• 9.375.349 stemmen

The Incredible Burt Wonderstone (2013)

Komedie | 100 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Don Scardino

Met onder meer: Steve Carell, Jim Carrey en Steve Buscemi

Plot The Incredible Burt Wonderstone

"Abracatastic!"

Burt Wonderstone (Steve Carell) en zijn sidekick Anton Marvelton (Steve Buscemi) staan aan de top van de entertainmentindustrie van Las Vegas, tot straatartiest Steve Gray (Jim Carrey) zijn opwachting maakt. Met de meest onwaarschijnlijke goocheltrucs neemt Steve moeiteloos de fakkel over. Burt krijgt de bons van zijn manager Doug Munny (James Gandolfini) en raakt in de put. Met de raad van zijn grote voorbeelden Rance Holloway (Alan Arkin) en Dom (Brad Garret) en een flinke aanzegging van zijn assistent Jane (Olivia Wilde), werkt Wonderstone aan zijn comeback.

Burt Wonderstone

Young Burt

Young Anton

avatar van wwelover

wwelover

Het is niet de topper geworden waar ik op had gehoopt een paar maanden terug, maar alsnog moet ik zeggen dat ik me best vermaakt heb. De karakters zijn leuk, al had Jim Carrey er wel wat meer in gemogen. Hij speelde weer eens als vanouds hilarisch. Het verhaal was ok, maar had meer ingezeten denk ik. Jammer dat de film wel zo afgekraakt word.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Vond het wel een redelijk vermakelijke film, ondanks de ontbrekende geslaagde grappen zo nu en dan. De rol van Carrey maakt echter een hoop goed. Heerlijk om hem in z'n op 't lijf geschreven rol van psycho te zien.

6/10 (IMDB)

avatar van james_cameron

Leuke film, vooral te danken aan de hilarische rollen van Steve Carell en Jim Carrey, als concurrerende illusionisten in Las Vegas. Het verhaaltje verloopt vrij voorspelbaar en tegen het einde is de rek er wel een beetje uit, maar ik moet zeggen dat ik herhaaldelijk flink heb gelachen. Grappige cameo van David Copperfield ook.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Het gemiddelde cijfer dat deze film krijgt is onzinnig. Ik heb me hier fantastisch mee weten te vermaken. De tijden waarin ik naar de bioscoop zou rennen voor een Jim Carrey film liggen achter mij maar ik zal hem voor altijd blijven volgen. Het voelt eerlijk gezegd wel een beetje onwennig om een JC film te kijken waarin hij niet de hoofdrol speelt, maar het voelde aan de andere kant weer natuurlijk omdat Steve Carell, met wie ik inmiddels sowieso wel bekend ben, ook samen met Jim speelde in Bruce Almighty en dat staat natuurlijk voor altijd in mijn geheugen gegrift. Wat ik wel merkte was dat het onmogelijk was om de acteurs te zien als de personages die zij speelden. Voor mij zijn het gewoon Steve Carell, Steve Buscemi en Jim Carrey die iets meemaken en niet zozeer Burt, Anton en Steve. Maar dat krijg je nu eenmaal als je zoveel films kijkt met een bepaalde acteurs. Het is overigens niet Jim Carrey's beste rol maar hij was zoals altijd weer erg leuk. Het voelde alleen raar omdat deze film zo weinig aandacht heeft gekregen. Normaal trekt Jim toch wel meer publiek...

avatar van Shinobi

Shinobi

Abracadabra.

Deze film is me reuze meegevallen, n.a.v. enkele berichten en de relatief lage score had ik het namelijk veel erger verwacht. Toch heb ik mij hier aardig mee weten te vermaken.

Het gegeven van twee aan lager wal geraakte goochelaars die duidelijk nog zijn blijven hangen in hun ouderwetse conventies is goed gekozen, ook de manier waarop een opkomende straatartiest hun plek min of meer begint in te nemen. Prima rollen van Steve Carell en Steve Buscemi, met name Buscemi verraste mij hier erg; ik ken hem meer als een acteur die zowat alleen maar van die louche gangstertypes speelt. Jim Carrey heeft zo zijn momenten, het is duidelijk te zien dat zijn personage gebaseerd is op de onconventionele illusionist Criss Angel. Olivia Wilde mag er ook best zijn, al is zij er meer is voor de eye candy.

Enfin, de uitwerking had beter gekund. Het is namelijk veelal hit-and-miss en de flauwe - soms - droge humor moet je wel liggen. Maar door de redelijk hoge grapdichtheid en de keur aan redelijk bekende bijpersonen zorgen er wel voor dat je vermaakt wordt.

Het einde had alleen wel iets beter gekund, het voelde voor mij onaf aan.

Al met al een aardige comedy om eens gezien te hebben, ondanks dat er met zo een grote- en bekende cast toch wel meer in had kunnen zitten.

3,0 Sterren en R.I.P. James Gandolfini die in deze film zijn laatste rol vertolkt.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Heb weinig kunnen lachen om deze prent, eigenlijk helemaal niet. En da's jammer, want daarvoor zet ik dit soort onzinfilmpjes op natuurlijk. De prima cast komt niet goed uit de verf en wat de humor betreft.. daar hadden ze een hele goede verdwijntruc voor. Zeer simpel en flauw gedoe. Owh ja, is ook zo; het einde (met het gooien en slepen van die mensen) is wel leuk. Heb daar gelukkig nog om kunnen lachen.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Wat me vooraf vooral aansprak was de cast. Jim Carrey en Steve Carell zijn al vanaf mijn jeugd een soort van helden en de meeste films van hen kan ik dan ook goed waarderen.

Steve Buscemi vind ik ook altijd interessant, hoogtepunt van hem vond ik zijn rol in de film Fargo van de Coen Brothers.

Daarnaast stond het verhaal me ook wel aan, illusionisme en goochelkunst heb ik altijd interessant gevonden.

Helaas is het niet geworden wat ik vooraf gehoopt had. De grappen waren van een laag niveau, sporadisch zat er een goede tussen.

Wat dat betreft kwam Carell nog het beste uit de verf, al kon ik soms ook nog wel lachen om het domme gezicht wat Buscemi kan trekken.

Carrey viel me echt vies tegen en zijn rol stond me ook totaal niet aan.

Verrassend voor mij was de aanwezigheid van James Gandolfini. Dit moet één van zijn laatste rollen zijn geweest voor zijn dood en het was goed om hem nog eens in een recente film te zien.

Verder was het helaas niet denderend en ondanks de prettige aanwezigheid van Olivia Wilde ken ik toch een onvoldoende toe.

Weerzien.

Was alweer even geleden dat er zo'n dik aangezette comedy voorbij is gekomen. Carell en Buscemi zijn er echt perfect geschikt voor, Carrey vond ik dan net iets minder geslaagd. Heeft een iets te lomp personage en doet er ook net iets te weinig mee.

Eerste uur is wel het leukst. Personages in compleet idiote pakjes die zichzelf zonder al te weinig schroom belachelijk maken. Laatste half uur is naar goede (eigenlijk slechte) gewoonte weer een stuk minder, de humor verdwijnt meer naar de achtergrond en het moraaltje overwint uiteindelijk. Wel nog hulde voor de laatste scene, die zorgt ervoor dat het toch nog eindigt op een positieve noot.

Verder een simpele comedy, die bij momenten leuk uit de hoek weet te komen, maar verder gewoon lekker complexloos en positief vermaak brengt. Enigszins memorabel, maar dan vooral de pakjes en make-up van sommige personages, eerder dan de grappen en scenes zelf.

avatar van ibendb

ibendb

Matige film, maar toch door het goede gevoel achteraf een voldoende.

Bij Steve Carell en Jim Carrey is het vaak hit or miss. Bij deze Burt Wonderstone was het een kwestie van beiden. Het begon aardig en ik schrok erg hard dat ze een nummer van Imagine Dragons gebruikten in de film. Ik hou namelijk erg van ID. De volgende verrassing kwam bij de aftiteling. Daar zag ik Vance Degeneres staan; het broertje van Ellen Degeneres - één van m'n favoriete celebs.

Terug naar de film: Carell en Buscemi doen het uitstekend. Carrey vond ik dan weer hetzelfde. Hij verbaast mij niet meer. Steeds hetzelfde trucje met zijn smoelen trekken. Het is gewoon niet grappig. Ik heb een aantal keren gelachen met Rance Holloway. Achteraf gezien zaten al deze leuke dingen in de trailer. Goed dat ik die lang geleden gezien heb en er niks meer van herinnerde.

Een kleine 3*

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Jim Carrey. Die naam staat voor altijd in mijn geheugen gegrift. Hij is eigenlijk gewoon de aanleiding voor mijn filmliefde. Die was anders waarschijnlijk nooit ontstaan. Ik heb me als kind altijd ongelofelijk vermaakt met zijn films. Dat doe ik nog steeds en zal ik waarschijnlijk ook wel altijd blijven doen.

Ik vond het jammer om te lezen dat de film geen Nederlandse (bioscoop)release kreeg, want ik keek hier best naar uit. Jim zijn eerdere samenwerkingen met Steve Carell zijn me altijd goed bevallen. Voeg daar nog eens Steve Buscemi bij en je hebt imo drie zeer getalenteerde hoofdrolspelers. Desondanks het feit dat de trailer me niet erg warm maakte, was ik absoluut van plan de film een kans te geven.

The Incredible Burt Wonderstone bleek gewoon een heel leuke film te zijn, die me doet denken aan die komedies die ik vroeger altijd keek: films die simpel zijn opgebouwd, maar wel gewoon vermakelijk blijven en meer dan eens voor een lach zorgen. Natuurlijk komen er weer enkele clichés om de hoek kijken (wie had niet verwacht dat Buscemi en Carell het bij zouden leggen?), maar ik weet dat ik naar een leuke film zit te kijken als ik me niet aan dat soort zaken kan storen. Carell en Buscemi zitten beiden goed in hun rol. Daarnaast ook leuke rollen van Olivia Wilde en Alan Arkin. Jim Carrey is weer als vanouds op dreef in een rol die hem op het lijf geschreven is.

Toegegeven; ik heb me niet bescheurd tijdens de film. Er zijn genoeg komedies waarbij je waarschijnlijk veel meer kunt lachen. Desondanks heb ik me ook nooit verveeld. Er zitten een aantal momenten in die ik erg leuk vond (voornamelijk het 'glazen huis' en de laatste act - inclusief het gooien met de mensen). Ik had ook best nog eens behoefte aan een film als deze. Misschien daarom wel dat ik er extra van heb kunnen genieten. Het zijn de talentvolle acteurs, het leuke thema, het aangename sfeertje en een aansluitende soundtrack die het geheel tot een tamelijk genietbare film maken.

avatar van K. V.

K. V.

Films over goochelaars hebben bij mij altijd een stapje voor en dus moest 'k me eens aan deze wagen. 'k heb er eigenlijk erg van genoten. De film is niet constant grappig (al heb 'k toch wel een aantal keren moeten lachen), maar 'k heb me er toch erg mee geamuseerd.

De cast was goed op dreef en er was zelfs een klein rolletje voor David Copperfield. Ook de muziek was wel leuk.

Wat een laag gemiddelde (2,77 ), 'k vond het een dikke aanrader!

avatar van Theunissen

Film die het vooral moet hebben van de cast en de grappige goochelacts. Het verhaal rond deze goochelacts stelt eerlijk gezegd niet zoveel voor en is ook best flauw. Ondanks dat Jim Carrey geen echte hoofdrol heeft in deze film, moest ik wel om hem en vooral zijn absurde goochelacts het meest lachen. De cast is overigens best indrukwekkend en ze doen het allemaal wel verdienstelijk, met name natuurlijk hoofdrolspeler Steve Carell. Uiteraard zorgde met name Olivia Wilde voor het visuele aspect, maar het begin (eigenlijk het leukste stuk van de film) in de fraaie kunstmatige stad Las Vegas zag er natuurlijk ook fraai uit. Leuk om eens gezien te hebben, maar met een indrukwekkende cast als deze had men er eigenlijk meer moeten uithalen.

P.S. de muziek (liedjes) zorgde tevens ervoor dat deze film zich lekker wegkeek.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een goochelaarsduo na jaren samenwerking uit elkaar valt. De film mist een goeie lijn in het verhaal en is hierdoor wat fragmentarisch. De humor is vaak flauw en grappig tegelijk (leuk einde vooral). Van de cast met aardig wat bekende namen weet Jim Carrey in een bijrol de scenes te stelen. Een nipte 3.0 sterren.