• 9.376.274 stemmen

The Wolverine (2013)

Actie / Sciencefiction | 126 minuten / 132 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 126 minuten / 132 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: James Mangold

Met onder meer: Hugh Jackman, Tao Okamoto en Rila Fukushima

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 25 juli 2013

Plot The Wolverine

"When he's most vulnerable, he's most dangerous."

In “The Wolverine” bevindt Logan, de eeuwige krijger en buitenstaander, zich in Japan. Daar zal het staal van een samoerai botsen met het 'adamantium' van Logans klauwen, wanneer deze laatste het moet opnemen tegen een mysterieuze figuur uit zijn verleden in een epische strijd die hem voorgoed zal veranderen.

Logan / Wolverine

Young Yashida

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

Rvdz schreef:

Met The Dark Knight was dat ook zo ja en volgens mij met de eerste Hellboy ook.

Ah, laat m'n geheugen me toch niet altijd in de steek.

Anyway, morgen om 21:30 ga ik 'm zien. Ben benieuwd.

avatar van Prudh

Prudh

Hij is superbraaf. Geen spatje bloed gezien, ook geen tieten. Bizar als hij hier echt 16+ is.

avatar van voskat

voskat

Inderdaad. Absoluut niks te zien. Teleurstellend wat dat betreft.

Verder is het verhaal redelijk slordig geschreven en is er van diepgang geen sprake. Gemiste kans weer.

Wel is de actie aan het einde best te genieten. En zit er zowaar nog een aardige verrassing in.

avatar van marvelfreak85

marvelfreak85

Nou lekker zeg hele review Geschreven druk op plaatsen word ik uitgelogd hele review weg!
Dan maar kort en krachtig.
The Wolverine gelukkig een stuk donkerder dan Origins maar nog niet donker genoeg.
Het verhaal is niet echt goed uitgewerkt maar daar tegenover zijn de vechtscènes wel echt badass.
Hugh is in zijn element als Logan voor mij hoef er ook nooit meer iemand anders als Logan te spelen.
Wat ik ook wel cool vond is dat je overal leest dat deze film niks met de andere X men films te maken heeft wat dus niet waar is Jean Grey komt best veel in de film voor en zo zie je ook nog foto's van X men 3 the last stand, Storm met Wolverine en natuurlijk na de credits als Magneto en Xavier om Wolverine's hulp vragen wat natuurlijk de inleiding is voor de volgend jaar uitkomende film Xmen The Days of The Future
wat ik wel jammer vond is dat er maar weinig mutants voorkomen in deze film waar origins teveel had heeft deze te weinig.
Al met al weer een leuke Wolverine film wat de gewone volk echt vet zal vinden maar de comic fans echt over kunnen stressen mijn advies niet vergelijken met de comics geeft alleen hoofdpijn gewoon genieten van de vette vechtscènes.
PS:blijven zitten na de credits komt nog wat.

avatar van Shinobi

Shinobi

Prudh schreef:

Zonde, dat vond ik namelijk echt een minpunt aan het eerste deel. Ik kan me nog goed één scène herinneren waarin hij zijn klauw in iemands buik steekt en het er vervolgens weer uithaalt zonder ook maar één druppel bloed te zien.

avatar van MaNiAc E

MaNiAc E

Wat viel hij weer vreselijk tegen na het beschaamde Origin: Wolverine... zou je dus verwachten dat mensen het goed willen doen...

2 mutants in Japan 2.... Eind gevecht was klaar in 5 minuten, verder was het Logan die beschoten werd en rennen wat pijlen en mislukte ninjas....

Plot-twist was belachelijk en zag je van alle kanten aankomen.

Nee, ik mag hopen dat Future Past een stuk beter gaat worden!

avatar van theonering

theonering

Een van de betere X-men films, realistischer dan de andere, mede doordat er heel weinig mutanten in voor komen. Ik weet niet of ze hier door afwijken met de stripboeken, ken de boeken niet.

Zitten aardig wat verwijzingen in naar de originele X-men trilogie en naar Origens zoals met Jean . Na de aftiteling zit nog een stukje met Magneto en Charles Xavier, die Wolverine vragen om te helpen.

Hugh Jackman speelt gewoon de Wolverine als altijd, alleen nu voelt hij ook zwakte punten. Goede special effects, prima actie scènes, en verder een standaard Sciencefiction film.

Al met al een prima film om te kijken als je van dit genre houdt.

avatar van Julie

Julie

bah, wat een slechte film zeg.

Absoluut altijd een Xmen-fan geweest. Maar ik vind het vreselijk wat ze met de aparte films omtrent dit personage doen. De vorige Wolverine ging er nog mee door, maar deze is absoluut een grote teleurstelling.

Ten eerste: ik weet dat Wolverine ook in de strips als een erg grumpy personage overkomt, maar moeten ze dat nu zo weer overdrijven? Ik ben overtuigd van Hugh Jackmans acteerprestaties na films zoals Les Misérables, The Prestige en The Fountain, maar al dat 'wat ben ik kwaad'-gedoe zorgt er gewoon voor dat je soms denkt dat hij echt niet kan acteren.

Ten tweede: waar zaten de scenaristen met hun hoofd? We weten ondertussen dat er een combinatie van actie en verhaalvertellen prima lukt in films zoals de laatste Batmanfilms. Ze zijn voor een reden populair. Maar dit scenario bevatte absoluut geen hart of ziel. De chemie tussen de personages waren zo goed als afwezig

Ten derde: deze film mist vooral een goede slechterik die de drijfveren van de personages rechtvaardigt. Slangenmevrouw is een van de slechts uitgeschreven slechterikken die ik onlangs nog zag, en ik heb er veel gezien. De beste slechterikken zijn diegene met drijfveren en motieven die je bijna net zou kunnen rechtvaardigen. Slangenmevrouw? Ik weet absoluut niet wie je bent.

En dan dacht ik: als deze film nog tegenvalt kan ik nog altijd genieten van een tshirtloze Hugh Jackman. Maar ieuw, zelfs daarvan kon ik niet genieten omdat zijn spierbundel nog meer tot het uiterste is gedreven en op het randje van onsmakelijk en afschuwelijk balanceert.

Nee, nee, nee, nee...

2* voor de actiescenes die dan af en toe wel weer vermakelijk waren.

avatar van floriswakka

floriswakka

Wat een mega, MEGA teleurstelling zeg. Hier klopte echt helemaal niks aan...

Als ik een peleton ninja's wil zien gooi ik wel een Bruce Lee'tje in de DVD-speler en voor vechtende robots heb ik tien uur aan Transformers in de kast staan.

De villain in Origins was al ongelofelijk sneu, maar soit, het kan dus blijkbaar nog tragischer.

Die hele Harada, echt WTF? Steek een mes in z'n buik en hij staat aan jouw kant. Ehh, oké?

Elk Japans karakter heeft de gehele film gemiddeld -12,3% facial expression.

De enige fellow mutant in deze film heeft een gave die in 126 minuten geen één fucking keer werkt?

Oh ja, en dan de 3D. Is één keer de klauwen van Wolverine op je afkrijgen al teveel gevraagd?

avatar van Mikemans

Mikemans

Perfecte verfilming, beter dan 'Wolverine Origins'.

Ken het verhaal van de strips. Komt aardig overeen. Actie en verhaal waren in balans.

Geen moment verveeld.

Top!

avatar van New Flame

New Flame

De X-men-films blijf ik verkiezen boven aparte Wolverine-films. Toch was deze film zeer de moeite en vele malen beter dan X-men Origins: Wolverine. De Japanse setting gaf een unieke en originele toets, iets wat comicbook/blockbusterfilms tegenwoordig broodnodig hebben om zich te kunnen onderscheiden en fris te blijven. De ruimte en de sfeer werden goed benut door de personages, waardoor de holle, overdreven en afvlakkende bombast van films als Man of Steel wordt vermeden. De actie werd dus vrij goed gedoseerd, behalve dan tijdens de finale wanneer de film vervalt in dingen die we al zo vaak hebben gezien. Daar tegenover staan puike vertolkingen van Jackman, Janssen, Fukushima en Okamoto. Vooral de aanwezigheid van Jean Grey is een mooie toevoeging (Was ze een hallucinatie? Een droom? Of misschien The White Phoenix?). De film neemt zich de tijd om Wolverine als personage zich verder te laten ontwikkelen. Het gaat om de rustige scènes tussen Wolverine en de 3 vrouwelijke hoofdpersonages. Deze scènes zijn dan ook de hoofdmoot en zijn niet slechts tussenschakeltjes naar een zoveelste breinloze actiescène. Tot slot, blijf na de film zeker zitten, want er volgt tijdens de aftiteling nog een sappige scène die elke X-menfan zal doen watertanden en die als eerste teaser dient voor dé X-menfilm der X-menfilms, Days of Future Past.

4/5 (Minpunt voor het zwakkere Transformers-einde.)

avatar van ikpraatniet

ikpraatniet

Sterke film met een sterk verhaal. Echt een zeldzaamheid met de films tegenwoordig!

Ik heb me geen seconde verveeld! Geweldig!

avatar van ghostman

ghostman

Mikemans schreef:

Perfecte verfilming, beter dan 'Wolverine Origins'.

Geen moment verveeld.

Top!

Ben benieuwd . X-Men Origins: Wolverine (2009) vind ik echt fantastisch !

avatar van MaNiAc E

MaNiAc E

ikpraatniet schreef:

Ik heb me geen seconde verveeld! Geweldig!

Sterk verhaal? Welke film heb jij zitten kijken? Ik geef toe dat ze probeerde er wat van te maken maar nergens sterk, de zogenaamde plot twist kon je na het eerste half uur al wel ruiken...

avatar van Sasja

Sasja

Erg saai, origins was leuker

avatar van ace leader

ace leader

Julie schreef:

. Jackman trainde non-stop voor maandenlang en dronk enkele dagen niets voordat er een scène word geschoten. Zijn spierbundel met aderen zouden hierdoor zichtbaarder worden .

avatar van cordiacovens

cordiacovens

The Wolverine,

Het begin van deze film is erg hoopgevend, de eerste 20-30 minuten laten je geloven dat er iets anders gemaakt is dan we eerder gezien hebben. en dan, weer hetzelfde liedje als altijd en totaal niks bijzonders verder. film duurt mede hierdoor ook gewoon een half uur te lang. De laatste actiescene sloeg ook bijna nergens op en de villain is ook niet om over naar huis te schrijven. Ze wilden een samoerai film maken, dat is niet echt gelukt. De film is verder wel best entertaining, zoals de meeste zomer blockbusters is er wel actie, en het gegeven dat The Wolverine een keer zwakker is was ook interessant, maar had allemaal veel beter gekund.

avatar van Julie

Julie

ace leader schreef:

Haha I knuw In de vorige film vond ik het al op het randje maar genoot ik er nog van. Maar in deze film doet hij er nog eens een schepje bovenop

avatar van ace leader

ace leader

Julie schreef:

Het ziet er inderdaad wat onsmakelijk uit, dat geef ik toe . Hij had het spierniveau van de eerste X-Men film aan moeten houden, dat was al voldoende geweest. Maar het is en blijft een Marvel-verfilming dus over-the-top appearances mag wel .

avatar van John Milton

John Milton

Helaas, ik vond deze nog minder dan Origins. Hoewel die niet goed was vond ik hem wel vermakelijk. The Wolverine lijdt onder een matig script, niet pakkende karakters, voor mij licht storende 3D en belangrijker: het werd zelfs saai... Hugh is Hugh en dat is prima, maar het is helaas niet genoeg... 5/10

Ook ik genoot het meeste van de eindcredits! Dat smaakt nou wel naar meer...

avatar van schumacher

schumacher

Alweer een goeie film, veel aktie in.

Laat de volgende maar komen.

De film keek lekker weg.

Alleen mss de flashbacks ben ik niet zo'n voorstander van en er zat 1 saai momentje in maar voor de rest was het een goeie film.

avatar van krosnicky

krosnicky

komt deze nu na X-Men The Last Stand of na X-Men Origins Wolverine ?

avatar van stipstap

stipstap

De film verveelt nergens, al valt alles gemakkelijk uit te pluizen. Laatste gevechtscene vond ik wat belachelijk en overbodig, maar al bij al goed. Het Japans meisje leek op Jennifer Connolly.

avatar van Materny

Materny

Zoals we Marvel kennen; na de aftiteling van deze film weer een feest voor de fans in de vorm van een sneak peak voor X-Men: Days of Future Past. Was meteen ook de beste scene van de gehele film, wat genoeg zegt over het niveau van 'The Wolverine'.

Maar blijf in godsnaam zitten, ik werd gewoon blij van wat ik zag

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Dit vind ik toch wel de beste film met Wolverine erin. De film heeft veel diepgang voor een stripfilm en er is ook geweldige actie. We zien van alles voorbij komen zoals klauwen, zwaarden, kogels, pijl en boog, gif. Verder zijn de villians ook bijzonder (vooral Viper). Ik heb de scene na aftiteling gemist, wil iemand mij vertellen wat er gebeurd?

avatar van Rvdz

Rvdz

Al DeNiro schreef:

2 jaar later bevind Logan zich op een vliegveld,als hij langs de bodyscanners loopt staat op eens Magneto (die blijkbaar zijn krachten terug heeft) achter hem en hij waarschuwt hem over een opkomend gevaar wat de mutanten kan vernietigen. Logan vertrouwt Magneto niet,maar dan komt Xavier binnen en is de scene afgelopen.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Bedankt voor je reactie, maar ik heb dus echt wat gemist

avatar van Rvdz

Rvdz

Zeker. Beste moment van de hele film.

avatar van Materny

Materny

Al DeNiro schreef:

In dat geval; wat dacht ik wel niet met mijn povere 2.5*.

avatar van John Milton

John Milton

BTW: Ik vind een kijkwijzer advies van 16 jaar echt lachwekkend voor een film waarin zowat geen druppel bloed vloeit. Dan hadden ze het net zo goed realistisch kunnen maken, Korean Style. Wolverine die zich door tientallen badguys heensliced, waarbij je net niets ziet en mensen niet bloeden geeft gewoon een pg13 idee (zoals de film in Amerika gerate is).

Had wat mij betreft 12 jaar mogen zijn, of nog beter: make it grittier.