The Wolverine (2013)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 126 minuten / 132 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: James Mangold
Met onder meer: Hugh Jackman, Tao Okamoto en Rila Fukushima
Gesproken taal: Engels en Japans
Releasedatum: 25 juli 2013
Bekijk via Disney+
Plot The Wolverine
"When he's most vulnerable, he's most dangerous."
In “The Wolverine” bevindt Logan, de eeuwige krijger en buitenstaander, zich in Japan. Daar zal het staal van een samoerai botsen met het 'adamantium' van Logans klauwen, wanneer deze laatste het moet opnemen tegen een mysterieuze figuur uit zijn verleden in een epische strijd die hem voorgoed zal veranderen.
- IMDb (6,7 / 520801)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Wolverine (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Harada
Young Yashida
Shinobi
Leuke review Balotelli.
Ik ben redelijk bekend met de strip, maar dit wist ik dan weer niet. En de conversie van strip naar film is bij Marvel veelal afgeraffeld, ik ben Iron Man 3 nog steeds niet vergeten. Wat een verkrachting van The Mandarin.
frans123
Het zal wel arrogant klinken ,maar dit soort films sla ik bewust over........Als je de hoes van de film al ziet,....,Het gegeven weet....Dat kan niet goed gaan....Zonde van je tijd.
En dan meneer Balotteli die een 0,5 geeft maar een heel a-4tje over de film schrijft......lol.
De mooiste reactie was van Zerodopa.....bij zijn recensie krijg ik pijn in mijn buik van het lachen.Zerodopa krijgt van mij 5 sterren.
Prudh
Dus iemand die zijn best doet om te beargumenteren waarom hij dit een slechte film vindt doet iets verkeerd en iemand die het verschil tussen China en Japan niet weet is grappig. Hopelijk ga jij nooit het onderwijs in.
Balotelli
Ok, ik heb mijn stem verhoogd naar 1,5.
Speciaal voor Hugh Jackman die als niemand anders Wolverine op het witte doek neerzet. Ik kan geen acteur bedenken die het beter kan. Het zegt ook een hoop dat bij de X-men-reboot (First Class) alle acteurs werden vervangen, behalve Wolverine.
En een half puntje voor de karakterontwikkeling van Wolverine, want zijn zielenroerselen werden wel goed weergeven.
thunderball
Deze gisteren in Antwerpen gaan bekijken. Gekozen voor de 2-D versie, daar ik niet veel goeds hoorde over de 3-D variant.
Moeilijk deze te waarderen.
Begin vond ik vrij matig en op b-film niveau, maar vanaf het moment dat het verhaal zich in Japan ging afspelen wordt de film duidelijk stukken beter. Wolverin tussen samoerais en Yakuza klinkt hoopvol en wekte de nodige verwachtingen, die deels werden waargemaakt.
Behoorlijk aantal coole gevechts- en actiescènes, met als hoogtepunt de scene op het dak van de trein (al hoewel het me wel enigszins deed denken aan een gelijksoortige scene op het eind van Mission Impossible1).
Daarna ging het voor mij redelijk snel achter uit en vroeg ik mij af of ik nog wel naar een echte X-men film zat te kijken.
Diepte punt was toch wel het gevecht met die "robot", echt zo standaard en makkelijk. Totaal niet bijzonder of speciaal.
Ook was -als niet fan of X-men expert- mij totaal de beweegredenen niet duidelijk van die blonde, vrouwelijke mutant. Vond het erg vaag allemaal en het leek er op dat ze er louter in zat als excuus om nou eenmaal minstens nog een mutant in de film te hebben. Geen idee of zij ook in de comics en tekenfilms voor komt.
Fijn als "Famke Janssen fan" om haar nog even een paar keer in een gastrolletje voor bij te zien komen, maar verder had haar rol niet veel om het lijf.
Over het algemeen kun je concluderen dat deze The Wolverine gelukkig wel een stuk beter is als de eerste poging een solofilm te maken rond dit populaire X-men karakter, doch is bij lange aan nog niet echt geweldig, maar als primaire actiefilm wel aardig om te bekijken.
Een magere zeven, ofwel 3,5 ster.
Masterbrain
Wat heb ik nou gemist van THE WOLVERINE , waar is de arrogantie , waar is de wraakgevoel , waar is de honger naar meer , waar is wolverine van de afgelopen x men films , want dit is echt net alsof wolverine in de grot is gebleven en alleen hugh jackman eruit kwam met z'n australische acteer dialect.....slecht.....minder echte mutanten gevechten en wat me het meest verbaasde dat de hoofpersonage zelfs geen partij bleek te zijn voor een stelletje normale yakuza's die niet eens mutanten zijn en wanneer die moest stoeien met zijn eigen niveau bleken de klauwen opeens te glanzend scherp te overdrijven.
kortom The Wolverine is meer Romactische Actiefilmpje geworden van de standaart dit keer zonder de
X-factor
voor de moeiteloze romantiek en de redelijke opbouw een teleurstellende 2.5
roeman
1 ding moet gezegd worden: Wolverine gaat door tot hij er (letterlijk) bij neervalt.
Net van de bios terug en we hebben genoten. Goede actie, aardig verhaal (wel redelijk doorzichtig) mooie mensen. En gelukkig is het nooit een straf om naar mooie mensen te kijken. De muziek en de Special FX en CGI zijn prima in orde en de mooie omgeving van Japan maken het plaatje compleet.
Kan niet wachten op deel 3 van The Wolverine.
3.5* dik verdient en 0.5* extra voor onze Famke Jansen.

Kliko_Green
Vanavond toch naar de bios geweest ondanks de (vele) negatieve berichten hier.
En? Ik vond het dus wel een goede film! Lekker veel actie en een goede koppeling met vorige films van xmen en Wolverine.
3D was hier en daar niet echt sterk en het verhaal is behoorlijk voorspelbaar. En wat is mis aan een iets menselijkere mutant?
Het "eerste" einde vind ik niet erg sterk. De "tweede" wel heerlijk ouderwets en smaakt naar meer.
Ik ben erg benieuwd naar een/het vervolg.
missl
Er is een man die graag de krachten van Wolverine wil en dat wil Wolverine niet maar dan lukt het toch. De hele film lang is Wolverine dan bijna aan het sterven en aan het dromen totdat hij gered wordt door een meisje. Ik vond deze film veel minder qua verhaal, qua looks ziet het er wel mooi uit. Mooie setting in Japan. Vooral de teaser van X-men op het eind is fantastisch, daar kijk ik echt naar uit!
JasonBourne
In Brussel gezien, gelukkig heb je daar wel de keuze voor 2D (helaas kan je in Nederland bijna nergens meer terecht zonder tot een 3D bril te worden geforceerd.) hoe dan ook, fijne film, leuke actie en er zat toch wel wat redelijke verdieping in de achtergrond van Wolverine. Daardoor is de film toch prima al stand alone te zien (daar ik niet echt ingewijde ben in xmen etc). Prima vermaak.
Elineloves
Beetje jammer.
Waar was de charismatische, grappige Jackman? Ik heb hem niet gezien. Wat ik wel zag was een dertien in een dozijn verhaal, met acteurs die er niet altijd even veel zin in leken te hebben, waarschijnlijk door de grote berg clichés waar ze zich doorheen worstelen.
Helaas had ik al vlug door welke kant het verhaal op zou gaan. Nouja ik niet alleen, waarschijnlijk iedereen die in het bezit is van een paar ogen en oren. Dat het zo voorspelbaar is, hoeft niet storend te zijn zou dat hebben. Het was wel storend. Alsof de makers na elk voorspelbaar moment dachten; laten we eens wat actie er in gooien om de aandacht van het dunne verhaal af te leiden. "We hebben een trein, een vliegtuig en een dikke audi al gehad, dan nu nog een moment met een motor!"
De chemie ontbrak behoorlijk tussen dat Japanse grietje en onze Wolverine, maar enfin. Dat zoetsappige neem je wel voor lief.
Naarmate de film tot het einde liep had ik er wel genoeg van. Van dat vreselijk vervelende en totaal niet gelukte serpentenmens had ik graag een handtas gemaakt. Met haar hebben ze de plank volledig misgeslagen. Om maar te zwijgen over het eeuwige familie problemen gedoe....
Heel weinig toffe Wolverine momenten. Zonde. Ik ging tenslotte voor hem.
frogger86
Na het uiterst vermakelijke deel 1 keek ik erg uit naar dit 2e deel.
Vol verwachting naar de bios gegaan, gelukkig in 2D, want 3D daar ga ik scheel van kijken:P
Waar deel 1 vlot was van tempo en lekker wegkeek, daar is deel 2 duidelijker wat langdradiger. Ik betrapte mezelf er ook op dat ik meerdere malen op m'n horloge keek om te kijken hoe laat het was en wanneer de film voorbij was.
De reden hiervoor is het tempo, te veel drama en pogingen om een diepgaand verhaal erin te gooien. En waarom? Wolverine is een beest, of zoals ze hem noemden " kuzuri". Ik begrijp dat ze een poging gedaan hebben om diepgang toe te voegen,hem menselijker te maken, maar mijns inziens falen ze hier erg in. Het is gewoon too much en er word te hard geprobeerd naar mijn gevoel. De scene waar Jackman en zn japanse scharrel samen aan de tafel zitten is hier een goed voorbeeld van. Wat willekeurig onsamenhangend gelul over eetstokjes?Nee,dit ging hem niet worden. Het lag er te dik op voor mij. Houd het luchtig jongens!
De kracht van deel 1 was de actie,het tempo en de humor van Jackman. Die was hier nauwelijks te bespeuren,helaas
Nee,ik vond hem matig. Dat ze Wolverine menselijk wilden maken, of zijn menselijke kant wilden laten zien, geen probleem mee,maar houd het een klein beetje geloofwaardig. En het feit dat Wolverine zo om en nabij de 29x bijna doodgaat, dat is voor mij ook niet echt bevorderlijk. Het acteerwerk is oké,maar ook niet meer dan dat.
Maar goed,smaken verschillen natuurlijk en mocht er een deel 3 komen, laten ze aub terug gaan naar de roots van deel 1.
RipCurl
Wat een enorme teleurstelling. De enige rede dat het een extra halve ster krijgt is voor de goede 3D en effecten, maar wat een trage bagger was dit. Als je alleen de aktie zou bekijken dan blijft er hooguit 10 minuutjes over, de rest is slap geouwehoer om het karakter uit te diepen...maar who cares? Na het zeer vermakelijke deel 1 is dit de zeer ONvermakelijke deel 2. Zoals frogger86 ook al zegt zaten wij diverse keren op ons horloge te kijken hoe lang het nog zou duren. Het was net niet zo slecht als Watchmen, maar dit is wel heel close!
namingway24
Wolverine zegt fuck.
The Wolverine is een goede film met een paar vette actie-scènes en een Hugh Jackman die nu echt volledig één is geworden met zijn rol. Logan worstelt veel met zichzelf, en Jackman weet de tweestrijd tussen het beest en de man goed over te brengen.
De film werd in het midden inderdaad een tikkeltje langdradig, maar het laatste half uur maakte dat weer meer dan goed. De locaties waren erg fraai, net als de special effects; de Silver Samurai was een goede creatie, en Wolverine's klauwen leken hier iets massiever dan in Origins.
Dat meisje dat Yukio speelde was trouwens erg tof, en het zag er allemaal lekker spectaculair en overtuigend uit wat ze deed. Op IMDB staat slecht één andere (korte) filmrol, maar als ik haar hier zo zag gaat ze een goede toekomst tegemoet. Ook leuk om Famke Janssen af en toe langs te zien komen. Ze blijft een bloedmooie vrouw en een Nederlands actrice om trots op te zijn.
Het gebruik van 3D was in deze film gelukkig wel goed, afgezien van een paar lastig te volgen actiemomenten. Maar zeg nou zelf, de scène opde trein was wel super vet. Ten slotte zat er ook genoeg humor in de film: ik vond THE Wolverine leuker dan zijn lidwoord-loze voorganger, en ondanks een kleine inzinking in het midden heb ik bijzonder genoten.
rondh
Zeg dan niets
MovieHolic
Valt tegen, ben groot fan van Marvel maar dit verhaal was echt een van de mindere.
ralfsjam
Tja... Rila Fukushima! Die was leuk om naar te kijken... Ohja! het was niet zo'n met actie volgepropte film. Viel mee. Maar voor de rest? Beetje suf wegkijkend filmpje...
Weet nu eindelijk wie die man in die Lipton ice reclame is....
2.5**
op het einde verliest logan al het metaal-achtige uit zijn lichaam en krijgt hij terug
zijn 'originele' klauwen.
In de extra scène op het einde houdt Magneto hem tegen door zijn krachten te gebruiken.
Maar Logan heeft toch helemaam geen metaal meer in zich en kon toch gewoon Magneto neersteken?
Of heb ik hier iets gemist?
marvelfreak85
zijn 'originele' klauwen.
Of heb ik hier iets gemist?
hij verliest alleen zijn klauwen de rest van zijn skelet is nog van adamantium.
SpinPSB
Na het zien van de eerdere films en de X-mens, is dit wel de minste. Op zich wel een avond vermaak, maar minder dan ik er van verwacht had.
Kondoro
Dit vond ik wel 1 van de slechste X-men aka Wolverine films
!
Heb er niet echt van genoten!
Toch nog een 2.5 want de actie scene's vond ik oke anders had het een 1.5 t/m 2.0 gekregen helaas!
gauke
Een spannend, ernstig en in het algemeen oorspronkelijk mutanten-heldenepos, spelend in het verre oosten. Het verhaal is simpel gehouden maar de actiescènes zijn spectaculair (al moest ik hier bij het treingevecht aan Skyfall denken) en de bewerkte traditionele gevechtsballetten, tegen een mooie Japanse achtergrond, zijn indrukwekkend. Gelukkig zijn er momenten dat je als toeschouwer even op adem kan komen. Hugh Jackman overtuigt opnieuw als humeurig brommende, keiharde mutant met een klein hartje en als bodyguard, waarbij zijn topfitte lijf in het oog springt (hoe vaak moet deze inmiddels 45-jarige acteur niet in de sportschool te vinden zijn). Kortom voor mij een geslaagde productie.
edwinoudenes
James Mangold verdiend de volgende dingen:
1.- begraven worden met zijn hoofd boven het zand om daarna gestenigd te worden.
2.- met zijn voeten opgeknoopt worden aan een boom in Afrika terwijl de gieren zijn darmen uitvreten.
3.- een blok beton aan zijn nek en dan de gracht ingegooid worden.
4.- vastgebonden worden aan een Boeing 747 en dan de lucht in.
Wow dat is een aardig lijstje. Je klinkt als een zielig jongetje als je dit soort onzin uitslaat.. Misschien moet je voortaan maar geen strips meer lezen. Dat zou behoorlijk wat frustraties schelen.
wimnoot
Ik had liever een wat mondialer doel gezien dan het redden van een kleindochter van een Yakuza baas. Het hele gebeuren kon me maar weinig boeien. Ik zie liever een stuk of wat mutanten meer (met herkomstverhaaltje het liefst) en een plot waarbij de hele wereld van de ondergang gered wordt.
mjk87 (moderator films)
Als je met de ontploffing van Fat Boy begint, op zulk een manier, dan kan een film eigenlijk niet meer stuk. Toch wel, blijkt twee uur later. Want behoudens een behoorlijk begin verzandt de film in stroperigheid en filmclichés.
De film is namelijk traag, uiteraard is er een plot dat langzaamaan de geheimen prijsgeeft en is niets wat het lijkt en wordt verder heel weinig met de mutantenwereld en de persoon Wolverine gedaan. Op zich geeft de film enkele interessante vragen over eeuwig leven, maar buiten dat die vragen zo ongeveer letterlijk worden gesteld, wordt er niets mee gedaan. Jammer, want Jackman is een prima acteur die daar wel iets mee zou moeten kunnen en dat zou een heel interessante karakterschets kunnen opleveren.
In plaats daarvan is dit een plotgedreven film onderbroken door enkele actiescènes die overigens best aardig in beeld zijn gezet (alleen de camera is wat te schokkerig) maar nooit heel geweldig worden. Eigenlijk is alleen de fotografie echt mooi en sfeervol. En als Logan dan toch sterfelijk is en zijn wonden genezen niet, hoe kan het dat hij zijn klauwen zonder schade kan uitsteken (het deed immers toch pijn, aldus een vroegere X-Men-film)?
Al met al vermaakt de film redelijk, maar had veel beter gekund. Twee sterren en een halfje extra voor de atoombom. 2,5*
Ik vond het eigenlijk best een leuke actiefilm met ook een aardig maar wel eenvoudig verhaal. Qua superhelden zit er eigenlijk weinig in, maar qua actie zat er voldoende in en Yukio was in mijn ogen ook wel een superheldin. Zij vond ik eigenlijk het opvallendste in deze film en ze werd ook leuk vertolkt door de fraaie ietwat aparte Rila Fukushima. De uitvoering van het verhaal was mooi gedaan en visueel zag het er ook allemaal fraai uit. Zoals gezegd komen de superhelden hier zeer karig aan bod, maar ondanks dat was de actie dik in orde. Hugh Jackman vertolkte de rol van "The Wolverine" wederom prima en hij zorgde soms ook voor wat humor. De film is misschien wel wat aan de lange kant en met name het middenstuk is wat saai, maar al met al heb ik me goed vermaakt met deze film. En zoals het einde al aangeeft kunnen we weer een nieuwe "Wolverine" film verwachten
_Casper_
Ik heb me opzich wel vermaakt met de film, al ben ik er wel ook deels teleurgesteld in, ik vind Wolverine ontzettend tof - 1 van de gaafste superhelden - Een stoere, harde en groffe superheld, echter kwam dit in de film totaal niet zo voor.. en was wolferine in de film eerder redelijk zacht.
Dus als ik hem zou beoordelen op een superhelden/wolverine film zou ik heel negatief worden.
Als ik hem, zoals ik nu ga doen, beoordeel als actie film, Dan is het een simpele actiefilm maar die wel vermakelijk is omdat er veel actie is - die zich rap achter elkaar opvolgt en zijn ook de acteerprestaties prima.
Je kijkt vermaakt je ermee en vergeet het daarom een kleine 3*
maar wolverine? nee
MovieMind
Ik kan er eigenlijk niet veel meer van maken dan dat ik behoorlijk teleurgesteld ben.
Had geen topper verwacht, maar dit was gewoon matig tot slecht.
Waar de andere films in dit genre je nog een goed verhaal bezorgen, spectaculair zijn, en interessante personages tonen, komt deze film op alle fronten tekort.

Logan
2017

X-Men Origins: Wolverine
2009

'Kingsman: The Secret Service'-acteur Taron Egerton in gesprek met Marvel over rol als Wolverine

De Russo Brothers zouden Wolverine "graag onder handen willen nemen"

Chi Bi Part II: Jue Zhan Tian Xia
Actie / Avontuur, 2009