• 9.375.219 stemmen

Nymphomaniac (2013)

Drama / Erotiek | 241 minuten / 325 minuten (uncut)

Genre: Drama / Erotiek

Speelduur: 241 minuten / 325 minuten (uncut)

Alternatieve titels: Nymphomaniac (I) / Nymphomaniac (II) / Nymphomaniac: Vol. I / Nymphomaniac: Vol. II / Nymph()maniac

Oorsprong: Denemarken / Duitsland / Frankrijk / België / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Lars von Trier

Met onder meer: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård en Stacy Martin

Releasedatum: 9 januari 2014

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Nymphomaniac

"Forget About Love"

Joe (Charlotte Gainsbourg) is een zelfverklaarde nymfomane. Op een dag wordt ze in elkaar geslagen in een steegje. Ze wordt door Seligman (Stellan Skarsgård), een oude, charmante vrijgezel meegenomen naar zijn huis, die haar verzorgt. Joe vertelt hem het verhaal van haar erotische leven, van geboorte tot haar vijftigste levensjaar.

Jessen0wnt

Eerste film dat een er een man de hoofdrol speelt toch?

avatar van mister blonde

mister blonde

Mwa, niet echt. Zag er pas 5 hoor, maar in Anti Christ speelt Dafoe de (gedeeld) hoofdrol en in the Idiots zou je kunnen discussieren of Albinus of Jorgensen de hoofdrolspeler is. In the Boss of it all is het in elk geval een man.

avatar van Wouter

En in Element of Crime, Epidemic en Europa toch ook?

Jessen0wnt

Die heb ik dan allemaal niet gezien, ik had iig een interview gezien, ook met Kirsten Dunst, dat Lars vooral in zijn laatste films (anti en melancholia) zijn eigen leven projecteert via vrouwelijke hoofdrolspelers.

Hannibal

Geweldig, bij voorbaat al een topper!

In de "harde" versie zullen zo nu en dan wel een paar geslachtsorganen te zien zijn...en er zullen wel weer een aantal mensen met hun armen gaan zwaaien en roepen: "Porno... porno...schande!"

avatar van Malick

Malick

De Deense regisseur heeft ook het scenario geschreven en brengt twee versies uit van zijn film, een voor het grote publiek en een harde versie.

Harder / intenser dan Antichrist of Melancholia kan toch bijna niet?

Hannibal

Ik verwacht ook niet dat het harder of intenser zal worden, maar ik vermoed dat ze in The US "Land of the Free" of A hebben gesmeekt om een softe versie, gezien het onderwerp en de reputatie van Von Trier. Sex is volgens sommige moraalridders erger en intenser dan martelingen en moord.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Als er iemand is, die weet hoe je een natte droom op een droog groot wit doek moet projecteren dan is het onze Lars wel. In The Idiots heeft ie al een voorproefje getoond, dus maak je borst maar nat. Die zwartgallige Melancholia mag wat mij betreft gauw in de vergetelhoek belanden, al waren voor- en naspel van een waanzinnige schoonheid. O ja, vooruit, dat ene veel te korte moment, waarin het lelie-blanke naakte lichaam van Kirsten Dunn door het naderende onheilslicht werd beschenen was minstens net zo memorabel.

Mag ik hopen dat Lars von Trier de lichamelijke liefde van de sterfelijke mens tot goddelijke proporties zal weten op te blazen?

Nou, nou, het is maar sex hoor

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Hannibal schreef:

Nou, nou, het is maar sex hoor

U is een kenner?

Jessen0wnt

We vergeten dat Lars Lars is, ik meende hier ergens in dit forum een link te vinden met het gesprek om te vragen of iemand in deze ''porno'' wilde spelen zonder aan seks te doen. Hij moet ons voor de gek houden haha.

avatar van Freud

Freud

Artikel op DSonline

Wat meer info over The Nymphomaniac, die blijkbaar deels in Gent zal opgenomen worden eind deze maand.

avatar van Goto

Goto

And anything that is ‘illegal’ will be shot in blurred images.

Stop het er dan gewoon niet in.

avatar van Ataloona

Ataloona

Vraag me dan wel af wat illegaal is, in Idioterne zat nog een regelrechte orgie zonder ''gecensureerde beelden'' dus dit zal wel wat verder gaan. Von Trier zal hiermee wel weer wat publiciteit krijgen

Jessen0wnt

Ik gok op kinderporno in een von Trier-jasje.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Freud schreef:

Artikel op DSonline

Lees ik nu pas.

Wanneer is dat? Ik was pas nog in Gent potverdikkeme.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ja en? Er zat ook echte seks in "Idioterne" hoor, voor het geval je het hebt gemist...

avatar van mikey

mikey

narva77 schreef:

Gelukkig wel

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Nu.nl meldt dat Uma Thurman is toegevoegd aan de cast van Nymphomaniac (daar overigens getypeerd als een 'pornografisch drama').

avatar van Stephan

Stephan

Nicole Kidman knijpt m er tussen uit...

Ben wel benieuwd naar deze film...

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Still

Erg veel zin in. Moet nodig even een inhaalslagje maken wat betreft Von Trier. Antichrist en Melancholia snel eens op bluray aanschaffen. Von Trier schijnt eindelijk afstand genomen hebben van visuele lelijkheid. Godzijdank.

avatar van Dh PING

Dh PING

Ik ben ook nieuwsgierig.

Lars Von Trier is, naar mijn mening, een van de betere regisseurs op het gebied van arthouse cinema. Maar ik heb gehoord dat dit zeer controversieel gaat worden: ik hoorde zelfs dat er echte seks-scenes in zitten.

Maar ja, welke film van Von Trier is dat nou niet hea?

Nederlandse release uitgesteld naar 12 december (Wild Bunch)

avatar van starbright boy

Ah, precies op tijd voor de kerst dus.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Ik kan het maar niet begrijpen, veel seksscene's in een film vind ik meestal niets toevoegen, en nu ook nog een echte seksscene's. Waarom? Is dit echt nodig. Vast wel, maar ik zou me er nooit bij kunnen neerleggen. Von Trier moet maar eens pornofilms gaan maken denk ik,