg begin je als kijker in te zien dat de film eigenlijk nergens naartoe gaat en vol zit met de nodige clichés, vage motivaties en dingen die je al ver van tevoren ziet aankomen. Wat dat betreft had het wel een halfuur ingekort kunnen worden om het beter te kunnen behappen.
Gelukkig doet Hugh Jackman het prima als Wolverine, hij is gewoon Wolverine voor mij. Maar dat gegeven doet er niet aan af dat de overige personages wel erg mager zijn uitgewerkt. Mariko en Yukio hangen er maar wat bij en voegen vrij weinig toe, laat staan enige vorm van chemie. Viper (reptielenvrouw) is erg vaag uitgewerkt. Je komt helemaal niet te weten wat haar drijfveer is en hoe zij precies in het gehele complot steekt. Om het over Yashida al helemaal niet te hebben, wat een povere schurk zeg en ook nog eens vrij snel verslagen.
De droom sequenties met Jean waren dan weer wel een leuke toevoeging.
Tot slot miste ik gewoon het nodige bloed en afgehakte ledematen, ik bedoel waar zijn die klauwen anders voor? Het was allemaal vrij braaf voor een 16+ film, misschien komt het doordat er hier en daar een paar scheldwoorden voorbij vliegen. Maar dat was het dan ook wel. Echt jammer dat er ondanks al het geweld nooit bloed aan de klauwen van Wolverine zit.
Al met al kon deze film echt zoveel beter in zowat alle opzichten, wederom een gemiste kans voor één van de tofste personages uit het Marvel universum. Het 3D had van mij weggelaten kunnen worden, voegde ook totaal niks toe.
Trouwens wel even blijven zitten bij de eindcredits voor een extra scène waarin je Magneto en Professor X ziet.
2,5 Sterren.
wwelover
Een goede bioscoopfilm, zoals het hoort in dit genre. Wel jammer dat ik niet wist van de scene na de eindcredits, die heb ik gemist. Jackman is heel goed gecast als Wolverine, maar dat was hij al bij X-Men natuurlijk. Enige kritiekpuntje dat ik echt heb is dat ze niet consequent waren met de talen. De ene keer spreken de Japanners Japans tegen elkaar en dan weer Engels.
jacobine_rodijk
Heb er niet exact naar gekeken maar volgens mij spraken ze expres Engels als Logan (bijv.) dichtbij stond. Naar mijn gevoel was er iig een goede balans wanneer er in Japans of Engels gesproken moest worden; niet enkel om minder ondertitels moeten toe te passen.
Ebenezer Scrooge
Gisteravond gezien. De airconditioning in de bioscoop was goed, de film iets minder.
The One Ring
The Wolverine was een kleine verrassing. Niet echt in kwaliteit, maar wel in aanpak van het verhaal. Dit is volgens mij de eerste keer in het genre van de superheld dat niet het lot van een stad/ land/ planeet/ universum/ het Bestaan op het spel staat, maar dat het meer draait om een soort familieaangelegenheid waar Wolverine bij betrokken raakt. Het is bijna intiem, ware het niet dat er nog steeds veel actiescènes inzitten.
Daarbij is het ook voor het eerst dat er echt iets met de thema's gedaan wordt en dat de film in ieder geval ook echt probeert om een reflectie op een mogelijk eeuwig leven in verhaalvorm om te zetten. Het is wat te makkelijk gedaan allemaal om echt te overtuigen, maar het is voor het eerst bij Marvel dat ik zoiets als ambitie bespeur. Dat Darren Aronofsky hier aanvankelijk voor gevraagd werd is ineens niet zo verrassend meer. Een karakterstudie met een dun filosofisch randje en dan ook nog eens gecombineerd met Aronofsky's obsessie voor de breekbaarheid en vergankelijkheid van het menselijk lichaam hadden hem uitermate geschikt gemaakt voor deze film. Ik ben geen uitgesproken fan van de man, maar hij had eindelijk een Marvelfilm kunnen maken die zich onderscheidde. Het script was er immers al naar (al had hij hopelijk de climax aangepast). Helaas moeten we het nu doen met Mangold die gewoon in de Marvelhuisstijl filmt. Alle Marvelfilms zien er hetzelfde uit en verwarren mooie shots met veel CGI. Nu kunnen we alleen maar dromen over wat Aronofsky zou doen met de vele verwondingen die Wolverine hier oploopt, met de zelfoperatie van de held en met de vervelling van Viper. Nu zijn dat elementen die wel werken, maar weinig impact hebben.
Een voordeel van deze "kleine" aanpak is ook dat er relatief weinig mutanten zijn en we niet met het voor deze reeks gebruikelijke probleem van teveel personages zitten die allemaal tijd nodig hebben voor hun kunstje. Het script is strak en gestroomlijnd, een unicum voor de X-Men. Helaas blijft het wel voorspelbaar en zijn de laatste paar scènes gewoon erg slordig. Die robotsamourai levert alleen een cliché-eindgevecht en een onhandig verklaard plot op. Sowieso is het gebrek aan een pakkende actiescènes hier wel een probleem. Die treinscène schiet er echt uit en is erg vermakelijk en origineel, maar dat lijkt bijna ter compensatie van het gebrek aan eigenheid van de rest van de actie.
Oh, en alsjeblieft: breng donker gefilmde films als deze niet uit in 3D. Je mocht blij zijn als je nog wat zag. Één van de slechtste gebruiken van 3D tot nu toe, in een lange lijst.
Artemis
Ik ben het volledig eens met TOR en het einde is inderdaad nogal slordig.
Gelukkig zijn de spuuglelijke Claws uit Origins verdwenen wat heb ik me daar aan geërgerd zeg.
ribas123
Je verwoord pecies wat ik dacht.
Al moet ik zeggen dat de scene na de aftiteling erg veel goed maakte.
Maar verder hebben wij mogen genieten van de depresiefiteit van Wolverine.
Kan niet wachten tot een nieuwe X-Men
geminy
Was er al bang voor na het lezen van een hoop negatieve reacties hier op MM. Op een paar aardige aktie/vechtscenes (en mooie settings) na behoorlijk saai en langdradig. Vond dit deel tegenvallen helaas. 3D ook weer eens overbodig.
zerodopa
HAHAA LOL
Wat was dit dan. Wolverine gaat helemaal loessoe in chinatown ofzo? Paar Japanse back-up babes er bij en hakken maar. Weinig spektakel. Die 3d effecten waren om te janken. Voelde mij vrij voor lul zitten met mijn 3d bril op. Flinterdun verhaallijn. Nou heb wel enorm gelachen dat wel
Wat een mafheid
Vinokourov
Wolverine in Japan, jeeeh! Niet echt heel hoogstaand allemaal, maar vermaken doen dit soort comicfilms mij nog steeds. De setting in Japan helpt ook een handje mee, dat zag er bij tijd en wijle toch heel stoer uit met die nachtscenes in Tokyo en samoeraishizzle. Het is niet een film die heel lang zal blijven hangen, 3D-gebruik was hier ook matig uitgevoerd, maar afgezien daarvan is The Wolverine toch goed voor een ruime voldoende
Balotelli
Wat een mislukte film zeg. Als hardcore Wolverine-fan kreeg ik bijna tranen in mijn ogen. Deze prent is nog lachwekkender als Origins, wat heel lachwekkend was.
De grootste vijand van Wolverine in Japan, is de Silver Samurai. Een mutant genaamd Harada, de zoon van de Japanse crimelord Shingen, werkzaam als bodyguard voor de slangenvrouw Viper (die weer lid is van Hydra, de nazistische organisatie van Red Skull waar Captain America ook tegen vocht) die tachyon-energie vanuit zijn lichaam kan opwekken naar bijvoorbeeld zijn samoerai-zwaard, die daardoor snoeiheet wordt en door alles snijdt, behalve door adamantium. Het zou dus sowieso onmogelijk zijn voor Wolverine om de zwaard van de Silver Samurai gloeiend te maken, want hij bezit geen tachyon-energie. Ook klopte het niet dat de klauwen van Wolverine eraf gesneden werden, wat een onzin zeg. Welke mongool kon dat verzinnen? Mensen gaan naar de film voor adamantium klauwen, dat is de trademark van Wolverine, en hier in de film worden ze eraf gesneden?
Dat gebeurde echter wel in de film. Ook was de Silver Samurai in de film geen mutant, maar een Iron Man-achtige robot-machine-pak waarin de oude Yashida in zat. En hij kwam slechts 5 minuten aan bod in het eindgevecht. Ja sorry, maar wat een inspiratieloze en onnodige verkrachting van het originele concept. Natuurlijk kan je niet alles volgens de originele comics gaan uitvoeren op het witte doek, dat is te moeilijk en te veel. Maar dan moet je niet komen opzetten met iets wat NOG ingewikkelder is.
Nu wordt 'Harada' als een simpele ninja/boogschutter neergezet gespeeld door Win Jung Lee die er wat bijloopt voor screenvulling.
De Japanese Saga van Wolverine moet draaien om een eenzame, gebroken superheld die zijn beestachtigheid botviert in het Verre Oosten waarin hij met de Silver Samurai zijn moeilijkste tegenstander ooit voor de kiezen krijgt, verliefd wordt op een vrouw en vader wordt van een kind en zijn geliefdes en naasten een voor een ziet sterven. Dit alles is verpakt met het concept van traditionele Japanse waarden, normen en erecodes (zoals die van de Samurai) die 'vreemd' en intrigerend overkomen met de no-nonsens-principes van Wolverine en zijn innerlijke problemen en dierlijke gevoelens.
Het is een samensmelting en botsing van cultuur, pijn, emotie en veel bloed en klauwen.
Dit alles ontbreekt volledig in deze film, waarvoor grote regisseurs als Darren Aronofsky en Guillerme Del Toro eerder van afzagen. Het script was al klaar en wel, geschreven door Christopher McQuarrie, maar toen James Mangold aan het roer kwam, moest dat script weer verdwijnen voor een ander script.
Hollywood, dollars en bemoeizuchtige studiobazen hebben het mooiste gedeelte van het leven van Wolverine, totaal verneukt. Ook jammer voor Hugh Jackman, de man acteert op het toppen van zijn kunnen en doet zijn stinkende best om het personage Wolverine zo echt mogelijk te laten lijken. Er is GEEN 1 acteur die Wolverine beter kan presenteran als Jackman. Respect. Maar wat krijgt ie te maken met een stel waardeloze regisseurs zeg.
James Mangold verdiend de volgende dingen:
1.- begraven worden met zijn hoofd boven het zand om daarna gestenigd te worden.
2.- met zijn voeten opgeknoopt worden aan een boom in Afrika terwijl de gieren zijn darmen uitvreten.
3.- een blok beton aan zijn nek en dan de gracht ingegooid worden.
4.- vastgebonden worden aan een Boeing 747 en dan de lucht in.

Logan
2017

X-Men Origins: Wolverine
2009

'Kingsman: The Secret Service'-acteur Taron Egerton in gesprek met Marvel over rol als Wolverine

De Russo Brothers zouden Wolverine "graag onder handen willen nemen"

Chi Bi Part II: Jue Zhan Tian Xia
Actie / Avontuur, 2009