Genre: Thriller / Mystery
Met onder meer: Vincent Cassel, Romane Bohringer en Monica Bellucci
Gesproken taal: Engels, Frans en Japans
Releasedatum: 27 november 1997
Plot L'Appartement
"A place where passion and destiny meet."
Max is een succesvolle jonge zakenman die op het punt staat om te trouwen, als hij plotseling de stem hoort van Lisa, zijn grote liefde die van de ene op de andere dag uit zijn leven verdween. Vanaf dat moment moet alles wijken voor het verlangen om haar terug te vinden. Max raakt verstrikt in een geschiedenis waarin veel niet is wat het lijkt.
Alice
Madeleine
Alain Beccaria
Japanese Businessman
Lucien
Mooie film, goeie muziek en Cassel is klasse. Maar het einde bevredigde ook mij niet en dat knabbelt toch wat van mijn eindoordeel af. Ik vond het niet alleen onbevredigend, ik geloofde het ook niet echt.
Max die ineens voor Alice lijkt te kiezen, terwijl dat in de hele film niet veel meer dan de vrouw die toevallig in zijn bed lag was. En uiteindelijk voor zijn vrouw, die hij bijna vergeten leek te zijn. Maar vooral de ontploffing vond ik echt too much.
Dat zit me toch te veel in de weg op een verder erg mooie film.
Zoey
Een film waar je wel "scherp"moet blijven om het te kunnen volgen
Geweldig vond ik het...
Goh wat een mooie vrouw is die Monica Bellucci
In deze film Vincent Cassel ontdekt!
Speelt ook goed in derailed..
gauke
Een film over de consequenties van liefde die een obsessie is. Orgineel scenario. Er zijn er die beweren dat de film aan Hitchcock doet denken, maar ik vind dat dit niveau niet gehaald wordt.
Frankeermachine
Gister L´appartment gekeken en vandaag The Apartment. De films zijn niet met elkaar te vergelijken, behalve de poederdoos met de gebroken spiegel. Gewoon toevallig....
nachtvlinder
Weird........ Ik had een tijd geleden Wicker Park gezien en nu pas deze. OEPS, dat is een verschil. Begin en einde zijn toch wel behoorlijk verschillend. Maar het maakte het een stuk makkelijker de dubbele bodems te zien. Deze film heeft prachtige franse melancholie, en ook typisch niet het happy end van Wicker Park. Volgens mij is er met de emoties gespeeld. Het verhaal is duidelijk, maar men heeft, lijkt het, achteraf alles heftiger gemaakt waardoor je steeds op het verkeerde been komt. Zoals dat Max toch met Alice gaat vrijen terwijl hij nog zo op Lisa verkikkerd is, hij gaat er zelfs niet door naar Japan, maar ineens lijkt hij op Alice verkikkerd, later als blijkt dat Alice de boel beduveld is hij kwaad, maar waar is dan zijn verliefdheid op Lisa , die is er toch en zoekt hem ook en spreekt zelfs af in het park, maar vreemd genoeg doet hem dat nu niks meer ? Dat hij uiteindelijk toch weer met Muriel gaat is helemaal vreemd omdat hij de meest vreemde caprioles uithaalt, gaat zelfs naar een crematie om Lisa te vinden, om met Lisa en ook met Alice in contact te komen en vroeger toch erg verkikkerd was op Lisa. Lisa daarentegen gaat ook makkelijk met een getrouwde man om omdat Max er niet is, maar zet toch niet door. Vreemd genoeg heeft hij zijn vrouw vermoord, maar loopt vrij rond. Uiteindelijk vermoord hij hun beiden. Allemaal erg vreemd. Vraag is wie nou werkelijk van wie houdt of is het allemaal uit het oog uit het hart ? Misschien dat het antwoord zit in de 2 jaar die er ineens zijn voorbij gegaan, waardoor veel zijn intensiteit blijkbaar verloren heeft. In ieder geval speelt de regisseur of de scenarioschrijver met werkelijke liefdesgevoelens, waarbij je aan het eind denkt dat misschien niemand ze heeft, al dacht je dat wel van Lisa en Max, waarbij Alice een jaloerse buurvrouw/vriendin is. Wat moet ik ervan denken? dat de werkelijkheid minder romantisch is als je hoopt of is dit gewoon een thriller waarbij de plotwendingen je om de oren vliegen en het weinig realisme heeft. Ik vrees het laatste, maar je wordt op het verkeerde been gezet door de prachtige zwoele Franse manier van filmen en muziek. Daarom heet het ook l'appartement en niet Wicker Park of Lisa en Max. Het onderwerp is eigenlijk een flat waar zich de meest complexe dingen afspelen en niet een relatie, wat bij Wicker Park wel is. Er wordt eigenlijk maar wat met relaties gespeeld om er een spannend verhaal van te maken en dat is zeker gelukt, maar dat is niet mijn ding.
compell.
Zojuist voor de 2e keer gezien en m'n stem verhoogd van 3,5 naar 4. Erg knappe film, niet alleen vanwege het scenario, maar omdat mij deze keer het vloeiende camerawerk nog meer opviel
En er zitten een paar bloedmooie overgangen bij als we van heden naar verleden duiken...
En prachtige appartementen
something_else
Wou deze altijd al zien, vandaag op canvas, ben eens benieuwd
aire.
Ja ik ook. Ik ga er maar eens voor zitten denk ik. Sluit mooi aan op het voetbal. Eerst lekker de hoogtepunten van de Eredivisie bekijken en dan een filmpje meepikken die ik toch al vrij lang op de lijst had staan
(verwijderd)
Wie raakt er niet graag verstrikt in een droom van Shakespeare in hartje Parijs; die Midzomernacht komt zelfs in je mooiste fantasie bedrogen uit, als je ziet welke twee prachtige actrices hier schitteren. Daarnaast een glansrol van Cassel, een ijzersterk verhaal, sfeervolle beelden en ditto muziek.
Hoeveel gezichten kan de Liefde hebben?
Resh
Wow wat een prachtige film. Prachtig muziek en een goede acteerwerk. Heel de gedurende film kreeg je zo een mysterieuze sfeertje mee. De film bouwde lekker goed op, en je zocht steeds naar antwoorden en alles was een beetje vaag, maar dat maakte de film juist zo goed. De plot is echt fantastisch, okal wil je een happy end zien. Op het eind werd alles wel beetje te toevallig omdat opeens die aanstaande vrouw op de vliegveld tevoorschijn kwam. Heel mooi om te zien hoe ze steeds elkaar allemaal mis lopen waardoor je in je zelf denkt shit!. De genre van de film is best apart. Weer een goede Franse filmproduct. De film heeft zeker een groote indruk op me weten achter laten!. Er was ook geen enkel minuut waarbij ik verveelde, ik zat echt vastgeklampt aan mn ´´stoel´´
, omdat de film je gewoon heletijd boeiend houd. Je zag ook heel goed de verschil tussen de flashbacks(door de andere looks) en de heden
speranza
Ik heb genoten van een heerlijke mysterieuze film met geweldige muziek, prachtige beelden van het romantische Parijs, de onweerstaanbaar mooie Monica Bellucci en de erotische scènes met Romane Bohringer. Deze film laat me met veel vraagtekens achter. Ik besef dat ik zojuist naar een meesterwerk heb gekeken.
xenne
film viel mij tegen. veel puzzelwerk is er niet aan. begon me meer en meer te storen aan de opeenstapeling van constante toevalligheden, veel té kunstmatig gebracht. 't verhaal is eigenlijk maar aan de zwakke kant met een nogal ongeloofwaardig einde. oké, het was misschien origineel gebracht, maar de structuur werkt toch niet echt voor mij, zeker in het 2e deel begon de kunstmatigheid me te storen en m'n aandacht te verslappen. dat de film toch nog een deftige score krijgt ligt meer aan het acteerwerk & aan de sfeer.
wibro
Deze film vannacht op Canvas bekeken. Film oogde zeer mooi, was erg sfeervol ook mede door de passende muziek, ook door het goede spel van Belluci en Kassel, maar liet mij toch met een hoop vraagtekens achter. Hoe zit dat plot nu precies in elkaar? IK begreep er op een gegeven moment niets meer van. Heb ik toch niet goed opgelet? Jammer, had deze film op moeten nemen, dan had ik hem opnieuw kunnen bekijken.
Voorlopig 3,0*
Apollinisch
Deed me vooral denken aan Lucía y el Sexo.
Veel sfeer en toeval, maar ook veel vervelende kunstmatigheid. Blijkbaar werkt het wel, kijkend naar de berichten van wibro en anderen die de film nog een keer zouden willen zien om de plot uit te pluizen. Paar jaar geleden zou ik daar ook nog wel voor te porren geweest zijn, maar tegenwoordig verslapt mijn aandacht onmiddellijk zodra ik bemerk dat er enkele plottechnische trucjes uitgehaald worden.
Het begin vond ik nochtans fijn om te volgen. De setting spreekt aan, de beelden zijn verzorgd – het restaurant doet dankzij het veelvuldig gebruik van rood ietwat boordeelachtig aan, maar hé, who cares – en de muziek ligt goed in het gehoor.
De muziek deed me trouwens aan Hitchcock denken, maar gezien ook Appartement na verloop van tijd meer en meer op een ordinaire thriller begint te lijken is het gebruik ervan eigenlijk alleen maar logisch.
Vooral die kerel met z’n rozen is verantwoordelijk voor het imago goedkope thriller. Überhaupt snap ik niet wat hij in deze film te zoeken heeft. Aan het verhaal draagt hij niets bij – of ik heb iets gemist, wat goed mogelijk is gezien mijn desinteresse voor de plot – en de sfx zijn in de scènes met hem knap waardeloos (denk aan de overgang van roos naar vuur en de explosie op het eind), maar dan is het meeste kwaad toch al geschied.
De beelden – zowel van Parijs als Bellucci, ook al komt ze steeds minder in beeld naarmate de film verstrijkt – maken de boel alsnog tot een vrij aangename zit.
Hankieh
Ik voelde me zeer bedrogen bij deze film.
In het begin zat ik al vrij gauw de film Wicker Park er in terug en het hield niet op. Al vrij snel wist ik het ook zeker dat het zo'n beetje de zelfde film is en heb ik hem af gezet.
Ik vond Wicker Park wel leuk en denk dat ik deze ook wel leuk had gevonden als ik deze eerst had gekeken maar ik baalde er flink van dat gewoon letterlijk de zelfde film was maar dan met andere acteurs en bijna de zelfde omgeving.
Ik ga niet stemmen op deze film omdat het juist niet de remake is en Wicker Park wel.
Big_bazznizz
Ik ben blij dat ik gisteravond op ben gebleven om deze film te kijken. Het scenario is heel goed, de uitwerking in een vlotte stijl zorgt ervoor dat je geboeid blijft en telkens als je denkt, nou weet ik het wel, veranderd er iets in het verloop van het verhaal. 4,5 ster
Bob Gray
- 2048 stemmen
Begon erg mooi en mysterieus maar hoe verder hoe minder die wordt, en dan met name het einde. Toch een vermakelijke film om te kijken met goed acteerwerk.
Simon Smith (crew films)
Grappig dat je dat opviel, waarom zou dat toeval zijn? Ik denk dat de regisseur The Apartment ook wel gezien heeft en zo'n verwijzing is altijd leuk.
nightbreed
Ik heb een poos geleden de remake Wicker Park gezien en nu dus eindelijk het origineel. Ik vind beide films goed maar Wicker Park is dus slechts een goed aftreksel van deze sterke film. Helaas heeft de Amerikaanse versie voor een Hollywood einde gekozen. Het einde bij deze film heeft veel meer kracht als je het mij vraagt.
something_else
Ik sluit me bij Wibro aan, de film was niet altijd goed volgbaar...
brabusRUS
Ga deze film zometeen op BBC1 kijken. Ben benieuwd.
Jammer genoeg kwam deze film NIET op BBC1.
Nick Theunis
Als je het mij vraagt juist niet. Dit einde heeft naar mijn mening veel minder kracht. Ik had eerst Wicker Park gezien, toevallig dat deze gister op ketnet kwam, dus kon ik mijn kans wagen het origineel te bekijken, het is voor het grotendeel ook gekopieerd door wicker park, maar het einde niet. Ik vond het einde van deze film volstrekt onlogisch. Vol verbijstering heb ik zitten kijken naar dit zwakke einde, ofja.. in mijn optiek dan. Het kan best zijn dat men dit einde beter vindt, maar dat vind ik volkomen kansloos. Dan heb je de anderhalf tot 2 uur voor dit einde naar iets gekeken wat je achteraf snel weg kunt poetsen. Ik heb een beetje de neiging dat je de flashbacks naar Lisa etc dan gewoon weg kunt denken, het maakt ze eigenlijk overbodig. Ik zelf vind het einde van Wicker Park stukken beter, ik snap ook niet waarom die minder gewaardeerd is dan deze.. daarbij moet ik zeggen dat de muziek in wicker park mij ook nog veel meer trok.. acteerprestaties in beide films is niets mis mee, maar het einde van deze film sloeg werkelijk alles.. ik ben dan ook zeer satisfied dat er een remake op is gekomen en dat deze het daadwerkelijke einde gaf waar ik op zat te wachten & waar je als kijker toch ook de hele tijd op wacht tijdens het bekijken van deze film.. de zoektocht naar lisa etc.. de film moet je als kijker toch ook de indruk geven dat het zo zal eindigen, of iig een confrontatie, DAAR moet ik bij zeggen dat ik niks tegen het verrassingseffect heb, een verrassend einde die niemand verwacht.. maar ik vind dit einde te onlogisch (beter kan ik het niet uitleggen) dat het me gewoon stoort.. achteraf had ik nooit kunnen denken dat ik dit zou zeggen hoor, maar:
de remake vind ik beter dat het origineel..
toen het einde kwam en de film was afgelopen had ik spijt dat ik dit origineel bekeken had.. alleen het einde is veranderd en ik bedacht me dat ik dan beter wicker park (de remake) nog eens had kunnen kijken, die uiteraard tot mijn dvd-collectie behoort en met een welgeslaagd einde lekker had kunnen slapen..
Dus voor de mensen die alleen l'appartement hebben gezien, die het liefst een ander einde zouden willen zien of hopen, raad ik wicker park aan
(verwijderd)
Ik heb Wicker Park (nog) niet gezien, maar wie beweert dat het einde van L' Appartement niet goed is, begrijpt de film eigenlijk niet. Terwijl het toneelstukje waarin beide dames speelden zoveel zegt. En vergeet dat subtiele moment aan het begin van de film niet, als Max een pilletje slikt. Wat zou daar nu in hebben gezeten?
Simon Smith (crew films)
Bedoel je het toneelstuk dat in de film voorkomt? Interessant. En dat pilletje is me ook nooit bewust opgevallen.
nightbreed
Tja Nick, als je van een standaard Hollywood einde houdt dan kan ik me voorstellen dat je dit einde een afknapper vindt.
Ik persoonlijk hou van een origineel einde, ook omdat in het echte leven vaak de dingen niet gaan zoals in die 'heerlijke' Hollywoodfilms.
Ik vind een Hollywood einde juist vaak een afknapper maar ik kan me indenken dat veel mensen er wel lekkerder van slapen.
Enorm sfeervolle film, die barst van de flashbacks en tevens enkele twists bevat. Als ik alles hier zo lees schijnt het verhaal nogal lastig te volgen te zijn, maar dat vond ik eigenlijk reuze meevallen.
Het acteerwerk van de film is buitengewoon goed. Zo extreem als Cassell bijvoorbeeld speelt in La Haine, zo ingetogen en overtuigend zet hij hier zijn rol neer. Ook de andere spelers doen het meer dan naar behoren. De sfeer in de film is verder erg goed. Verder bevat de film een strakke regie met af en toe fraaie beelden van Parijs en sterke ondersteunende muziek.
Tot het laatste kwartier van de film zat de film voor mij aan een dikke drieënhalve of zelfs een kleine vier sterren. Het zeer ongeloofwaardige einde doet mij er echter een dikke halve ster afhalen. Allereerst vond ik het enorm ongeloofwaardig dat Max voor Alice kiest. Ten tweede komt hij dan ook nog eens op dat moment zijn vrouw tegen, waardoor hij in feite weer voor haar "moet" kiezen en Alex dus alsnog de pineut is.
In zijn geheel verder wel een film die zeker niet verveelt.
Olaf K.
Maar er is dus werkelijk helemaal niemand die zich stoort aan het feit dat de hoofdpersoon in een appartement zit te wachten op zijn ultieme geliefde, er heel iemand anders binnenkomt en hij dan die maar neukt? Sfeervol my ass....
Nee dat vond ik niet storend. Op dat moment was hij behoorlijk in de war en het gebeurde natuurlijk pas nadat ze wat drank op hadden Hij werd s'ochtends immers behoorlijk verward wakker. Bovendien had hij gezien zijn jacht op Lisa er toch al geen moeite mee om vreemd te gaan. En met sfeervol bedoel ik o.a. het camerawerk, muziek en de plaats (Parijs).
Olaf K.
Die Fransen zouden nog een romantisch portret weten te maken van Dutroux, echt waar. Soft-focus, vioolmuziek, arty schnitt en Dutroux die een beetje in de war is.
L'appartement, typisch zo'n "volkskrantlezer gaat 's zaterdags weer eens naar de bios om weer eens lekker cultureel bezig te zijn"-film.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Sleuth

L'Immensità
Drama, 2022

Good Joe Bell
Biografie / Drama, 2020
parijs, frankrijkseksontrouwflirtobsessiefiancéhuwelijkliefdetokio, japancafeappartementvoyeurcomplicationsred shoes