• 9.375.245 stemmen

Met onder meer: Samy Naceri, Frédéric Diefenthal en Bernard Farcy

Gesproken taal: Frans en Duits

Releasedatum: 31 juli 2003

Plot Taxi 3

"No speed limits the next 90 min."

Een Chinese bende bankrovers teistert Marseille. Ze weten telkens te ontkomen door zich te verkleden als kerstmannen. Agent Emilien roept opnieuw de hulp in van taxichauffeur Daniel. Terwijl ze hun persoonlijke bekommernissen met elkaar bespreken, de twee staan allebei op het punt om vader te worden, leidt het spoor hen naar het skigebied Tignes.

avatar van jassonn

jassonn

als de film pas op 31 juli in premiere gaat, hoe kan het dat er dan al gestemd is, of kijken juli illegaal?

avatar van Jordy

Jordy

Dat, en hij draaide al in België en in de sneak

avatar van jassonn

wpstolk

En 2 was nog erger!

avatar van ThaDeez

ThaDeez

Erg lachen, heerlijk sfeertje in de trilogie. Niks mis mee vond ik, 1 en 2 waren heerlijk, een derde kan er bij mij makkelijk in. Maar ook de cast is nog steeds super, spelen lekker met elkaar, en ze blijven me amuseren.

Ook in Yamakasi en Wasabi die lekkere sfeer van besson.

3,5 ster.

avatar van Newbie

Newbie

den eerste was beter, den tweede heb ik nog nie gezien. 2*

Dat met die rupsbanden ging eigenlijk iets te ver. Trouwens als een auto op sneew kan staan dan kan een mens dat ook. Het was niet dat die auto een groter drukoppervlakte had.

Voor de rest wel leuk om te zien.

avatar van Boediecall

Boediecall

Leuke film als tussendoor...

toen de film afgelopen was d8 ik : leuke film

Maar de volgende dag was ik het alweer vergeten....

( blijft trouwens wel een leuke wagen)

avatar van Sandra

Sandra

Heb deel 1 gezien op dvd, vond het hartstikke grappig, vervolgens kwam ik erachter dat er al een deel 3 was, had mijn twijfels, maar heeft hetzelfde niveau, is naar mijn mening niet vreselijk overdreven zoals meestal gebeurt in sequels. En zoals Boediecall het zegt: Blijft een leuke wagen

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

dat de bende chinees is, vind ik een erge weggever. Dat zie je pas later. Hierdoor ga je de dame dus te vroeg verdenken

Ik vind de film trouwens zeer matig. Hij borduurt teveel voort op de twee eerdere delen, dus had ik alles eigenlijk al wel gezien.

avatar van Vyvre

Vyvre

Als je hier 'goed' hebt

en hier 'slecht'

Zit taxi 3

> hier.

Wat een ongelooflijk flauwe film. Taxi 1 en 2 vond ik zeer vermakelijk, en dit was het tegenovergestelde. Enorm flauwe grappen..aangevuld met nog veel meer flauwe grappen. Slecht acteerwerk, slechte verhaallijn, slechte dialogen. Enige positieve waren de af en toe redelijke actiescenes en een of twee mooie natuurshots. Dit is echter lang niet genoeg om de film te redden van de laagst mogelijke stem.

avatar van Purmerend

Purmerend

Slechte film.uit

avatar van fr33

fr33

Zwakke film die goed laat zien hoe belangrijk het aandeel van Luc Besson is.

Besson kan duidelijk van een nietszeggend verhaal, dun plot en een hoop belegen grappen een goed onderhoudende film maken. Zie Michel Valliant, Yamakachi, etc.

Taxi 2 was al een stuk minder, maar dit is een overbodige film.

avatar van Wouter

Wat deed Besson eerder in deel 1 en 2 wat hij nu niet deed dan?

avatar van Hobbes

Hobbes

Exact 't zelfde. Writer/Producer. Bij valliant was hij zelfs slechts scenario schrijver. Het bericht van fr33 gaat dus niet op.

avatar van Wouter

Hobbes schreef:

Exact 't zelfde.

Daarom vroeg ik het.

avatar van zip

zip

deze film is zielig, ze zeggen je nog voor het plot begint wie het heeft gedaan. dus dat bespaard je de moeite om verder te kijken, dus kan je weer lekker andere dingen gaan doen! (is dat geen time-management!). stom. verdient een minuscuul sterretje omdat ik op een moment toch een soort lach heb uitgebracht, ik ben helaas al vergeten wanneer, anders had ik jullie dat ook nog kunnen vertellen! jammer want om Taxi2 heb ik wel enkele keren smakelijk kunnen lachen. komen er nog zo van die mormels aan ?

avatar van KillaJah

KillaJah

Ja de amerikaanse remake.

avatar van zip

zip

oh boy ...

avatar van fr33

fr33

Hobbes schreef:

Wat een onzinnige reactie.

In iedergeval, tijdens de pre-productie van Taxi 1 heeft Besson veel meer samengewerkt met regisseur Gerard Pirès, omdat het een origineel/eigen idee was van Besson.

Taxi 2 en 3 zijn gemaakt puur n.a.v. het commerciele succes van de eerste film en heeft Besson zich op tijdens de productie veel minder bezig gehouden met de film.

Taxi 4, die nu in post-productie zit, is alleen nog maar 'based on a story by Luc Besson'.

Bij Valliant zat ik even mis, maar je moet wel weten dan zijn aandeel wel groter is als puur enkel scenarist. De echte scenarist van de film was Gilles Malençon, maar Luc Besson was echt wel wat meer dan dat.

Het probleem was echter dat tekenaar Jean Graton niet wilde dat iemand anders dan hij zelf de writing credits zou krijgen. Misschien een kwestie van eer of intellectueel eigendom...geen idee.

Malençon's deel zal nooit groter zijn geweest dan het uitwerken van het scenario, want meer dan een paar prijzen (o.a. op het festival in Dauville voor L'Elue) heeft hij nog niet op zijn naam staan.

Oh ja, wat wel leuk is als 'trivia': de connectie tussen Malençon en Besson is Gerard Pirès, die met z'n tweetjes bezig zijn aan een film over striphelden Tanguy & Laverdure (de straaljager piloten, ook een vervolg strip in de oude Kuifjes in de jaren 80 of 70 ofzo).

Zo, dan weet je meer dan je op IMDB kan vinden over onze Gilles Wie weet is 'ie over een paar jaar wel een grote naam in de Franse cinema.

avatar van MWX

MWX

als een film mij kan vermaaken zoals deze vind ik m zekers niet slecht. gewoon domme onderbroeken lol. ook zo heerlijk aan deze film is dat weer de gendamerie het moet ontgelden is toch gewoon leuk man!!!

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

taxi ***

Alweer wat minder naar m'n gevoel. Deel 2 blijft er bovenuit steken , bij deel 3 wordt het een tikkeltje afgezaagd en zijn de grappen en de actie gewoon wat minder : 2 dingen waar de taxi-reeks op steunt. Maar het blijft wel erg vermakelijk.

avatar van josteman

josteman

Deze was inderdaat teveel van het goeie, maar toch leuk om een keer gezien te hebben. 1 en 2 waren aanzienlijk beter.

avatar van fabbyke

fabbyke

ik vond taxi 1 heel goed 2 wat minder maar deze vindt ik juist weer wat beter :d

avatar van Scream

Scream

Echt een goede film, maar als je moet vergelijken, dan moet je het niet te serious nemen met de andere films, wel een goede film, ook een aanrader, gewoon kijken, en dan is je dag weer helemaal goed!!

avatar van Sjan

Sjan

Uhm , was dat nou Raymtzer tijdens de aftiteling??? Wel apart...

avatar van Quentin

Quentin

Sjan schreef:

Uhm , was dat nou Raymtzer tijdens de aftiteling??? Wel apart...

Ja heeft A-film voor de NL versie er onder gezet ....

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Quentin schreef:

Ja heeft A-film voor de NL versie er onder gezet ....

Lame, wat zit er in het origineel?

avatar van Quentin

Quentin

Franse rap maja het leek A-film commercieel aantrekkelijker om er wat Nederlandse rap overheen te zetten