Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Jackie Chan, Owen Wilson en Lucy Liu
Gesproken taal: Engels, Mandarijn en Spaans
Releasedatum: 22 juni 2000
Plot Shanghai Noon
"The old west meets the far east."
Peking, 1881. Om aan een gedwongen huwelijk te ontsnappen is prinses Pei Pei met een escorte naar Amerika gevlucht. Ze is maar nauwelijks op Amerikaanse bodem of de jonge vrouw beseft dat ze in een val is gelokt. Haar begeleiders blijken immers gangsters te zijn die haar enkel tegen een mooie geldsom willen loslaten. Chon Wang, meester in de martial arts, belooft aan de Chinese keizer dat hij de prinses zal redden.
Chon Wang
Indian Wife
Andrews
Blue
Matchostomos
De typische 'buddy'-humor in 'Shanghai Noon' laat uiteindelijk lang op zich wachten, maar de makers maken dat ruimschoots goed in het tweede gedeelte van de prent. Een gedeelte waar op bijzonder onderhoudende en kalme wijze naartoe wordt gewerkt, en waarin gerekend kan worden op een verrassend amusante wisselwerking tussen Owen en Chan. Met de onnoemelijk irritante Chris Tucker in het achterhoofd, verwacht ik dan ook niet dat 'Rush Hour' dit kan overtreffen, laat staan evenaren.
!Lise...!
Goede film met veel grappige scènes!
vooral Jackie Chan speelt hierin erg goed, maar Owen wilson is ook wel oké!
Ik geef deze film 3.5*
*Nientjah*
Zeer grappig filmpje met leuke personages, leuke actiescènes en een prachtige Lucy Liu!
3 sterren.
Nusi
Wel redelijk leuk film om naar te kijken ook wel grappig!
niet echt top film...
The Last
Vergeten op te stemmen. Redelijk filmpje, met een aantal komische momenten..
Ontzettend leuke film al is het vervolg nog leuker. Chan en Wilson zijn echt een fantastisch duo. Ik heb een paar keer echt wel zitten lachen. En een mooie vrouw als Lucy Liu maakt de film nog aantrekkelijker. De film zit vol met scherpe dialogen en hele geinige actiescene's met stunten en achtervolgen, zoals we dat kennen van de Chan films.
JohnWilliams
Goeie film met leuke stunts etc. Die laatste scene vond ik vooral erg leuk. Met die belklok.
In ieder geval vind ik Chan goed spelen maar ook Wilson speelde erg goed, zoals Ajax&Litmanen al zei...die 2 zijn een fantastisch duo.
darkjaap
een erg komisch filmpje met de o zo geweldige jackie chan waarbij ik altijd in een deuk lig
chan en wilson zijn een erg goed duo !
voor de humor alleen al een 3,5* ! het verhaaltje was wat cliche maar een 7 is dit werkje zeker waard
Baggerman
De Jackie Chan gedeeltes vond ik wel weer sterk, maar hij heeft dit beter gedaan (o.a. in het vervolg op deze fim!). Irritant was dat er steeds zo'n irritante lul in beeld kwam (Owen Wilson, of zo, is dat iemand van de crew die steeds per ongeluk in beeld kwam?). Jammer!
darkjaap
waarom is wilson irritant volgens jou ?
opzich is hij in dit soort films wel goed al zeg ik het zelf..
maar in starsky en hutch was hij wel irritant maar dat kwam omdat het geen goed duo was.,.
Baggerman
waarom is wilson irritant volgens jou ?
Nou, eigenlijk is het niet Wilson ansich, maar meer zijn personage dat me irriteerde....
LindaXme
Goede film, beter dan deel 2. Chan en Wilson zijn een erg goed duo, zorgt voor sterke, maar ook komische stukken. Ook de actiescenes zijn zeer geslaagd.
emke3
echt een super leuke vermakelijke film! ook erg grappig heb hem nu 2 keer gezien en vind hem nog steeds even leuk!!!
skipy05
heel leuke grappige film. Jackie Chan en Owen Wilson zijn een heel goed duo. Jackie Chan is altijd tof om naar te zien. zijn stunts zijn altijd goed. Lucy Liu past ook zeer goed in de film. leuk verhaal.
moviefanatic
"Uno mas!"

Elke keer als ik 'm zie lach ik me weer kapot!
4**
JohnWilliams
Hij blijft leuk!
Net weer gekeken...
"Uno Mas"!
Grappig om te zien dat Jackie dronken was
tommykonijn
Leuke film, zelfs beter dan deel 2 maar niet heel veel beter, Owen Wilson en Jackie Chan zetten beiden een sterke rol neer, en ik heb ook verschillende keren moeten lachen, vooral waren de actiescenes op het laatste van de film goed, nogmaals een leuke Komische Westerenfilm
Erg dubbele film.
De combinatie Chan/Wilson werkt eigenlijk wel. Er zitten genoeg aardig gelukte grapjes in en beide personages zijn in hun knulligheid best komisch.
Als film echter gaat het compleet de mist in. Ken Tom Dey niet, blijkbaar ook erg onervaren, maar hij bakt er qua regie helemaal niks van. Vooral in de actiescenes komt dat pijnlijk naar voor. De choreografie is bij momenten zeker leuk, maar de camera dobbert er maar wat bij, de man heeft totaal geen verstand hoe een leuke martial arts actie scene in beeld te brengen. Neemt alle fun en pit uit zulke scenes.
Verhaaltje is verder redelijk typisch, de film is ook eigenlijk wat te lang. 90 minuten moet volstaan voor een film als deze.
Moest de film met wat meer flair en swung in elkaar gedraaid zijn, had er gerust wat meer van kunnen genieten, nu is het teamwerk van Chan en Wilson gewoon te mager om er een echt leuke film van te maken.
Toch benieuwd naar deel 2, misschien dat een beter regisseur er meer mee aankan.
Edit: verder een geinige woordspeling op High Noon, zelfs met mijn weinige Western kennis nog een hoop andere verwijzingen kunnen spotten.
Ik ben wel een liefhebber van Jackie Chan-films. Al is dat wel meer in z'n eigen Aziatische films in dan in de gedrochten uit Hollywood die voor de financiën moeten zorgen. Shanghai Noon valt op zich nog wel mee. Zoals Onderhond al zei werkt duo wel. De verwijzingen naar westerns zijn wel leuk en ook de actie van Chan maakt heel veel goed. Alleen is het verhaal te mager om daar ook nog eens van te genieten. Toch zorgt het voor de nodige humor en Chan maakt veel goed. Al raad ik toch aan om de Aziatische films van hem te zien en deze te laten voor wat ze zijn.
Ralf81
Leuke film die volledig gedragen wordt door Chan en Wilson. Zitten een boel geslaagde grappen in die de film het kijken waard maken!
m1701
Erg leuke en grappige comedy
Chan en Wilson doen het samen erg leuk!
Heb me prima vermaakt bij al die grappen
omnitoaster
ja zoals vrijwel iedereen al zegt is jackie chan owen wilson geslaagde combo, zitten mooie grappen in, en persoonlijk vind ik de vechtscenes wel leuk om te zien, ik denk ook niet dat het echt bedoeld is als "goeie" vechtscene
Actionfreak
Leuke Jackie Chan film met heel wat humor!
Deze film is zeker het kijken waard.
Brix
- 19677 berichten
Grappige western parodie.
Chan en Wilson passen prima bij elkaar.
Als western fan kon ik ook de verwijzingen naar westerns wel waarderen.
Ik heb helemaal niks met Chinese vechtkunst films, maar wanneer Jackie Chan de hoofdrol speelt MOET ik gewoon kijken.
Die man is zó grappig, en bedreven in wat hij doet, dat het mij boeit.
Seppe4ever
goede film. Goed geacteerd, maar vind persoonlijk (is dus in de hoogste mate subjectief) dat Wilson het meest irritante stemgeluid van de wereld heeft. Maar dat is dus in al zijn films zo. Misschien moet hij eens zijn stembanden laten bijwerken.
Maar de film is dus zeker de moeite waard. Lachen!
10-StepKill
Gisteren toch maar weer eens gekeken. Blijft een leuke film. Ik houd van westerns, chinese vechtfilms en komedies en in deze film komt dat allemaal op een leuke manier samen. Jammer dat de sequel niet net zo goed was...

Shanghai Knights
2003