Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Samy Naceri, Frédéric Diefenthal en Bernard Farcy
Gesproken taal: Frans en Duits
Releasedatum: 31 juli 2003
Plot Taxi 3
"No speed limits the next 90 min."
Een Chinese bende bankrovers teistert Marseille. Ze weten telkens te ontkomen door zich te verkleden als kerstmannen. Agent Emilien roept opnieuw de hulp in van taxichauffeur Daniel. Terwijl ze hun persoonlijke bekommernissen met elkaar bespreken, de twee staan allebei op het punt om vader te worden, leidt het spoor hen naar het skigebied Tignes.
Daniel Morales
Alain
Général Edmond Bertineau
Policier
Policier
Echt te raar om Raymzter op de aftiteling te horen, slaat helemaal nergens op (net als de film trouwens).
maurickcollege
Slechte film ten aanzien van deel 1... genre begint me te vervelen |-)
**1/2
Minority_Check
best een vermakelijke film
dit is de tweede keer dat ik het zien
het blijft grappig
die domheid is nog erger dan de britten
maar het was soms best nep zoals dat de auto op sneeuw kon rijden
en ik was ook best verbaasd dat silverster stallone hierin te zien was
moet nu nog de vierde deel zien
Filmfreaker
Weinig actie helaas in deze film. Maar wel veel humor, zodat ik toch een 3,0 weggeef voor deze film.
Shinobi
Duidelijk minder dan 1 en 2. Weer meer van hetzelfde alleen dan minder qua actie en humor. Met als toppunt de taxi die als sneeuw mobiel kan dienen.
Ik keek trouwens wel even op toen ik Stallone aan het begin zag.
Ik geef 'm 2, 5 sterren.
Ché Cliché
redelijk vermakelijk, maar ik ga voor de rest mee met Shinobi. Deze is duidelijk minder dan 1 en 2. Ook in het eindcijfer ga ik mee: 2,5 ster. Vermakelijk, niet erg goed. 1 en 2 zijn stukken beter!
Ik snap de negatieve kritieken niet zo. Vond de film erg grappig en ook opnieuw zaten er goede achtervolgingen in. Misschien is het meer van hetzelfde, maar dat krijg je ook met de Rocky reeks, de American Pie reeks of de Pirates of the Carribean reeks...en klaagt men dan?
Vond het wel grappig dat Daniels 1e klant Sylvester Stallone was
En verder was de politiecommissaris goed op dreef.
martinovitch
Zeer goede film leuke achtervolging veel actie en een hoop humor
voor mij 3.5*
-13-
deze film was echt grappig, ik MOEST hem kijken voor een frans opdracht en hier had ik dus eerst geen zin in. maar het bleek echt heel grappig te zijn ondanks dat ze frans spreken (of was dit een spoiler
) anyway, ik vond het heel grappig dat sylvester stallone er een stukje in voor kwam
ik moest echt lachen toen man, die kerel keihard rijden en stallone kotsen
TOCH is het geen film van hoog niveau en ook de productie is niet zo goed vind ik,
daarom toch maar 3 *
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Prima film. Er zit weer een goede Luc Besson sfeer in de film, goed te herkennen aan de muziekjes, de actie en de dosis humor. Ik heb genoten, met natuurlijk een prachtige intro scene waarin Sylvester Stallone frans spreekt
®Tc
2,5
De vorige taxi's zijn leuke films maar deze kon me minder boeien. Concept begint afgezaagd te worden en de actie was flauw. Leuke scene overgens met Stallone in die auto
Matchostomos
Na 'Taxi 2' neemt Krawczyk nu ook 'Taxi 3' voor zijn rekening, en hij heeft kennelijk enige ervaring opgedaan. De derde telg in de reeks mist alsnog de nodige consistentie, maar wint alvast aan vinnigheid in vergelijking met zijn voorganger. Commissaire Gilbert kan daarbij andermaal op de meeste sympathie rekenen, al kapen de wisselwerking tussen Emilien en Daniel en hun bijhorende vaderschap in wording, én een gedubde Stallone ook de nodige aandacht weg. Hetzelfde kan echter niet gezegd worden van de onnodige ski-uitstap, die geheel in tegenspraak is met de kenmerkende urbane sfeerschepping van de reeks.
Ant
Deel 1 was leuk, deel 2 meer van hetzelfde en deel 3 gewoon sneeuwpret. Idd wel raar die Nederlandse Raymzter op het einde.
riefenstahl
Enigszins teleurstellend na de veel betere eerdere delen.
Het leukste en tevens het hoogtepunt [en omdat de film daarmee begint valt de rest nog extra tegen] is de scene met Stallone: die is echt goed en humoristisch, dus je denkt: ha, het niveau van deel 1 [dat blijft de beste] gaat 'peut etre' gehaald worden...niets is minder waar.
Dommage!
JourneyMan
Taxi 1 vond ik super, taxi 2 al een heel stuk minder en met dit derde deel schuiven we verder naar beneden.
De openingssequentie is fenomenaal: fantastisch in beeld gebracht en met de nodige humor. Na de Bond-achtige openingscredits zakt de film echter in elkaar. Een verhaallijn ontbreekt en we moeten teren op dezelfde grapjes en karikaturen uit de vorige delen.
Spijtig want ik hou wel van dit genre. Misschien daardoor dat ik het toch tot het einde uitkijk zonder morren.
krosnicky
dit is de slechtste van de 4 er zitten minder spectakulaire snufjes aan de taxi dan deel 1 en 2 .verder is hij goed genoeg om enkel met kerstmis te bekijken en dan zet je hem terug in je kast tot het weer kerstmis is
wendyvortex
Toegeven een film bekijken in de bus met een personeels-nieuwjaarsfeestje zijn niet de ideale kijkomstandigheden, maar afdoend voor een tamelijk afgewogen oordeel.
Wat een vreselijk oudbakken humor in deze film zeg. Verder wat racen met autootjes. Pfff. Nee dit is duidelijk geen film die ik zelf zou uitkiezen.
movie fan
zeker niet zo goed als deel 1en2 , maar vondt hem wel goed . een leuk derde deel .
Derde en minste deel uit de reeks. Het verhaal in deze film is weer lekker simpel en eigenlijk komen alle succesvolle ingrediënten van de eerste twee delen weer terug. Actie en humor dus en dat is weer in voldoende mate aanwezig in deze film, hoewel ik wel moet zeggen dat de formule wel een beetje uitgewerkt begint te raken en de humor ook flauwer is. De openingsscène is echter zeer leuk, met een leuke rolletje voor Sylvester Stallone. De wisselwerking en dialogen tussen Daniel en Emilien zijn soms ook best vermakelijk, maar ergens heb ik het idee dat het hele concept nu wel een beetje uitgewerkt is. Het is allemaal niet meer zo leuk en origineel als de eerste twee delen. Deel vier zal ik ooit nog wel eens een keer kijken, maar daar heb ik voorlopig geen haast mee.
bild
Veruit de minste taxi film van de hele reeks. Het is nu echt wel een kinderfilmpje geworden. Kijk maar naar het verhaal en de sfeer.
Actionfreak
Slechtste Taxi film steeds het gevoel dat de clue nog moet komen.
Actie +
Humor +/-
Cast --
2* verdient hij maximaal.
lars-pixar
alles komt weer trug van deel 2.
maar nu met kerst,veel beter
dan deel 1 en slechter als deel
deel 3 is wel goed van mijn
mag de triology wel vedder gaan
met deel 4(ik ben nieuwschierijg)
maar deel 5 komt bij mijn niet binnen.
even goed als deel2 maar zo zo.
deel 1----1,5* (en op eens schiet deel 2 er bij
deel 2----4,0* mooi resoltaad voor deel 2)
deel 3----3,5*
misterwhite
Een zwakke film naar mijn mening.
Ik vond het allemaal nogal vrij onozel, niks wat mij boeide. Het enige goeie aan deze film is eigenlijk dat je soms er eens mee kunt lachen.
Het verhaal stelde niet veel voor, de spanning zat er heeel soms in en de acteerprestaties warenniet zo geweldig.
1 ster voor de humor.
Ramie
Achja,
het is wel een vermakelijke film, vond ik. Niet top (uiteraard), geen sterk verhaal, wel een paar leuke geintjes en actief.
Het Nederlandse nummers bij de aftiteling is zeer verrassend en compleet ongepast... Heel apart! ('Kut marokkanen' en 'Down met jou' van Raymster)
ILDIB
Simpel louis de funes achtige film. Gewoon leuk, verder niet moeilijk over doen.
Weertenaar
Raymzter en Taxi 3? Dat gaat prima met elkaar samen: 1.00 (1.10)
Zowaar een punt van verbetering: regisseur Krawczyk slaagt er in om meer structuur in de film aan te brengen waardoor de film direct een stuk rustiger oogt. Maar daar is ook meteen het meest positieve aspect mee genoemd, want verder is Taxi 3 een slap aftreksel van zijn twee voorgangers. De humor is wederom van een erbarmelijk niveau, voor zover er überhaupt nog sprake is van grappige momenten en is de dominante rol van commissaris Gibert een serieuze sta-in-de-weg. Verder voegen Naceri en Diefenthal als vanouds weinig aan hun meer dan ooit getypeerde karakters toe en telt de film enkele tenenkrommende scenes, waarvan enkele ludieke verwijzingen naar James Bond toch wel het meest in het oog springen. De bodem onder de Taxi reeks is al lang en breed weggeslagen (en heeft wat mij betreft nooit bestaan); nu is het afwachten wanneer dat ook tot de producers doordringt.

Taxi 5
2018

Taxi 4
2007

Taxi 2
2000

Taxi
1998

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Un Long Dimanche de Fiançailles
Drama / Oorlog, 2004