menu

The Wolverine (2013)

mijn stem
3,05 (1392)
1392 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
126 minuten / 132 minuten (extended cut)

geregisseerd door James Mangold
met Hugh Jackman, Tao Okamoto en Will Yun Lee

In “The Wolverine” bevindt Logan, de eeuwige krijger en buitenstaander, zich in Japan. Daar zal het staal van een samoerai botsen met het 'adamantium' van Logans klauwen, wanneer deze laatste het moet opnemen tegen een mysterieuze figuur uit zijn verleden in een epische strijd die hem voorgoed zal veranderen.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=PLglXpD3dbQ

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van MRDammann
3,0
De tweede spin-off van X-Men en voor de tweede keer gaat het over the Wolverine. Wolverine is een heel interessant personage, wat helaas niet te zien was in de eerste spin-off. Dit deel is echter veel en veel beter. Veel interessanter verhaal, maar vooral ook meer, explicieter geweld. Dat doet de film goed. Een hele spannende finale doet de rest.
Een leuk opwarmertje voordat het geweld met alle X-Men weer gaat losbarsten, waar ik heel veel zin in heb!

avatar van galaxydriver32
3,5
Ik vond dat Viper-mens zoooo cool!!!!

avatar van Fryce
3,5
Gewoon lekker!

avatar van El ralpho
3,0
Strike your claws!

Veruit het populairste personage van de x-men populatie gaat hier voor de tweede keer solo, wat inhoudt dat Jackman wederom zijn klauwen voor zichzelf mag laten spreken. Dit pakt redelijk uit, maar veruit het grootste mankement is hier de speelduur die gewoon veel te lang is voor een verhaal wat maar weinig om het lijf heeft.

ik heb het hier met name over de eerste helft, die erg uitgesponnen aanvoelt en veel compacter had gemogen. Japan als setting spreekt mij ook totaal niet aan en er gebeurt in de eerste helft gewoon veel te weinig om de interesse gewekt te houden. Waar je sommigen kritiek hoort hebben op de finale vond ik dit juist het moment waarop de film terugsloeg, en waar mijn doorzettingsvermogen dan ook dubbel en dwars beloond werd. Wel een kritiek puntje vind ik de censuur die soms een beetje scheef is. Zo zie je enerzijds vijanden in een machine terecht komen waarvan er enkel een plas bloed overblijft, maar anderzijds zie je de klauwen van Logan, amper schade aanrichten bij de vijanden zelf. Het blijft Marvel ( en dus komt er zo min mogelijk bloed voorbij) maar bij een personage zoals de Wolverine zou dit toch echt wel wat meer mogen, zeker ook omdat deze titel is gekeurd voor 16 jaar en ouder.

Er komen in finale echter vermakelijke en sterke actiemomenten voorbij wat ook mede mogelijk wordt gemaakt vanwege het feit dat Logan hier ook weer volledig op krachten is. het is alleen jammer dat het allemaal zo lang moet duren voor je op dit punt aanbeland bent en het verhaal tot op dit punt niet genoeg weet te boeien en een beetje nietszeggend is, net zoals de vijanden waar Logan gedurende de speelduur door belaagd word. Het personage van Svetlana Khodchenkova trok de aandacht wel, maar het duurt behoorlijk lang voor je als kijker meer van haar te zien gaat krijgen. daarbij bleven de rollen van Tao Okamoto en Rila Fukushima ook niet echt hangen. Famke Janssen komt als Jean Grey ook nog even voorbij, maar haar rol voelt eigenlijk een beetje overbodig.

Onaardig is het allemaal niet, maar de film wordt met name gered door zijn finale omdat met name de opstart een beetje makjes en met momenten zelfs ronduit saai is. De scené tijdens de aftiteling maakte mij wel alvast nieuwsgierig naar de nieuwste telg binnen de x-men reeks: days of future past.


3,0*

avatar van Rvdz
4,0
Is die extended cut ook ergens in Nederland verkrijgbaar?

avatar van marvelfreak85
3,5
Rvdz schreef:
Is die extended cut ook ergens in Nederland verkrijgbaar?


Ja ik heb hem zelf bij Media markt gekocht zo'n special edition heb je de normale op dvd en de extended cut op blu-ray

avatar van Koerok
2,5
Wolverine en anderhalve mutant in Japan. Who cares?
Het minste deel in de hele reeks.
Het meest boeiende was nog wel de scene halverwege de end-credits...

avatar van LOTR-lover
3,0
Wolverine blijft in mijn ogen één van de meest intrigerende personages van de X-men. Jammer genoeg is het verhaal van The Wolverine film te slap om de (te) lange speelduur te blijven boeien. Ondanks het feit dat Hugh Jackman een uitstekende Wolverine is kwam de film nooit op hetzelfde niveau als zijn acteerwerk.

Natuurlijk zitten er wel een paar toffe actiescenes in, maar ook hier verloor ik meer dan eens het overzicht door het chaotische camerawerk. Zonde, want Japan (en de samoerai's) leent zich bij uitstek voor vechtscenes.

Niet gebracht wat ik ervan verwacht had maar toch een voldoende. En uiteraard de aftiteling ook even blijven kijken. Het blijft toch Marvel

3*
6/10 (IMDB)

avatar van Rodger
3,5
Goeie vlotte actie film...
3.5***

avatar van Parisa
3,0
X-men en Japan. Een leuke combi. Me likey. Of toch niet?
Jawel. Toch wel. Al is het verhaal hier niet bijzonder te noemen. We volgen hier Wolverine die nog maar eens een film met zijn eigen naam heeft gekregen. Zolang dat verhaal dus enigszins vermakelijk is geschreven kan ik me meestal ook wel vermaken met de X-men.

Positief was het dat het niet alleen maar bestaat uit actie. Als je hem zou spitsen tussen scenes met en zonder actie kom je volgens mij wel enigszins gelijk uit. Het zou ook jammer zijn om daarop te steunen bij de X-men, die, vind ik sinds vroeger, best wel wat achtergrond hebben gekregen. Al valt het nu wel mee met het in het verleden van Wolverine vroeten. Maar dan heb je altijd de verschillende karakters van de X-men nog. Hoewel je dat ook kan zien als een soort boyband ding voor de verkoop, maar met X-men vreet ik dat dan toch wel.
Japan geeft weer een leuke backdrop voor dit verhaal. Ik mag hun invloed altijd wel. Of het nu alleen bestaat uit cliches of meer dan dat. Hier gaan ze niet veel verder dan wat er standaard wordt geboden als het om Japan gaat en ik vind dat eigenlijk wel jammer. Maar het voldoet net.
Dat geldt eigenlijk ook voor de rest van het verhaal met de lovestory en wat Wolverine in deze film voor taken heeft. Het voldoet net. Maar ik had graag wat boeienders gezien.

Jackman zit nog steeds lekker in zijn rol. Ik moet steeds meer moeite doen om hem los te zien van zijn karakter. Al moest ik een ander wel even uitleggen wie hij speelde in Les Mis, zodat daar ook het kwartje viel. Geen vuurwerk wat de film naar een hoger niveau had kunnen tillen. Hij leek gewoon op zijn gemak. Misschien iets te op zijn gemak.
Verder viel Fukushima me positief op. Niet alleen door haar knalrode haar, maar ze heeft wel iets en zette een prettig karakter neer in deze film.
De rest van de cast speelde op het niveau van het verhaal van deze film.

3*

avatar van scorsese
3,0
Aardige film waarin Wolverine naar Japan afreist om een oude vriend uit de oorlog te bezoeken. Deze zoveelste superheldenfilm blinkt zeker niet uit in originaliteit of vernieuwing. Echter kijkt het wel gemakkelijk weg en ziet de film er gewoon goed uit. Ook nog een aardig verhaal dat niet leunt op non-stop actie. Een goeie 3.0 sterren.

1,5
Dat Jackman zich nog leent voor dit soort boutregisseurs met hun schijtscenario's.

Het verhaal van Wolverine in Japan is zo simpel en eenvoudig te verfilmen. Maar nee hoor, de heer Mangold (hij heet gewoon Goldman van zijn achternaam, maar dat vond ie waarschijnlijk te glibberig en gladjakkerig overkomen) gaat het even VEEL INGEWIKKELDER MAKEN!

En verkracht zo de hele film. De Silver Samurai is gewoon een doodgewone samurai met mutantenkrachten, geen professor in een ROBOTPAK!

En vanwaar die neiging om alle personages door elkaar te halen? Alsof je een Superman-film maakt waarin Lois Lane de dochter is van Lex Luthor en Darkseid de oom van Superman.

avatar van Decec
4,5
Uitstekend actie/avontuur/sf/thriller film...
Spannend verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Hugh Jackman speelt goed...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Heerlijk genoten...

3,5
Aardige vermaak film, maar voegt niks toe aan de overige x man films..

avatar van MadMekx
4,0
Decec schreef:
Uitstekend actie/avontuur/sf/thriller film...
Spannend verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Hugh Jackman speelt goed...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Heerlijk genoten...
'

Ik sluit mij hier helemaal bij aan. Ik heb hem in 3D thuis gekeken. Heel mooi.

Confusie
Minste X-Men gerelateerde film die ik heb gezien. Duurde veel te lang en werd pas tegen het eind een beetje interessant.

En dan ook echt maar een beetje.

avatar van Rickyman
2,0
Inderdaad.
De special-effects, beeldkwaliteit en geluid zijn weer geweldig,
maar het verhaaltje is gewoon te mager en daardoor een hele langdradige, saaie film geworden.
De eerste delen vond ik erg vermakelijk, maar het wordt nu onderhand toch wel uitgemolken, niet.

avatar van dvdcrusher
4,5
Uitstekende actiefilm die op geen enkel ogenblik verveelde.
Leuk dat Japan als actiescene werd gekozen

avatar van sinterklaas
4,0
Een steevast vervolg op X-Man Orgins: Wolverine?

Wederom weer een erg toffe epos, die ook nog beter word doordat het gecombineerd wordt met het Yakuza-thema. De opening met Nagasaki was echt meer dan verbluffend, en hier wordt de film ook meer persoonlijker als het om Wolverine gaat, die ook weer keurig is neergezet door Hugh Jackman. Met persoonlijk bedoel ik: Logan kampt nu toch wel echt met een hoop traumatische flashbacks en nachtmerries, waar we in de eerste X-Man al een klein beetje van hebben meegekregen, en onze superheld ondervind nu een leven als kluizenaar in de Canadese bossen. Ondanks zijn superkrachten, houd de machteloosheid hem altijd nog zwak. Maar dan wordt hij inene vergezeld door de mysterieuze maar sexy Japanse Yukio, die hem aanspoort om naar Japan te komen om afscheid te nemen van Yashida, de man waar Wolverine in 1945 zijn leven hebt gered. Wolverine doet het echter, vanwege zijn nare herinneringen, met een flinke tegenzin, maar uiteindelijk lijkt hij voor wel meer dingen nodig te zijn.

En zo wordt The Wolverine een erg vermakelijke film die lekker pendeld tussen de Yakuza/Ronin-thema, en superhelden-film... alhoewel, het lijkt erop alsof The Wolverine ineens van zijn onsterfelijkheid is ontnomen, dit dankzij Viper, een slangenvrouw die hier magistraal wordt neergezet door Famke Janssen. Maar Wolverine geeft uiteraard niet op om in actie te komen en de bedreigde dochters van Yashida te beschermen, met een hoop toffe actie-scene's, waaronder die memorabele gevecht op het dak van de Shinkansen met 420 km/u op de koop toe.

Ja, ik heb me weer prima vermaakt met dit hoofdstuk. Laat de rest maar komen.

4,0*

avatar van Turbodevil
3,5
sinterklaas
dit dankzij Viper, een slangenvrouw die hier magistraal wordt neergezet door Famke Janssen.

Dit is niet Famke maar Svetlana Khodchenkova

avatar van Glennekeeeee
4,5
Zoals ik al aangaf in men recensie enkele jaren geleden kon het zijn dat ik na een nieuwe kijkbeurt mijn quotering zou verhogen en inderdaad, van een 4 naar 4,5. vind het echt volledig passen binnen het sterke universum van X-men. Enerzijds is de relatie tussen hem en Jean helemaal gerechtvaardigd en ook afgesloten, anderzijds merk je ook de technologische vooruitgang in de film die ook in DOFP een invloed zou hebben. maar de film heeft een opzichzelfstaand goed verhaal en tijdens de film merkte ik ook wel veel invloed van de James Bond serie qua stijl, verhaal, actiescènes etc, de scène op de trein is wel heerlijk maar wat ik waardeer aan deze film is dat de actie compact gebleven is, geen overvloed aan actie maar gewoon 3(4) lange scènes die vol zitten van actie en de rest toespitsen op het verhaal. Jackman speelt overduidelijk z'n beste Wolverine van alle keren en is puur Bad-ass

The Wolverine is een sterke film met een goed, solide verhaal, een paar heerlijke actiescènes en een Jackman op z'n best.

avatar van frolunda
2,5
Tegenvallende film.Alleen de actiescène op de trein was erg spectaculair en ook de Japanse locatie was verfrissend maar verder vond ik het allemaal erg standaard.Inclusief het verhaal en de totaal niet verrassende ontknoping.Gelukkig zet Jackman wederom een sterke Wolverine neer anders was het helemaal niks geweest.Dat ik tegen het einde om de vijf minuten op de klok zat te kijken zegt eigenlijk al genoeg.

avatar van Cleanshot
2,5
Ik ben een enorme fan het karakter Wolverine maar wat doen ze ervtoch mee in de marvel films....?
Het begin is boeiend maar gaandeweg wordter steeds meer ingeleverd op de verhaallijn.
Het einde is ronduit bedroevend endoet geen recht aan het ijzersterke karakter vanuit de strips. De hele verbintenis van Wolverine met Japan wordt ook gewoon nietszeggend,. Laten we hopen dat een eventuele opvolger beter doordacht zal zijn. Al ben ik benieuwd hoe ze het vraagstuk met zijn klauwen gaan oplossen. Btw Jackman vind ik nog steeds een goede cast voor Wolverine.

3,0
Van de zeven x-men films tot nu toe, is deze het slechts.
Wolverine blijft een boeiend character, maar dat Japan hoefde er van mij niet bij eigenlijk.
Niet slecht hoor! Maar vergeleken met de andere x-men films had ik meer verwacht.
Dus een 3

Zwolle84
Cleanshot schreef:
Al ben ik benieuwd hoe ze het vraagstuk met zijn klauwen gaan oplossen.


Voorlopig is het antwoord 'niet', want hij doet niet mee in Apocalypse. Volgend jaar wel weer een nieuwe standalone. Maar da's weer een Mangold, dus kijk niet raar op als hij zonder enige toelichting opeens z'n klauwtjes weer terug heeft.

Hij heeft overigens nog wel klauwen, alleen niet meer van adamantium. Zie de end credits scene op het vliegveld.

avatar van tbouwh
1,5
Overbodig. Dat gevoel bekroop me. Wederom veel actie, zoals we dat in deze franchise immer gewend zijn, maar in tegenstelling tot bij de origins-film een vlak script dat karakterontwikkeling miste. Hugh Jackman mag vechten en grimmig kijken. Af en toe passeren wat droomsequenties de revue, maar die weten eigenlijk enkel op de zenuwen te werken.

Mangold stond qua setting op een potentiële goudmijn (Japan met een samoerai-tintje, altijd goed), maar haalde daar voor mijn gevoel veel te weinig uit. Het verhaal was me te standaard en in een te grote mate rond de actie gecentreerd. In het kielzog van Jackman volgt daarnaast een handvol personages dat van boordkarton en slecht acteerwerk aaneen hangt.

Ik dacht al bijna dat het hele X-Men wereldje me wat tegen was gaan staan, maar de post-creditverschijning van McKellen en Stewart bevestigde dat het toch echt aan deze stand-alone lag. Alhoewel er niet eens zoveel gebeurde, was dit voor mij het leukste stukje van de film.

Hopelijk wordt Logan beter.

4,0
leuk vervolg.heb me weer prima vermaakt.komt weer een vervolg ben benieuwd.

avatar van knusse stoel
3,5
Het loopt prima, het verhaal en de verfilming, maar .....toch lijkt het veel op voorgaande in dit genre.
We hebben van de Marvel reeks in de X-men serie ze bijna allemaal al gezien en het is vaak meer van hetzelfde. Men breit er een verhaal omheen en wij als kijker(s) smullen wederom van een nieuwe aflevering. Misschien ligt het aan ons dat we door "de bomen het bos niet meer zie" maar onderlinge films zijn voor ons vaak herhaling van hetzelfde.
En ondanks de kritiek hiervoor van onze persoontjes, lusten we er nog wel een paar in dit genre.
Zoals al gezegd hiervoor, bijna allemaal of allemaal hebben we ze al gezien, dus nu is het weer wachten op de volgende "herhaling".
We hebben er bijna geen geduld voor .
Een 7,5 voor deze film!

avatar van Shadowed
2,5
Matig.

Wolverine in Azië is soweiso een interessante combi om te doen, al werkt het niet altijd. Soms wel, maar dit is duidelijk een film waarbij het niet werkt. Ondanks de effecten en een rauwere manier van actievoeren is The Wolverine toch niet geslaagd.

Vooral Mariko acteert lachwekkend, het karakter wat ze speelt is soweiso niet een karakter dat ik graag zie maar dit niveau is echt bedroevend. Jackman is wel redelijk omdat hij weer wat uitstraling heeft die hij miste in X2. Yukio mist ook het chemie wat ze hoort uit te stralen en de vechtscenes waren kort en saai.

Verder wel redelijk, acteerwerk matig, effecten redelijk en inhoud redelijk. Locatie is ook wel mooi, omdat je wel een gevoel erbij krijgt, maar als het acteerwerk niet zo slecht was had deze zijn voldoende echt wel gehad.

avatar van ILDIB
2,5
tsja. eigenlijk een dikke bout. gezever om niks. hoop geknok zonder waarde. kwaliteit van productie maakt t enigzins draagbaar.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:00 uur

geplaatst: vandaag om 16:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.